Comedy i Aarhus

Stand-up comedy har ligesom i resten af Danmark for alvor slået sig fast i Aarhus. På både Musikhuset, Teateret Svalegangen, Train, Godsbanen og andre scener kommer der jævnligt større og mindre comedynavne for at sprede glæde og latter hos unge såvel som gamle. Stand-up scenen i Danmark spirer, og nye talenter kommer til hele tiden. Det kan mærkes i Aarhus, hvor etablerede navne og nye komikere jævnligt benytter lejligheden til at tage et smut forbi. På Kulturportalen har vi samlet de mange tilbud inden for comedy, så du let kan finde rundt i et hav af forskellige muligheder for spændende underholdning. Finder du en et comedyshow, der vækker din interesse, kan du markere det som favorit og nemt finde det igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger og familieoplevelser.

Musikhuset

Vanvittig Verdenshistorie

Comedy

Oplev comedy makkerparret Peter Løhde og Alexander Janku kaste sig ud i Vanvittige Verdenshistorie med kolde fadøl og vilde historier i Musikhuset.

Nu har du chancen for at være med på forreste række, når komikerne Peter Løhde og Alexander Jankus går på scenen i Musikhuset og fortæller røverhistorier fra virkeligheden med deres skæve og sjove comedy-podcast Vanvittige Verdenshistorie.

I podcasten Vanvittig Verdenshistorie dykker værterne Peter Løhde og Alexander Janku ned i de skøreste, underligste og mest du-tror-det-er-løgn-agtige øjeblikke i verdenshistorien. Alt sammen fortalt over en kold øl. I 2021 tager de næste skridt og flytter fra studiet og ud foran live-publikummer rundt om i landet, hvor de vil optage en række specialafsnit. Og et af dem bliver i Musikhuset.

Populær podcast

De to herrer har taget lytte-Danmark med storm. Indenfor blot et halvt år er Vanvittig Verdenshistorie strøget til tops på både Apple’s liste over de mest populære comedy-podcasts samt Spotifys top 10 over de mest lyttede i Danmark. Med over en halv million downloads og 50 afsnit i rygsækken drager de nu ud for at møde deres lyttere i øjenhøjde og puste endnu mere liv i de vilde historier. 

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Peter og Alexander – eller hvis du blot vil vide mere, kan du besøge vanvittigverdenshistorie.dk.

Showet inkluderer opvarmning, optagelse og en efterfølgende Q&A-session, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål omkring alt mellem himmel og jord i relation til Vanvittig Verdenshistorie. Vær opmærksom på, at showet optages med henblik på udgivelse.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Mikkel Klint Thorius - VANVITTIGT

Comedy

Oplev det nye onemanshow fra Mikkel Klint Thorius. Reflekteret, relevant og befriende som altid.

I en tid der bevæger sig i dobbelt tempo, og hvor du konstant må tage stilling, har Mikkel Klint Thorius valgt igen at drage ud på landets scener, og på sin tour lægger han vejen forbi Musikhuset.

Efter Netflix udgivelsen Hvid Skyld kan du nu endelig opleve Mikkel Klint Thorius i Musikhuset med showet VANVITTIGT. Mikkel Klint Thorius er en ung mand med mange spørgsmål, og med showet bliver han endnu engang din bedste ven i nøden.

Upassende, uventet og hylende skægt

Han siger alt det højt, du ikke tør, så du slipper for selv at blive det sorte får i venneflokken. 

Humor kan sagtens komme fra uventet kant. Det beviser Mikkel Klint Thorius ved at vride komikken ud af emner som krænkelses- og offerkultur. Er det altid dem der råber højest, der får ret til sidst, og kan man dømme andre mennesker personligt, for noget de har gjort i deres professionelle virke? Hertil siger Mikkel Klint Thorius:

Skæv humor

Showet er klassisk stand-up - en ucensureret komiker og hans mikrofon. Forvent at grine ad emner du ikke troede indeholdt humor, og vær beredt på at gå derfra med lettet hjerte og fornyet kampgejst.

Så sæt en aften af til at give slip, give los og grine af alt det, der er VANVITTIGT.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Rune Klan

Comedy

Rune Klan byder endnu engang indenfor i sit magiske univers - med noget på hjerte!

Nu har du endelig mulighed for at opleve den uforlignelige gøgler og entertainer Rune Klan med showet Håbefuld live i Musikhuset. Anmelderne var vilde med showet, som de blandt andet skrev følgende om:

Et sjovt tvist til rollen som far

Rune Klans forrige show hed Barnløs, og da han ramte de danske scener med showet, blev han hyldet som ’modig, original, fantastisk, genial, rørende og overraskende’.

Barnløs handlede om Rune Klan og hustruens årelange kamp for at få et barn. Siden har de adopteret en dreng fra Sydafrika, så omdrejningspunktet i det nye show Håbefuld var naturligt nok også komikerens nye rolle som far. I det hele taget kommer faderbegrebet under kærlig behandling, når Rune Klan dykker ned i forholdet til sin egen far. Om fraværende og nærværende fædre. Om forholdet mellem arv og miljø. Om minder og meget, meget mere.

Alt sammen selvfølgelig krydret med trylleri, magi og en god gang humor. For Rune Klan har en efterhånden velkendt og helt særlig showform, der med effektfuld snilde og et charmerende glimt i øjet blander humor, eftertænksomhed og tryl i verdensklasse. 

Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os vil Rune Klan, med sædvanlig selvironisk distance, give sit bud på at være Håbefuld. Glæd dig, det bliver forrygende morsomt.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Niels Hausgaard - Bides hestene?

Comedy

Hele Danmarks populære underholder, Niels Hausgaard, er klar til at få publikum til at grine med nyt show i Musikhusets Store sal.

I 2021 drager Niels Hausgaard på landevejen med sit nye show Bides Hestene? Og selvom hans rytme er rystet, og plejer i sandhed er død, så er der garanti for at få rørt lattermusklerne, når Niels Hausgaard træder ind på scenen i Musikhusets Store sal.

Et smugkig på manuskriptet

Selvom Coronaen er et fællesvilkår, er det for Hausgaard ikke godt materiale. Det er et åbent sår, og det skal hele. Hausgaard mener, vi er blevet presset til at møde os selv, og det kan være direkte skræmmende for uøvede. Det er dog nødvendigt for at blive bedre til at leve. 

"At møde sig selv kan føles som rygestop: forfærdeligt i starten, men nemmere dag for dag. Det er svært at se sine egne begrænsninger i øjnene. Nogen magter det ikke. Trump for eksempel," siger Niels Hausgaard.

For Niels Hausgaard selv har det været nemt, for  han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken og skriver på et vers, som vi godt må se. “Det er kun en skitse,” advarer han:

Hvor blir ́ du af, du der skal redde Verden

Vi går og venter, hvor blir du af

Du skal bremse vores trang til operette

Du skal lære os at “ se ”mere dag for dag

Du griner af alverdens guldkareter

Du vil, at vi skal huske og forstå

At medaljer hænger man på idioter

Det er for pokker dig, vi venter på.

Musikhuset

Carsten Bang - PUNK!

Comedy

Glæd dig til et brag af et show, når Carsten Bang besøger Musikhuset med PUNK!

Carsten Bang er en af stand-up branchens tungeste drenge, og nu er han tilbage med onemanshow nummer seks, klar til at få publikum til at grine af de skarpe jokes, når han skruer op for PUNK i Musikhuset.

Lighederne mellem en klassisk punker og Carsten Bang er forsvindende små. Der var måske nok nogle vilde episoder, da Carsten var ung i Kjellerup, men han var aldrig rigtigt tæt på at blive punker. I stedet snublede han over en pæn uddannelse som civiløkonom. Graver man lidt dybere, viser der sig dog at være tre ligheder.

Bangs ligheder med punk

1) Carsten Bang kan med rette kalde sig en af sværvægterne i dansk stand-up, trods han aldrig rigtigt har haft et mål eller noget bestemt han ville opnå. Med andre ord: Én ”hey ho, let’s go!”-mentalitet. Lighed nummer ét!

2) Carsten Bang er ikke – som punk - rå, støjende eller enkel. Til gengæld er den enkle glæde og rå energi, der kan opstå i stand-up, på mange måder er ret punk. Lighed nummer to!

3) Ingen skulle fortælle punkerne hvad der var rigtigt og forkert. Det skulle de nok selv finde ud af. Lighed nummer tre! Carsten Bang repræsenterer i dag intelligent og underfundig stand-up fra højeste hylde, med masser af selvironi og skarpe punchlines.

Gå ikke glip af PUNK!, hvor Carsten Bang skærer helt ind til benet, skruer ned for reglerne, op for de enkle skarpe jokes - og ligesom punkerne, giver finger til regler og strukturer.

Musikhuset

Comedy Ballroom

Comedy

Der er lagt i ovnen til årets comedy-brag når Lars Hjortshøj, Thomas Warberg, Ruben Søltoft, Mark Le Fêvre og Kasper Gross i september 2021 inviterer til Comedy Ballroom.

Kom og oplev fem af landets absolut bedste komikere på én og samme aften. Hver af dem har 25 minutter til at give den sit bedste skud, så du kan roligt forberede dig på en syndflod af snappy pointer, knivskarp timing og jokes i særklasse.

Tre år har det taget at stable Comedy Ballroom Tour på benene. For det er mildest talt nogle travle herrer, der alle er booket langt frem i tiden. Hver har sine respektive one-man turneer, TV shows og
filmoptagelser. Men det er nu lykkedes at samle de største komikere til fire eksklusive aftener med comedy i nogle af Danmarks smukkeste sale i efteråret 2021, og til september kan du opleve dem i Musikhuset.

Det bliver skarpt og en helt igennem forrygende måde at opleve stand-up på. Hvis du ikke vil gå glip af en sjælden mulighed for at opleve cremen af dansk comedy samlet på bare ét sted.

Det glæder os at kunne præsentere:

Lars Hjortshøj
er en af de bedste performere og ypperste komikere, vi har herhjemme. Han er kendt for alt lige fra TV, radio og film, men det er nu altid stand-up, der har været omdrejningspunktet for hans karriere. Hans unikke personlighed på scenen, kombineret med et kæmpetalent for at skrive og levere jokes, hiver ham op i en klasse helt for sig.

Thomas Warberg
har i efteråret 2019 været landet rundt med sit anmelderroste one-man show ”Perfektion, overskud & andre lorteord”. Warberg har i de seneste år lagt sig i spidsen som en af landets absolut skarpeste og teknisk overlegne komikere. Thomas går altid direkte efter
comedy’ens sjæl: Det latterligt sjove – uden indpakning og fine fornemmelser.

Ruben Søltoft
og hans unikke og finurligt komiske talent har været stærkt efterspurgt siden han gjorde sin debut på den danske stand-up scene. Den talentfulde og charmerende komiker har været rundt i landet med hele to one-man shows. Hans seneste show ”Ting Fra Min Mund” har solgt over 40.000 billetter og har trukket fulde huse over det meste af landet.

Mark Le Fêvre
har på rekordtid etableret sig som en af Danmarks mest efterspurgte komikere. Han blev et landfænomen, da han kickstartede sin karriere med internet-sketches. Mark har siden koncentreret sig om sine præstationer på scenen, hvilket kulminerede i det anmelderroste debutshow “Bøvl”, der landede ham en nominering som “Årets Komiker 2019”.

Kasper Gross
er aktuel med den anmelderroste TV2 ZULU-serie ”Minkavlerne”, som han har skrevet sammen med kollegaen Jonas Mogensen. Måske kender du ham også fra TV2s serie “Er vi der ikke snart?”, eller som fast opvarmer på Tobias Dybvads tour “Er det ikke dig fra Dybvad?”.
Med sådan et CV er det heller ikke underligt, at han i 2017 var nomineret til Talentprisen ved Zulu Comedy Galla.

Varighed: 3 timer inklusiv pause.

Arrangør: Freshman ApS.

Musikhuset

Turen går til Nikolaj Stokholm

Comedy

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

I det forrige show Mit liv som Nikolaj Stokholm grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes Københavnerforstad.

Voksen, dum og virkelig sjov albino

Albinoen er blevet voksen, men hans hoved er ikke mindre sjovt. Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegriner’n.

En af landets mest populære komikere

Med næsten 45.000 solgte billetter til sit første one-man show Mit liv som Nikolaj Stokholm har Nikolaj lagt sig i spidsen som en af landets største og mest populære komikere. Med sin skæve og legesyge komik, formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

NB! Anbefalet min. alder – 15 år.

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, der har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

Sanne Søndergaard - Selvsær (forpremiere)

Comedy

Sanne Søndergaard i nyt flyvende-fantastisk show.

Alle hepper på selvværd. Men man skal faktisk være ret sær for at have selvværd. Det mener Sanne Søndergaard, og netop derfor er det omdrejningspunktet i hendes nye show Selvsær, der har forpremiere i Musikhuset den 22. januar 2021.

I showet værdsætter Sanne Søndergaard for alvor sit eget selv – i sin velkendte, satiriske og systemkritiske stil. Og hun undersøger, om der er noget at lære af de sære.

Overdrevne idealer

Ifølge Sanne Søndergaard er showet en optrævling af alt det ævl, der fortæller os, at vi konstant skal optimere os selv for at være gode nok. Fortællinger som, at vi skal arbejde 40 timer om ugen, være nærværende partnere, bevidstgjorte forældre, lyttende venner, have sunde (læs: tynde) kroppe, løbe maraton, følge med i verdens begivenheder, spise kål, powernappe og lære at sige nej og pyt og… og… og. Hun mener ikke, vi skal putte mere på, men tage noget fra. Og vi skal tage det fra dem, der har gavn af, at vi styrter rundt og rundt i selvoptimerings-hamsterhjulet. Vi skal turde være sære!

I videoen herunder kan du se Sanne Søndergaard optræde ved Kvinfos fest i Vega i 2019.

Show for fyldte sale

Sanne Søndergaard er én af Danmarks skarpeste samfundsrevsere. Hun laver komik med indhold og foredrag med humor. Selvsær følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer. Hendes seneste show Kontroltaber fra 2019 spillede for udsolgte sale over hele landet. Sanne Søndergaard har desuden skrevet fem bøger. Hendes nyeste ungdomsroman, Se mig, blev udgivet af forlaget Gyldendal i foråret 2020.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Adam & Noah

Comedy

”Hva sker der danskere… vi elsker jer, kartofler og ikke-kartofler.Det har været den vildeste rejse at tage landet rundt og lave sjov med jer; live, på festivaler, på TV, i radioen og alt det der.

Vi vil bare gerne sige tjak.. tjak fordi vi måtte tage pis på jer, tjak fordi I ville grine med os og tjak fordi I er så fucking luksus. Yalla fuck af vi ses - en sidste gang ;)”

5 år - så lang tid får fænomenet Adam & Noah lov til at eksistere, før de runder af med et brag.

De to komikere, der på rekordtid kæmpede sig op i toppen af dansk komik, har nemlig meldt ud, at de i starten af 2020 tager på deres definitivt sidste og absolut største Danmarks-tour; Farvel og Tjak.

Drengene har scoret intet mindre end et gennemsnit på 5 stjerner på deres to første Danmarks turnéer. Stjernerne er samlet ind blandt de publikummer, der har set deres shows landet rundt, og er dermed et snit samlet ind fra 1000 publikummer.

På deres seneste tour sluttede de af med to shows i Operaen - to shows der begge blev udsolgt på blot 2 uger. Derudover spillede drengene for udsolgte sale hele landet rundt, vel og mærke de største sale, i alle byerne.

Alligevel meldte fans fra hele landet ud, at de ikke nåede at få billetter. Så budskabet må denne gang være; Få købt billetterne nu - i god tid denne gang!

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Christian Fuhlendorff

Comedy

Du kan opleve Christian Fuhlendorff's nye comedy show i Musikhuset til september. Han garanterer, at det bliver sjovt.

Mit nye show hedder Det sjovt!. Fordi det er det, det er - Sjovt! Den røde tråd er klippet over og budskab og den påklistrede moral er droppet, for at få plads til endnu mere sjov. Mellem os, det er faktisk meget lettere at finde på en rød tråd og alt det der pjat, end det er at skrive en god joke. Det er derfor så mange af os gør det - og anmelderne lader ikke til at opdage noget. Men ikke denne gang!

Lad os ikke bruge så meget spalteplads på, hvem jeg er. Jeg har lavet tv, radio og podcast, men det er nok som stand-up komiker, de fleste kender mig, eller burde kende mig. Det er i hvert fald her, jeg føler mig mest hjemme.

Og hvis du ikke ved, hvem jeg er, hvad er så chancen for, at du gider gå ind og se det her show alligevel? Plakaten ligner jo for fanden en komedie fra 90’erne. Hvilket det ikke er - Jeg synes bare, det er sjovt!

Stand up på slap line

Hver aften skal være unik. Jeg kommer ikke bare til at stå og lire et manus af, for så kan I sgu lige så godt vente til showet kommer på tv. Selvfølgelig er jeg velforberedt, har gennemøvet materialet og har ikke gjort brug af tekstforfattere. Jeg vil bare gerne tilbage til udgangspunktet - én person og én mikrofon - gribe aftenen og bare smadre salen! Nul revy-sange, nul udklædning og ingen kæmpe scenografi. Og for guds skyld ingen for-producerede tv-klip! Jeg vil tilbage til det, der gjorde, at jeg forelskede mig i genren for 20 år siden.

Hvad kan jeg ellers fortælle om showet? Altså, jeg er jo kendt for at være personlig og hudløs ærlig, selvom jeg selvfølgelig krydrer det med lidt Fuhlendorff. Alt jeg siger om min kone, er til gengæld 100 procent rigtigt. Folk må sgu også godt blive lidt stødt. Os, der kan lide at blive skubbet lidt til, skal også ha’ komik, og tro mig, der bliver lavet nok af alt det andet, der ikke skubber til en skid. På den anden side skal det heller ikke være sådan noget holdnings-komik, hvor folk sidder og klapper, fordi de bliver bekræftet i deres ihhh så korrekte meninger.

Prøv og hør, jeg er fra Amager og har en lunken 10. klasses eksamen - hvad fanden ved jeg om noget? For mig er verden én stor joke, og jeg vælger at grine af den for at overleve, for hvis jeg skulle tage det hele seriøst, så kunne jeg lige så godt skyde hovedet af mig selv. Pis, det lød næsten som et budskab! "Ikke at have et budskab, er også et budskab". Fuck off!

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Jan Gintberg - Død eller leende

Comedy

JAN GINTBERG – DØD ELLER LEENDE - NYT COMEDYSHOW 2021

Danmarks speedsnakkende comedy enspænder er tilbage! Manden, der improviserer hurtigere end sin egen skygge, er klar til at få danskerne til se livet i øjnene og vælge mellem latteren eller et trist liv i sort/hvid. Hans nye show ”Død eller Leende” rejser i efteråret 2021 ud mod solnedgangen i en ny drabelig Danmarksturné.

Fra sit arbejdsværksted på et nedlagt kloster for udskammede udtaler Jan G. via brevdue: ”Det sidste år har været med livet som indsats for at finde nyt materiale, der ikke udløste en borgerkrig, eller fik ens sære onkel til at tømme skabet for sølvpapir. Men det har givet mig tid til at overtænke og kampstege livets comedy croutoner for at finde ind til det særeste, sjoveste og mest essentielle i denne vilde, vanvittige periode i historien!”

Det bliver et stærk satirisk og personligt show med pludselige afstikkere til alt fra fynske lerfrugtfade, Glyngøre håndsprit, pik, polio og privilegieblindhed - og selvfølgelig det evigt aktuelle, men nu ekstra dramainteressante forhold mellem dem med og uden.

Som min kloge moster altid siger: ’Kvinder er fra Venus og mænd er fra centerpubben… Det er klart, vi bliver nødt til at kunne grine af det hele for at holde hinanden ud!’”, slutter Gintberg iklædt tidens tern og tophue.

Fang Jan Gintberg ”Død eller Leende” i hele landet næste år. Vi anbefaler, at du sikrer dig billet nu, hvis vi skulle stå med en enten-eller-situation på hånden.

Musikhuset

Men's Room 4

Comedy

Torben Chris og Thomas Hartmann fyrer op under lattermusklerne med masser af jokes, når de besøger Musikhuset med Men's Room 4 - Mega Men!

Glæd dig til en aften, hvor vittighederne flyver ud over scenekanten. Der er nemlig lagt op til masser af spas og sjove jokes, når det rutinerede makkerpar, Thomas Hartmann og Torben Chris, indtager scenen i Rytmisk sal med deres fjerde fælles comedy show, Mens Room 4

Igennem de tre første shows med Men’s Room har man kunnet opleve de to komikere vende og dreje den lille forskel - som faktisk ikke er i ental, og sjældent lille. Der er, nu som før, ingenlunde tale om de store, tunge ligestillings emner, men derimod bare jokes! Jokes om de hverdagsproblematikker, vi alle kan genkende, og som vi er bedst tjent med blot at grine af. De er her for at blive.

Bedre end parterapi

Det hele er naturligvis en stærkt subjektiv version, set fra den efterhånden knapt så moderne mands synsvinkel, men man skal ikke tro, at showet kun er for mænd. Faktisk har man, igennem de tre første shows, kunnet opleve det hidtil mest kønsneutrale tiltag i dansk kultur, hvis man har skuet ud over publikum. Dette skyldes nok i høj grad Chris’ og Hartmanns ironiske distance til emnet, og deres evne til at lade kærligheden til det modsatte køn (og de iboende sære vaner) skinne igennem. Én af de tilbagemeldinger, de ofte har fået er, at Men’s Room er bedre end parterapi. Par kan se det sammen, og derved få taget hul på nogle samtaler, og nok så vigtigt… grine sammen.

De fire shows kan sagtens ses uafhængigt, men ser man dem alle, vil man samtidig få indblik i den udvikling, der undervejs har været i de to komikeres privatliv. Fra at have været to ungkarle - i faste forhold, men ugifte - er de begge i mellemtiden blevet gift og er sammenlagt indehavere af to huse på veje med stillebump, to stationcars, to børn og en hund. Dette bevidner naturligvis, at livet med kvinderne slet ikke er så slemt - men morsomt er det stadig!

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Phillip Devantier - Grinebidder

Comedy

Glæd dig til at få rørt lattermusklerne, når Phillip Devantier gæster Musikhuset med sit nye one-man show 'Grinebidder'. 

Phillip Devantier, en af landets flittigste komikere, er klar til at få Aarhus til at grine, når han indtager scenen i Musikhusets Lille sal med sit nye one-man show Grinebidder

Da Phillip Devantier, ligesom de fleste andre danskere, i starten af 2020 måtte barrikadere sig derhjemme, besluttede han sig for at udfordre sig selv og at tage spadsér skoene på. Under de lange gåture udviklede han ideer og det nye one-man show Grinebidder blev en realitet.

Vinder af DM i Stand-up 2018

Siden Phillip Devantiers første one-man show En Rigtig Mand, og sin sejr ved DM i Stand-up i 2018, har han ikke kun udbygget sit i forvejen flotte repertoire som komiker, men også tabt sig imponerende 45 kilo, og han stopper ikke her. 

”Vi har jo alle stået på badevægten og sagt til os selv ”Jamen jeg har jo også tøj på”. -Jo jo, men nu går du jo ikke i rustning, så måske vi skulle finde vandreskoene frem.” Phillip Devantier.

Selvom majoriteten af den danske befolkning har været hårdt prøve tunder covid-19 nedlukningen i 2020, ønsker Phillip Devantier alligevel at belyse de muligheder, der også kan gribes i de mørke tider. Mulighed for selvransagelse, at se indad og at starte forfra.

De opdagelser Phillip Devantier har gjort sig er ikke appelsinfri, og det er endelig tid til, at vi skal grine sammen igen i Musikhuset. Om ikke andet, så af Phillip og hans opdagelser under covid-19 pandemien.

Publikum kan se frem til Phillip Devantiers skarpeste bidder om alt fra at blive rigtig voksen, irriterende forældre, akavede dates, en tur til psykolog og vægttab. Mere specifikt; livets mange udfordringer tilsat en ordentlig skovlfuld humor og selvironi.

Musikhuset

Specialklassen

Comedy

Oplev impro comedy af højeste klasse i Musikhuset, når Specialklassen præsenterer deres nye show Rider på bølgen.

Ingen har som Specialklassen formået at få impro comedy på danmarkskortet. Gang på gang er der udsolgt til deres forrygende og populære shows, og der er helt sikkert lagt op til endnu en sjov aften, når de tre erfarne skuespillere/komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard går på scenen i Musikhusets Rytmisk sal med deres nye show Rider på bølgen.

Showet kan trække mange referencer til alle de bølger vi som samfund har været igennem i den seneste tid, men mest af alt er Rider på bølgen et statement om, at Specialklassens shows og humor stadigvæk vokser i folks bevidsthed rundt om i landet.

Unik underholdning

Showet er unikt hver aften, og det gør det både aktuelt og vedkommende, og trioen sætter barren højt, når de leverer improviseret satire, sketches, sange og punchlines ud fra publikums ideer og bud undervejs.

”Det er vores oplevelse, at publikum elsker at få lov at ha’ en finger med i spillet, og i år er der mere at tale om end nogensinde før. Vores nye show er unikt hver aften, og det gør det både aktuelt og vedkommende,” udtaler trioen.

Masser af grin og løjer

Som publikum er du i gode hænder, når de tre erfarne herrer indtager scenen i Musikhusets Rytmisk sal. Siden 2008 har Specialklassen improviseret sig  igennem scener, sketches, og sange i samspil med publikum - og til stor begejstring hos anmelderne, der blandt andet har skrevet følgende om Specialklassen.

Om du er ung eller i den mere modne ende af skalaen, vil du være målgruppen for Specialklassens tilgang til comedy. Den ældre generation vil trække referencer til tv-programmet Hatten Rundt, og de yngre vil referere til den amerikanske kæmpe succes Whose line is it anyway, der er det program Specialklassen stilmæssigt har ladet sig inspirere mest af, og alligevel gjort til deres eget.

Glæd dig til en unik, overraskende og imponerende aften i Specialklassen. Det er Impro comedy, når det er allerbedst. 

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Dybvads Sofa

Comedy

Dybvads Sofa besøger Aarhus den 15 oktober 2021, hvor du kan grine mens du råhygger! Hvilke gæster der svinger benene op i sofaen, finder du ud af på selve aftenen – det er altid stærke line-ups og altid en dejlig overraskelse. De tidligere shows har talt navne som Linda P, Mick Øgendahl, Rune Klan, Frank Hvam, Jonatan Spang, Nikolaj Stokholm, Simon Talbot, L.O.C., Søren Rasted og Simon Jul.
Vejl. aldersgrænse 15 år

Varighed 2 timer 30 min inkl. Pause.
Arrangør: Charleys Far ApS

Musikhuset

Simon Talbot - Optur

Comedy

Simon Talbot er klar til at give hele Danmark optur med ny og storslået Danmarksturné Træt af nedtur? 

Gør dig klar til at få en kæmpe optur med en af danskernes favoritkomikere – Simon Talbot er nemlig klar til at drage på en storslået Danmarksturné, hvor han er tilbage på modersmålet, med sit nye show Optur næste år. Året 2020 kan efterhånden skrives ind i historiebøgerne som en af de seneste årtiers største nedture. Det vil den populære komiker Simon Talbot gøre op med i et helt nyt standup show – danskerne trænger nemlig til en gevaldig Optur.

På turnéen med det nye show Optur skal der grines og være god stemning igen, hvor Talbot i vanlig stil får forvandlet tematikker fra eget liv, såsom hårtab, sociale medier, katte, gaming, næsehår, danske love, kontrasten i opvæksten med en Jehovas Vidner mor og irsk gadedrengs far, livet som gift mand, kvinders alt for varme bade, og meget meget mere, til jokes, vi alle sammen kan grine af. For Simon har det seneste år haft stressreaktioner, brugt for meget tid på sociale medier, set (alt) for meget Tiger King og erhvervet sig en sukkerafhængighed, hvilket han omdanner til et helt nyt dansksproget comedyshow.

“Jeg vil have folk skal have den største Opturs-aften. Min fornemmeste opgave er at skabe så fed livestemning, som jeg overhovedet kan. Alle folk skal kunne komme ind, nyde aftenen, få ondt i maven af grin og få et smil i hele fjæset. Måske endda tage ud og feste til senere end kl. 22 efter showet... Det bliver SÅ Optur. Bare det at have det i kalenderen, og se frem til det, er alt. Jeg glæder mig allerede helt vildt. Det er begrænset, hvor mange gange man kan gense Tiger King!” – Simon Talbot

Forvent glade aftener med mavekrampende grin og Simons karismatiske energi, når han indtager nogle af landets største spillesteder med sit nye show Optur til næste år.

Simon Talbot er en af Danmarks helt store comedy-darlings, hvor han med sin entusiasme og sprudlende fortællerglæde gang på gang har leveret solid underholdning til folket, bl.a. med sine onemanshows: Damp (2011), Talle Alene i Verden (2014), Mr. Copenhagen (2016), Make Denmark Great Again (2018), som rekordmange danskere købte billet til, og senest han første engelsksprogede turné Danish Invasion (2020). Han har haft sit eget Sketch Show på nationalt TV og har over 1.000.000 visninger på YouTube alene på hans engelsksprogede sæt på The Russell Howard Hour.

Musikhuset

Michael Schøt - Dæmonkrati

Comedy

Glæd dig til en sjov aften, når komiker Michael Schøt gæster Musikhuset og indfører DÆMONKRATI i Danmark.

Michael Schøt tager sin knivskarpe politiske satire og spiddende punchlines med ud på de danske landeveje, hvor han stiller spørgsmålet: Demokrati eller Dæmonkrati? I 2021 kan danskerne glæde sig til at grine af en verden, der normalt får os til at hive os selv i håret i afmagt, når komikeren bag det populære Schøtministeriet folder sig helt ud i sit nye stand-up show.

“Demokrati er ikke den bedste styreform… men det er den mindst ringe” skulle Winston Churchill angiveligt have sagt engang. Han havde tilsyneladende aldrig været til forældremøde på Østerbro.

Vi kan stemme til folketingsvalget, svare på meningsmålinger, indstille borgerforslag, sende sms’er direkte ind på skærmen i tv og vælge, hvem der skal vinde en Zulu Award eller Vild Med Dans – og vi kan vitterligt blæse vores holdninger ud til hele verden med Mark Zuckerbergs Facebookmegafon. Men det er tilsyneladende stadig helt umuligt at få Christiansborg til at lave grøn omstilling, eller lade være med at klippe børn i tissemanden, selvom 80% af befolkningen vil have det... 

Vi har aldrig haft mere at skulle have sagt, og vi har aldrig haft mindre magt.

Stiller skarpt på samfundet

I det nye show DÆMONKRATI stiller Michael Schøt med barnlig naivitet og ivrig irritation skarpt på det samfund, vi alle går bedøvede rundt i, og alle de emner, der rør sig.

Michael Schøt er en ”fingeren på pulsen”-komiker med politisk satire som omdrejningspunkt. Han havde sin debut i 1999 og har siden været en af de mest produktive komikere på stand-up scenen. Han står blandt andet bag fire onemanshows, samt en lang række shows med kolleger på kryds og tværs – og ikke mindst hans ugentlige ”NyUgesTale” på nettet i ”Schøtministeriet”.

Hvis du holder af hans video-taler hver uge i ”Schøtministeriet”, så vil du elske at se ham live, fri for slips og skrivebord, og hvor han ikke er omringet af kattevideoer og alenlange kommentarfelter. Giv din stemme til DÆMONKRATIet og oplev Michael Schøt live i Musikhuset i oktober  2021.

Musikhuset

Jacob Taarnhøj - Krøllehjern'

Comedy

Komikerkometen Jacob Taarnhøj krøller din hjerne i Musikhuset.

Danske comedyfans kan nu endelig finde strygejern og steamers frem i 2021. Den fynske standupkomiker Jacob Taarnhøj vil nemlig krølle danskernes hjerner, når han drager på sin første store Danmarksturné med sit nye onemanshow Krøllehjern’.

Onemanshowet Krøllehjern’ er Jacob Taarnhøjs andet onemanshow og hans første onemanshow siden hans seneste onemanshow, der samtidigt var hans første onemanshow, og på det tidspunkt eneste onemanshow, indtil hans nyeste onemanshow, onemanshowet Krøllehjern’.

Krøllehjern’ er et onemanshow, hvor man allerede i teksten på denne side mærker Jacob Taarnhøjs store erfaring med og intuitive fornemmelse for at skrive skoleopgaver med minimumskrav til tegnsætningen. Det er en rutschebanetur gennem den loopede tankegang, der har skaffet Jacob Taarnhøj adgang til nogle af landets fineste og mest anerkendte jobcentre.

Nyt show løser klimakrisen og Israel-Palæstinakonflikten

Gør jer klar til en indsigtsfuld, transcenderende og livsbekræftende rejse gennem store tidløse og presserende emner, såsom, men ikke mindst, og i særdeleshed. Krøllehjern’ indeholder desuden praktiske og nemme-at-gå-til løsninger på Klimakrisen, Israel-Palæstinakonflikten og bølge/partikel-dualiteten.

Ordekvilibristen Jacob Taarnhøj har en helt særlig og surrealistisk fortællestil, der gør hans shows til en unik oplevelse. Danskerne fik for alvor øjnene op for odenseaneren, da han i 2017 vandt Talentprisen ved Zulu Comedy Galla og har ligeledes i mange år været en af de drivende kræfter bag standup-scenen vest for Storebælt.

Jacob har de seneste år etableret sit kæmpe talent over hele landet: Han optog i 2018 sin første Comedy Special, der blev sendt på TV2 Zulu samme år, deltog i 2. sæson af Stormester i 2019 og var med som support for Ruben Søltoft på turnéen Ting Fra Min Mund i 2018-2019.

Glæd jer til en krøllet og hylende morsom aften i Musikhuset.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Linda P.

Comedy

Linda P har Sabotagehunger.

Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie.
Hun har været en tøjte, har forsøgt at skelne mellem Linda Petersen og Linda P, haft hovedpine og har lagt den vilde livsstil på hylden for at blive “normal” og et såkaldt ”mønstereksemplar”.

MEN….. er det så nemt at holde sig på måtten og leve det stille liv uden at lave ballade?
Har Linda kunnet undgå at fucke de nærmeste relationer op? Og hvad med kærligheden? Kan det overhovedet lade sig gøre at være i et forhold, når man er født som vildbasse? Og er det i orden at være fucked up, når man oven i købet snart skal være mor ?

Glæd dig til Linda P´s 5. one-man show, hvor hun endnu engang deler ud af sig selv og sine frustrationer over sit indgroede ”Fuck-up-gen”.

Varighed: 1 time og 25 minutter uden pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset