X
Musikhuset

Kajsa Vala

Koncert

Efter et intenst forår på de danske landeveje er dansk-islandske ​Kajsa Vala og hendes ualmindeligt velspillende band klar med det nye, fremragende album Tomorrow Is Not Lost.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="4" quote="... en raffineret lyrisk åre, en på en gang stærk og sårbar sangstemme og et kompositorisk/instrumentalt overskud." quoteSource="GAFFA" />

SPOT har banet vejen for Kajsa Vala

Kajsa Vala har de sidste to år lagt Spot festivalen ned, hvilket har ført til, at hendes navn summer i krogene, og forårets turné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus. 

»Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så  god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden«, siger Kajsa. 

Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er AMERICANA, hun spiller. En genre, der sjældent synes at lykkes for andre end netop amerikanerne selv.

Med en islandsk mor og en dansk far har ​Kajsa Valas​ musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i  sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske  musiktradition.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=t-1-yUQGJdQ" shortcutId="video" />

Kajsa har skabt sin helt egen lyd

Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. ​

Kajsa Vala ​udbygger frygtløst Americana-traditionen med antydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos  de svenske søstre i First Aid Kit, som heller ikke er bange for at krydse genrer. 

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der  mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar. 

Et tæt sammenspillet band bag sig

Omkring sig har hun musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og  Kristian Hybel. Et tæt sammenspillet hold.

Praktisk information om koncerten

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Se alle atkuelle koncerter i Musikhuset Aarhus her.

X