X
Teater Katapult

Mens Vi Venter På Irak Komissionen

Foredrag

Betændt samtidshistorie under Peter Larsens kniv


 

MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMMISSIONEN trak i sidste sæson stuvende fulde huse på først Det Kgl. Teater og derefter på Teater Katapult. NU vender den tilbage! Det samme gør i dén grad skuespiller og satiriker Peter Larsen, der genfinder storformen i rollen som kultursociolog Jørgen Andersen. 

 

Han har henslæbt de seneste 25 år, "headhuntet" til arkiveringsopgaver i kældrene under Det Kongelige Arkiv – Danmarks Kollektive Erindring. Lige siden han i 1992, med den Cavling-vindende ’Mens vi venter på retfærdigheden’, blotlagde de pinagtige detaljer i Tamilsagen, der endte med at rive det bulende gulvtæppe væk under Schlüter-regeringen. Han har haft riiigeligt med tid til at læse på sagen om den nedlagte Irak-kommission, og har nu en ubændig trang til at folde materialet ud!

Forestillingen af dramatiker Jens Kløft (med Cavling-vinder, journalist Bo Elkjær som fast, faktuel indpisker!) blotlægger på spiddende, satirisk vis et væld af detaljer omkring baggrunden for Danmarks deltagelse i den amerikansk-ledede Irak-krig uden FN-mandat.

X