X
Radar

SUNKEN + (0) + SOL

Koncert

(0)
(0) er med få koncerter og en enkelt EP tordnet ind på den danske metalscene med sit originale og mørke dansksprogede univers udtrykt gennem progressive passager, afgrundsdybe riffs og uafrystelige melodier. 

gaffa.dk: Gaffa’s review of the debut concert at Royal Metal Fest in April: Det er en intens kompromisløs omgang, (0) serverer i løbet af koncertens halve times varighed, hvor to nye numre lover godt for foretagendets fremtid. Der er store ting i vente her. Efter et storslået brag af en debutkoncert ved jeg stadig ikke, hvem bandmedlemmerne er, men det er sådan set også lige meget, for musikken er alt andet end anonym.

Devilution: Devilution’s review of the EP: På trods af konventionel brug af instrumenter og skriveteknikker er (0) et yderst interessant og ikke mindst tiltrængt nyt navn til den danske metalscene, da deres åbenlyse musikforståelse giver dem plads og mulighed for at eksperimentere inden for rammer, andre bands kun lader sig begrænse af.

Visuals : MOTORSAW

SUNKEN
Sunken har, siden bandet startede i Aarhus i 2012, produceret lange og atmosfæriske black metal-kompositioner inspireret af havet, naturen, melankoli og depression. I starten af 2013 indspillede bandet demoen ”The Crackling of Embers”, som består af to numre på i alt 27 minutter. Demoen blev velmodtaget og landede bandet en plads hos det portugisiske pladeselskab Nordavind Records. I 2017 fik Sunken nyt blod i bandet, og indspillede deres længeventede debutalbum ”Departure” - et intenst album som balancerer mellem dystre, deprimerende lydflader og drømmende melodier. Bandet har spillet et væld af koncerter overalt i Danmark, besøgt Tyskland og spillet med bands som Pillorian, Deafheaven, Solbrud og Wolves In The Throne Room. I 2018 er Sunken klar med nye medlemmer, et fornyet live-show, nyt materiale og koncerter både i Danmark og Europa.

SOL
Det formørkede aarhusianske doom metal band SOL er en entitet i løbende udvikling. Dette vil være den første koncert i ca. 2 år, og den første med et nyt live setup, der har mere fokus på de atmosfæriske og afdæmpede passager i repetoiret.

SOL startede som et soloprojekt for Emil Brahe's death/funeral doom i start 00'erne, har siden gennemgået en stoner/blues-orienteret fase, og bevæger sig i dag i et febrilsk og feberdrømmende univers, hvor doom metal møder dark ambient og psykedelisk neofolk.

Hver plade og koncert laves af en forskellig skare af kollaboratører fra de aarhusianske undergrundsscener, og med Emil Brahe som eneste konstante medlem og tekstforfatter. Resultatet er en katharsisk behandling af følelser som frygt, desperation og selvhad samt esoteriske, metafysiske temaer og profetiske visioner for menneskeheden.

Albums på velansete labels som Ván, Avantgarde og Cold Spring vidner om kvaliteten i SOLs unikke udtryk. Til oktober udkommer albummet Before We Disappear på Ván Records. Der medbringes limited edition vinyler til koncerten.

X