X
Musikhuset

CV Jørgensen

Koncert

CV Jørgensen spiller i Musikhuset under Aarhus Festuge!

Efter en pause fra scenen på otte år har lysten til at spille igen meldt sig for en af Danmarks største sangere og sangskrivere gennem tiden. Efter sin tilbagevenden i foråret følger CV Jørgensen op med en koncert i Musikhuset under årets Aarhus Festuge.

Der er store danske sangskrivere, og der er CV Jørgensen. Han er i en klasse for sig selv, og for mange er han den allerstørste af de store. Derfor er det en sand begivenhed, at han efter en længere koncertpause er taget ud for at møde sit store og trofaste publikum igen.

Til koncerten har CV Jørgensen samlet et fantastisk hold af musikere, der om nogen kender sangskriverens store katalog af syregrønne evergreens. Som eneste nye mand er Rune Kjeldsen (guitar) med på holdet, der ellers består af Knut Henriksen (bas) og Gert Smedegaard (trommer) samt Gustav Ljunggren (tangenter, guitar m.m.).

CV Jørgensen afbrød som sagt otte års scenepause i foråret, mens det er hele 16 år siden, han med Fraklip fra det fjerne (2002) sidst udgav et studiealbum. Det var hans tolvte i alt i en lang karriere, der blev indledt på plade helt tilbage i 1974 med En stynet strejfer. Det var dog først med treeren, Storbyens små oaser (1977), at der blev lagt mærke til CV Jørgensen i en bredere sammenhæng. Det helt store gennembrud fik han med de tre næste lp’er, Vild i varmen (1978), Solgt til stanglakrids (1979) og ikke mindst Tidens tern (1980), der dengang solgte i mere end imponerende 100.000 eksemplarer og kastede et par gedigne hits af sig i form af Costa del Sol og Sæsonen er slut, der begge er klassikere i den danske rockhistorie.

Bonuskoncert med Kajsa Vala

Som en ekstra bonus optræder det aarhusianske stjerneskud Kajsa Vala inden CV Jørgensen. Kom forbi og hør hendes yndefulde pop, når Kajsa Vala spiller i Foyer Syd fra 19.10 til 19.35 - og oplev hende igen, når hun giver koncert i Lille sal til december.

Arrangør: Musikhuset

X