Danseforestilling i Aarhus

Kroppen har sit eget sprog, og det kan udtrykkes gennem dans. I Aarhus er der et hav af scener, hvor dygtige danseartister udtrykker historier gennem dans, musik og lyd i flotte sceneshows, hvor det hele går op i en højere enhed. Dansen kan udtrykkes på hver en scene og er kendt på både Bora Bora, Musikhuset, Train og Atlas og Voxhall. Herunder har vi samlet de bedste muligheder for spændende danseoplevelser i Aarhus, så du nemt kan navigere rundt i dem. Finder du en forestilling, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedy, familieoplevelser og foredrag.

Bora Bora

ROK in DK

Dans

KOREANSK FESTIVAL TRIPLE-PROGRAM

Bora Bora præsenterer et triple-program med tre højenergiske og grænsesøgende koreanske danseforestillinger på én aften. Det sker i anledningen af 60-året for diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark og som gestus overfor SiDance, som i november i år har dansk fokus på sin festival i Seoul.

Aftenens program:
19:30 Silentium - Noname Sosu
20:00 Flight - Melancholy Dance Company
(Pause)
20:30 Tail Language II - Art Project Bora
21:20 Slut på programmet

Information om forestillingerne:

Tail Language II - Art Project Bora
Forestillingen er opkaldt efter kattens kommunikation med halen og det symbolske system af gestusser gennem bevægelserne, den har. ”Tail Language” udtrykker den komiske side af mennesket, beskrevet gennem dyr fra eventyr. Beskriver 5 tegn fra orientalske fabler og kommunikerer refleksionen af den moderne tid.
Koreograf: Bora Kim.

Flight - Melancholy Dance Company
Vi oplever utallige succeser og fiaskoer for at nå vores mål. Nogle gange falder vi, og andre gange udmatter vi os selv. Men i mellemtiden befinder vi os - langsomt - i retning af vores mål. Gennem dette spring og hoppende viser "Flight", hvordan vi styrer mod vores mål. Den flyvende bevægelse afsluttet af de to illustrerer det øjeblik, mennesket overvinder sin egen fysiske indespærring.
Koreograf: Jeong Cheol-In.

Silentium - Noname Sosu
Den dybeste følelse viser sig altid i stilhed. Denne stilhed kan være lydløsheden efter en lang kamp med sig selv. Det kan også være resultatet af at se bort og undertrykke. SILENTIUM undersøger, hvad der fylder vores sind og krop. Det undersøger kroppens strukturer og de konstante bevægelser og ændringer, som menneskekroppen udsættes for. Selvom vi ikke kan lide det vi ser, kan vi ikke gemme det, dække det eller få det til at forsvinde. Vi er hvad vi er.
Koreograf: Young-hyun Choi
OBS! Der er blinkende lys i ”Silentium”.

OBS! Forhøjet billetpris, da programmet består af tre forestillinger.

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for anderledes teater- og dansearrangementer for børn og deres voksne. Vi inviterer til familiedans eller -teater for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede en improviseret event, hvor både forældre og børn er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, eller dykker ned i vandet, eller hvem ved, måske ender vi på månen.

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS: Der skal være min. 5 tilmeldinger før arrangementet afholdes.

Undervisere Eva Damholt eller Malene Hedetoft.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 - 8 år.

 

Musikhuset

Navidad Flamenca

Dans

Flamenco julekoncert - en stærk og følelsesfuld optakt til julen

Navidad Flamenca fejrer julens begivenheder med elegant og medrivende flamenco leveret af det spanske dansepar Felipe de Algeciras og Gema La Milana, sangerne Olayo Jiménez og Marianne Holmboe, og Pedro Martín og Jens Viggo Fjord på guitar.

Koncerten tager afsæt i billedrige hændelser omkring Jesusbarnet, Jomfru Maria og flugten til Egypten, og viderefører dem inden for flamencoens ildfulde udtryk.

Navidad Flamenca byder på fremragende flamencodans, medrivende sange og performance, når Felipe de Algeciras og Gema La Milana, Olayo Jiménez, Marianne Holmboe, Pedro Martín og Jens Viggo Fjord går på scenen.

Stor flamenco-succes i hele landet

Navidad Flamenca har med sin særlige kombination af flamenco og julerelaterede temaer skabt en koncert, som både flamenco-publikummet og det brede danske og nordiske publikum har taget til sig. Det har betydet fulde huse i til koncerterne i Musikhuset flere år i træk. Anerkendelsen og succesen har betydet, at koncerten nu går sin 20. sæson i møde.

Blandt de mange steder koncerten er spillet, er Stallet Stockholm, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Jeriko, Malmø, VEGA, KoncertKirken, Hellig Kors Kirke i København, Kvarterhuset Amager, Portalen Greve, Tobakken Esbjerg, og mange flere.

Medvirkende i Navidad Flamenca

Felipe de Algeciras karriere tog for alvor fart i London, hvor han debuterede som solist i danseforestillinger på navnkundige teatre bl.a. i Royal Opera House. I sin London-periode samarbejdede han med English National Opera og optrådte i kongehuset, og hans ekspressive fodarbejde blev foreviget i Antonio Banderas-filmen, The Mask of Zorro. Felipe de Algeciras er nu tilbage i hjembyen Algeciras, hvorfra han varetager turnéer og kurser over hele Europa.

Gema La Milana begyndte at danse allerede som barn. I Sevilla oplæres hun af store dansere som Matilde Coral og Adela Campallo, og som 16-årig åbner hun sit eget dansestudie i hjembyen Estepona. Internationale turnéer fører hendes dans til destinationer som Sweitz, Amsterdam og Kuwait. En komplet danser, der behersker alle flamencoens danse og udtryk. Hendes motto: ”I flamencoen kommer alt det ud, som sjælen fortier.”

Olayo Jiménez har arbejdet med flere af flamencoens store navne bl.a. sangeren El Cigala og guitaristen Paco Peña, og optrådt over det meste af Europa og i Australien, Mexico og Japan. Olayo Jimenez er en fuldblods power-flamencosanger, som altid står for en sikker performance både i den lille flamencoklub og på de store koncertsalsscener.

Marianne Holmboe er uddannet på flamencoskolen Fundación Cristina Hereen i Sevilla, hvor hun er oplært af højt estimerede sangere som Esperanza Fernández og José el de la Tomasa. Hun er nu bosat i Gøteborg og særdeles aktiv med flamenco- og etniske musikprojekter, som hun optræder med over hele Skandinavien.

Pedro Viscomi Martín er en af Sevillas travle guitarister. Hans professionelle løbebane starter, da han som 14-årig kommer på Europaturné under ledelse af hans maestro, Augustín de la Fuente. Han har siden turneret i bl.a. Canada, Rusland Mexico, og optrådt et utal af steder i hjemlandet med mange forskellige sangere og dansere.

Jens Viggo Fjord er guitarist og idémand bag Navidad Flamenca. Han har samarbejdet med en lang række spanske dansere og musikere, optrådt i Norden, Spanien og Brasilien. Initiativtager til en lang række temakoncerter og flamencokonstellationer. Han har skrevet flamencomusik, brasiliansk musik, flamenco-korværker, musik til digte af Federico García Lorca og materiale til Navidad Flamenca. Han er desuden udgivet på syv cd’er.

Varighed: 1 time og 50 minutter- Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset 

Bora Bora

Nøddeknækkeren

Dans

WHAT THE NUT?

Det er bestemt ikke "Nøddeknækkeren" som man kender den, når Bora Bora for første gang nogensinde præsenterer en juleforestilling. Tchaikovskys elskede juleklassiker bliver udsat for humoristisk popmusik af det multinationale indiepopband John the Houseband, der er et bandprojekt, som blander performance og musik. Sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester har de skabt en version, hvor det klassisk møder moderne pop og performance møder ballet.

Den Amsterdam-baserede gruppe af musikere og kunstnere fra Sverige, Island, Belgien, Spanien og Tyskland har trukket de hvide tennissokker godt op over de stramme afvaskede jeans. Udstyret med pandesvedbånd fra 80'erne, vimpler og pastelfarvede t-shirts giver de deres musikalske bud på legetøjskeyboards og med rigtige nøddeknækkere som rytmesektion.

Nødden er kommet i centrum - i en tre meter stort oppustelig udgave. John The Houseband spørger "What the nut?!" med et kitschet og ironisk glimt i øjet.

Så glem den oprindelige ballerina og rottekongen og tag på en tur til en galakse langt langt væk. Et rumfartøj med Hazel, Wal, Pea, Coco, Almond og Pistachio ombord lander på planeten Nutcracker. Efter en vanskelig landing og et dramatisk møde bliver ekspeditionen omdannet til en glædelig udforskning. John the Houseband laver coverversioner af dele af musikken og skaber nye koreografier baseret på det originale værk.

Fra 8 år og op. Forestillingens sang og tale er på engelsk (men forestillingen er primært baseret på musik og visuelle elementer).

Musikhuset

Nøddeknækkeren

Dans

Oplev Den Kongelige Ballets fortryllende danseforestilling Nøddeknækkeren med levende musik fra Aarhus Symfoniorkester.

Så bliver det endelig snart jul igen. Den Kongelige Ballet besøger traditionen tro Musikhuset mellem jul og nytår.

Nøddeknækkeren er den ultimative juleoplevelse for store og små, og med koreografen George Balanchines mesterlige udgave af fortællingen er det meget svært ikke at lade sig rive med af julestemningen.

I Nøddeknækkeren er der skruet helt op for trylleriet og hyggen. Det er en rigtig familieforestilling, der både er en fantasifuld ballet for børn og samtidig en mulighed for alle voksne for at drømme sig tilbage til barndommens sorgløshed og undren.

Magisk, fantasifuld og poetisk historie

Marie får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og da klokken slår 12 midnat, tager den hende med på en magisk og farefuld rejse. På sin vej møder hun dansende snefnug og valsende blomster, frække mus, iskolde snedronninger og varmblodige sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere med meget meget mere. Fantasien og poesien kender ingen grænser, når vi ledsaget af Tjajkovskijs betagende og ikoniske musik føres fra den hyggelige julefest hos familien Stahlbaum til det eventyrlige slaraffenland, hvor alt kan ske.

Nøddeknækkeren, der bygger på E.T.A. Hoffmanns underfundige og sælsomme eventyr, er et af ballethistoriens mest elskede værker, der appellerer på tværs af generationer til enhver, der har sin barnetro intakt, og til alle os, som elsker jul.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Peter Tjajkovski
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll

Anbefales fra 9 år.

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

George Balanchine’s The Nutcracker®  Choreography by George Balanchine © The George Balanchine Trust

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Nattergalen

Dans

To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige. Fremført af Dansk Danseteaters dansere til ny musik af Den Sorte Skole og med scenografi af collagekunstneren Sergei Sviatchenko.

Nattergalen er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter inden for den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira. Forestillingen er desuden med nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole samt unik og fabulerende scenedesign og kostumer af den dansk-ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle Nattergalen og Rosen om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige Nattergalen fra 1843. Nattergalen er ikke blot et af H. C. Andersens mest kendte eventyr, men er også en af den danske guldalders mest berømte romantiske fortællinger.

Historien er stadig uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, og om det naturliges sejr over det kunstige.

Kloborg vil bruge temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at skabe en helt nyt fortælling, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed.

Med værket undersøger han menneskelige relationer og den menneskelige selvforståelse, når døden sidder på brystet, og når kroppen falder fra hinanden. For vil vi lade teknologien redde os? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden der er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling Nattergalen og Rosen af Oscar Wilde.

I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Og herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmalstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting?

Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Og med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mystiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd om, at det at ofre sit liv til noget, du inderligt tror på, både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg

Musik: Den Sorte Skole

Scenograf: Sergei Sviatchenko

Dansere: Dansk Danseteater

Varighed: 1 time og 20 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Svanesøen

Dans

Den russiske nationalballet fra Moskva 

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den.

Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere.

Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.  

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har bl.a solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en flot opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Stor international succes

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen bliver Svanesøen i denne flotte opsætning opført, som den oprindeligt var tænkt. Bag kompagniet står den tidligere Bolsjoj-danser Sergei Radchenko sammen Elena Radchenko, som er solist fra både Bolsjoj- og Kirovballetten, hvor denne opsætning af Svanesøen oprindeligt stammer fra. Rollen som Odette danses af Liudmila Titova, der er uddannet solodanser fra Bolsjoj-balletten.  

Varighed: 2 timer og 15 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Bemærk, at der til denne forestilling udelukkende danses til båndmusik.

Arrangør: PS Production ApS

Musikhuset

Selene Munoz

Dans

Historias

Oplev en eksklusiv aften med den prisvindende spansk-danske danser og koreograf Selene Muñoz i sammenspil med 3 fantastiske musikere. Historias er en danse koncert hvor publikum får mulighed for at komme helt tæt på disse unikke kunstnere og kan opleve en passioneret og musikalsk fortolkning af ny Flamenco og Tango i et elegant setup. Repertoiret er sammenhængende blanding af fortolkninger af Astor Piazzolla´s mest kendte tango værker og egne komponerede numre.

Kort om Selene

Selenes styrke ligger i at skabe et stærkt og rørende samspil mellem danseren og musikeren ved at fusionere den moderne flamenco med andre genre og stilarter. Hun har en nyskabende og elegant vision indenfor dans og Selene er lige dele danser og musiker med hendes musikalitet og rytmesans, som resulterer i en unik symbiose mellem disse.
Den spansk-danske danser og koreograf Selene Muñoz har danset siden hun var fire år og skabte allerede som ni årig sin første professionelle produktion og begyndte få år senere at undervise og give workshops. Hun har bl.a. undervist danserne fra Den Kongelige Balletskole, NYC Ballet og kunstnere fra Cirque du Soleil.

I en alder af 14 år, begyndte hun at studere på det anerkendte flamenco akademi Amor de Dios i Madrid og i 2009 færdiggjorde hun sin uddannelse på Det kongelige danse konservatorium “Real Conservatorio Profesional de Danza”.

Selene har optrådt på nogle af de største scener i verden, bl.a. Guggenheim Museum i New York, World Expo i Shanghai, Reina Sofia Museum i Madrid, Tower of David i Jerusalem, House of Music og Tchaikovsky Concert Hall i Moskva, Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Operaen, Politigården og Louisiana Museum i Danmark, m.fl.
Hun medvirkede som danser og koreograf i to år i Sommerballetten på Bellevue Teatret og i Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal. Og har bl.a. samarbejdet med Livgardens Tambourkorps og optrådt ved Kronprinsparrets Prisoverrækkelse og ved H.M. Dronning Margrethes 75- års fødselsdag.

Danser: Selene Muñoz
Percussion: Stephan Jarl
Kontrabas: Jesper Thorn
Vokal/blæser: Karen Duelund Guastavino
Lys: Súni Joensen
Kostumer: By Luna

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Flamenco de Sevilla

Dans

Forførende flamencoaften med dragende dans og udtryksfuld musik

Det bliver en koncert med sprudlende og frisk flamenco i den traditionelle form, hvor dansen kommer i fokus, men hvor der også bliver givet plads til sangere og guitarist på solistpladsen. En bred vifte af flamencoens mangfoldige stilarter, udtryk og farver, former og følelser og masser af energi, passion og temperament.

Flamencodanseren Lakshmi Basile ”La Chimi” har gennem flere år været fastansat på et af Sevillas anerkendte tablaos El Palacio Andaluz og ved flere lejligheder optrådt til Bianal de arte Flamenco (Sevilla), som er den største internationale flamencofestival i verden. I sin tid som danser har hun vundet adskillige præmier for sin forførende og overbevisende flamencodans.

Du kan opleve den dygtige Juan Murube folde sin sangstemme ud på scenen. Han er en ung sanger med stort talent og han blev i 2010 inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens "grand old men".

Flamenco de Sevilla har flere gange turneret i Danmark siden marts 2011 og forført det danske flamencopublikum med sin varme og smukke dans.

Lineup:

La Chimi: dans
Juan Murube - Gustavo Rey: sang
Poul Jacek Knudsen: guitar
Anders Pedersen: cajon

Varighed: 1 timer og 50 minutter med pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset