X
Aarhus Teater

Edda

Teater

Vi kender den nordiske mytologi med Odin og Thor, Loke og Balder, Midgårdsormen og Vølvens Spå­dom. Nu bringer en superliga af teaterbegavelser de 800 år gamle Edda-digte til live i en musikalsk billedstorm ud over det sædvanlige.

”Edda” er skabt af Robert Wilson, en af verdens største, nulevende, visuelle teatergenier. Kendt for sine samarbejder med prominente kunstnere som Tom Waits, Lou Reed og Lady Gaga og i Danmark for forestillinger som ”Woyzeck” og ”Black Rider”.

Teksten til ”Edda” er gendigtet af Jon Fosse, Norges mest toneangivende dramatiker siden Henrik Ibsen. Fosse vandt i 2015 Nordisk Råds Litteraturpris og nævnes som kandidat til Nobelprisen. Musikken er skabt af den amerikanske indie- og freak folk-duo CocoRosie og forestillingen har endvidere musik med af den klassiske komponist Arvo Pärt, der fik Sonningprisen i 2008.

Vi tøver ikke med at kalde denne sceniske sensation en ’once-in-a-lifetime totaloplevelse’. ”Edda” er gjort mulig med støtte fra Aarhus 2017, der beskriver ”Edda” som et af kulturhovedstads­årets absolutte højdepunkter.

Forestillingen spilles på nynorsk af 13 skuespillere og er tekstet på dansk.

Læs meget mere her

Præsenteres i samarbejde med Det Norske Teatret og Aarhus2017

X