BRÆNDING / De Nye #1

X
Aarhus Teater

BRÆNDING / De Nye #1

Teater

I BRÆNDING lader de nye dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole for Skrivekunst i Aarhus sig inspirere af TV-seriernes kraft og seriedramaturgiens muligheder på teaterscenen gennem et bredt tværsnit af TV-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrilleren.

Med udgangspunkt i temaet 'forurening' og ordet 'episoder' skriver de seks kommende dramatikere hvert sit bidrag til den samlede fortælling om forskellige grader af forurening – fra den lokale klimakatastrofe og det forgiftede badevand til de løgne, der inficerer vores mest intime relationer. I forestillingen følger vi forureningens følgevirkninger gennem byen og støder på otte forskellige figurer, der bor i byen for enden af tangen, hvor en kemifabrik og et forsamlingshus grænser op til havet og skoven.

Det er en forestilling, hvor du kan opleve ”De Nye” lege med et afhængighedsskabende fortælleformat. Forestillingen er instrueret af Petrea Søe, og Karin Gille står for scenografien. Otte talentfulde afgangselever fra skuespiluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus puster liv i dramatikerelevernes spritnye tekster. 

Dramatikertalenterne bag BRÆNDING stod tidligere på sæsonen bag FRIHEDEN i Tivoli Friheden. I BRÆNDING har de dramatikerstuderende arbejdet i et serielt format for senere at sætte de enkelte dele sammen til ét stort værk – fra otte episoder til ét samlet manuskript.


OM STYKKET
BRÆNDING opererer med forskellige niveauer af forurening fra den lokale klimakatastrofe, det forgiftede badevand, til de hemmeligheder der er i et lille samfund - de studehandler der indgås og de løgne der findes i de mest intime relationer. I stykket følger vi otte karakterer, der bor i en by for enden af tangen, der hvor kemifabrikken og forsamlingshuset ligger side om side med havet og skoven. I stykket følger vi forgiftningen og dens følgevirkeninger, der forgrener sig i hele byen, og kommer derved ind på livet af otte forskellige karakterer.  

BRÆNDING spænder over et bredt tværsnit af genrer. Selvom grundtonen er den sammen, bærer de forskellige afsnit præg af forskellige tv-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrillerne. 

X