X
Kvindemuseet

#METOO: Magt og modstand på arbejdspladsen

Foredrag

Professor i politologisk kønsforskning, Anette Borchorst, inviterer til foredrag og debat om #metoo og sexisme på arbejdspladsen.

Både 1. og 2. bølge af #metoo har handlet om seksuel chikane, men hvorfor rykker 2. bølge vores samfund, mens 1. bølge fadede relativt hurtigt ud? Hvor er vi på vej hen nu? Vil vi se kulturændringer på danske arbejdspladser og mere fokus på forebyggelse?

Seksuel chikane er både et ligestillings- og et arbejdsmiljøproblem, men der er et mismatch i den måde, de to ting tackles på. Der har altid været seksuel chikane, men først da man fandt en fælles betegnelse for det, begyndte man mere systematisk at få spilleregler for det.

Der er opstået sprogforvirring om, hvad sexisme og seksuel chikane er. Er sexisme en mere overordnet betegnelse for nedværdigende bemærkninger om kvinder, eller dækker det over det samme som seksuel chikane i mere snæver forstand?

Anette Borchorst har sammen med Lise Rolandsen Agustín undersøgt, hvordan sager om seksuel chikane på arbejdsmarkedet er blevet tacklet, og hun mener, at seksuel chikane i højere grad handler om magt end seksuel tiltrækning.

Bliv klogere på seksuel chikane på arbejdspladsen og deltag i debatten i byrådssalen på Kvindemuseet.

⭐ PRAKTISK ⭐

PRIS : alm. museumsbillet // 75 kr. // studerende 60 kr. // gratis for klub-medlemmer

TILMELDING NØDVENDIG: for tilmelding til eventet: kontakt@kvindemuseet.dk

https://kvindemuseet.dk/kalender/metoo-magt-og-modstand-pa-arbejdspladsen/

X