X
Teatret Svalegangen

SAMMENSVÆRGELSE

Teater

SAMMENSVÆRGELSE - HVIS DU TVIVLER PÅ ALT OG ALLE, KAN DU SÅ STOLE PÅ DIG SELV?

Spilleperiode: 4. – 15. dec. 2018

Varighed: ca. 85 min.

Pris: 195 kr. Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

EN THRILLER AF VON BADEN

Hvor langt vil du gå for at få det vigtigste i dit liv tilbage igen? Psykologiprofessoren Alex forsker i konspirationsteorier. Hun er gift med egyptologen Kim, og sammen har de sønnen Karl-Emil. Alt kører tilsyneladende på skinner indtil den dag, Karl-Emil ikke dukker op efter fodboldtræning. Han er blevet kørt ned, og Alex står nu ansigt til ansigt med sit livs sorg. Midt i meningsløsheden glider Alex langsomt ind i de gråzoneforklaringer, hun selv er ekspert i. Snart er hele hendes eksistens et selvforstærkende ekkokammer af mænd i sorte biler og magtsyge regeringssammensværgelser, hvor ingen forklaring er for langt ude. Blev Karl-Emil kidnappet? Var Kim med i det?

Til december vender Von Baden tilbage til Teatret Svalegangen med en thriller om konspirationsteorier. Teorierne fascinerer og tiltrækker. De tilbyder en forenklet, fortryllende og måske fordelagtig udlægning af verden. Men de kan også manipulere hele befolkningsgrupper, påvirke realpolitik, øge polariseringen og undergrave sammenhængskraften. 

PSEUDOSANDHEDERNES MØRKE

SAMMENSVÆRGELSE handler om hvad der sker med mennesker, når følelserne tager magten. Når fornuften kæntrer og vreden, angsten eller sorgen tager styringen. For Alex er det en nedadgående spiral uden ende, og hun tvinges til at vælge mellem at tage kampen op mod konspirationerne eller at lade sig opsluge af pseudosandhedernes mørke. For hvis du tvivler på alt og alle, kan du så stole på dig selv?

X