X
Godsbanen

Teatret Stormen: KONGEN SKA’ DØ

Murene slår revner, solen vil ikke skinne. Der er noget helt galt med ozonlaget og omsorgen svigter.
Socialministeren står nede ved åen og fanger fisk til befolkningen og videnskabsministeren er på ferie. Der er kaos i Kong Bérengers kongerige og kongen skal dø (i realtid).

Efter succesen med ’4. halvleg’ i foråret 2017, er Teatret Stormen tilbage på scenen med ’KONGEN SKA’ DØ’ frit efter Eugéne Ionesco.
Det såkaldte absurde og poetiske teaterudtryk koblet med det eksistentielle og nutidige menneskes vilkår har altid været et varemærke for det århusianske Teater Stormen. Gruppen har før kastet sig over stykker af bl.a. Samuel Beckett, Cyril Gely og gruppens egen dramatiker, Ove Raskmark. Her bruges det fabulerende og poetiske til at fortælle noget om vores almenmenneskelige tilstand. Og det er i høj grad gældende i Ionescos ’KONGEN SKA’ DØ’, som dykker ned i vores drømme, vores sanser, vort sprog og ikke mindst vores indbyrdes samvær.
Og måske er det ikke længere så absurd, i en tid, hvor præsidenter kaster køkkenruller ud til nødlidende medborgere.

”Ionesco ved, hvad sproget kan”, fortæller Ove Raskmark og fortsætter: ”Midt i en SMS- og Twitter-tid, hvor sproget bliver kogt ind til overskriftsform, er det rart en gang i mellem at mærke sproget folde sig ud, og det kan Ionesco. Med metaforiske og poetiske billeder skildrer den europæiske dramatiker et kongerige i dyb opløsning.”

Kan ikke magte magten mere
Midt i det hele sidder Kong Bérenger. Han var før en fremadstormende go-getter, men det var dengang. Nu er han blevet syg, blevet skilt fra den gamle dronning og fået sig en yngre udgave. Men lige lidt hjælper det. Han magter ikke magten længere og er bange for at dø. ’100 år til, og så kunne jeg klare det hele’, siger han. Men han har kun en time og 15 minutter tilbage.
”Vi er jo alle konger i vores eget lille kongerige med alt hvad det indebærer”, fortæller Ove Raskmark og fortsætter: ”Stykket er derfor også en komedie om det helt almindelige menneske og dets arsenal af følelser fra
storhedsvanvid til mindreværd og den indre svinehund. I en tid, hvor vi i højere grad diskuterer hvem, der skal betale for hvem, glemmer vi ofte at tale om, hvad et menneske indeholder”, slutter han.

Priser:
Standard: kr. 110,-
Pens./Stud.: kr. 80,-
Grupper (min. 10 pers): kr. 75,-

Spilletider:
23. - 26. + 28. - 30. november
Hverdage: kl. 19.30, weekend: kl. 16.

Billetter kan købes på tlf. 4091 1055 el. ved at skrive til: sachaworld@gmail.com

Instruktion og bearbejdning frit efter Ionesco: Lone Dam
Dramatiker: Eugène Ionesco
Medvirkende: Sacha World, Ove Raskmark,
Ove Pedersen, Thomas Biehl, Claudia
Hoyda, Christine Marie Skodborg
Lyddesign: Lone Dam og Ove Pedersen
Lysdesign: Lone Dan, Ove Pedersen og Mogens Knudsen

Forestillingen er støttet af Aarhus Kommunes Udviklingspulje

X