X
Musikhuset

Vinterjazz

Koncert

Vinterjazz-koncert: Per Carsten in retrospect

Blood Sweat Drum + Bass under ledelse af prof. Jens Christian ”Chappe” Jensen
Øvrige medvirkende: Palle Mikkelborg, trompet - Henrik Brendstrup, cello - Jacob Morild, konferencier

Per Carsten Petersen (1945-2014) var saxofonist, fløjtenist, arrangør og komponist. Han bevægede sig inden for en række forskellige genrer, fra 50’er-postbob over bigbandmusik, pop, rock, funk, vokaljazz, bambusfløjtemusik og balinesisk musik til en ”klassisk” cello-suite.

Per Carsten dannede både egne grupper og var eftertragtet sideman i ensembler ledet af fx Bjarne Rostvold eller Allan Botschinsky. I 1966 kom han med i Radioens Big Band, hvor han spillede indtil 1986, bl.a. mens Phil Woods og Dexter Gordon var faste gæster. Da Thad Jones ledede orkestret, var Per Carsten en af Jones’ foretrukne solister. Han blev desuden ofte anvendt som arrangør og komponist for DR’s ensembler, mest Radioens Big Band men også for Radiounderholdningsorkestret og Radiokammerkoret.

Ved koncerten giver ensemblet Blood Sweat Drum + Bass et bud på hvordan Per Carstens musik ville lyde i dag. Ensemblets leder Jens Christian ”Chappe” Jensen har bearbejdet en række af Per Carstens kompositioner til et timelangt forløb for det ekstraordinært store bigband, der tilmed er solistisk udvidet med trompetisten Palle Mikkelborg og cellisten Henrik Brendstrup. Noget af det sidste Per Carsten skrev, var en cello-suite til Radiounderholdningsorkestret. Publikum vil også opleve lydoptagelser med Per Carsten integreret i musik-arrangementerne - Per Carsten spiller så at sige med ved koncerterne!

Læs mere på Det Jyske Musikkonservatoriums hjemmeside.

Arrangør: Jazzselskabet i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset

X