X
Musikhuset

Fra den nye verden

Klassisk og opera

Kære gæst

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting, også i Musikhuset.

De nye krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger, medfører at vi bliver nødt til at fordele publikum anderledes i salen til denne koncert. Vi har derfor fundet nye billetter til jer, der tager hensyn til, at der skal være ekstra afstand mellem publikum.  

Vi har sendt en mail med jeres nye billetter. Har du ikke hørt fra os, så kontakt os venligst på billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk eller ring til vores billetsalg på 89404040. Du kan se åbningstider her.

Det er sikkert at besøge Musikhuset Aarhus. Vi sørger for, at der er håndsprit i foyeren og afstand mellem publikum i salen, og håber så, at I vil bidrage med hensyn og håndhygiejne, mens I er her. Læs om, hvordan vi håndterer Covid-19 her.

--------------------------------------------------------------------------

Fyraftenskoncert

Udlængsel og hjemve er stærke følelser, der på smukkeste vis smelter sammen i ét af den klassiske musiks mest elskelige – og elskede – værker.

Dvoráks 9. symfoni er musik, som er lige til at knuselske! Symfonien er opstået ud af lige dele inspiration fra præriernes uendelige vidder og hjemve efter den tjekkiske hjemstavn, som Dvorák savnede så frygteligt. Den bliver selvfølgelig kaldt ”Fra den nye verden”, fordi komponisten skrev den, mens han arbejdede i USA. Og musikken er en smeltedigel af nationaliteter og musikalske traditioner – ganske som det land, hvor den er skrevet.

”Fra den nye verden” er lettilgængelig uden at være letbenet; musikken er farverig og indbegrebet af romantisk musik. Symfonien blev en af de største triumfer i komponistens karriere, og det forstår man ærlig talt godt; Dvorák har, musikalsk talt, ikke sat en fod forkert i dette værk. Vi får både det ene indtagende tema efter det andet, medrivende rytmer – og soloer, som det er lige til at knibe en tåre over. Vi glæder os til at tage jer med over på den anden side af Atlanten.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Marc Soustrot

Værk
A. Dvorák
Symfoni nr. 9, ”Fra den nye verden”

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

X