X
Atlas + Voxhall

Iceage

Koncert

Iceage skubber gang på gang til grænserne for, hvordan deres musik kan lyde. Den nye udgivelse, "Seek Shelter", er ingen undtagelse. Elementer af blues og gospel samt bandets nyeste tilføjelse, guitaristen Casper Morilla Fernandez, spiller op ad eksperimenterende produktioner. Det danner ramme for nye udtryk som romantiske Jacques Brel-noter på “Drink Rain”, ubarmhjertige hævntemaer på “Vendetta” og fængslende og tight flirt med en The Clash-lignende funk på “High & Hurt”.

"Seek Shelter" er produceret i samarbejde med den legendariske producer Sonic Boom (Peter Kember fra Spacemen 3) samt bandets faste partner Nis Bysted. Albummet er mixet af Shawn Everett (HAIM, The Killers, Vampire Weekend, The War On Drugs), som formår at bringe de mange facetter sammen til et nyt, samlet punkt for det københavnske band, der allerede vækker genklang overalt i verden. Denne aften vender gruppen tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

Iceage har gennem mere end et årti været i konstant bevægelse. Fra den internationalt roste debutplade "New Brigade" (2011) til opfølgeren "You’re Nothing" (2013), der cementerede deres status som punkrockens nye bannerførere og frem mod "Plowing Into The Field Of Love" (2014) og "Beyondless" (2018). I stigende grad er bandets lyd blevet udvidet med blandt andet klaver, strygere, country-inspirerede guitarriffs og langsomme, storladne kompositioner.
Stor udvikling
Iceage tilføjer konstant elementer til deres soniske palette. Samtidig bibeholder de den nerve, som kendetegner bandet. De har været igennem en stor musikalsk og personlig udvikling fra begyndelsen i den hyperlokale undergrund af København til scener over hele verden gennem årene, hvor bandet trods deres stadigt unge alder har spillet hundredvis af koncerter hvert år siden debuten.

"Seek Shelter" er kommet til verden over tolv intense dage i et tidligere radiostudie i Lissabon. Omgivelserne faciliterede en blanding af ny sjæl og nostalgi. Studiet med huller i det høje loft krævede klude hængende over et utal af spande for at forhindre regndråber i at blive fanget af mikrofonerne. Samtidig havde Peter Kember fyldt hele rummet med havelamper. Det er den længste tid, Iceage nogensinde har brugt på at indspille en plade, og det er første gang en anden producer end Nis Bysted bistår som en del af processen.
Unik sparringspartner
Elias Bender Rønnenfelt beskriver produceren Sonic Boom (Peter Kember) som en unik sparringspartner. Et nyt sind, der både kunne forstå og udfordre de ideer, som bandet bragte til bordet. Partnerskabet kom i stand, efter at Iceage havde læst et interview med Kember, hvori han udtrykte begejstring for bandet og et ønske om samarbejde. Et ønske, som var gengældt af Iceage. Rønnenfelt husker, hvordan han som 12-13 årig lyttede til Spacemen 3, som Kember grundlagde som 16 årig i 1982:

“Det var én af de ting, der bare resonerede i mit væsen. Med "Seek Shelter" havde vi brug for en producer, der kunne komme med et andet perspektiv end vores eget - måske mere en magiker end en egentlig producer. Det ønske viste sig at blive opfyldt. Han [Peter Kember] ankom på førstedagen i Lissabon med en vognfuld af mærkeligt gear, vi aldrig havde set før, og hans tilgang virkede perfekt for os.”

Kember udtaler selv om bandet: “they’re fucking show offs, like everyone who was ever great and emotional and honest.”

"Seek Shelter" udkom den 7. maj på vinyl og CD samt digitalt.
Links
Iceages hjemmeside
Instagram
Facebook
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

X