X
Radar

Marc Ducret "SHOUT": Kvintet på Radar

Koncert

Denne aften på spillestedet Radar på Godsbanen opfører Marc Ducret værket "SHOUT" som en kvintet.

Erlings Jazz- og Ølbar og Radar har inviteret den franske komponist og guitarist Marc Ducret til et residency under Aarhus Jazzfestival 2020.

Ducret har i de sidste 30 år været i stor efterspørgsel både som solo artist, og som side-man hos blandt andre Tim Berne, Jim Black, Bobby Previte og mange andre.
Som komponist befinder Ducret sig på den absolutte forfront af avantgarden, og har, især i løbet af de sidste ti år, lavet banebrydende arbejde i grænselandet mellem improviseret musik og moderne komposition. Bedst eksemplificeret af hans “Tower” quadrilogi fra 2011: et omfattende kompositorisk projekt for fire forskellige ensembler, der forsøgte at oversætte en række af Vladimir Nabokovs litterære greb til kompositoriske og improvisatoriske retningslinier i et holistisk musikalsk formsprog, der på mikroplan åbner op for nye samspilsmæssige parametre og en unik improvisatorisk og kompositorisk kongruens, og på makroplan skaber en ufattelig konceptmæssig sammenhængskraft.

Det litterære kommer også til at spille en rolle under residenciet, hvor Ducret har komponeret en samling ny musik til lejligheden baseret på digte af Robert Frost.  Musikken bliver uropført af Ducret og en række danske ensembler af forskellig størrelse på forskellige venues i Aarhus. Qua Ducrets plastiske kompositoriske stil fremføres musikken med udgangspunkt i vidt forskellige performance paradigmer og af en eklektisk sammensætning af musikere. I forbindelse med dette residency er der tale om følgende opførelser og konstellationer:

13 Juli kl 19.30 : Trio bestående af Marc Ducret (guitar), Kasper Tranberg (Trompet) og Peter Bruun (trommer) Sted: Erlings Jazz- og Ølbar

14 Juli kl 19.30 : Kvintet bestående af Marc Ducret (guitar), Kasper Tranberg (Trompet) Peter Bruun (trommer), Anders Banke (saxofon) og Petter Eldh (bas). Sted: Radar

16 Juli kl. 14.00 : Solo : Ducret fremfører musikken arrangeret for solo guitar. Sted: Erlings Jazz- og Ølbar

16 Juli kl. 19.30 : Kvintet + Ensemble: Et større orkester bestående af ovennævnte kvintet samt fire musikere sammensat fra Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Sinfonietta og Strygerkvartetten Who Killed Bambi. Sted: Helsingør Theater, Den Gamle By.

Residenciet har til formål at facilitere et stærkt samarbejde mellem en væsentlig international profil og en række af de mest spændende og ambitiøse danske musikere. Yderligere har det til formål at bygge bro mellem den “klassiske” og den “rytmiske” musik, og at udviske det mere og mere arbitrære skæl der eksisterer imellem dem. Ducrets musik er et mesterligt eksempel på hvordan moderne musik både rummer krævende og nytænkende improvisatorisk sammenspil i symbiose med kompleks og konceptstærk partiturmusik, hvilket effektivt ophæver sondringen mellem det “klassiske” og det “rytmiske”.

X