GÅTE

X
Train

GÅTE

Koncert
GÅTE blev startet af søskendeparret Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. Deres unikke kombination af traditionel norsk folkemusik og eksplosiv rock løftede dem fra øvekælderen til de største scener i Skandinavien.

 

Mellem 2001 og 2006 havde de stor succes med spektakulære live shows, to studioalbum, to EP'er og et live album. De solgte mere end 100.000 albums, gik direkte in på toppen af “VG-listen” og vandt “spellemannsprisen” for “beste nykommer” i 2002 i Norge.

 

I 2017 vendte det kritikerroste band så tilbage efter 12 års pause. GÅTE består nu af Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og Magnus Børmark fra den oprindelige besætning samt de to nye bandmedlemmer Jon Even Schärer og Mats Paulsen på trommer og bas.

Søskendeparrets interesse for traditionel norsk folkemusik har altid været hjørnestenen i GÅTEs musikalske univers, og bandet fortsætter med at skabe musik baseret på traditionelt norsk materiale. Samtidig har der været et behov og et ønske om at lave og komponere ny musik helt fra bunden, så de kan udforske deres lyd og musikalske visioner på nye måder. Det nye materiale er skrevet i samarbejde med Knut Buen. Knut Buen er en legendarisk norsk violinist, komponist og folkemusiker.

 

I forbindelse med GÅTEs gendannelse udgav bandet EPen “Attersyn” i november 2017. To af sangene er baseret på to norske middelalderlige ballader og to nye numre. I november 2018 udgav GÅTE så endelig et helt nyt studiealbum: "Svevn". Begge udgivelser repræsenterer det gendannede GÅTEs bemærkelsesværdige lydbillede.

X