X
Musikhuset

Eline Hellerud Åsbak(NO)

Koncert

       Anmelderrost Norsk jazzsangerinde, ledsaget af dansk klaver / tromme duo.

Eline Hellerud Åsbak er jazzsanger og sangskriver fra Tromsø i Nordnorge. Musikken er inspireret af det kølige skandinaviske jazzudtryk med påvirkning fra nordnorsk visetradition. Teksterne er små poetiske historier, pakket ind i stilsikker jazz.

Med sig på scenen har Eline Hellerud Åsbak den danske duo Svaneborg/Kardyb, som nytænker formatet på jazzscenen. Dette giver et minimalistisk og let udtryk i lydbilledet, som passer perfekt sammen med Eline Åsbakks klare vokal og stemningsfyldte kompositioner.

De tre musikere formår at lave en unik fusion af jazz og folkemusik. De mødtes på et internationalt jazzstævne tilbage i 2014, hvor de hurtigt blev klar over glæden ved at spille sammen og det intuitive i sammenspillet.

Jazzlive.dk 2018: "Sangerindens udstråling signalerede ægte musikglæde og sødme, og de selvkomponerede numre havde kvalitet. Duoen bag hende fik også frit løb, men administrerede deres solonummer mesterligt underspillet, med en tyk hørm af 70-er soul/fusion, understreget af den lækre keyboardlyd og de antikverede trommers akustiske lyd."

Line Up:
Eline Hellerud Åsbakk - Vokal
Nikolaj Svaneborg - Wurlitserklaver
Jonas Kardyb - Trommer & Percussion

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X