X
Musikhuset

Partoutkort - Gradus Piano Festival

Klassisk og opera

Klaverskolen Gradus og Musikhuset Aarhus præsenterer nu for sjette gang unge talenter og verdenspianister i en række på fire koncerter i Musikhusets Lille Sal.  Der kan købes partoutkort til alle festivalens fire koncerter for kun 500 kr.

Åbningskoncert

Masser af ungdommeligt talent!

Festivalen åbnes traditionen tro med en herlig koncert, hvor ni unge stortalenter fra seks forskellige lande giver prøver på deres kunnen i et varieret klassisk program af højeste sværhedsgrad. Pianisterne er i alderen 10-21 år  og kommer fra Rusland, Polen, Georgien, Litauen , Rumænien og selvfølgelig Danmark.

Alle pianisterne er prisvindere ved flere konkurrencer og  de vil med deres talent og energi give os en festlig start på festivalen.

Årets Festival byder på et gensyn med den 10-årige Karina Ter-Gazarian fra Moskva, der gjorde et  særligt indtryk på mange ved Gradus festivalen i 2017.

Fra Danmark deltager det lokale stortalent 14- årige Rune Leicht Lund (billedet). Rune blev landskendt som vinder af  DR`s vidunderbørn 2015.

16. juni kl. 16.00

Paolo Giacometti

Klaveraften med musik af Schumann, Ravel og Debussy. 

Gradus festivalen er stolt over at kunne præsentere denne fabelagtige virtuos i et skønt fransk/tysk program. Robert  Schumanns fantasifulde klaverdigtning ”Kreisleriana”, inspireret af E.T.A Hoffmans fortælling om den begavede og meget excentriske dirigent Kreisler. Et af Schumanns hovedværker, hvor hans egen inderligt lidenskabelige natur brænder igennem. Derpå den halsbrækkende Toccata opus 7.

Den  Franske afdeling starter med  Debussys bredt anlagte  preludium om ”La Cathedrale Engloutie” (den sunkne katedral) og den af elskov berusede ”L`isle joyeuse”( lykkens ø ).

Sidst men ikke mindst; Ravels delikat virtuose hyldest til venner der var faldet i kamp.
En række franske barok suitesatser iført Ravels sublime klangbehandling og elegance-
Le Tombeau de Couperin.

18. juni kl. 19.30

Yulija Yermalayeva

Ung pianist på vej.

Den unge pianist Yulija Yermalayeva fra Hviderusland har adskillige toppriser med i bagagen. Blandt andet fra Chopin-konkurrencen i Brest, Luis Sigall competition i Vina del Mar og Golden Parnas i Sanok, Polen. Hun har optrådt med orkestre i Tyskland, Polen, Litauen, Estland, Chile og Hviderusland. Denne lovende unge pianist giver nu sin første koncert i Danmark og det med en række skønne, romantiske klaverstykker. Preludier af Rachmaninov, Den fjerde ballade samt nocturner af Chopin og ikke mindst Liszt' store Rapsodie Espanol.

17. juni kl. 19.30

Mikhail Voskresensky

Beethovens sonater.

I juni 2016 gæstede den legendariske russiske pianist Mikhail Voskresensky Musikhuset som solist med Aarhus Symfoniorkester. Koncerten var en del af Gradus festivalen og her høstede den 81-årige Voskresensky 5 stjerner for sin opførelse af Mozarts dunkle C-mol-koncert.

Nu vender denne modne mesterpianist så tilbage med et fantastisk soloprogram bestående af en række af Beethovens elskede sonater. Et repertoire der ligger hans hjerte særlig nært.

20. juni kl. 19.30

X