X
Godsbanen

Kunstfilm: Troe og agtsom

Videoværket er skabt til og i den centrale postbygning, der ligger modsat Hovedbanegården i København. Bygningen blev bygget som hovedkvarter for det danske postvæsen i 1912 og står som et arkitektonisk symbol på denne tidsalders tro på fremtiden, kommunikation og moderne civilisation. I dag står bygningen tom. Den er for nylig blevt solgt og skal bygges om til luksushotel.

Filmen består af en række tableauer baseret på bygningens historie og arkitektur, som kobles med filmens lydside som Kristen Astrup også har komponeret. I filmen introduceres vi til en flok queer post-arbejdere og deres ledere; et lesbisk par der samtidig har kastet deres kærlighed på postarbejderen Atlanta Longlegs. Film arbejder med emner som arbejdsbetingelser, gentrifikation, privilegier, kønsidentitet og afslutningen på velfærdsstaten. Genremæssigt placerer den sig et sted mellem cabaret, TV drama, julekalender og et musikalsk requiem.

'Troe og agtsom' er det officielle motto for det danske postvæsen.

 

OM KIRSTEN ASTRUP
Kirsten er aktuel som residens i Aros’ public. Hendes værker fokuserer på tragikomiske situationer, VIP systemer, ubåde, diskoteker, magtstrukturer, seksualitet, falske graviditeter, champagne, billig whiskey, parykker, fløjter, saxofoner, privilegier, gamle møbler, skam, kønsroller, piano barer, porno musik, netværk, march bands, neoliberal politik, gentrifikation, kuffeter, yoga, 1920 kabaret, bjergvandringer, usikre arbejdsvilkår og forskellige metoder for publikumsinddragelse.

X