X
Musikhuset

Århus Sinfonietta: Ghostlands

Klassisk og opera

Spøgelsesmusik, lyrisk diffuse klange og danse, der ustandseligt stopper op. Århus Sinfonietta under ledelse af Henrik Vagn Christensen fejrer komponisten Svend Hvidtfelt Nielsen med solisterne Bjarke Morgensen (akkordeon) og Jutlandia Saxofonkvartet.

Spøgelser, dans og begyndelser
Der venter publikum en intens koncert, når et 17-musiker stort Århus Sinfonietta under ledelse af Henrik Vagn Christensen spiller værker af komponisten Svend Hvidtfelt Nielsen i anledningen af hans 60 års-fødselsdag.

Med på scenen er akkordeon-fænomenet Bjarke Mogensen, der er solist i Svend Hvidtfelt Nielsens akkordeonkoncert 'Ofelia danser', samt virtuose Jutlandia Saxofonkvartet, der er solister i det sjældent opførte værk, 'Ghostlands', for saxofonkvartet og sinfonietta.

I værkerne høres Svend Hvidtfelt Nielsens fascination for det flerlagede musikalske udtryk. En udforskning af masse og individ, om man vil. Hvert værk er fuld af forskellige musikalske gestus, der væver sig ind og ud af hinanden. Svend Hvidtfelt Nielsen vil fortælle historier med sin musik, og som lytter oplever man at blive indfanget af musikken, når der pludselig uden varsel opstår en stilhed efter lang tids totalt virvar.

I de senere år har kompositionerne taget form på en mere enkel måde, dog stadig med et skarpt blik for detaljen i de musikalske figurer og forløb, men nu hvor det komplicerede og stærk sammensatte ikke længere er en del af det overordnede udtryk. Vi skal til koncerten høre et eksempel på netop det, med uropførelsen af Svend Hvidtfelt Nielsens nyeste værk “Begyndelser Og…” skrevet til Århus Sinfonietta.

Koncerten varer ca. 70 min. uden pause.

Senere på året udkommer Dacapo Records med en portræt-CD med Svend Hvidtfelt Nielsens musik. Vi har indspillet ‘Ofelia danser’ til denne udgivelse, der også indeholder værker fremført af Aarhus Symfoniorkester og komponisten selv som orgelsolist.

MEDVIRKENDE:

Bjarke Mogensen, akkordeon

Jutlandia Saxofonkvartet

Henrik Vagn Christensen, dirigent

Århus Sinfonietta

Århus Sinfoniettas aktiviteter er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Dansk Komponistforening.

Denne koncert er arrangeret i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium.

X