X
Kunsthal Aarhus

Gratis omvisning

Udstilling

Kom med på speed-omvisning i Kunsthal Aarhus i de to udstillinger: "It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon, Part I & II" af Ulla Von Brandenburg og "Embalmed" af Berlinde De Bruyckere

Kunsthal Aarhus præsenterer Ulla von Brandenburgs første soloudstilling i Danmark. Den anerkendte tyske kunstner bruger sit karakteristiske formsprog til at udforske og gøre sig tanker om de traditioner og greb, der findes inden for teateret og historiefortællingens kunst. Udstillingen kombinerer film, arkitektur og installationskunst i von Brandenburgs helt særegne stil, og tager navn efter hendes seneste værk, It Has a Golden Sun and an Elderly Grey Moon (2016). Værket er et bestillingsværk, som har kunnet realiseres takket være et partnerskab mellem fem organisationer. Det er nu blevet omskabt specielt til Aarhus 2017. Von Brandenburgs værker er karakteriseret ved deres brug af forhæng, kostumer, rekvisitter og iscenesatte miljøer. De trækker på en lang række historiske referencerammer, heriblandt det traditionelle tableau vivant, moderne teater, folkeskikke og ikoniske arkitekturværker. Disse elementer kombineres med sang og bevægelser, og resultatet fremstår som en symbolsk iscenesættelse af ritualiserede møder; noget, der står centralt i hendes oeuvre.

Den anerkendte belgiske kunstner Berlinde De Bruyckere skaber et nyt projekt til Kunsthal Aarhus. De Bruyckere arbejder med naturen og fantasien i en kombination af menneske-, plante- og dyreformer, når hun skaber værker, der aktualiserer vores forståelse af metamorfose. I skulpturmiljøet Autumn (Efterår) trækker De Bruyckere på det barokkes og surrealistiskes æstetik, når hun fremtryller genstande og installationer, der vil gribe tilskueren i et nyt møde med det uforklarlige. De Bruyckere skaber sine forbløffende og storslåede værker gennem en proces, hvor hun støber og modellerer i hærdet voks og dyreskind. Effekten er forbløffende, kødelig og forstenet. I tre separate greb og tre rum tager De Bruyckere tilskueren med på en rejse af transformationer og uforglemmelig gensidighed.

X