X
Musikhuset

Improvisationskoncert med John Mortensen, klaver

Klassisk og opera

Dr. John Mortensen er pianist og improvisator fra USA og én af de førende undervisere i klassisk improvisation – ikke kun blandt pianister, men også generelt blandt klassiske instrumentalister, fra unge college-studerende til professionelle.

I dag er de fleste klassiske musikere mest bekendt med nedskreven musik og ikke de klassiske improvisationstraditioner, som var helt almindelig for nogle hundrede år siden. John Mortensen har taget traditionen op og viser ved koncerten, at man sagtens kan improvisere i klassisk musik.

I foråret 2020 udkommer Mortensens nye bog: ”The Pianist’s Guide to Historic Improvisation”. Som titlen antyder, underviser han i improvisation ud fra et historisk perspektiv, fx  dansesatser fra barokken, tilbagevendende akkordprogressioner, figurativer osv.

Koncerten finder sted i forbindelse med en tre dages workshop i klassisk improvisation, arrangeret i et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Vestervig Kirkemusikskole og OrkesterEfterskolen i Holstebro. Her afholder John Mortensen en række workshops, rettet mod forskellige grupper men åbne for alle interesserede.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

 

X