X
Musikhuset

Mike Stern Quartet feat. Leni Stern & Chris Minh Doky

Mike Stern er født i 1953 og anses for at være en af sin generations største og mest indflydelsesrige guitarister. I 1981 flyttede han til New York, hvor han kom til at spille en central rolle i Miles Davies’ comebackband, der også talte musikere som bassisten Marcus Miller, trommeslageren Al Foster, percussionisten Mino Cinelu og saxofonisten Bill Evans. Her blev han kendt for en helt ny og dybt innovativ spillestil, som var en unik blanding af elementer fra bebop, blues og rock. Mike Stern har derudover skabt sig en betydelig solokarriere med 17 albums, hvor seks af dem har været nomineret til GRAMMY® Awards.

I 2016 var han ude for en ulykke, som forårsagede knoglebrud i begge skuldre, og under genoptræningsforløbet fik han blandt andet tiden til at gå med at transskribere soloer af John Coltrane og Herbie Hancock. Stern er også kendt for sit tætte samarbejde med navne som Jaco Pastorius, David Sanborn, Brecker Brothers, Steps Ahead, Yellowjackets og en lang række prominente solister som han har indspillet og turneret med.
Mike Stern Trio tæller den danske bassist, komponist og producer Chris Minh Doky, der er uddannet i New York og fik sit gennembrud netop i et samarbejde med Mike Stern. Chris Minh Doky er især kendt for sit varme og melodiske spil på både el- og akustisk bas.

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause. Bemærk, sluttidspunktet kan variere. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X