X
Aarhus Teater

Hvem er fremtidens Sundhedsvæsen?

Teater

”Der er opstået en handlingslammelse, hvor alting går så stærkt, og hvor vi har opgivet at tage ansvar for ret meget andet end vores egen mulige lykke. ’Så-længe-jeg-ikke-er-syg,-er-det-fint-med-mig’- så kortsigtet tænker vi, og det er da pænt foruroligende.

Således har Christian Lollike udtalt i forbindelse med forestillingen "Hospitalet". Forestillingen snitter i det danske sundhedsvæsen og tager et fast greb om et emne, som er meget oppe i tiden. Derfor afholder vi nu en aften i vores Forsamlingshus, hvor vi kaster lys på følgende spørgsmål: Hvem er fremtidens sundhedsvæsen?

På denne aften i byder vi på en samtale om, hvilke grundlæggende udfordringer fremtidens sundhedsvæsen står overfor? Hvad kan der gøres for at ændre tilstanden? Og kan vi vende ”effektivisering” til ikke kun at være et nødvendigt onde? Hvem skal gøre det - kunsten, systemet, borgerne eller de ansatte?

Vi har inviteret tre deltagere til at vende dette:

  • Jakob Kjellberg fra analyseinstituttet VIVE (tidl. Kora) som gennemfører forskning og analyser, der kan fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.
  • Dorthe Crüger, Formand for Kræftens Bekæmpelse og adm. sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt.
  • Jørn Bjerre, Phd. og lektor ved Pædagogisk Sociologi, Aarhus Universitet, som også vil moderere aftenens samtale. 

Aftenen byder som ved de foregående på et let måltid mad, inden aftens gæster tager scenen og ordet. Vel mødt til en aften i Forsamlingshuset på Cafe Hack. 

X