X
Moesgaard Museum

MOMU Talk: Jul før Jesus?

Foredrag

Millioner af kristne kloden over fejrer jul i december, og mange går i kirke før eller efter festlighederne. Foruden dette ritual har kristendommen forsynet os med adventskranse, julestjerner, luciabrude og en anden vigtig hovedperson, nemlig Sankt Nikolaus, bedre kendt som julemanden.

Disse personer og ritualer er dog tit kun et tyndt lag fernis ovenpå Europas ældgamle mytologier. Gemt i folkemindesamlinger, eventyr, bagværk og parader lever de i bedste velgående, og udgør en tæt beslægtet gruppe af fortællinger og væsner.

Fra det gamle Rom til vikingernes Jöl har man på forbløffende identisk vis håndteret tiden omkring årets korteste dage og bekæmpet mørket med mad og gaver.

Trænger du til at pifte din juleaften op med andet og mere end brune kartofler, så lad dig inspirere af julen fra en helt anden tid og fra andre steder til MOMU Talk'en med Sara Heil Jensen og Ingrid Weydemann.

Om oplægsholderne
Sara Heil Jensen er arkæolog og projektleder af julevæsner på Moesgaard Museum. Ingrid Weydemann er direktør for Museum Fronfeste, Salzburg Østrig og ekspert i Krampuskulturen i Østrig.

Hvornår: Onsdag 4. december kl. 16.30-17.00
Hvor: Museumscaféen
Pris: MOMU Talk'en er gratis

X