X
Aarhus Teater

BRÆNDING / De Nye #1

Teater

Med udgangspunkt i temaet 'forurening' og ordet 'episoder' har seks kommende dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole givet hvert sit bidrag til den samlede fortælling om forskellige grader af forurening. Forestillingen spænder over et bredt tværsnit af genrer. Selvom grundtonen er den samme, bærer de forskellige afsnit præg af forskellige tv-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrilleren.

Det er en forestilling, hvor du kan opleve ”De Nye” lege med et afhængighedsskabende fortælleformat. De talentfulde afgangselever fra skuespiluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus puster liv i dramatikerelevernes spritnye tekster. Forestillingen er instrueret af Petrea Søe, og Karin Gille står for scenografien.

Historien i BRÆNDING opererer med forskellige niveauer af forurening; fra den lokale klimakatastrofe – det forgiftede badevand, til de hemmeligheder, der er i et lille samfund – de studehandler, der indgås og de løgne, der findes i de mest intime relationer. I stykket følger vi otte karakterer, der bor i en by for enden af tangen, dér hvor kemifabrikken og forsamlingshuset ligger side om side med havet og skoven. Vi ser, hvordan forgiftningen og dens følgevirkninger forgrener sig i hele byen og kommer derved ind på livet af otte forskellige karakterer. 

Dramatikertalenterne bag BRÆNDING stod tidligere på sæsonen bag FRIHEDEN i Tivoli Friheden. I BRÆNDING har de dramatikerstuderende arbejdet i et serielt format for senere at sætte de enkelte dele sammen til ét stort værk – fra otte episoder til ét samlet manuskript.

X