X
Godsbanen

Finissage: Blomstringstid

Der vil være lidt lettere servering som til ferniseringen, samt et lille musikalsk indslag med svenske og norske sange ved Multikunstner Rune Rotevatn

Det Norsk / danske kunstnerpar Rune Rotevatn og Kirsten Skov Bjerre laver ofte udstillinger sammen, hvor de viser deres kunstværker og arbejder sammen om forskellige events og performanceforestillinger.

Multikunstner Rune Rotevatn og Film - & videoinstallationskunstner Kirsten Skov Bjerre viser på Godsbanen kunstværker lavet de sidste par år i fra blomstringstiden – de har fået deres inspiration fra deres egne oplevelser af denne tid, fra steder de har været, mennesker de har mødt, en del af deres egen personlige historie fortælles gennem kunstværkerne.

Det er den tid på året hvor naturen springer ud i blomst og viser sine mange former og farver – fra april til og med september - en rig farvestrålende og aktiv tidsperiode – fuld af stemninger og følelser.

Blomstringstiden er en smuk og lys, men også dramatisk tid, hvor naturen og måske også menneskene bliver influeret af de mange forvandlinger der foregår i disse måneder.

Emil Nolde museet i Seebüll, har haft stor betydning for en del af kunstnernes inspiration til deres kunst, de har besøgt museet mange gange i løbet af blomstringstiden og har med blandt andet foto, video og tegning dokumenteret museets have som i løbet af blomstringsperioden bliver tilsået med mange smukke blomster.

Hvis man ønsker at se flere kunstværker og eller høre en sang eller et digt til kan man tage turen op til Kirsten Kjærs Museum, hvor kunstnerne arbejder med grafiske tryk til midten af oktober 2018.

Multikunstner Rune Rotevatn har arbejdet med sit kunstneriske udtryk gennem mange år og har sin primære kunstuddannelse fra flere hospiteringsophold på det anerkendte L´Academie Port Royal i Paris, i tiden fra 2007 – 2009, med professorerne Dina Pickard & Jean Maxime Relange.
Runes kunstneriske virke består i stor grad af pennetegninger – udført med pen & blæk – alene eller i kombination med akvarel. Billederne har gerne motiver af landskab, mennesker – portrætter - og dyr.
Derudover arbejder han med kalligrafiske tekster og performance-forestillinger.
På udstillingerne kan publikum også opleve koncerter - ved Multikunstner Rune Rotevatn - med indslag af svenske og norske sange, af blandt andet Evert Taube, Carl Michael Bellman og norske Henning Sommerro, samt digt af den svenske poet, Anna Lisa Jörstad.

Kirsten Skov Bjerre er uddannet ved NTNU KiT, Kunstakademiet i Trondheim hvor hun afsluttede sin MFA Master in Fine Art i 2014. Siden da har hun arbejdet som udøvende kunstner i både Norge og Danmark.
Kirsten viser en serie af tegninger, grafiske tryk, akvareller og video, hendes tegninger og tryk viser frodige arrangementer af blomster, dyr, mennesker og interiør. Små historier, svævende på papiret  – som silhuetter, papirklip eller net.
I hendes akvareller arbejder hun med mange tynde lag af farve og streger der skaber en organisk form, som også er inspireret af objekter fra naturen, blandt andet blomster og østersskaller.
Videoværket viser videooptagelser som er filmet i blomstringstiden. Her går kunstneren helt tæt på naturen og fokuserer på dens bevægelser og strukturer.

Se mere på kunst-musik-rr-ksb-dk.webnode.dk

 

X