Danseforestilling i Aarhus

Kroppen har sit eget sprog, og det kan udtrykkes gennem dans. I Aarhus er der et hav af scener, hvor dygtige danseartister udtrykker historier gennem dans, musik og lyd i flotte sceneshows, hvor det hele går op i en højere enhed. Dansen kan udtrykkes på hver en scene og er kendt på både Bora Bora, Musikhuset, Train og Atlas og Voxhall. Herunder har vi samlet de bedste muligheder for spændende danseoplevelser i Aarhus, så du nemt kan navigere rundt i dem. Finder du en forestilling, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedy, familieoplevelser og foredrag.

Moesgaard Museum

Aarhus Summer Dance

Dans

Under sommerhimmelen kan publikum i år opleve noget af det bedste indenfor moderne dans og ballet kurateret af Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Pontus Lidberg.

Årets program byder bl.a. besøg fra New York af balletstjernen Alban Lendorf fra American Ballet Theatre og Den Kgl. Ballet, to værker med det anerkendte cubanske kompagni Acosta Danza af Pontus Lidberg og den flamsk/marokkanske mesterkoreograf Sidi Larbi, mens koreografen Alessandro Pereira viser uddrag fra det anmelderroste powerværk ”Krash”.  

Der er gratis adgang til forestillingerne der begge dage vises kl 12.00 og 15.00.

Læs mere om Aarhus Summer Dance på Dansk Danseteaters hjemmeside

 

Bora Bora

Trickster - Made You Look

Dans

URPREMIERE!

En rejse igennem sang, levende musik og afro-cubansk dans fusioneret med mellemøstlige elementer. Splittet mellem ’fremmed’ og ’dansk’ kultur er Tricksteren i konstant bevægelse - mellem smerte, empati, optimisme og eufori.

Med "Trickster – made you look" udfordrer den cubanske danser Aline Sánchez Rodriguez og den iranske sanger Samara Bahrami hinanden, deres medspillende musikere og publikum i en komposition af musik, bevægelse, drama og improvisation.

Med en identitet, der er født i fjerne dele af verden og siden formet af et liv i Danmark, har de to initiativtagere og performere tilsammen lagt i støbeskeen til et unikt perspektiv på den aktuelle og umiddelbare verden, der omgiver os. Med en fod i hver lejr af ’fremmed’ og ’dansk’ kultur, og i et samfund med polariserede holdninger og splittede nationalfølelser, har de sammen og hver for sig gennemlevet mødet og sammenstødet med Danmark og danskerne. Disse livserfaringer, oplevelser og perspektiver mødes og udfordrer publikums egne perspektiver og foranlediger selvransagelse igennem et spejl af modsætninger, udfordringer, smerte, empati, optimisme og glæde. Således afspejles og udforskes kulturelle relationer, ritualer og restriktioner igennem en forestilling om ’os’ og ’de andre’.

Co-produceret af Bora Bora – dans og visuelt teater.

Spiller under Aarhus Festuge.

OBS! Ingen forestillinger torsdag d. 30. august. Og to forestillinger lørdag d. 1. september.

Bora Bora

The GENDERhouse Festival

Dans

The GENDERhouse Festival tager Aarhus med storm i september og bringer dig en måned lang kunstfestival, der adresserer temaer af køn, seksualiteter og identiteter i dag med frygtløse og provokerende forestillinger. Programmet rummer performances af HimHerAndIt Productions samt Lucy McCormick (UK), Travis Alabanza (UK) og Hilde Sandvold (DK) m.fl. Oplev også seminarer, workshops og udstillingerne Talking GENDERS Youth og Talking GENDERS Senior. Alt dette sker på Bora Bora og flere andre steder i Aarhus. Uanset seksuel orientering og identitet, kunstnerisk præference og tid, er der noget for alle, så tag en dyb indånding, tjek programmet, og gå på opdagelse i The GENDERhouse Festival!

The GENDERhouse Festivalen produceres af Himherandit Productions og co-produceres af Bora Bora - dans og visuelt teater.

Læs mere på www.thegenderhousefestival.com.

Festival rabat - 60 kroner per billet

Køb 5 billetter eller mere og opnå rabat = kun 60 kr. per performance.

Gå til Billetten.dk og gør følgende:
Vælg billetkategorien "Festivalpris" og det antal du vil købe til den pågældende forestilling og læg dem i indkøbskurven. Klik derefter "Forside" i toppen og vælg mindst fire forestillinger mere med samme antal billetter som den først valgte forestilling. Først når minimum 5 festivalbilletter til 5 forskellige forestillinger er valgt (i et ens antal) kan du få lov til at betale.

 

Udvalgte video trailers

WOMANhouse

Dans, For Satan

Garden

Tripple Threat

Bora Bora

Split

Dans

Dette er en firkant, et stadium, en verden, et liv. Rummet bliver mindre og tiden bliver kortere. Vi kan alle finde mening i denne dans.

I "Split" forhandler danserne Melanie Lane og Lilian Steiner - en nøgen og en påklædt - om stadigt mindre dimensioner af rum og tid. Som vores verden skrumper, klokken tikker
hurtigere, og krop presser tættere på.

Med delikatesse og kompleksitet svælger denne dans i Lucy Guerins skarpe, elegante, koreografiske undersøgelser, der udfolder et fascinerende drama.
Med en musikalsk score af den britiske komponist Scanner, med lys design af Paul Lim og kostumer af Harriet Oxley er "Split" en tankevækkende
strukturel meditation gengivet i bevægelse, leveret af et af Australiens mest originale dansekompagnier.

"Dette for mig er glæden ved at skabe dans. En chance for at grave ned i de rene elementer af koreografi; tid, rum, struktur og bevægelse af menneskekroppen. ”
- Fra Lucy om skabelsen af Split.

Spiller under Aarhus Festuge.
 

Anmeldelser

★★★★½
“Teeming with rage and passion, movement and complex relationships [ ... ] Split is masterfully performed.”
- The Age, Jordan Beth Vincent

★★★★
“[Guerin's] choreography is always fearless, and this fascinating work is both beautiful and stark. Split showcases everything that's exciting about
dance as an art form.”
- The Music, Bryget Chrisfield

★★★★
“Confident and compelling, it's another fascinating work from one of Melbourne’s leading choreographers.”
- Artshub, Richard Watts

“Ruminative, poignant and provocative, it is a work of intricate yet unadorned artistry.”
- The Australian, Eamonn Kelly

Priser og nomineringer

- Winner of the 2018 Shirley McKechnie, Green Room Award for Choreography (Lucy Guerin)
- Winner of the 2018 Green Room Award for Concept and Realisation (Lucy Guerin)
- Winner of the 2018 Green Room Award for Ensemble, Duo or Trio (Melanie Lane and Lilian Steiner)
- Winner of the 2018 Green Room Award for Female Performer (Lilian Steiner – Year of Work – including Split)
- Winner of the 2017 Helpmann Award for Best Female Dancer in a Ballet, Dance or Physical Theatre Production – Lilian Steiner for Split
- 2017 Helpmann nomination for Choreography in a Ballet, dance or Physical Theatre Production
- 2017 Helpmann nomination for Melanie Lane and Lilian Steiner in SPLIT – Best Female Dancer in a Ballet, Dance or Physical Theatre Production

Bora Bora

Fear

Dans

Frygt kan ramme os alle og vidt forskelligt. Hvad end det er frygten for edderkopper, fremmede, det ukendte, eller angsten for at ikke kunne leve op til det perfekte ideal, så er frygten uundgåelig. Frygten og angsten kan ramme os som både et kraftigt lynslag af panik og gys eller blot en snigende tøven der holder os tilbage. Den kan bruges til at diktere vores handlinger, men kan og skal også overkommes. I den intense og intime danseforestilling "FEAR" konfronterer tre dansere os med den både tragiske såvel som den komiske form for frygt, og hvordan den, i både sind og krop, påvirker vores adfærd og hvordan ved acceptere den, den måske kan overkommes.

Forestillingen er koreograferet af Thomas Bentin og Stephanie Thomasen (Uppercut Dance Company) i tæt samarbejde med danserne fra Marie Brolin-Tanis Black Box Dance Company.

Forestillingen består af en performance-del og en del med en publikumssamtale.

Spiller i Aarhus Festuge.

Bora Bora

Peeps

Dans

PEEPS
- Peep shows om ensomhed og ensomme mennesker

Definition på ensomhed: ”Ensomhed er en følelse af at være ufrivilligt alene og at savne nærhed med andre. Det er den ubehagelige følelse, der opstår, når man oplever sine sociale relationer som mangelfulde. Ensomhed er derfor en subjektiv oplevelse; hvis personer mener, at de er ensomme, så er de ensomme.”

PEEPS er et opråb om den ensomhed, der rammer, når du mindst venter det.

Velkommen til et rum fyldt med fem peep shows til ni forskellige fysiske monologer og endnu flere vinkler på det at være ufrivilligt alene. Her kan du lure ind i fem intime rum fyldt om pinlige og tabubelagte følelser som tomhed, mangel og desperation.

Nænsomt og med humor dissekerer dadadans ensomhed og ensomme mennesker. 

PEEPS er en levende installation med forskellige peep shows, hvor publikum tæt på og helt uforpligtende kan lure ind i kaotiske og tabubelagte verdener.

I kontrast til teaterets kollektive oplevelse kommer vi med PEEPS ind i et absurd rum og kan bevæge os rundt i – og udforske – forskellige blikke på ensomhed i form af små levede scener udspillet i tre menneskestore kuber, en cirkusmanege og gemt bag den 4 væg.

"Jeg er ikke bange for at dø. Jeg er bange for at være ensom resten af mit liv. "

PEEPS er en co-produktion mellem dadadans, Dansehallerne og Bora Bora.
Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Beckett-Fonden.

 

Video: Dokumentation af den oprindelige udendørs version i Aarhus Festuge 2017, som den kommende "PEEPS" er videreudviklet fra.

Bora Bora

In Some Sense

Dans

Den danske komponist og guitarist Mikkel Plougs guitar og den amerikanske koreograf og danser Tilman O'Donnells dans smelter sammen med den underfundige sprogmelodi og rytmik af filosoffen Alain Badious stemme.

Badious underfundige sprogmelodi, harmonik og rytmik fungerer som byggesten for forestillingens lydside bygget op af solo-guitar  fra Mikkel Ploug, der spiller unisont med Alain Badiou og derved åbenbare sprogets underfundige musik. Tilman fortolker og bearbejder Alain's filosofi gennem koreografi og dans - som han tidligere har gjort i værker skabt til Cullbergballeten i Göteborg og Corpus på Det Kgl. Teater i København.

Forestillingen bevæger sig i grænselandet mellem koncert, dans og filosofi forelæsning, og inviterer publikum ind i et smukt, nørdet univers fyldt med nærhed og refleksion.

Tilman O'Donnell arbejder over hele verden som danser, koreograf og underviser. Mikkel Ploug er kendt for sit stemmekompositoriske arbejde herhjemme hvor han bl.a. har optrådt i en række radioprogrammer med musikalske analyser af politikeres sprogmelodi.

Musikhuset

Quorum Balletten

Dans

Quorum Ballet gæster Musikhuset med deres fremvisning af ”Saudade – Back to Fado”, der tager udgangspunkt i det portugisiske term saudade.

Saudade er et begreb, der ikke kan oversættes direkte til dansk. Det er smerten ved fravær, længslen efter noget eller nogen, der er blevet taget væk. Det er nostalgi, melankoli, minder om personer eller ting, der er blevet distanceret eller væk.

Det kommer til udtryk i et fantastisk stykke koreograferet ved Daniel Cardoso og inspireret af den anerkendte portugisiske poet Luiz Vaz de Camões’ litterære værker.

”Saudade – Back to Fado” bliver et mix af følelses, fragmenter af smerte, glæde, samvær, venskab og kærlighed. Alt sammen tilsat portugisisk guitar.

Varighed: 1 time og 30 minutter inkl. pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Teatret Svalegangen

Paul Gordon (USA)

Dans

Paul Gordon (the official Dance Pirate Garbage Clown of the next millennium) returns to Aarhus to make sure you – yes, YOU! – get your yearly recommended dose of creativity, stupidity, and laughter.

Topics include naked ballet, puke wars, milk as hair gel, how to fuck up on stage and the science behind a shower fail… the New York Times called him “probably a brain surgeon or rocket scientist in real life” (but you should probably decide that yourself).

Bora Bora

Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl - The Ultimate Battle

Dans

Før vi opgiver det komplicerede forhold derhjemme og kaster det til side til fordel for et personligt tilpasset, pulserende sexeventyr med en halvt cheerleader, halvt enhjørninge-avatar, vil Noora Hannula og The Nordic Beasts danseteater storme imod fremtiden

Under en 45-minutters showdown vil koreograf og danser Noora Hannula teste sine fysiske grænser mod en 3D-animeret virtuel kæreste, Soma. Inspireret af de mest populære gamer-heltinder vil denne død-hardcore, død-sjove fysiske dansepræstation vise virkeligheden og give sig i kast med det umulige ved som menneske at efterligne flyvesekvenser, ekstrem kampsport og erotiske klichéer i dette groteske forsøg på at slå den iscenesatte 3D-virkelighed.

Forestillingen er co-produceret af Kulturværftet og Bora Bora samt støttet af Nordisk Kulturfond, Koneensäätiö (FI), Dansk Komponistforening og Knud Højgaards Fond.

Bora Bora

Kroppen

Dans

En visuel rejse igennem kroppen.

I vores kropsfikserede samfund, er alderdom ikke ligefrem et hot og sexet emne. Fordi vi ved at alderdommen peger mod festens slutning. Der findes et lighedstegn imellem ungdom og sex, og alderdom og sygdom. Forestillingen ”Kroppen” vil prøve at gøre op med det kommercielle syn på kroppen og give kroppen dens naturlighed tilbage.

Bådteatrets dukker tager den moderne krop under behandling; den lækre krop, den dovne, den dysfunktionelle, den syge krop, den seksuelle og den gamle krop.

For instruktør Rolf Heim, kan dukker noget på et fysisk plan som vores egen krop ikke formår. Armene kan forlænges, hovedet kan dreje 360 grader rundt, kroppen kan pakke sig sammen og svæve, en dukke kan blive ædt op af cancer lige for øjnene af os, dukker kan ejakulere eller blive genfødt på ny – faktisk er det kun fantasien som sætter grænser for dukkens formåen.

Sammen med en koreograf og dansere vil Rolf Heim undersøge hvordan sygdom, sanselighed og seksualitet opleves i og igennem en krop og igennem en dukke. Hvor går grænsen mellem dukkeføreren/danseren og dukken – hvor går grænsen mellem hud og papmache? Er det nemmere at vise intime og grænseoverskridende handlinger via dukkens hjælp? Hvornår er en krop sanselig og levende, hvornår er den bare en skal?

Kan en dukke gøre publikum til liderlige voyeurs og kan en rigtig krop give afsky og væmmelse? Alle disse områder vil Rolf Heim sammen med danserne, koreografen og animation prøve at bevæge sig ind i, med hjælp fra dukkerne og deres univers.

Anmeldelser

"KROPPEN på Bådteatret er ikke til at komme udenom. I dansk teater puster instruktøren Rolf Heim liv i dukker, så det giver hede drømme og forvrængede mareridt. For Rolf Heim er det underbevidstes vogter. Han lader enhver kropslig illusion dukke op som en scenisk vrangforestilling."
- Information, Anne Middelboe Christensen

"KROPPEN er en magisk billedparade - udpræget for unge og gamle - voksne!"
- Weekendavisen, Majbrit Hjelmsbo

"Vil man både underholdes, provokeres og rystes lidt i sin naturvidenskabelige grundvold, er KROPPEN et godt sted at starte."
- Ugeskrift for Læger, Lene Agersnap

6 stjerner - Scenekanten.dk

5 stjerner - Den 4. Væg

5 stjerner - Kulturkongen

4 stjerner - Out And About

4 stjerner - Frederiksborg Amts Avis

4 stjerner - Gregers DH

4 stjerner - UngtTeaterblod.dk

Bora Bora

Jagten på det grå guld

Dans

Mod fortidens minder og tinder

Fødderne stikker i de ternede tøfler, og så er de klar, de to gamle mænd på scenen. Klar til at generobre magten og æren ved det levede liv. Sammen stævner duoen ud på en rejse mod fortidens tinder og minder og langer ud efter fordommene om ældrebyrden. Er tiden ikke kommet til at kalde det ældrestyrke i stedet?

Med danseforestillingen "Jagten på det grå guld" tilskynder teaterkompagniet Don Gnu publikum til at reflektere over vores samtid; en tid, hvor vi blindt hylder et flygtigt ungdomsideal fremfor at skatte den visdom, kun et menneske med årene bag sig besidder.

Produceret af Don Gnu og co-produceret af Bora Bora samt Holbæk Teater.

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern).

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk

Bora Bora

Happiness Unltd

Dans

OBS! BILLET-SALG ENDNU IKKE ÅBNET.

Pop-up bureau for eskapistiske lykkerejser, sanselig performancekunst, feel-good musik og endorfin- stimulerende smagsbomber, der sender lykkebarometeret til tops! Kig ind og kom ud med et smil på hjernen.

Foregår i Aarhus Midtby. Nærmere information om tid og sted følger.

Musikhuset

Navidad Flamenca

Dans

Flamenco julekoncert - en stærk og følelsesfuld optakt til julen

Navidad Flamenca er tilbage for at fejre julens begivenheder med elegant og medrivende flamenco leveret af det spanske dansepar Felipe de Algeciras og Raquel Villegas, sangerne Olayo Jiménez og Hilde Karlsen, og Pedro Martín og Jens Viggo Fjord på guitar.

Koncerten tager afsæt i de billedrige hændelser omkring Jesusbarnet, Jomfru Maria og flugten til Egypten, og viderefører dem ud fra flamencoens særlige ekspressive og temperamentsfulde opfattelse af de gamle beretninger. Som noget nyt vil man i år opleve temaer fra det klassiske juleoratorium, som integreret i flamencoens tonesprog føjer nye stemninger til koncerten.

Navidad Flamenca byder på fremragende flamencodans, medrivende sange og performance, når Felipe de Algeciras og Raquel Villegas, Olayo Jiménez, Hilde Karlsen, Pedro Martín og Jens Viggo Fjord går på scenen.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Russian Cirkus on Ice

Dans

"Russian Circus on Ice" tager publikum på en magisk rejse ind i en magisk eventyrverden med et imponerende iscenesat nyt isprogram, en symbiose af isdans og med fantastiske cirkusartister.

"Et vintereventyr" er med højdepunkter fra de største eventyr: Sleeping Beauty, The Nutcracker, Cinderella, Cirkusprinsessen, Alice in Wonderland og Snow Queen.

Skønhed og elegance, og med den flotteste tekniske præcision, bliver publikum ført ud i en eventyrverden.
Fremragende produktion, spændende, koreografier,og
over 300 nye flotte kostumer.
Den nye produktion "A Winter Fairy Tale" fører tilskueren ind i den magiske verden, hvor det gode og det smukke eksisterer og hvor alle drømme kan opfyldes.

I 50 år har "Russian Circus on Ice", det første iscirkus i verden, turneret i hele verden med deres kunst og glamour på skøjter, spændende akrobatik, og jonglører.

I år vil vi fortsætte traditionen ved at kombinere russisk skøjteløb og cirkusfærdigheder med et fremragende showprogram i topklasse.

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Highligh Concerts

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

Giselle

Dans

Med en gribende historie og udsøgt koreografi er Giselle den perfekte introduktion til klassisk ballet – en tidløs fortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet.

Giselle er den ultimative romantiske ballet. Da den første gang blev opført i Paris i 1841, ændrede den med et slag dansens historie; nu kunne publikum flygte ind i en verden af mystik, skønhed, fare og død – en fængslende fortælling om uskyld, kærlighed og svigt.

Den smukke Giselle er spillet mellem to mænd – skovfogeden Hilarion, der tilbeder hende, og den unge hertug Albrecht, som hun er dybt forelsket i. Men Albrecht har glemt at fortælle hende, at han allerede er forlovet med fyrstedatteren Bathilde, og da Giselle finder ud af det, mister hun forstanden og dør i Albrechts arme. Dramaet er dog kun lige begyndt, for Giselle bliver en farlig nymfe, en såkaldt wilie, og Hilarions og Albrechts møde med hende i det hinsides må ende galt.

Rollen som Giselle er en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed.

Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Jean Coralli og Jules Perrot
Musik: Adolphe Adam
Scenografi: Maja Ziska
Kostumer: Mia Stensgaard
Lysdesign: Åsa Frankenberg
Dirigent: Garrett Keast
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Varighed: 2 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Junglebogen

Dans

Danseteater for hele familien.

Mowgli er alene i junglen. Adskilt fra sine forældre, efter den frygtede tiger Shere Khan dukkede op. En ulvefamilie tager ham til sig og lærer ham at overleve i junglen. Undervejs bliver Mowgli venner med bjørnen Balu og panteren Baghera, hvilket danner kimen til et eventyr af de helt store.

Det omsættes til en unik danseteaterforestilling for hele familien sat i scene af det anerkendte Deutsche Tanzkompagnie.

Junglebogen er den kendte fortælling om drengen og dyrene baseret på Rudyard Kiplings verdenskendte eventyr, der har fået en global opblomstring med blandt en stor live action filmindspilning fra sidste år. 

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Elsker dig for evigt

Dans

Susanne Biers prisbelønnede film Elsker dig for evigt er blevet til en poetisk og smuk danseforestilling om livets sårbarhed.

Til musik og sang af Pernille Rosendahl har koreografen Marie Brolin-Tani skabt et værk, der griber fat i en inderlig og smuk kærlighed, som smadres fuldstændigt i et skæbnesvangert øjeblik.

Dansen og sangens smukke sammensmeltning

Sammen med det unge, smukke og forelskede par, Joakim og Cecilie, bliver publikum taget med ind i en verden af skønhed, erotik, kamp, absurditet og afmagt.

I denne tragiske såvel som poetiske fortælling leverer de seks dansere og et barn nogle kraftfulde fremstillinger af de forskellige karakterer, som krydser hinandens veje.

Publikum vil opleve sublim dans med stærke scenografiske elementer skabt af scenograf og videodesigner Signe Krogh, kostumer af modedesigner Åsa Gjerstad og rørende musik leveret af Pernille Rosendahl, som fylder salen med sin kraft- og længselsfulde vokal.

Her går musik, dans, visuel design, video, lys og en gribende fortælling op i en højere enhed.

Populær forestilling under Aarhus 2017

Elsker dig for evigt er tredje del i Bier-trilogien i anledning af Kulturhovedstad Aarhus 2017. Danseforestil- lingen er produceret som en co-produktion mellem Musikhuset Aarhus og Black Box Dance Company.

Elsker dig for evigt spillede for fulde huse i Aarhus og fik fantastiske anmeldelser og opføres på det Kgl. Teater i december 2018.

Pernille Rosendahl og albummet Dark Bird

Pernille Rosendahl er autodidakt sanger, sangskriver og producer. Hun har været medskaber af bl. a. Swan Lee og The Storm, der har nydt stor succes og anderkendelse i både ind-og udland.

I 2005 modtog hun prisen som ”Årets Danske Sangerinde” ved Danish Music Awards, en af mange modtagne priser i løbet af hendes karriere.

I 2016 debuterede Pernille som soloartist i eget navn med albummet Dark Bird, albummet der ligger som base for musikken i denne forestilling.

Sammen med komponist, producer og instrumentalist Søren Vestergaard har de omdannet det smukke album til danseforestillingen. Komponisten Christian Tronhjem har skabt lydkollage og musik omkring dette.

Danserne fra Black Box Dance Company

Black Box Dance Company er et professionelt dansekompagni med base i Holstebro - og Jyllands eneste professionelle dansekompagni.

Trods sine kun 4 års levetid, har kompagniet opnået stor succes i både ind- og udland, og høstet bred anerkendelse for de mangeartede produktioner og arbejde af høj kvalitet.

Kompagniet består af otte af de dygtigste dansere fra hele Europa i starten af deres karriere.

Kompagniet ledes af kunstnerisk leder – og anerkendt koreograf - Marie Brolin-Tani, der er også er koreograf og iscenesætter af Elsker dig for evigt.

Produktion og koregrafi

  • Koreografi og iscenesættelse: Marie Brolin-Tani
  • Dans: Black Box Dance Company
  • Musik og sang: Pernille Rosendahl
  • Musik og instrumentalist: Søren Vestergaard
  • Musik og lydcollage: Christian Tronhjem
  • Scenografi og videodesign: Signe Krogh
  • Lysdesign: Kim Glud
  • Kostumer: Åsa Gjersted
  • Producenter: Black Box Theatre & Dance, Musikhuset Aarhus & Aarhus 2017
  • Forlag: Nordiska APS

Praktisk information

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Billetter til danseforestillingen kan købes her på siden.

Musikhuset

Svanesøen - Den Russiske Nationalballet

Dans

Den russiske nationalballet fra Moskva

 

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den. Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere. Russisk ballet, og fremfor altSvanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.  

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har flere solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en storslået opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Varighed: 2 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Highlight Concerts