Fyrtøjet

X
Musikhuset

Fyrtøjet

Børn

Tag børnene med til en anderledes opera oplevelse, når Mini-Figaros opføre Fyrtøjet i en ny, sjov og anderledes version i Musikhuset.  

Figaros har i over 15 år serveret top tunet teater og opera til glæde for de voksne, og nu er det endelig blevet børnenes tur til at grine og have det sjovt. Figaros har nemlig fået en lillebror - Mini-Figaros, som i samarbejde med Den Ny Opera tager H. C. Andersens ikoniske klassiker Fyrtøjet under kærlig behandling. 

Fyrtøjet - eller hvordan Bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige er en både eftertænksom og humørfyldt fortælling på tværs af generationer. Med det kendte eventyr som omdrejningspunkt, tager historien en ny vending, når Mini-Figaros leger med figurer, historier, livets udfordringer og musikalske genrer.

Bedstefars historier

Herunder kan du for en lille forsmag på Mini-Figaros opsætning af eventyrklassikeren.

Bedstefar har haft et eventyrligt liv, og han er rigtig god til at fortælle historier om det. 

Da Emma var lille, elskede hun at høre bedstefar fortælle. Især om hvordan han og bedstemor fandt hinanden for længe siden.

Men da hun blev en stor pige, begyndte hun at stille spørgsmål: Var det egentlig bedstefars sang, som overbeviste bedstemor? Og kan det virkelig passe, at bedstemor var en rigtig prinsesse? Fik bedstefar faktisk hjælp af tre store hunde? Hvad er det nu egentlig et fyrtøj er?

Emma kom i tvivl, og det gjorde hende lidt ked af det, og som tiden gik, holdt bedstefar op med at fortælle. Nu er det bedstefar, der er ked af det, for han er blevet alene og savner bedstemor. Men måske kan Emma få bedstefar til at fortælle sine historier igen, så han bliver lidt gladere. 

Lad ikke børnene gå glip af denne sjove og finurlige nyfortolkning af H. C. Andersens eventyrklassiker, når den spiller i Musikhusets Lille sal i september.

Anbefalet til børn fra 4-9 år.

X