X
Godsbanen

Strejf af liv

en udstilling af Vibeke Nørgaard Rønsbo  

10 november 2018 læste jeg i Politiken, at der i Yemen dør et barn hvert tiende minut i de voksnes borgerkrig.

Den ekstraordinære store børnedødelighed, der er en direkte følge af den mangeårige borgerkrig, skyldes også nabolandenes militære indblanding  - samt indirekte de vestlige landes passivitet i forhold til konflikten. En konflikt som FN for nylig har betegnet som verdens værste humanitære krise, hvor mindst 14 millioner mennesker nu vurderes at være i fare for hungersnød.

Ufatteligt og forfærdeligt. Med tanke for Yemens døde børn har jeg sat mig for at lave mindesmærker for denne katastrofe.

Som små livsgnister, vidner sarte penselstrøg i glødende orange tusch om hvert lille udslukt liv. Disse enkle tællinger sammenstilles i en række værker med tidsintervaller som referer til vores opmåling af tid i vores beskyttede hverdag. 10 min. - 1/2 time - 1 time - én formiddag - én arbejdsdag - ét døgn - én uge - én måned - 1/2 år. Tirs-, ons- og torsdag arbejder jeg mellem kl 10 og 14 i udstillingen med udførelsen af værket ’ Hvert år’.

Samlet skabes et billede af en epidemisk tragedie. Værkerne er som tavse tællinger udtryk for en afmægtighed, -en stille manifestation.

Værkerne ønsker at vise disse små udslukte liv den respekt, der ligger i opstandsningen, mindesmærket for det strejf af liv, som de kun fik lov at blive i denne verden, hvor særligt den vestlige verden synes at vende sit blinde øje til.

Humanitært støtteprojekt:

Værkerne er udformet på papir, indrammet og sælges så jeg blot søger mine udgifter dækket, mens de øvrige 75% af værkprisen videregives til det arbejde som ’Læger uden grænser’ udfører i Yemen.

Fernisering 8.nov kl 14-16, herefter åbent mandag- fredag kl.8-16

Vibeke arbejder i udstillingen tirs-, ons- & torsdag i tidsrummet 10 til 14

www.vibekenr.dk

BENYT INDGANG 3F i SKOVGAARDSGADE

X