X
Moesgaard Museum

Guidet tur på Moesgård Herregård

Søndag 16. august er det Herregårdsdag i hele Danmark, og i den anledning kan du komme på en guidet tur på Moesgaard Herregård. Herregården har en flere hundrede år gammel historie bag sig, som adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg på. På den guidede tur får du mulighed for at se både bygningerne og parken og høre museets guide fortælle spændende og kuriøse historier.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Husk praktisk fodtøj.

Hvornår: Søndag 16. august 2020 kl. 10.30-12.00 eller kl. 14.00-15.30
Pris: 100 kr/person (børn u/6 år behøver ikke billet)
Max antal deltagere per tur: 15

KØB BILLET HER

 

Mere om Moesgård Herregård
Herregården kan på sin nuværende placering føres tilbage til 1784, hvor den nuværende bygning stod færdig. Historien starter dog i 1200-tallet med en bygning placeret ved Giber Å. Den bliver i 1784 opført af den rige slægt Gyldenkrone, som var en del Marselis-slægten. Marselis-slægten går konkurs og staten overtager herregården. I denne periode er herregården gul. I 1800-tallet overtager møllersønnen fra Aarhus, Torkild Dahl, herregården og ændrer den til et driftigt landbrug. Hans slægt bor der frem til 1900-tallet, hvor Aarhus Amt overtager bygningerne.

Parken bestod tidligere også af en nyttehave med køkkenhave, orangeri, drivhuse, frugtplantage og blegehave. Frugtplantagen er netop reetableret. Parken har en gravplads for medlemmer af Dahl-slægten, som Torkild Dahl fik anlagt. Derudover har den en romantisk have, hvor man kan lade sig føre hen til en eventyrverden.

 

X