Danseforestilling i Aarhus

Kroppen har sit eget sprog, og det kan udtrykkes gennem dans. I Aarhus er der et hav af scener, hvor dygtige danseartister udtrykker historier gennem dans, musik og lyd i flotte sceneshows, hvor det hele går op i en højere enhed. Dansen kan udtrykkes på hver en scene og er kendt på både Bora Bora, Musikhuset, Train og Atlas og Voxhall. Herunder har vi samlet de bedste muligheder for spændende danseoplevelser i Aarhus, så du nemt kan navigere rundt i dem. Finder du en forestilling, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedy, familieoplevelser og foredrag.

Kvindemuseet

Too Burlesque

Dans

Too Burlesque er et erotisk og festligt udstillingstableau, der undersøger køn, normer og kropsidealer.

Mange oplever, at det er ubehageligt og akavet at danse. Måske fordi dansen henleder opmærksomheden på vores kroppe. Burlesque er en genre, der historisk har udfordret normerne omkring køn, seksualitet og kropsidealer. Desuden er burlesque en dans, der ikke kræver stor fysik eller teknik. Det gør det til en mangfoldig dans, hvor alle kroppe er velkomne.

I en tid, hvor vi eksponeres for enslydende eksempler på succes, livstil og kropsidealer, kan det være svært at finde sig selv og være sig selv. Too Burlesque skildrer et mangfoldigt kropsligt univers, der tegner et surrealistisk og ikke-kategoriseret billede af køn.

Udstillingen udforsker gennem videoværker, fotografier og burlesque-inspireret interiør, hvad det vil sige at være ’too Burlesque’. At være ‘too burlesque’ handler om være fri til at se ud, som man vil og udfolde sig kropsligt, også selvom det ikke lever op til traditionelle skønhedsidealer og normer.

Udstillingskoncept: Julie Kaja Prezebe

http://kvindemuseet.dk/udstilling/too-burlesque/

Musikhuset

Ballet Akademiet - elevforestilling 2019

Dans

Ballet Akademiet opfører med ca. 230 elever en vifte af balletskolens formåen, et bredt spektre af – Klassisk ballet, moderne ballet, jazz og step.

Der er mange komponister i spil, lige fra Tchaikovsky og Mozart til ultra moderne. Et samarbejde med Musikskolen er  indarbejdet her.

Koret LYT vil igen være på scenen denne dag. 

Ballet Akademiet er Talentcenter for Det Kongelige Teaters Balletskole.

Varighed: 2 timer og 50 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Iben Hutzelsider - Ballet Akademiet

Bora Bora

Human In Balance

Dans

Den Reumert-nominerede succesforestilling fra Kulturhovedstad 2017 vender tilbage!

OBS! Særlig mad-event den 5. juni! Læs længere nede.

Oplev et magisk sammensurium af ekstremsport, komedie og kunst, når DON GNU sætter alt på et bræt! Hovedpersonen er et gigantisk halv tons tung roterende balancebræt. Et kunstværk i sig selv - men også en kraftfuld og poetisk visualisering af de menneskelige relationer.

Med live-musik, vilde stunts og danserne balancerende på det gigantiske balancebræt opstår magien, og fortællingen om magt, balance og ubalance mellem mennesker. Den åbne himmel, bagende sol og sydens hverdagskaos møder de velstrukturerede, kølige nordiske nuancer, der danner rammen om det levede liv i Skandinavien, i en nervepirrende balanceakt mellem det skæve og det regelrette, mellem orden og kaos - og mellem mennesker og dets mange forskellige kulturer.

En poetisk, fysisk og musikalsk fortælling, der minder os om, at vi ikke kan bevæge os - uden vores adfærd påvirker andre.

HUMAN IN BALANCE blev oprindeligt udviklet som en del af European Capital of Culture 2017 i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora - Dans og Visuelt Teater.

Mad-event 5. juni

Det er muligt at købe en tillægs-billet til "Human In Balance" den 5. juni, som giver adgang til en helt speciel kulinarisk oplevelse den aften.

I forbindelse med Europæisk Kulturregions Kulturfestival Genopdag i juni 2019, vil Institute of Meals i Ebeltoft holde den første biennale for måltidet i verden. En af disse biennale-events laves i samarbejde med Bora Bora, hvor madkunster Jakob Vinkler (Smag, Det Grænseløse Køkken, Det Gastronomiske Turistkontor, Fish A Deli Circus) skaber mad, der på flere måder er inspireret af aftenens forestilling.
Før forestillingen (kl. 18:00) serveres den skønneste mad og det enkelte bords gæster supporterer hinanden med den største nydelse som formål. Ligesom forestillingen er middagen en ”fusion” mellem cypriotisk og dansk kultur. Efter forestillingen vil der blive serveret et glas, og der vil være mulighed for at få en snak med kunstnerne.

Pris for middag og drikkevarer er 350 kroner - oven i din valgte billetpris. Efter at have puttet dine forestillings-billetter i indkøbskurven vil blive spurgt om du til tilføje madbilletter.

Anmeldelser

★★★★★★
"Et festfyrværkeri af en danseforestilling."
- Aarhus Stiftstidende

★★★★★★
"En utrolig kraftfuld oplevelse."
- Den4væg

"Det er dans, gøgl og humor i en genial blanding. DON GNU rocker!"
- Weekendavisen

★★★★
"DON GNU som står bag forestillingen, har altid været gode til at få mig til at grine, og denne forestilling er ingen undtagelse."
- 5stjerner

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern). Senest har kompagniet produceret forestillingerne "A Snowball's Chance In Hell" og "Jagten På Det Grå Guld".

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk

Musikhuset

DGI Verdensholdets show NAMUH i Musikhuset Aarhus

Dans

DGI Verdensholdets første verdensturné var i 1994. Mere end 2 millioner mennesker i over 75 lande har oplevet holdet og det fantastiske show. I forbindelse med holdets 25 års jubilæum indtager gymnasterne for første gang nogen sinde scenen i Musikhuset Aarhus.

Med stortrampolin, spændende håndredskaber og fantastiske koreografier indtager Danmarks dygtigste gymnaster gulvet i Musikhuset med showet NAMUH. 

Du kommer til at opleve høj intensitet, koncentration og ikke mindst præcision samlet i en spændende fortælling.

NAMUH er en fortælling om livet, om gruppedynamikker og om, hvordan man finder balancen mellem individets frihed og identitet og gruppens krav, normer og sikkerhed. Fællesskabet får alle til at være imødekommende, kompromissøgende og vise sig fra deres bedste side. NAMUH gør indtryk og giver stof til eftertanke. Gruppedynamikker er hele tiden i spil. De gør sig gældende i parforhold, venskaber, på arbejdet og i familien. Vi kan gøre hinanden gode, og vi kan gøre hinanden dårlige, men vi er altid gensidigt afhængige af hinanden.

Allerede dagen før den 26. juni kan alle gymnastikelskere få lov selv at prøve kræfter med rytme og spring. Det sker når gymnaster fra Verdensholdet i løbet af dagen arrangerer workshops ude i Musikhusparken. Alle er velkomne. Nærmere info om workshops følger.

Varighed: 2 timer inkl. pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Musikhuset

No Sex - en verden af køn

Dans

Hed danseforestilling sætter fokus på køn og seksualitet

Knivskarp præcision, hæsblæsende løssluppenhed og rørende ømhed. Danseforestillingen NO SEX – en verden af køn pirrer, underholder og skaber refleksion.

I koreografi af Jason Mabana, der er en Englands nye, spændende og lige nu mest omtalte koreografer, overdriver og udfordrer forestillingen betydningen og sandfærdigheden af de mange definitioner, vi som individer pålægges.

Med afsæt i mode og spektakulære kostumer lader fire ferme dansere sig observere og nær-studere i et klinisk hvidt rum, alt imens de forfører, fornøjer og forundrer publikum.

Det Reumert-nominerede dansekompagni Black Box Dance Comapny og Marie Brolin-Tani har sammen med Jason Mabana og et stærkt kunstnerisk hold skabt en bramfri forestilling, der kommer helt tæt på publikum med plads til både humor, rædderlighed og skønhed i både dansen såvel som i musikken.

NO SEX – en verden af køn ser på både individets eget og samfundets forventninger til køn og seksualitet.

Til skue i et klinisk hvidt rum er 4 kroppe - 4 væsner - 4 mennesker. Herfra tager de publikum med på en rejse igennem en rækker scenarier, hvor de vil overdrive, udstille, acceptere og kæmpe imod vante og uvante forestillinger om køn og seksualitet. De er både ensomme og sammen på samme tid. Frastødte og forelskede. De går med strømmen med militaristisk præcision og til sidst i skønt kaos, strider de imod og bryder ud.

Ved at arbejde med oppositioner, såsom ironi og oprigtighed, præcision og kaos, udfordrer danseforestillingen de mange ideer og normer om køn og seksualitet, der fører til unøjagtige antagelser i forholdet mellem mennesker eller "fashionable" idéer, der kan være skadelige og fjendtlige.

Jason Mabana

Jason Mabana er belgisk/fillipiner og har til daglig base i London, hvor han også blev uddannet danser fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Han har bl.a. været danser ved Shobana Jeyasingh Dance Company performing, Wayne McGregor Dance Company og Candoco Dance Company.

I 2016 fik Jason sin første eksponering som koreograf gennem programmet BBC Young Dancer, hvortil han skabte to anmelderroste værker.

I 2017 koreograferede han ”Requiem for Aleppo”, instrueret af David Cazalet. Forestillingen havde premiere på Sadlers Wells hovedscene. Forestillingen blev nomineret til Amnesty International Freedom of Speech Awards og Asian Arts Awards. Produktionen rejste mere end £ 100.000 til to velgørende organisationer SyriaRelief og Techfugees. I samme år blev Jason valgt som en af ??de 10 bedste britiske unge kunstnere gennem United Kingdom Young Artists. I 2018 skabte Jason duetten MaMa sammen med Panos Malactos, som præmieredes på DanceWaves på Cypern. Jason er hurtigt blev kåret til Europas mest spændene unge koreograf, og i december får han for første gang premiere med sit eget kompagni i forestillingen ”Kahinaan”.

Black Box Dance Company består af følgende dansere, hvoraf 4 medvirker i NO SEX – en verden af køn:

Paulina Šmatláková, Lionel Ah-Sou, Charlotte Arnold, Mason Jubb, Anna Stamp Møller, Marco Rizzi, Roisin Whelan, Josh Scott (orlov), Tommy Cattin & Harry Parr (gæstedanser)

Koreografi: Jason Mabana

Medvirkende: Black Box Dance Company

Musik: Christian Tronhjem

Kostumer: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Eirik Lie Hegre

Scenedesign: Aske Skovsted Jensen

Formidlingskonsulent: Ask Ulrich Petersen

Teknisk ansvarlig: Benjamin N. Kristensen

Producent, turné- & prøveleder: David C. Price

Kunstneriske leder: Marie Brolin-Tani

Forestillingen er blevet til i samarbjde med Kulturspot Holstebro Kommune,  Færch fonden, Knud Højgaards Fonden og Bikuben fonden.

Varighed: 1 time. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Teatret Gruppe 38

Ai-ai-ai

Dans

En humoristisk danseforestilling om krop og teknologi Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille, tjekke snapchats, sende sms´er og se Youtube – på hver vores skærm. Vi er i kontakt med hele verden. Men måske slet ikke med ham eller hende, der står ved siden af. Eller os selv. Hvad gør man, når man gerne vil tale med en, der hellere vil blive ved sin skærm? Hvornår er man egentlig rigtig sammen med nogen? Og tænk hvis den, man er sammen med, faktisk er en maskine? På scenen møder vi Folmer, Ole og Antoinette, der på humoristisk vis udforsker vores verden, der er fuld af skærme, kunstig intelligens og det nødvendige menneskelige nærvær. https://vimeo.com/302417781

Musikhuset

A space in the dark

Dans

En hyldest til livet, inspireret af og skabt med musik, tekst og sang af den legendariske David Bowie. 

”Dead or alive bring me the disco king” (David Bowie, Bring Me The Disco King)

Den internationalt anerkendte koreograf Ben Wright skaber et vedkommende værk om at leve livet fuldt ud og om det at gå livets ultimative realitet i møde - (u)-dødeligheden. Et værk der vil være nyskabende, gribende, rørende og spontant i sin appel.

Syv dansere mødes til gravøl. Festen er slut. Her vil de tage publikum med på en poetisk rejse fra fuldkommenhed til muld. I symbiosen af musik og dans vil skønhed og absurditet opstå ud af velkendte følelser melankoli, sorg, glæde og humor.

”A space in the dark” udfolder sig til både velkendte og mindre kendte sange af David Bowie, samt musik af Henrik Munch kendt fra det danske band Sorten Muld.

Til et ekstraordinært lydunivers vil scenen være at fejre det at være et menneske, det uperfekte, det utilstrækkelige og det fantastiske.

Black Box Dance Company og David Bowie

David Bowie efterlod en legendarisk rigdom af musik, der favner både menneskets og livets mange facetter og har den helt særlig evne at ramme et publikum på tværs af generationer uden social kontekst. Black Box Dance Company Holstebro har opnået en enestående mulighed for at arbejde med 6 udvalgte sange fra hans store musikskat.

De 6 numre repræsenterer både ældre og nye værker såvel som ukendte numre. Numrene har Black Box Dance Company ønsket, idet de alle dækker over et fælles tema om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt og livets øjeblikkelighed. Et tema der fortsat vil være relevant for alle.

Med dette som udgangspunkt skaber Black Box Dance Company en helt særlig musikdramatisk danseforestilling – `A space in the dark´, der får verdenspremiere i Holstebro den 19. september 2019.

I forestillingen vil man bl.a. kunne opleve kendte sange såsom Lets Dance, Lazarus og Bring Me The Disco King.

KUNSTNERISK LEDER: Marie Brolin-Tani

PRODUCENT, TURNÉ- & PRØVELEDER:  David C. Price

MUSIK & SANG: David Bowie & Henrik Munch

KOREOGRAFI: Ben Wright

DANS: Black Box Dance Company

SCENOGRAFI: Will Holt

KOSTUME: Åsa Gjerstad

LYSDESIGN: Lucy Hansom

A space in the dark er produceret af Black Box Theatre & Dance Holstebro.

Varighed: 1 time og 10 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Navidad Flamenca

Dans

Flamenco julekoncert - en stærk og følelsesfuld optakt til julen

Navidad Flamenca fejrer julens begivenheder med elegant og medrivende flamenco leveret af det spanske dansepar Felipe de Algeciras og Gema La Milana, sangerne Olayo Jiménez og Marianne Holmboe, og Pedro Martín og Jens Viggo Fjord på guitar.

Koncerten tager afsæt i billedrige hændelser omkring Jesusbarnet, Jomfru Maria og flugten til Egypten, og viderefører dem inden for flamencoens ildfulde udtryk.

Navidad Flamenca byder på fremragende flamencodans, medrivende sange og performance, når Felipe de Algeciras og Gema La Milana, Olayo Jiménez, Marianne Holmboe, Pedro Martín og Jens Viggo Fjord går på scenen.

Stor flamenco-succes i hele landet

Navidad Flamenca har med sin særlige kombination af flamenco og julerelaterede temaer skabt en koncert, som både flamenco-publikummet og det brede danske og nordiske publikum har taget til sig. Det har betydet fulde huse i til koncerterne i Musikhuset flere år i træk. Anerkendelsen og succesen har betydet, at koncerten nu går sin 20. sæson i møde.

Blandt de mange steder koncerten er spillet, er Stallet Stockholm, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Jeriko, Malmø, VEGA, KoncertKirken, Hellig Kors Kirke i København, Kvarterhuset Amager, Portalen Greve, Tobakken Esbjerg, og mange flere.

Medvirkende i Navidad Flamenca

Felipe de Algeciras karriere tog for alvor fart i London, hvor han debuterede som solist i danseforestillinger på navnkundige teatre bl.a. i Royal Opera House. I sin London-periode samarbejdede han med English National Opera og optrådte i kongehuset, og hans ekspressive fodarbejde blev foreviget i Antonio Banderas-filmen, The Mask of Zorro. Felipe de Algeciras er nu tilbage i hjembyen Algeciras, hvorfra han varetager turnéer og kurser over hele Europa.

Gema La Milana begyndte at danse allerede som barn. I Sevilla oplæres hun af store dansere som Matilde Coral og Adela Campallo, og som 16-årig åbner hun sit eget dansestudie i hjembyen Estepona. Internationale turnéer fører hendes dans til destinationer som Sweitz, Amsterdam og Kuwait. En komplet danser, der behersker alle flamencoens danse og udtryk. Hendes motto: ”I flamencoen kommer alt det ud, som sjælen fortier.”

Olayo Jiménez har arbejdet med flere af flamencoens store navne bl.a. sangeren El Cigala og guitaristen Paco Peña, og optrådt over det meste af Europa og i Australien, Mexico og Japan. Olayo Jimenez er en fuldblods power-flamencosanger, som altid står for en sikker performance både i den lille flamencoklub og på de store koncertsalsscener.

Marianne Holmboe er uddannet på flamencoskolen Fundación Cristina Hereen i Sevilla, hvor hun er oplært af højt estimerede sangere som Esperanza Fernández og José el de la Tomasa. Hun er nu bosat i Gøteborg og særdeles aktiv med flamenco- og etniske musikprojekter, som hun optræder med over hele Skandinavien.

Pedro Viscomi Martín er en af Sevillas travle guitarister. Hans professionelle løbebane starter, da han som 14-årig kommer på Europaturné under ledelse af hans maestro, Augustín de la Fuente. Han har siden turneret i bl.a. Canada, Rusland Mexico, og optrådt et utal af steder i hjemlandet med mange forskellige sangere og dansere.

Jens Viggo Fjord er guitarist og idémand bag Navidad Flamenca. Han har samarbejdet med en lang række spanske dansere og musikere, optrådt i Norden, Spanien og Brasilien. Initiativtager til en lang række temakoncerter og flamencokonstellationer. Han har skrevet flamencomusik, brasiliansk musik, flamenco-korværker, musik til digte af Federico García Lorca og materiale til Navidad Flamenca. Han er desuden udgivet på syv cd’er.

Varighed: 1 time og 50 minutter- Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset 

Musikhuset

Nøddeknækkeren

Dans

Med levende musik fra Aarhus Symfoniorkester.

Nu er det jul igen, og nu er det jul igen, og Nøddeknækkeren vender tilbage med dansende snefnug, valsende blomster, frække mus, tårnhøje juletræer, iskolde snedronninger, varmblodede sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere og meget mere.

Sikken voldsom trængsel og alarm, der bliver i Musikhuset Aarhus, når Den Kongelige Ballet træder dansen og fortæller eventyret om Marie og hendes nøddeknækkerprins med alt, hvad det rummer af trylleri og magi. Til George Balanchines elegante og klassiske koreografi og I Anthony Wards farverige dekorationer og kostumer.

Det kimer nu til julefest med Tjajkovskijs vidunderlige musik, som man aldrig nogensinde bliver træt af at lytte til, og som de fleste kan nynne med på.

Julen har bragt velsignet bud og nu glædes gamle og unge, for Nøddeknækkeren fremkalder tindrende og forventningsfulde barneøjne hos såvel de yngste som de ældste familiemedlemmer. Den underfundige og sælsomme fortælling appellerer på tværs af generationer til enhver, der elsker jul.

Så spillemand, spil lystigt op, nu begynder dansen.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Peter Tjajkovski
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Nattergalen

Dans

To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige. Fremført af Dansk Danseteaters dansere til ny musik af Den Sorte Skole og med scenografi af collagekunstneren Sergei Sviatchenko.

Nattergalen er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter inden for den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira. Forestillingen er desuden med nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole samt unik og fabulerende scenedesign og kostumer af den dansk-ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle Nattergalen og Rosen om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige Nattergalen fra 1843. Nattergalen er ikke blot et af H. C. Andersens mest kendte eventyr, men er også en af den danske guldalders mest berømte romantiske fortællinger.

Historien er stadig uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, og om det naturliges sejr over det kunstige.

Kloborg vil bruge temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at skabe en helt nyt fortælling, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed.

Med værket undersøger han menneskelige relationer og den menneskelige selvforståelse, når døden sidder på brystet, og når kroppen falder fra hinanden. For vil vi lade teknologien redde os? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden der er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling Nattergalen og Rosen af Oscar Wilde.

I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Og herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmalstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting?

Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Og med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mystiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd om, at det at ofre sit liv til noget, du inderligt tror på, både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg

Musik: Den Sorte Skole

Scenograf: Sergei Sviatchenko

Dansere: Dansk Danseteater

Varighed: 1 time og 20 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Svanesøen – Den Russiske Nationalballet Moskva

Dans

Den russiske nationalballet fra Moskva 

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den.

Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere.

Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.  

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har bl.a solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en flot opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Varighed: 2 timer og 15 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: PS Production ApS