X
Musikhuset

Alex Jønsson

Koncert

- er en prisvindende dansk guitarist, komponist og improvisator med base i København.
Jønsson, der er født og opvokset i Vestjylland, dimitterede fra den prestigefulde Nordic Master of Jazz (NOMAZZ) fra Det Jyske Musikkonservatorium i
2013.

Siden har han skiftet de åbne vidder ud med musikalsk mangfoldighed og videbegær og turneret i bl.a. det meste af Europa samt i Indien.
Her har han modtaget stor anerkendelse for sit nordiske og melankolske udtryk – både som komponist og solist, som del af radiodarlingene Think You’re Awesome og Jakob Sørensens Bagland, som akkompagnatør for den anmelderroste, norske  sangerinde Live  Foyn Friis og for den prisvindende  finske singer-songwriter Mirja Klippel.
Dette har ført til stribevis af nomineringer til Danish Music Award, heriblandt til ”Årets Nye Danske Jazznavn” med Jønssons egen trio, samt som medvirkende på en lang række udgivelser, der bl.a. er blevet nomineret til ”Årets Særudgivelse” og ”Årets Vokaljazzudgivelse”.

Jønsson har udgivet tre albums som bandleader, to studioalbums og senest livealbummet ”Heart of Gold”, der er en udgivelse af en stuekoncert indspillet i hans gamle hjemby, Aarhus.
Et album, der dyrker et løsere og lysere, improvisatorisk udtryk og har imponeret anmeldere i såvel ind - som udland. Jønssons musikalske spændvidde er stor, og grænserne uanede. De seneste år har musikken ført ham fra den internationale branchefestival SPOT mod vest, Moldejazz mod nord, Bohemia Jazz mod syd, artist in residence-projekt i Palæstina mod øst – til herhjemme, hvor han i dag regnes for en af de førende danske guitarister,  der er vokset ud af en stolt aarhusiansk jazztradition, der tæller prominente musikere som Uffe Steen, Jakob Bro og Søren Dahl.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X