X
Train

SPOT METAL

Koncert
SPOT Festival sætter spot på metalmusikken!

 

En særskilt dag under festivalen er reserveret på Trains scene til metalmusikken.

 

Denne aften er viet til de tunge toner, når SPOT Festival og spillestedet Train åbner for den talentfulde og spirende danske metalscene.

 

Ambitionen er at sætte spot på et nøje udvalg af de spirende musikalske talenter, der pt. er med til og kommer til at tegne den danske metalscene.

 

6 særdeles stærke metalnavne er på plakaten:
VOLA
CABAL
(0)
SOUTH HAVEN
TERMINALIST
SORTHANDSK

 

✦ Dato: fredag d. 17. september 2021

✦ Døre: åbner kl. 18.00

✦ Venue: Train, Toldbodgade 6c, 8000 Aarhus C

✦ Entré: 6,66 DKK + gebyr ELLER med SPOT-armbånd

✦ DJ LEIFUR spiller før, mellem og efter de forskellige bands

Tidsplan:

18.00 Dørene åbner

19.00 Terminalist

19.45 Sorthandsk

20.30 South Haven

21.15 (0)

22.00 VOLA

22.45 Cabal

 

 

Arrangører og partnere: SPOT, Mono Goes Metal, MXD - Music Export Denmark, Metal Royale & Train

VOLA

VOLA binder himmel og helvede sammen, når de slår deres mægtige toner an på TRAIN. Den dansk-svenske kvartet VOLA har netop udgivet deres tredje album ‘Witness’, der endnu engang sender lytteren ind i et eklektisk metal-univers af uimodståelige melodier og et overflødighedshorn af hooklines. VOLAs musikalske eksperimenter har givet dem opmærksomhed langt ud over landets grænser, hvor de har turneret med verdensstjerner som Katatonia, Halen og Dream Theater.

 

 
CABAL

CABAL er et af de mest brutale og lovende metalbands fra København. Bandet skaber en ondsindet følelse af uundgåelig undergang gennem både deres musik og visuelle udtryk. Produktionen er krystalklar og sangene henter inspiration lige fra black og dødsmetal til djent og hardcore. Nu er CABAL klar med deres længeventede andet album ‘Drag Me Down’, der er en mørk nedstigning i et personligt helvede.

 

 
(0)

(0) må være en af de bedst-bevarede hemmeligheder i den danske undergrund - meget lidt information kan findes online, når man staver parentes0parentes. I april 2020 udgav Napalm Records bandets debutalbum ‘SkamHan’, en lucid drøm indpakket i growlende mørk melankoli. Syv eksplosive og undertrykkende tracks præsenteret i en vanvids-mani, der blomstrer ind i et hallucinerende mix a black, drone og post-metal krydret med intens sludge og progressive påvirkninger.

 

 
South Haven

SOUTH HAVEN fra København er en kvindelig frontet heavy rock kvartet der kommer med kant, kvalitet og ambitioner der fortjener opmærksomhed. Ved at kombinere heavy rock med pop sensibilitet og R’n’B elementer, formår bandet at skille sig ud fra resten af den Europæiske heavy scene. Efter udgivelsen af deres debutplade ‘Motion’ i 2020, vendte SOUTH HAVEN hoveder på ikke kun den danske scene, men i hele verdenen, hvilket resulterede i shows med bands som Siamese, MØL, m.fl. samt en showcase under Hokuo Music Week i Tokyo, Japan.

 

 
Terminalist

Terminalist blev dannet i 2018 og debuterede året efter med EP’en ‘Abandon All Liberties’, som i 2020 blev fulgt op af singlen ‘Voyagers’. Det fire mand store band rækker tilbage til 1980’ernes traditionelle og tekniske thrash metal og fusionerer det med black metallens blastbeats, dødsmetallens growl og prog-rockens storstilede koncepter. Resultatet er et udtryk, som er retro i sin appel og moderne i sin sammenblanding – og som gruppen har døbt 'hyperthrash'.

 
Sorthandsk

SortHandsk er et spritnyt band bestående af den aarhusianske rapper Marwan, trommeslager Michel Svane og guitarist Søren Bendz. Sammen har de fundet fælles front, og med et altoverskyggende mantra om at kæmpe for frihed, drages lytteren ind i et hårdtslående musikalsk univers, hvor der ikke findes nogen regler. SortHandsk har noget på spil. En mission. En mission der kredser om menneskelig frihed, den spirituelle som den fysiske, den åndelige bevidsthed.

 

 

X