X
Godsbanen

fATum TextUS // Corona Borealis – din lock down

fATum TextUS // Corona Borealis – din lock down, er et brugerinddragende kunstprojekt der handler om hvordan vore liv er vævet ind i hinandens og hvordan vore livsmønstre er blevet ændret i efterkant af corona virussets udbredelse og samfundets lock down siden marts måned 2020.

Projektet handler om at indsamle og formidle folks individuelle og gerne de positive erfaringer i kølevandet af den krise og det chock der kom i kølevandet af corona. Hvilke nye ruter, rutiner, mønstre og livsmønstre er kommet ind i dit liv siden samfundet lukkede ned første gang? Hvilke nye ideer, relationer og jobopdrag opstod som effekt af at produktionshjulene og forbrugerkulturen fik en kraftig set back?

Projektet er bestående af henholdsvisden nærværende, fysiske skrivebordsinstallation hvor du som publikum og deltager bliver inviteret til at sidde ned og skrive om hvilke ændringer lock downen fik på dit liv, og hvilke positive effekter det gav dit liv. Her er et skrivebord, en formular og en postkasse hvor du kan give dit bidrag. I tillæg har projektet en digital side og en online brevkasse hvis man hellere ønsker deltage på den facon.

fATum TextUS er latin og betyder direkte oversat: Skæbne Væv. Og indirekte spiller det på den norrøne mytologi hvor nornerne (skæbnegudinderne) vævede folks individuelle og samfundets kollektive skæbnevæv ved tråder af fortid, nutid og fremtid.

Corona Borealis er navnet på stjernebilledet der også er kendt som Nordkronen. Navnet stammer fra den græske mytologi og den krone Ariadne bar da hun giftede sig med Dionysos. Ariadne er kendt for at have reddet sin første kæreste Theseus fra udyret Minotaurus i labyrinten, ved at give ham en garnnøgle, så han kunne finde vejen ud igen. Deraf begrebet Ariadne Tråd.

Projektet ønsker at undersøge hvad og hvordan folks veje ud af krisen udartede sig;  hvad blev din Ariadne Tråd i efterkant af Corona virussets udbredelse og hvordan ser din fatum textus nu ud?

Du kan også besøge projektets egen hjemmeside www.fatumtextus.dk

Projektet er støttet af Slots – og kulturstyrelsen

X