Danseforestilling i Aarhus

Kroppen har sit eget sprog, og det kan udtrykkes gennem dans. I Aarhus er der et hav af scener, hvor dygtige danseartister udtrykker historier gennem dans, musik og lyd i flotte sceneshows, hvor det hele går op i en højere enhed. Dansen kan udtrykkes på hver en scene og er kendt på både Bora Bora, Musikhuset, Train og Atlas og Voxhall. Herunder har vi samlet de bedste muligheder for spændende danseoplevelser i Aarhus, så du nemt kan navigere rundt i dem. Finder du en forestilling, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedy, familieoplevelser og foredrag.

Teatret Gruppe 38

Ai-ai-ai

Dans

En humoristisk danseforestilling om krop og teknologi Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille, tjekke snapchats, sende sms´er og se Youtube – på hver vores skærm. Vi er i kontakt med hele verden. Men måske slet ikke med ham eller hende, der står ved siden af. Eller os selv. Hvad gør man, når man gerne vil tale med en, der hellere vil blive ved sin skærm? Hvornår er man egentlig rigtig sammen med nogen? Og tænk hvis den, man er sammen med, faktisk er en maskine? På scenen møder vi Folmer, Ole og Antoinette, der på humoristisk vis udforsker vores verden, der er fuld af skærme, kunstig intelligens og det nødvendige menneskelige nærvær. https://vimeo.com/302417781

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for anderledes teater- og dansearrangementer for børn og deres voksne. Vi inviterer til familiedans eller -teater for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede en improviseret event, hvor både forældre og børn er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, eller dykker ned i vandet, eller hvem ved, måske ender vi på månen.

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS: Der skal være min. 5 tilmeldinger før arrangementet afholdes.

Undervisere Eva Damholt eller Malene Hedetoft.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 år. 

 

Bora Bora

WALK-MAN

Dans

(Tidligere titel: Fodgænger)

URPREMIERE!
På en helt almindelig dag bevæger fire mænd sig gennem byen til fods. Med det længste ben forrest følger de hastigt strømmen uden at stille spørgsmål til lyskurvens dikterende stopdans, vejskiltenes uforbeholdne herskervælde eller andre af fællesskabets uskrevne regler for god opførsel. Indtil én af dem pludselig bestemmer sig for at gøre oprør…

Der bliver masser af rå fysik, hverdags-stunts og DON GNU attitude, når jorden under de fire performere bogstavelig talt forsvinder og de regler, rutiner og fælles normer, vi alle tager for givet, pludselig mister deres betydning. Et fodgængerfelt er ikke længere bare et fodgængerfelt, og god opførsel er ikke længere bare én ting.

WALK-MAN kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner og længslen efter frihed og en legende tilgang til verden. Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen!

​WALK-MAN er den første forestilling i en trilogi om det almindelige livs ualmindelige oplevelser.

Om Don Gnu

Don Gnu har bl.a. tidligere lavet forestillingerne "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab", "M.I.S. - natten lang", "A Snowball's Chance In Hell" og "Jagten På Det Grå Guld". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", der blev udvalgt til blandt de 20 bedste nye forestillinger i 2016 af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance og ligeledes Reumert-nominerede "Human In Balance", der blev lavet i anledning af de to europæiske byer Aarhus' (Danmark) og Pafos' (Cypern) værtskab som kulturhovedstæder.

Bora Bora

Dans Baby Dans Festival 2019

Dans

I uge 41, 42 og 43 præsenterer Bora Bora dansefestivalen Dans Baby Dans – en interaktiv dansefestival for de alleryngste

Kom og tag del i alt det sjove ved denne festival for vordende dansemus. Danske og udenlandske dansekompagnier præsenterer interaktive forestillinger for de allermindste (se aldersgrupper på den enkelte forestillinger). Designet med tanke for småfolk skaber hver dans sin egen koreografi, der passer til selv de mindste kroppe. Forestillingerne vil vække børns nysgerrighed og berige deres fantasi. Børnene får lov til at komme helt tæt på danserne, bl.a. ved at kravle ind i en scenografi og udforske den sammen med danserne og deres forældre eller at følge animerede figurer, som projiceres på gulvet.

BILLET: 1 barn + 1 voksen - 150 kroner per forestilling. 

Forestillingerne:

The Garden of the Spirited Minds - Dalija Acin Thelander (S) (0 - 12 mdr.)

Panda’s Home - Compagnia TPO (IT) (fra 4 år) (OBS! Spiller også i Aalborg)

Twinkles - Dansema Dance Theatre (LT) (4 - 24 mdr.)

Cloud Catcher - Šokio Teatras Judesio Erdvė (LT) (6 - 18 mdr.)

Natten - MYKA (DK) (4 - 18 mdr.)

Lulla - Dybwikdans (NO) (0 - 18 mdr.)

MiNi - Compagnia TPO (IT) (2 - 4 ÅR) (OBS! Spiller kun i Aalborg)

SCROLL NED UNDER SPILLEPLANEN FOR AT LÆSE MERE OM DE ENKELTE FORESTILLINGER ELLER KLIK PÅ TITLERNE!

OBS! DAGINSTITUTIONER:

Hvis du skal bestille billetter og er fra en daginstitution, så kan du kontakte Bora Bora per telefon 86 19 00 79 eller e-mail info@bora-bora.dk fra den 2. september. Forestillingerne der spiller på Bora Bora i Aarhus er gratis for daginstitutioner i Aarhus Kommune.

Video: Hvorfor skal børn se dans?

Samarbejdspartnere

Børnekulturhuset Aarhus

Teaterhuset Filuren

Teater Nordkraft

Støttet af

Kulturarrangementspuljen

Musikhuset

Pandas Hjem - La casa Del Panda

Dans

Pandas Hjem er en internationalt prisvindende og fortryllende interaktiv danseforestilling, der tager alle fra fire år med på en farverig rejse til det gamle Kina. Børnene følger i fodsporene på en panda. På rejsen stifter de bekendtskab med Kinas mange traditioner, kulturer og de store historier. Pandaen tager os med på opdagelse i kinesisk kulturs fem elementer: træ, ild, jord, metal og vand og deri oplever vi både bambusskoven, drager og fyrværkeri.

Pandas Hjem er en sensorisk oplevelse for børn og deres voksne. Scenen vækkes til live i et ocean af farver, et sprudlende melodisk univers og interaktive elementer. Danserne møder børnene på en fælles fantasirejse, der rækker ud over sproglige og kulturelle barrierer. Kom og vær med i en fælles danseleg i fodsporene på den store panda.

Dans Baby Dans – nu også for storebror og -søster.

Den 12.-24.oktober vender Bora Bora –dans og visuelt teaters populære Dans Baby Dans for de 0-4 årige tilbage. Over to uger spiller syv fortryllende og interaktive babyforestillinger fra Danmark, Italien, Litauen og Sverige i Aarhus på Bora Bora og i Aalborg på Teater Nordkraft. 

Forestillingen er støttet af STATENS KUNSTFOND.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet aldersgruppe: fra 4 år. 

 

 

 

 

Idé Lizhu Ren // Koreografi Daniele Del Bandecca, Martina Gregori // Dansere Martina Gregori, Valerio Cassa // Scenografi og visuelt design Elsa Mersi // Komponist Spartaco Cortesi // Computer engineering Rossano Monti // Kostumer Chiara Lanzillotta // Rekvisitter Livia Cortesi // Kunstnerisk ledelseFrancesco Gandi, Davide Venturini

 

 

 

Musikhuset

A space in the dark

Dans

En hyldest til livet, inspireret af og skabt med musik, tekst og sang af den legendariske David Bowie. 

”Dead or alive bring me the disco king” (David Bowie, Bring Me The Disco King)

Den internationalt anerkendte koreograf Ben Wright skaber et vedkommende værk om at leve livet fuldt ud og om det at gå livets ultimative realitet i møde - (u)-dødeligheden. Et værk der vil være nyskabende, gribende, rørende og spontant i sin appel.

Syv dansere mødes til gravøl. Festen er slut. Her vil de tage publikum med på en poetisk rejse fra fuldkommenhed til muld. I symbiosen af musik og dans vil skønhed og absurditet opstå ud af velkendte følelser melankoli, sorg, glæde og humor.

”A space in the dark” udfolder sig til både velkendte og mindre kendte sange af David Bowie, samt musik af Henrik Munch kendt fra det danske band Sorten Muld.

Til et ekstraordinært lydunivers vil scenen være at fejre det at være et menneske, det uperfekte, det utilstrækkelige og det fantastiske.

Se teaser for forestillingen her:

Black Box Dance Company og David Bowie

David Bowie efterlod en legendarisk rigdom af musik, der favner både menneskets og livets mange facetter og har den helt særlig evne at ramme et publikum på tværs af generationer uden social kontekst. Black Box Dance Company Holstebro har opnået en enestående mulighed for at arbejde med 6 udvalgte sange fra hans store musikskat.

De 6 numre repræsenterer både ældre og nye værker såvel som ukendte numre. Numrene har Black Box Dance Company ønsket, idet de alle dækker over et fælles tema om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt og livets øjeblikkelighed. Et tema der fortsat vil være relevant for alle.

Med dette som udgangspunkt skaber Black Box Dance Company en helt særlig musikdramatisk danseforestilling – `A space in the dark´, der får verdenspremiere i Holstebro den 19. september 2019.

I forestillingen vil man bl.a. kunne opleve kendte sange såsom Lets Dance, Lazarus og Bring Me The Disco King.

Hør, hvad Marie Brolin-Tani fortæller om deres forestillinger No Sex - en verden af køn og A Space in the Dark:

KUNSTNERISK LEDER: Marie Brolin-Tani

PRODUCENT, TURNÉ- & PRØVELEDER:  David C. Price

MUSIK & SANG: David Bowie & Henrik Munch

KOREOGRAFI: Ben Wright

DANS: Black Box Dance Company

SCENOGRAFI: Will Holt

KOSTUME: Åsa Gjerstad

LYSDESIGN: Lucy Hansom

A space in the dark er produceret af Black Box Theatre & Dance Holstebro.

Varighed: 1 time og 10 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Bora Bora

Super Human

Dans

"Super Human" er en højenergisk danseforestilling, der bl.a. trækker på de urbane dansestile. Forestillingen udforsker nye definitioner af mennesket og spørgsmålet om, hvorvidt vi i fremtiden skal genopfinde os selv i nye optimerede udgaver.

Overnaturlig adfærd er hovedfokus for forestillingen, der henter inspiration fra science fiction-film og science fiction litteratur, superhelte og superheltinder og virkelighedens videnskabelige forsøg med splejsning af hård teknologi og blød biologi.

Det koreografiske udtryk i NEXT ZONE og koreografen Lene Boels forestillinger ligger i spændingsfeltet mellem breakdans, popping, ny dans, akrobatik og nycirkus. Koreografierne tager udgangspunkt i mentale tilstande og billeder men er ekstremt fysisk ekvilibristiske.

Anmeldelser

"Lene Boel klarer at belyse og debattere et presserende emne på en ekstremt fængslende måde med et koreografisk sprog, der aldrig bliver forudsigeligt eller gentager sig selv. Det er både fascinerende og iøjnefaldende på samme tid."
- Simona Gouchan, Danstidningen

"Lene Boel har iscenesat de ni dansere med imponerende elegance og styrke. Tilhører de stadig vores menneskelige race, disse ultra-trænede kroppe med forbløffende egenskaber, hvis kollektive udfoldelser dog samtidig synes at nedstamme fra tidernes morgen?"
- Isabelle Calabre, Canal Danser Historique

* * * * *
"Et bart gulv, tunge technorytmer med stratosfærisk knitren og sitren, det hvide bagtæppe skiftevis oplyst af fluorescerende grønt og lilla. Det er rammen om den tempofyldte danseforestilling Super Human udført af dansekompagniet Next Zone. Seks unge mænd mimer teknologi, det binære talsystem, en hektisk digital hverdag iført sorte træningsbukser, sneakers og bar overkrop. Måske befinder vi os inde i en computer, ude i atmosfæren eller i en elektronisk fremtid. Danserne udstråler energi og styrke, og de viser utrolig kontrol og koordination i deres hiphop-inspirerede bevægelser. Det er dynamisk og kraftfuldt, men også humoristisk og poetisk, som da en sort og en hvid danser laver en dobbeltdans med de lange arme i fantastiske fælles formationer. En utroligt lækker og anbefalelsesværdig forestilling, som begejstrede både mig og min 17-årige datter"
- Kulturkongen

Bora Bora

ROK in DK

Dans

KOREANSK FESTIVAL TRIPLE-PROGRAM

Oplev et triple-program med tre højenergiske og grænsesøgende koreanske danseforestillinger på én aften:

Tail Language II - Art Project Bora

Flight - Melancholy Dance Company

Silentium - Noname Sosu Company

OBS! Forhøjet billetpris, da programmet består af tre forestillinger.

 

 

Musikhuset

Navidad Flamenca

Dans

Flamenco julekoncert - en stærk og følelsesfuld optakt til julen

Navidad Flamenca fejrer julens begivenheder med elegant og medrivende flamenco leveret af det spanske dansepar Felipe de Algeciras og Gema La Milana, sangerne Olayo Jiménez og Marianne Holmboe, og Pedro Martín og Jens Viggo Fjord på guitar.

Koncerten tager afsæt i billedrige hændelser omkring Jesusbarnet, Jomfru Maria og flugten til Egypten, og viderefører dem inden for flamencoens ildfulde udtryk.

Navidad Flamenca byder på fremragende flamencodans, medrivende sange og performance, når Felipe de Algeciras og Gema La Milana, Olayo Jiménez, Marianne Holmboe, Pedro Martín og Jens Viggo Fjord går på scenen.

Stor flamenco-succes i hele landet

Navidad Flamenca har med sin særlige kombination af flamenco og julerelaterede temaer skabt en koncert, som både flamenco-publikummet og det brede danske og nordiske publikum har taget til sig. Det har betydet fulde huse i til koncerterne i Musikhuset flere år i træk. Anerkendelsen og succesen har betydet, at koncerten nu går sin 20. sæson i møde.

Blandt de mange steder koncerten er spillet, er Stallet Stockholm, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Jeriko, Malmø, VEGA, KoncertKirken, Hellig Kors Kirke i København, Kvarterhuset Amager, Portalen Greve, Tobakken Esbjerg, og mange flere.

Medvirkende i Navidad Flamenca

Felipe de Algeciras karriere tog for alvor fart i London, hvor han debuterede som solist i danseforestillinger på navnkundige teatre bl.a. i Royal Opera House. I sin London-periode samarbejdede han med English National Opera og optrådte i kongehuset, og hans ekspressive fodarbejde blev foreviget i Antonio Banderas-filmen, The Mask of Zorro. Felipe de Algeciras er nu tilbage i hjembyen Algeciras, hvorfra han varetager turnéer og kurser over hele Europa.

Gema La Milana begyndte at danse allerede som barn. I Sevilla oplæres hun af store dansere som Matilde Coral og Adela Campallo, og som 16-årig åbner hun sit eget dansestudie i hjembyen Estepona. Internationale turnéer fører hendes dans til destinationer som Sweitz, Amsterdam og Kuwait. En komplet danser, der behersker alle flamencoens danse og udtryk. Hendes motto: ”I flamencoen kommer alt det ud, som sjælen fortier.”

Olayo Jiménez har arbejdet med flere af flamencoens store navne bl.a. sangeren El Cigala og guitaristen Paco Peña, og optrådt over det meste af Europa og i Australien, Mexico og Japan. Olayo Jimenez er en fuldblods power-flamencosanger, som altid står for en sikker performance både i den lille flamencoklub og på de store koncertsalsscener.

Marianne Holmboe er uddannet på flamencoskolen Fundación Cristina Hereen i Sevilla, hvor hun er oplært af højt estimerede sangere som Esperanza Fernández og José el de la Tomasa. Hun er nu bosat i Gøteborg og særdeles aktiv med flamenco- og etniske musikprojekter, som hun optræder med over hele Skandinavien.

Pedro Viscomi Martín er en af Sevillas travle guitarister. Hans professionelle løbebane starter, da han som 14-årig kommer på Europaturné under ledelse af hans maestro, Augustín de la Fuente. Han har siden turneret i bl.a. Canada, Rusland Mexico, og optrådt et utal af steder i hjemlandet med mange forskellige sangere og dansere.

Jens Viggo Fjord er guitarist og idémand bag Navidad Flamenca. Han har samarbejdet med en lang række spanske dansere og musikere, optrådt i Norden, Spanien og Brasilien. Initiativtager til en lang række temakoncerter og flamencokonstellationer. Han har skrevet flamencomusik, brasiliansk musik, flamenco-korværker, musik til digte af Federico García Lorca og materiale til Navidad Flamenca. Han er desuden udgivet på syv cd’er.

Varighed: 1 time og 50 minutter- Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset 

Bora Bora

Nøddeknækkeren

Dans

WHAT THE NUT?

Oplev juleklassikeren "Nøddeknækkeren" på en helt ny måde. Her er Tchaikovskys elskede værk en humoristisk popmusik af det multinationale indiepopband John the Houseband. Sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester har de skabt en version, hvor det klassisk møder moderne pop og performance møder ballet.

Så glem den oprindelige ballerina og rottekongen og tag på en tur til en galakse langt langt væk. Et rumfartøj med Hazel, Wal, Pea, Coco, Almond og Pistachio ombord lander på planeten Nutcracker. Efter en vanskelig landing og et dramatisk møde bliver ekspeditionen omdannet til en glædelig udforskning. John the Houseband laver coverversioner af dele af musikken og skaber nye koreografier baseret på det originale værk.

John The Houseband er en gruppe af koreografer, performere og kunstnere fra Sverige, Island, Belgien, Spanien og Tyskland, der mødtes i Amsterdamn i 2008 og efterfølgende skabte deres anderledes kunst - og bandprojekt, der blander performance og musik.

Fra 8 år og op. Forestillingens sang og tale er på engelsk (men forestillingen er primært baseret på musik og visuelle elementer).

Musikhuset

Nøddeknækkeren

Dans

Den Kongelige Ballet vender tilbage med Nøddeknækkeren til Musikhuset med levende musik fra Aarhus Symfoniorkester.

Nu er det jul igen, og nu er det jul igen, og Nøddeknækkeren vender tilbage med dansende snefnug, valsende blomster, frække mus, tårnhøje juletræer, iskolde snedronninger, varmblodede sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere og meget mere.

Sikken voldsom trængsel og alarm, der bliver i Musikhuset Aarhus, når Den Kongelige Ballet træder dansen og fortæller eventyret om Marie og hendes nøddeknækkerprins med alt, hvad det rummer af trylleri og magi. Til George Balanchines elegante og klassiske koreografi og I Anthony Wards farverige dekorationer og kostumer.

Det kimer nu til julefest med Tjajkovskijs vidunderlige musik, som man aldrig nogensinde bliver træt af at lytte til, og som de fleste kan nynne med på.

Julen har bragt velsignet bud og nu glædes gamle og unge, for Nøddeknækkeren fremkalder tindrende og forventningsfulde barneøjne hos såvel de yngste som de ældste familiemedlemmer. Den underfundige og sælsomme fortælling appellerer på tværs af generationer til enhver, der elsker jul.

Så spillemand, spil lystigt op, nu begynder dansen.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Peter Tjajkovski
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Nattergalen

Dans

To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige. Fremført af Dansk Danseteaters dansere til ny musik af Den Sorte Skole og med scenografi af collagekunstneren Sergei Sviatchenko.

Nattergalen er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter inden for den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira. Forestillingen er desuden med nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole samt unik og fabulerende scenedesign og kostumer af den dansk-ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle Nattergalen og Rosen om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige Nattergalen fra 1843. Nattergalen er ikke blot et af H. C. Andersens mest kendte eventyr, men er også en af den danske guldalders mest berømte romantiske fortællinger.

Historien er stadig uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, og om det naturliges sejr over det kunstige.

Kloborg vil bruge temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at skabe en helt nyt fortælling, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed.

Med værket undersøger han menneskelige relationer og den menneskelige selvforståelse, når døden sidder på brystet, og når kroppen falder fra hinanden. For vil vi lade teknologien redde os? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden der er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling Nattergalen og Rosen af Oscar Wilde.

I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Og herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmalstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting?

Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Og med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mystiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd om, at det at ofre sit liv til noget, du inderligt tror på, både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg

Musik: Den Sorte Skole

Scenograf: Sergei Sviatchenko

Dansere: Dansk Danseteater

Varighed: 1 time og 20 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Svanesøen – Den Russiske Nationalballet Moskva

Dans

Den russiske nationalballet fra Moskva 

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den.

Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere.

Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.  

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har bl.a solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en flot opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Stor international succes

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen bliver Svanesøen i denne flotte opsætning opført, som den oprindeligt var tænkt. Bag kompagniet står den tidligere Bolsjoj-danser Sergei Radchenko sammen Elena Radchenko, som er solist fra både Bolsjoj- og Kirovballetten, hvor denne opsætning af Svanesøen oprindeligt stammer fra. Rollen som Odette danses af Liudmila Titova, der er uddannet solodanser fra Bolsjoj-balletten.  

Varighed: 2 timer og 15 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Bemærk, at der til denne forestilling udelukkende danses til båndmusik.

Arrangør: PS Production ApS

Musikhuset

Flamenco de Sevilla

Dans

Forførende flamencoaften med dragende dans og udtryksfuld musik

Det bliver en koncert med sprudlende og frisk flamenco i den traditionelle form, hvor dansen kommer i fokus, men hvor der også bliver givet plads til sangere og guitarist på solistpladsen. En bred vifte af flamencoens mangfoldige stilarter, udtryk og farver, former og følelser og masser af energi, passion og temperament.

Flamencodanseren Lakshmi Basile ”La Chimi” har gennem flere år været fastansat på et af Sevillas anerkendte tablaos El Palacio Andaluz og ved flere lejligheder optrådt til Bianal de arte Flamenco (Sevilla), som er den største internationale flamencofestival i verden. I sin tid som danser har hun vundet adskillige præmier for sin forførende og overbevisende flamencodans.

Du kan opleve den dygtige Juan Murube folde sin sangstemme ud på scenen. Han er en ung sanger med stort talent og han blev i 2010 inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens "grand old men".

Flamenco de Sevilla har flere gange turneret i Danmark siden marts 2011 og forført det danske flamencopublikum med sin varme og smukke dans.

Lineup:

La Chimi: dans
Juan Murube - Gustavo Rey: sang
Poul Jacek Knudsen: guitar
Anders Pedersen: cajon

Varighed: 1 timer og 50 minutter med pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset