Comedy i Aarhus

Stand-up comedy har ligesom i resten af Danmark for alvor slået sig fast i Aarhus. På både Musikhuset, Teateret Svalegangen, Train, Godsbanen og andre scener kommer der jævnligt større og mindre comedynavne for at sprede glæde og latter hos unge såvel som gamle. Stand-up scenen i Danmark spirer, og nye talenter kommer til hele tiden. Det kan mærkes i Aarhus, hvor etablerede navne og nye komikere jævnligt benytter lejligheden til at tage et smut forbi. På Kulturportalen har vi samlet de mange tilbud inden for comedy, så du let kan finde rundt i et hav af forskellige muligheder for spændende underholdning. Finder du en et comedyshow, der vækker din interesse, kan du markere det som favorit og nemt finde det igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger og familieoplevelser.

Musikhuset

Zulu comedy festival

Comedy

ZULU Comedy Festival – De håndplukkede

Oplev fem af Danmarks ubetinget dygtigste komikere, når de sammen drager på turné i tre udvalgte byer. En turné, der fører dem forbi Musikhusets intime Lille sal.  

Publikum vil blive beriget med nogle af landets bedste komikere: Mikkel Klint Thorius, Jonas Mogensen, Morten Wichmann, Natasha Brock og Kasper Gross.

Sammen tager komikerne på turné i udvalgte byer med standup konceptet ZULU Comedy Festival – De håndplukkede.

Konceptet er simpelt: Fem fremragende komikere leverer en formidabel aften i komikkens navn, når de indtager scenerne med knivskarpt materiale og 100% grinegaranti.

Publikum kan se frem til shows, hvor hver af komikerne bidrager til en helstøbt oplevelse, der involverer forskellige hjørner af stand-up genren, samt rammende og ikke mindst humoristiske betragtninger.  

Kig med her, og få en smagsprøve:

Varighed: 1 time og 50 minutter

Arrangør: Musikhuset

Teatret Svalegangen

Mortenns okay Korttricks

Comedy

Mortenn Christiansen er – med egne ord – Tryllekunstner, komiker, gøgler, og virkelig virkelig mærkelig. Udover flere gange at have vundet DM i tryl, har han siden 2014 betrådt de danske comedy scener og krydset sit show med en stil, der nu gør at han ikke blot forbløffer - men også får publikum til at grine!

Mortenn har længe holdt sit originale twist på tryl og især kort tricks helt tæt til kroppen og kun vist det ved særlige lejligheder, men nu har han lavet et show, hvor du får mulighed for at se noget af hans prisbeløndede kortspilstryllekunst i et show han kalder: MORTENNS SUPER OKAY OVER MIDDEL BEDRE END DÅRLIGE KORT TRICKS SOM ALLE BURDE SE HVIS DE GIDER

Teatret Svalegangen

De 5

Comedy

Stand-up er ofte små observationer fra hverdagen. Ultra korte historier med en pointe.

Med showet "DE 5", vil NP.Henriksen, gøre noget han har gjort hele sin tid som komiker,

fortælle lange historier fra hverdagen. De plejer bare ikke stå alene, de plejer at være pakke ind i små korte iagttagelser.

Men ikke denne gang. 5 på en time, 12 minutter pr.styk

DE 5 er: Støvsugeren. Mafia. Kreta. Voksen?. Thailand. Jægerne. - ja, der var 6 men en af dem ryger nok i den kreative process, måske.

Musikhuset

EARLY LATE NIGHT SHOW MED MELVIN KAKOOZA

Comedy

Et seriøst hyggeligt talkshow med stort smil på

Alle kan være med og alt kan ske, når Melvin byder indenfor til et seriøst hyggeligt talkshow. Han byder på interviews med spændende gæster. Der er mulighed for en god sang og måske en sjov historie fra de varme lande.

Melvin Kakooza vandt DM i stand up 2017 og siden da er det gået stærkt for den sympatiske jyde. Du har sikkert hørt om ham. Hvis ikke, så har du altså chancen for et godt bekendtskab nu!

Aarhus Festuge 2019

EARLY LATE NIGHT SHOW MED MELVIN KAKOOZA er en del af et fantastisk Festuge-program i Musikhuset. Vi har noget for enhver smag. Der er både klassisk, comedy, dans og rytmiske koncerter. 

Klik her for at få et overblik over programmet. 

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, der har lejet sig ind i Musikhuset.

Varighed: 75 minutter uden pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: ICO ApS

Teatret Svalegangen

Så hører man lige idioten

Comedy

Som Sokrates sagde… nej vent. Det ved Steen ikke en skid om.

Steen har i mange år følt sig som et fjols, men det betyder vel nødvendigvis ikke, at han er det? Men, det er han. Til gengæld er han et glad et af slagsen, der tør at stå ved, at han har mange fejl og mangler.

Steen har igennem flotte 50 år som fjols, samlet en utrolig stor uvidenhed, og han er ikke bange for at øse ud af den: Alt fra uduelige råd og skæve løsninger, om manglende lyst til at sætte sig ind i tingene og hans ikke helt raske syn på livet og omverdenen.

Hele herligheden er pakket ind i den skarpe, klassiske stand-up som Steen altid har været garant for. Vi kan kun anbefale, at hvis du går og er i tvivl, om du træffer de rigtige beslutninger, så hører man lige idioten.

Teatret Svalegangen

Lip Sync Battle - english edition

Comedy

Don't miss out on this epic and high-energy show, based on the pop culture phenomenon of lip sync battling.

Off The Record's Lip Sync Battle Night features a bunch of entertainers (mainly comedians & actors) going head to head - lip syncing songs of their own choice - battling for the coolest bragging rights of the planet! Each performance comes straight from the participants' imagination, allowing them to personalize all creative elements from song and costume selection to eccentric dance moves and fabulous themes. And guess what? The audience is the judge of the evening - exclusively pointing out the winner of the show.

Local stand-up comedian, Henriette Thuesen (former lip sync participant and winner of the Lip Sync Battle, Zulu Comedy Festival 2018, hosted by Melvin Kakooza) will be hosting this evening of absolute action-packed entertainment-madness!!!

Duration: ca. 60 min.

Performs in English.

Teatret Svalegangen

My life as a Rockstar Astronaut

Comedy

Ever since being found in the woods by the Dalai Lama, Jefferson has always been very good at making up wild and convincing stories.

Join in on this British man’s controlled mental breakdown as he points out his absurd observations of day to day life mixed with his unique blend of highly energetic physical movement and misplaced youthful charm as he tackles a vast array of subjects from: his life as a refugee of Brexit, his ludicrous takes on Danish culture to his hatred of sentences that don’t end the way you think they cactus fridge.

Duration: ca. 30 min.

Performs in English.

Teatret Svalegangen

RUNEDY

Comedy

SUCCESSEN GENTAGES!

Nu er det en tradition! Det var en fantastisk oplevelse sidste år. Så nu gør vi det igen.

Først løber vi 5 kilometer sammen.

Efter løbeturen går vi, iført løbetøj, direkte ind i en sal og så laver jeg et show for jer.

Man skal ikke være eliteløber for at være med. Vi løber i samlet folk (fordi man ikke må spærre en rute af når man ikke er kongelig) og i tilpas tempo.

Det bliver sjovt, hyggeligt og noget vi gør sammen.

Der er medaljer, t-shirts (Inkluderet i billetprisen) og god stemning til alle der løber med.

14.00 Vi løber

14.45 (ca.) Show

Showets varighed: ca. 30 min.

Teatret Svalegangen

Uforberedt

Comedy

“Det er vist helt ufarligt at sige, at de fleste kvinder med sikkerhed onanerer. Vi vælger bare først at tale om det, til vi er i en mærkelig anonym situation som denne.”

En sjov, ærlig og indimellem uforbeholden indsigt i en heteroseksuel kvindes begær, oplæst af en mand.

Hvert show starter med at en sjov mand får udleveret et manuskript, han aldrig har set før. Han går nu i gang med at læse manuskriptet for første gang live foran et publikum, et manuskript som udforsker hvad en kvinde tænker på, når hun tænker på sex med mænd.? På Svaleganegn er denne mand Jonas Mogensen.

”Uforberedt”, på engelsk ”Manwatching”, var et work-in progress projekt, der så dagens lys for første gang på Edinburgh Fringe Festival 2015. Siden er det blevet fremført et utal af gangen verden rundt, og for første gang nogensinde bliver det nu fremført i Danmark. På dansk. Af en kendt, sjov, og uforberedt mand.

Den anonyme forfatters ord:

Jeg skrev teksten, fordi jeg kom til at tænke på, at jeg nemt kunne forestille (og havde set) monologer omkring den mandelige heteroseksuelle lyst fremført af en kvinde, men derimod havde meget sværere ved at forestille mig det den anden vej rundt. Jeg har tænkt over, hvad det at blive objektiviseret egentlig betyder, og om det overhovedet i bund og grund er forbundet til enten begær eller magt. Selvom om mænd bliver objektiviseret af andre mænd, så blev jeg ret overrasket, da jeg tænkte over alle de eksempler, jeg kunne finde på, at mænd blev objektiviseret af kvinder.

Eksemplerne jeg kunne finde herom var ret komplicerede – ofte omhandlede de mandens profession fremfor udseende (i Sex and the City fx, er mænd tit beskrevet ud fra hvilket job de har, fremfor hvordan de ser ud eller opfører sig), eller også er det mandens dominans, der er målet i objektiviseringen. Selvom om kvinder begærer mænd, virker det som om at de mest basale elementer af kvinders begær er bemærkelsesværdigt uudforsket.

Så jeg tænkte, hvem er bedre til at formidle ordene af en kvindes begær for mænd, end en mand, da det er meget mere behageligt og familiært for os at høre om begær fra mandens perspektiv frem for kvindens.

Da ideen om at teksten skulle fremføres af en uforberedt sjov mand dukkede op, kunne jeg rigtig godt lide tanken om hvilken slagkraft og tillid til publikum, denne opgave ville kræve af en mand. Til en vis grad må jeg nok også indrømme, at teksten en gang imellem objektiviserer den mandelige oplæser, MEN den hylder endnu mere hans dygtigheder. Og dakomikere er virkelig gode til ”ikke at spille men bare være dem selv”, samt enormt dygtige til at behandle det uforberedte i en live-situation, er det derfor oplagt, at det er dén slags mand, denne tekst skal fremføres af.

Teatret Svalegangen

Er i gang

Comedy

Hvem har sagt det skal være komikeren der bestemmer hvad der skal ske i et stand-up show? Ingen!?

Denne aften bestemmer publikum!? Publikum styrer hvilken retning showet tager. Så der vil være jokes som er forberedt, som måske ikke kommer med. Der vil være veje som Jakob ikke selv havde set komme. Der vil først og fremmest være virkelig meget sjov og hyggelig stemning.

Kom med til en unik aften, hvor det eneste der er sikkert er at vi kommer til at have det sjovt.

Showets varighed: ca. 60 min.

Musikhuset

HVA' SÅ?!

Comedy

Hva’ Så - Live!?! er Christian Fuhlendorffs bud på en live podcast.

"Jeg har inviteret mennesker, jeg beundrer, finder spændende, eller føler har noget at byde på til en snak på scenen. Hvem er de? Hvor kommer de fra? Og hvordan er de kommet dertil? Vi har ikke travlt, vi jagter ikke grinet og der er ingen trickspørgsmål. Det er bare en helt almindelig menneskelig samtale," fortæller Fuhlendorff om arrangementet.

Til september kan du opleve Christian Fuhlendorff med en live-udgave af den populære podcast Hva’ så!?!, hvor han får selskab af udvalgte spændende gæster i fire forskellige danske byer.

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, der har lejet sig ind i Musikhuset.

Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause.

Arrangør: ICO Management & Touring ApS

Musikhuset

DM i Stand up

Comedy

Nu slår FBI igen dørene for talentkonkurrencen DM i Stand-upog du har indflydelse på, hvem der skal videre i konkurrencen og til sidst kåres som Dansk mester i stand-up 2019.

Oplev Danmarks største stand-up-talenter, når DM i Stand-up løber af stablen i efteråret 2019. På denne aften kan du være med til en af de indledende runder i Musikhuset.

Vi garanterer en sjov aften i stand-up‘ens tegn, hvor du bliver præsenteret for en masse nye, dygtige og håbefulde komikere!

I de indledende runder kæmper upcoming komikere om publikums gunst, og derfor for at få én af de eftertragtede pladser i semifinalerne.

Komikerne leverer deres skarpeste sæt af jokes, og DU og resten af publikum bestemmer, hvilke to komikere der skal sendes direkte videre i konkurrencen.

Den bedste komiker skal kåres

Vinderen af DM i Stand-Up 2019 kåres i finalen, som finder sted d. 20. november på Bremen Teater i København. Vinderen får ét års kontrakt med Danmarks største komiker-bookingbureau, FBI – og dermed starten på en professionel stand-up-karriere.

Jonatan Spang, Linda P, Ruben Søltoft og Simon Talbot er bare nogle af de komikere, som har fået deres store gennembrud ved at deltage i DM i Stand-Up.

Habane og Devantier skaber god stemning til DM 

Årets vært Mahamad Habane vil sørge for en sjov og vellykket aften, hvor både publikum og deltagere bliver guidet godt gennem hele arrangementet!

I løbet af aftenen vil sidste års vinder Phillip Devantier optræde for jer og vise, hvorfor han endte med titlen som vinder af DM i Stand-up 2018.

Så hvis du trænger til at få lattermusklerne i omdrejninger, så er det nu du skal tage en ven under armen, og nyde en hylende morsom aften til DM i Stand-up 2019.

Vi glæder os til at se dig til et brag af et show!

Tidligere vindere og finalesteder

2018 – Phillip Devantier, Bremen København

2017 – Melvin Kakooza, Glassalen i Tivoli, København

2015 – Mikkel Rask, Bremen, København

2013 – Alex Thelander, Bremen, København

2010 – Ruben Søltoft, Store Vega, København

2008 – Martin Høgsted, Magasinet, Odense.

2006 – Elias Ehlers, Portalen, Greve

2004 – Mads Brynnum, Comedy ZOO, København

2003 – Henrik Bruhn, Comedy ZOO, København

2002 – Steen “Nalle” Nielsen, Comedy ZOO, København

2001 – Samuel Meijer, Comedy ZOO, København

2000 – Geo, Comedy ZOO, København

1999 – Jonatan Spang, Comedy ZOO, København

1994-1998 – DM i Stand-Up ikke afholdt

1993 – Mads M. Nielsen, Undergrunden, Bolten’s Gaard, København

1992 – Lars Hjortshøj – Din’s, København

Varighed: 1 time og 50 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Torben Chrises ABC

Comedy

Torben Chris er kendt som det mest uforsonlige brokkehoved i dansk stand-up.

Når han først har fået fat i et emne, som trænger til en lærestreg, slipper han det ikke, før det ligger knockoutet og gispende efter luft på scenegulvet. Han har en holdning til stort og småt, men har han noget at have det i? Svaret er JA – Torben Chris har licens til at være belærende. Han er nemlig uddannet folkeskolelærer, men lykkeligvis – for de danske skoleelever – har han endnu ikke slået sine folder i undervisningssektoren. Indtil nu, altså. For i sit nye onemanshow løfter han sit brok og sine observationer til et endnu mere belærende og hårdtslående niveau end nogensinde før. 

I showet kaster Torben Chris sit altid kritiske blik på hverdagens finurlige observationer og betragter dem gennem sine logiske briller. For som man også har kunnet se i tv, er Torben Chris meget optaget af, om ting giver mening. Gør de ikke det, kommer de en tur igennem Chris-maskinen og kommer ud i den anden ende som jokes med kant og skarpe holdninger.

Torben er ikke bleg for at stikke snuden frem i den offentlige debat. Han har blandt andet gjort sig internationalt bemærket med et billede af sig selv i badekar med sin datter – og med sin egen far. Derudover har man i to sæsoner kunnet se en frådende Torben Chris brokke sig over alt fra politikere til popcornpriser i programmet “Giver det mening – ifølge Torben Chris” på TV 2 Zulu.

“Torben Chris’ ABC” er komikerens andet onemanshow – foruden hans tre succesfulde shows sammen med Thomas Hartmann, “Mens Room”. Showet er minutiøst gennemarbejdet, så hvis du ønsker at bruge din energi på en skolelærer, du rent faktisk gider at blive belært af, er der her garanti for, at du bliver begavet med både morskab, klogskab og galskab.

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Heino Hansen

Comedy

Heino Hansen kommer i 2019 til Musikhuset med et helt nyt show, der mikser publikumsinteraktion, stand-up og improcomedy. Det nye show har titlen ’Heino what you did last summer’.

Heino Hansen har været komiker i over 10 år, og hans shows har altid handlet om ham selv. Nu vender han bøtten – for det nye show ’Heino what you did last summer’ kommer til at handle om publikum. Showet bliver en blanding af publikumsinteraktion, stand-up og improcomedy, og fremføres i selskab med comedy-kollegaen Palle Birch, der er danmarksmester i improcomedy.

I showet iscenesættes Heino blandt andet som radiovært, der er nysgerrig efter at vide alt om sine lyttere: Publikum. I bedste radioværtstil besvarer han henvendelser fra lytterne, der ligeledes vendes med kammeraten Palle efter fyraften. Publikum kan se frem til et show fuld af både planlagte og improviserede overraskelser, hvor intet show er ens. En ting er dog sikker: Det bliver underholdende, anderledes og morsomt!

Den efterhånden rutinerede komiker havde sin stand-up debut i 2008, og opnåede comedy-branchens anerkendelse med en andenplads ved DM i stand-up og en nominering til Talentprisen ved Zulu Comedy Galla i 2010. I år får Heino ligeledes sin værtsdebut, når han indtager det ærefulde hverv som vært ved Comedy Aid 2018.

Arrangør: Musikhuset 

Musikhuset

Martin Nørgaard - Hygge

Comedy

Hygge er noget danskerne kender og elsker og på sin anden solotour tager komikeren Martin Nørgaard den danske hygge under kærlig behandling.

For det kan godt være, at verden er i opbrud, polerne smelter og dommedagens ryttere er ved at sadle op, men det er der altså ingen, der gider tænke pa° eller tage sig af. Og sa° er det jo heldigt, at vi bor i Danmark - landet der har opfundet hyggen! Altsa° hvis vi spørger os selv. Og det gør vi. Hele tiden.

Pa° sin anden solo-tour vil Martin Nørgaard invitere dig indenfor til en helt igennem hyggelig aften, hvor du kan hænge bekymringerne i garderoben og lukke øjne og ører for verden udenfor, mens du lader Martin “Hyggefar” Nørgaard trække et varmt tæppe over dine trætte ben og servere en omgang verbal kakaomælk med flødeskum.

Det bliver stand-uppens svar pa° en knitrende pejs, man kan riste skumfiduser over. Det bliver et show, der masserer skuldrene og giver de trætte fødder et varmt fodbad. En aften, hvor man kan iføre sig en stor vamset komisk islændersweater og lade hovedet holde fri. Så må vi håbe, at der ikke er noget, der spolerer hyggen. Uanset hvad er der garanti for rigtig mange grin, når Martin Nørgaard er vært.

Varighed: 1 time og 20 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Doceye Digital

Musikhuset

Jan Hellesøe - Forført

Comedy

Til efteråret 2019 kan Danmarks dygtigste manipulationsekspert og showmand Jan Hellesøe opleves i Musikhuset med sit nye show ”FORFØRT”.

Jan Hellesøe er ikke bare kendt for DR3’s underholdende program ”Fuckr med dn hjrne”, hvor han med stor succes udsætter både kendte og ukendte danskere for gådefulde psykologiske eksperimenter. Han har med stor succes også være vært på TV programmerne - Hypnodating, Det perfekte kup og senest programmet Manipulator.

Jan Hellesøe benytter alt fra trance, manipulation, hypnose og optiske illusioner, for at spille den menneskelige hjerne og synssans et puds. Jan Hellesøe har ikke overnaturlige evner, men en imponerende viden om, hvordan man kan manipulere med den menneskelige hjerne. I showet vil Jan have fokus på begrebet ”FORFØRT” i alle dets betydninger og ikke mindst ved brug af hypnotiske teknikker og psykologiske eksperimenter.

Om sin kommende turné udtaler Jan Hellesøe:

“Jeg har i sinde, at manipulere og forføre mit publikum. Men mest af alt vil jeg skabe en oplevelse de sent glemmer”.

“Der er mange der spørger om det jeg laver i TV også kan laves på en live scene - nu er muligheden for selv at opleve det”.

Jan Hellesøe har et flot CV. Eksempelvis har TV showet ” Fuckr med dn hjrne” vundet indtil flere store priser og overgik sig selv i det afsluttende afsnit om hypnosemordet. Jan Hellesøe har desuden optrådt for kongehuset og i 2018 været på turné landet rundt med hjerneforsker Peter Lund Madsen, et show om manipulation og den menneskelige hjerne – 2 hjerner 1 show.

Nu er turen kommet til, at Jan Hellesøe endnu engang anvender sine fantastiske evner og eksperimenter på live-scenen.

Gå ikke glip af muligheden for at blive ”FORFØRT” af Danmarks førende mentalist- live!

Arrangør: Microphone Entertainment ApS

Musikhuset

Lasse Rimmer - Færre end 3

Comedy

Hvem slog ikke wc-brættet ned? Hvem har været den anden utro med en ny Netflix-serie? Små parforholdsproblemer, som de fleste lever med. Men da Lasse Rimmers kæreste fik et nyt hjerte, skippede hun samtidig alle de ligegyldige stridsemner. For hvem bekymrer sig om Netflix-utroskab, når den ene part er i risikogruppen for en tidlig udløbsdato?

I sit nye show Færre end 3 tager Lasse Rimmer livtag med forhold på et fareniveau, som skal konfronteres med humor, seriøsitet og hjerte.

Arrangør: Musikhuset

Teatret Svalegangen

Mere kærlighed

Comedy

Sidste år dedikerede vi en aften til den rene impro. Det var en aften, vi aldrig glemmer, fyldt med grin, tårer, desperation, drama og ikke mindst kærlighed. Vi kan ikke give jer den samme forestilling, for den blev aldrig skrevet ned. Vi kan til gengæld give jer endnu en aften på kanten. På kanten af ingenting og alting, på kanten af det rene, skinbarlige improteater. En aften med fri kærlighed. Det bliver hedt, ubeskyttet og noget, hverken I eller vi har set før.

Musikhuset

Specialklassen

Comedy

Oplev improcomedy af højeste klasse i Musikhuset, når Specialklassen kommer på besøg.

Specialklassen består af de professionelle skuespillere/komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard, som improviserer sig igennem scener og sketches baseret på publikums idéer.

Deres shows er både gakkede, sjove, overraskende og ikke mindst imponerende.

Siden 2008 har Specialklassen underholdt med deres live impro comedy show rundt om i hele landet, men de er altid at finde fast i København, Århus og Odense. I 2011 var de nomineret til Läckerols Talentpris v. Zulu Comedy Galla, og i efteråret 2012 havde de tv-premiere på deres egen impro-sitcom Hotel Zimmerfrei på DR2, der sidenhen vandt en TV-pris i Cannes for bedste comedy format.

Varighed: 1 time og 30 minutter plus en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset