X
Musikhuset

OPUS 17 - klaverfestival

Klassisk og opera

The Beethoven Legacy

Mandag d. 9. – Fredag d. 13. oktober kl. 19.30
Lørdag d. 14. oktober og søndag d. 15. oktober kl. 15.00
Musikhuset Aarhus, Lille Sal

Festivalen har eksisteret siden 2007. I år er temaet musik af Ludwig van Beethoven. Beethovens 32 klaversonater er en af hjørnestenene i klassiske pianisters repertoire. Professor Anne Øland havde den idé, at sonaterne hvert 6. år skulle være omdrejningspunktet for Opus-festivalen, for på den måde ville alle studerende have medvirket i mindst én Beethoven-festival ved deres uddannelses afslutning.

2017 er ifølge denne tradition Beethoven-år, og dette år præsenterer vi et bredere udsnit af Beethovens værker. Festivalen vil ud over Beethovens sonater også kaste lys over hans øvrige klaverværker, og også udvalgte sang- og kammermusikværker vil være at finde i det righoldige program.

Siden 2009 har festivalen haft besøg af professor Irina Ossipova og hendes studerende fra Tchaikovsky-konservatoriet i Moskva, og de kommer naturligvis også i 2017. I festival-ugen er der masterclass på dansk og russisk manér om dagen og koncerter om aftenen, som præsenterer masser af vidunderlig klavermusik og store talenter

- alt helt åbent for det aarhusianske publikum med gratis entré.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

X