X
Musikhuset

DIEM Elektro: Olga Szymula: Electro-opera Lapses

Koncert

Electro-operaen "Lapses” er et tværmedialt værk komponeret for operasangere, børnekor og en performer. Udover koreografi og elektronisk musik indgår der også filmiske elementer i værket. “Lapses” forener fascination af drømmestrukturer og af fænomenet hukommelse og dets adfærd med en ultra dramatiske gestik.

Komponisten og performeren Olga Szymula stammer fra Polen og studerer elektronisk komposition på musikkonservatoriet i Aarhus. Også flere af de medvirkende er studerende ved konservatoriet.

Værket af inspireret af og konstrueret ud fra komponistens personlige ægte og falske minder og drømme, som i stykket bliver personificeret af en række fiktive figurer: Lena, en Kejser, en Mand og en Skygge samt et kor af 7 børn i gule regnfrakker. Den rumlige/visuelle lydkomposition “Lapses” bliver Lenas legeplads af minder og drømme.

Librettoen er på både polsk, engelsk og dansk og består af fragmenter af komponistens faders politiske skrifter, skrevet mellem 1994 og 1997 i Polen og reduceret til en associationsleg bestående af ord på tre bogstaver.

Værket er støttet af Aarhus Kommune, KODA, Dansk Komponist Forening og AUT.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

X