X
Aarhus Teater

At være eller ikke at være et andet køn

Teater

If I fly or if I fall, at least I can say I gave it all!

Gør det du er god til!

Be your fabulous self!

Drag queens bliver forbundet med glamour, pailletter, men drag queens er mere end homoseksuelle mænd i store parykker, høje hæle og conteur-makeup. Drag queens er med til at sprænge rammerne for forståelser af køn. For hvem ejer mandlighed og kvindelighed?

Denne aften i Forsamlingshuset dykker vi ned i spørgsmålene og forståelser af drag, køn og queerness og jo dybere vi kommer, jo mere bliver det også spørgsmål om hvordan samfundet struktureres og styres. Drag er for alle, der mener, at køn er flydende, og som mangler et sted at frigøre undertrykte sider af sig selv.
Samtalen kommer lige så meget til at handle om en måde at forholde sig til livet og verden på, hvis vi forkaster forudbestemte regler og roller i kærlighed. 

Vi har til samtalen om drag queens og køn inviteret:

  • Jørn Bjerre, lektor ved Pædagogisk Sociologi hos Aarhus Universitet
  • Nicolai Pharao, sprogforsker i udtalevariation, køn og seksuel orientering. Lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
  • Tian Stephansen, en non-binær transfyr
  • Miss Stella Starlight aka Peter Rothgardt, som også vil optræde i løbet af aftenen

Tanken med ”Forsamlingshuset” er at belyse et emne fra forskellige vinkler. Fokus er på samtalen og på at aftenens deltagere kommer i samtale med hinanden og med publikum om aftenens tematik.

Aftenen har en uformel stemning, hvor vi møder hinanden i samtalen over et måltid mad.

  • Forsamlingshuset præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus
X