Danseforestilling i Aarhus

Kroppen har sit eget sprog, og det kan udtrykkes gennem dans. I Aarhus er der et hav af scener, hvor dygtige danseartister udtrykker historier gennem dans, musik og lyd i flotte sceneshows, hvor det hele går op i en højere enhed. Dansen kan udtrykkes på hver en scene og er kendt på både Bora Bora, Musikhuset, Train og Atlas og Voxhall. Herunder har vi samlet de bedste muligheder for spændende danseoplevelser i Aarhus, så du nemt kan navigere rundt i dem. Finder du en forestilling, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedy, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne

Dans

Oplev en række af flamencoens store kunstnere i et usædvanligt møde med den danske sangskat. 

I den danske sangtradition findes uventede fællestræk med den levende andalusiske flamencokultur. ”Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne” sætter to musikkulturer sammen, der på den ene side rummer ligheder og på den anden side repræsenterer store modsætninger. 

Koncertens spanske flamencokunstnere er repræsentanter for det højeste kunstneriske niveau, og mødet med Rasmus Dissing, guitarist Nikolaj Rosengreen og flamencodanser Kirstine Hastrup, sætter det indadvendte nordiske overfor det udadvendte sydspanske.
Samtidig byder koncerten også på den autentiske flamenco som den leves og opleves i de andalusiske byer Jerez de la Frontera og Sevilla, hvor flamencoen er en integreret og uadskillelig del af dagliglivet. 

”Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne” er en fejring af den danske danser Kirstine Hastrups officielle udnævnelse som flamencoambassadør af Jerez de la Frontera – flamencokulturens vugge. Udhævelsen kom bl.a. på baggrund af Kirstine Hastrups kulturbyprojekt i 2017 hvor Povl Dissing mødte og samarbejdede med koncertens spanske kunstnere i Sevilla og Jerez. Denne aften overtager Povl Dissings søn, sangeren Rasmus Dissing, sin fars plads på scenen.

Linket viser Rasmus Dissing, Eugenio Iglesias, Nikolaj Rosengreen, Manuela Vargas og Kirstine Hastrup m.fl. under en koncert i Helsingør Theater i Den Gamle By, juli 2017.
https://www.youtube.com/watch?v=xIAHKsk8IlA

Jose Suarez ”El Torombo” ses her først i klippet sammen med Farruquito og familie
https://www.youtube.com/watch?v=B09U8WDgiYc

Medvirkende:

Eugenio Iglesias
Manuela Vargas
Ricardo Piñero Martín
Rasmus Dissing
Nikolaj Rosengreen
Kirstine Hastrup
Plus special guests

Bora Bora

For Ludwig

Dans

”Jeg glemmer aldrig, hvordan vi pustede lysene ud og bare løb rundt igen 
med det samme med munden fuld af kage, og vores hoveder eksploderede med endeløse, geniale ideer om, hvad vi skulle lave, hvor vi skulle hen, hvem vi er, hvorfor vi tæller, hvor vi skal starte… Noget jeg nu, som voksen, har svært ved at svare på. Vi var ligeglade med gaverne, dekorationerne og alt det andet fødselsdag-hejs. Intet kunne erstatte den salige følelse af, bare at være omgivet af venner”. - Koreograf Jernej Bizjak

”For Ludwig (Re:birth)” af den slovenske koreograf Jernej Bizjak er en fejringsoplevelse med fokus på dét at være sammen om små og store begivenheder og milepæle.

Forestillingen tager afsæt i Ludwig van Beethoven og hans tiltagende døvhed. Derfor har det været naturligt for Jernej Bizjak at inddrage døve og hørehæmmede i sin research. Under flere residencies i Danmark, Slovenien og Schweiz, har Jernej således afholdt workshops med lokale døve og hørehæmmede. De har alle bidraget med input, viden og erfaringer til forestillingens endelige udtryk.

For Ludwig (Re:birth) er et festfyrværkeri af en forestilling, der gennem krop, bevægelse, assisterende teknologi og visuel overflod er inkluderende og tilgængelig såvel for et hørende publikum, som for døve og hørehæmmede.

Forestillingen spiller hverdage kl. 19.30 og lørdag kl. 16.00 

Bora Bora

Grått

Dans

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel og med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.”
- Koreograf Hilde Ingeborg Sandvold

GRÅTT er et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den 
påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt bare er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop.

Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?

Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet - på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

Musikhuset

Flamenco de Sevilla

Dans

FLAMENCO DE SEVILLA

Lakshmi Basile ”La Chimi” har gennem flere år været fastansat på et af Sevillas anerkendte tablaos El Palacio Andaluz og ved flere lejligheder optrådt i.f.m. Bianal de arte Flamenco (Sevilla) som er den største internationale flamencofestival i verden.

Hun har vundet adskillige præmier som f.eks.

Segundo Premio de Concurso de las Minas de La Union 2011

Premio Finalista de Concurso Nacional de Arte Flamenco de Cordoba 2010

1 Premio de buleria de jurado Cristina Hoyos  2005

1 Premio de Mejor Coreografía  Finales ed Conservatorio  2000

 

Juan Murube er en ung sanger med stort potentiale og blev i 2010 inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens "grand old men", på XVI Bienal de arte Flamenco de Sevilla 2010 som er den største internationale flamencofestival i verden.

Han er også i 2012 blevet inviteret til at arbejde  på ”Bienal de arte Flamenco de Sevilla” denne gang med Marquez el Zapatero fra Triana.
Juan Murube har før arbejdet med Poul Jacek Knudsen, november 2005 i Danmark og marts 2006 i Tyskland samt oktober 2006 i Peña Cultural Flamenca "La Fragua" Bellavista, Sevilla og har siden 2006 sunget på det berømte tablao "Los Gallos" i Sevilla.

Udgav sin første solo-cd i 2016

Flamenco de Sevilla har bl.a. turneret i Danmark i marts 2011 (med danserinden Lucia Alvarez ”La Piñona”) og siden marts 2013 med danserinden Lakshmi Basile “La Chimi”.

Lineup:

La Chimi: dans
Juan Murube - Gustavo Rey: sang
Poul Jacek Knudsen: guitar
Anders Pedersen: cajon

Varighed: 2 t. og 45 min. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Teatret Gruppe 38

Hvad er det?

Dans

En hyldest til nysgerrigheden – for de små og deres voksne Nysgerrigheden er den absolut største drivkraft, når det lille barn skal lære verden at kende. En drift, der kan vare hele livet, og blive ved med at gøre os klogere, hvis vi lader den få plads. Med bevægelse og dans udforsker Hvad er det? både kroppen og rummet – uden at tage noget for givet. https://vimeo.com/477971394 Voksne uden børn er naturligvis velkomne.  

Musikhuset

7SENSES

Dans

Den prisvindende dansk/spanske Selene Muñoz præsenterer danse og musikforestilling 7SENSES. Oplev performere i verdensklasse og bliv taget med på en unik rejse gennem syv af menneskets vigtigste sanser. En forførende kombination af danseudtryk og stilarter.

Flamenco, moderne dans og neo klassisk ballet i en rørende forestilling, hvor danser og koreograf Selene Muñoz kan opleves sammen med den mandlige danser Sebastian Haynes kendt fra Den Kongelige Danske Ballet og Nederlands Dans Theater.

Musikken er skabt og fremført af bassist Jesper Thorn, percussionist Mathias Friis Hansen og saxofonist/vokalist Karen Duelund Guastavino. En fusion mellem rytmisk og ny klassisk musik med vibrerende flamenco og elektroniske elementer. Elegant og æstetisk scenografi og kostumer af By Luna Design.

Musikhuset

Sirene

Dans

En mytisk danseforestilling inspireret af Sirenerne fra Homers epos, Odysseen

Efter et par år på verdensturné til nogle af de mest prestigefulde spillesteder og festivaler indenfor moderne dans og ballet heriblandt The Joyce Theatre i New York, The International Ballet Festival i Havana og Stavros Niarchos Foundation Cultural Center i Athen er Sirene vendt hjem. Danseforestillingen er blevet forrygende modtaget af såvel anmeldere som publikum verden over, og nu er tiden endelig kommet til en dansk opsætning, hvilket også mange danske publikummer har efterlyst.

SIRENE modtog Villanueva-prisen for bedste udenlandske forestilling i Havana, Cuba 2018.

Forestillingen er inspireret af de græske mytologiske væsener, der med sang lokker sømænd til at kaste sig i havet. Kun Ulysses formår i følge myten at modstå og overleve Sirenerne ved at give sin besætning voks i ørene og binde sig selv til masten på sit skib. Værket danses til smukke toner af mesterkomponisten Franz Schubert og svenske Stefan Levin.

Sirene er koreograferet af den prisvindende svenske koreograf og filmskaber Pontus Lidberg, som tidligere har skabt værker til Opéra national de Paris, New York City Ballet m.fl. og er kendt for at skabe banebrydende danseforestillinger med et snert af både poesi og magisk realisme. Det er essentielt for Lidberg, at hans værker spejler vores samtid, og at værkerne tager afsæt i vores indre følelsesliv.

Forestillingen genfortæller ikke myten, men tager afsæt i de psykologiske temaer om ensomhed og længsel, der ikke bliver indfriet og bliver drivkraften og kilden til kreativitet.

Musikhuset

Astor Piazzolla 100 år

Dans

Kærlighed til Tangoen byder på en aften, der pirrer alle sanserne med Astor Piazzollas musik, der er indbegrebet af passion. Få komponistens livsværk ind under huden, når Danmarks Underholdningsorkester sammen med den venezuelanske violinist Alexis Cardenas i front fortolker hans smukkeste og mest medrivende tangoer og symfoniske værker.

Musik, dans og scenografi går op i en højere enhed med salen sprudlende af argentinsk gadestemning og en nærværende fortælling om Piazzollas liv fyldt med tango, kærlighed og drama.

Kom med på en forunderlig rejse i kærlighedens og musikkens tegn, når vi i storslået stil fejrer tangoens legendariske mester.

Musikhuset

Nøddeknækkeren

Dans

Nu er det jul igen, og nu er det jul igen, og Nøddeknækkeren vender tilbage med dansende snefnug, valsende blomster, frække mus, tårnhøje juletræer, iskolde snedronninger, varmblodede sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere og meget mere.

Sikken voldsom trængsel og alarm, der bliver i Musikhuset Aarhus, når Den Kongelige Ballet træder dansen og fortæller eventyret om Marie og hendes nøddeknækkerprins med alt, hvad det rummer af trylleri og magi. Til George Balanchines elegante og klassiske koreografi og I Anthony Wards farverige dekorationer og kostumer.

Det kimer nu til julefest med Tjajkovskijs vidunderlige musik, som man aldrig nogensinde bliver træt af at lytte til, og som de fleste kan nynne med på.

Julen har bragt velsignet bud og nu glædes gamle og unge, for Nøddeknækkeren fremkalder tindrende og forventningsfulde barneøjne hos såvel de yngste som de ældste familiemedlemmer. Den underfundige og sælsomme fortælling appellerer på tværs af generationer til enhver, der elsker jul.

Så spillemand, spil lystigt op, nu begynder dansen.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Peter Tjajkovski
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Sylfiden

Dans

En af verdens ældste balletter får nyt liv. Nikolaj Hübbe, Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard har sammen skabt et svævende og magisk univers, hvor den skønne Sylfide lever. Kan man stikke af fra sin kommende brud lige inden brylluppet, fordi man brat forelsker sig i et overjordisk væsen? Det kan James, for da den smukke sylfide puster blidt til ham, kan han bare ikke lade være.

Da August Bournonville koreograferede Sylfiden i 1836, ramte han lige ned i tidsånden. Sylfider er kvindelige, bevingede luftvæsner, der oser af poesi og farlighed, og lige netop den eksotiske natur og det æteriske kvindeideal var noget, man sværmede for i den romantiske periode. I de borgerlige, trygge rammer kunne man drømme sig væk og forestille sig alle de uimodståelige muligheder, der måske fandtes ikke langt fra ens kedelige hverdag, hvis man altså lige turde at begive sig afsted.

Selv om Sylfiden snart er 200 år gammel, har den stadig en aktualitet, der fascinerer os i dag. Dramaet om James, den skønne, lokkende sylfide og den onde heks Madge er en tidløs, moralsk fabel om splittelsen mellem fornuft og følelse, og balletten spænder over et væld af forskellige stemninger omsat til dans.

I denne helt nye version vender Nikolaj Hübbe i samarbejde med det scenografiske powerpar Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard tilbage til eventyret i fortællingen. De tre beretter sammen historien i et svævende og magisk univers, hvor James’ lysende drømmesyn er omdrejningspunktet.

Musikhuset

Svanesøen

Dans

Svanesøen
Den russiske nationalballet fra Moskva

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den. Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere. Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har bl.a solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en flot opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Bag kompagniet sta°r tidligere Bolshoi-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko - ogsa° solist fra Bolshoi og fra Kirov, hvor ”Svanesøen” oprindeligt stammer fra. De turnerer flittigt over hele verden med kompagniet.

Anmeldelse 4 stjerner ”kultur nordjyske Anne Matte Buch. ”netop disse kendte Svanesøens markører sad lige i skabet denne her dag. Sjældent har man set sa° flotte fouetteer eller fire knivskarpe svaneunger pa° rad. Det var der, vi holdt vejret og mærkede suset. Der, hvor det sta°r klart, hvor vanskelig en kunst ballet er. ”
”I opsætningen her ville det være en katastrofe, hvis ikke Odette/Odile leverede alt, hvad man kunne ønske sig og mere til, og det gjorde ga°rsdagens solist pa° et ni- veau, som er sjældent, og som alene gjorde forestillingen værd at se i sig selv. ”

Arrangør: PS Production Aps

Varighed: 2 timer. Bemærk, sluttidspunktet kan variere. 

Musikhuset

Kammerballetten

Dans

Klassisk kammermusik møder moderne dans, når Kammerballetten med dansere fra Den Kongelige Ballet indtager Musikhuset.

Glæd dig til at opleve ballet i et intimt format med levende musik. Publikum får plads på selve scenen i Musikhusets Store sal, hvor de kan opleve livemusik og kongelige balletdansere helt tæt på.

Det prisvindende kammerensemble Trio Vitruvi står for musikken, når Kammerballetten fejrer nykoreograferet ballet og kammermusik i en intim og intens forestilling, der præsenterer nye koreografier af Danske og internationale stjernekoreografer. 

Forestillingen består af værker af koreograferne Sebastian Kloborg, Tobias Praetorius, Adam Lüders og Cesar Faria Fernandes. “Årets Danseforestilling” Reumert 2020

“Smitter tilskuerne med deres jublende glæde” Anne Middelboe Christensen, Information.

“En noget nær fuldendt symbiose opstår" Michael Søby, CPH Culture.

“Hvilken positiv overraskelse” Ulla Strømberg, Kulturkupeen.

Kammerballetten opstod i 2018 på initiativ af den fremadstormende Trio Vitruvi og dansere fra Den Kongelige Ballet.