X
Atlas + Voxhall

Mildlife

Koncert

27. maj: Vi har fanget Mildlife-guitarist Adam Halliwell til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Australske Mildlife sammenblander jazz, disco og psykedeliske elementer i deres uimodståeligt groovy musik. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Mildlife udgøres af James Donald, Adam Halliwell, Kevin McDowell og Tom Shanahan, der sammen søger at skubbe musikkens grænser, når de går i studiet. I live-regi forfølges et ekstremt tight udtryk samtidig med, at der improviseres lystigt.

Debutalbummet "Phase" (2018) blev rost af alt og alle lige fra Gilles Peterson og Mount Kimbie til The Guardian og blev hyldet af radiostationer kloden rundt. Deres efterfølgende turné rundt i hjemlandet var totalt udsolgt.

Inspireret af pionerer som Can og Herbie Hancock er dét at skabe en Mildlife-sang en omfattende proces, hvor nummeret skiftevis ekspanderer og omdefineres. Indimellem starter de med en konkret idé, men oftest kommer de spontant på sporet af noget godt ved at jamme. Efterfølgende dyrkes mulighederne i stykkets stærkeste passager, og med tiden opstår færdige, formfuldendte numre. Under arbejdet med debutalbummet gik bandet på genopdagelse i den slags sessions helt tilbage fra gruppens begyndelse.

Når sangene på scenen skal bringes til live, er det en proces spundet om transformation, hvor publikum er med til at forme numrene, og hvor numrene former publikum. I disse situationer fremstår Mildlife som et kosmisk og funky husband til en fest på kanten af universet.

Interview med Mildlife-guitarist Adam Halliwell
What can the audience expect from the show?
"Some music from the "Phase" LP, some new music, some jams, something to move your feet to."

What merch do you bring?
"We’ll have some "How Long Does It Take" 12” - if there’s any left."

Which song do you prefer performing live?
"I enjoy performing all the songs. They are all part of the narrative of the set."

How have your most recent concerts been?
"We have just finished our UK leg of the tour, all have been full rooms and great to hang out with the people that have been supporting our music."

Beslægtede navne
Pond
Soft Machine
GoGo Penguin
Mild High Club
Methyl Ethel
The Holydrug Couple
Yussef Kamaal
The Comet Is Coming

Links
Mildlifes hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

X