X
Musikhuset

Rosendal & Borring - 2017 sang

Koncert

Fællessang med Jens Rosendal & Rasmus Skov Borring

I anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad har forfatter Jens Rosendal og komponist Rasmus Skov Borring bidraget med en ny fællessang. Intentionen er at invitere alle til at synge med og bruge fællessangens demokratiske kraft til at åbne kulturmødet. Sangen hedder ”Imellem lyse strande” og præsenteres i Musikhuset Aarhus sammen med andre sange fra duoens samarbejde. Alle inviteres til at komme og synge med.

Jens Rosendal (f. 1932) er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen. Han står bl.a. bag forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. ’Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ’Den folkelige sangs pris’, ’Sprogforeningens pris’ samt kulturprisen ’Den gyldne Grundtvig’, og senest har han i 2017 modtaget Jydske Vestkystens kulturpris for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange.
Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer. Med en aldersforskel på næsten 50 år har Rosendal og Borring fundet et fundament for deres samarbejde med intentionen om at samle generationer i nye fællessange. De udgav i 2013 sammen CD’en ’Livets mærke’.

I starten af august udkommer sangen på single fremført af skuespiller og sanger Laus Høybye.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X