X
Musikhuset

Copenhagen Soloists - Haydn og Beethoven

Klassisk og opera

Copenhagen Soloists er et ensemble som specialiserer sig i at spille på historiske instrumenter. Ensemblet har optrådt i 15 år, ofte som vokal- og instrumentalensemble. Om ensemblets opførelse af Mozarts Requiem til en fyldt Symfonisk Sal i 2019 skrev Rachel Einarsson i Jyllandsposten: ”Fem stjerner til dødsmessen” og ”kærkomment indslag i det musikalske udbud”. 

Programmet indeholder to solokoncerter af Haydn: Trompetkoncerten, spillet af Justin Bland, og klaverkoncert nr. 11, spillet af Gilbert Martinez. Koncerten afsluttes med Beethovens 1. symfoni. Begge solister er faste medlemmer af Copenhagen Soloists. Bland spiller på klaptrompet, et instrument som opstod omkring Haydns kompositionsdato – indtil da var trompeten et instrument uden klapper. Martinez spiller på et fortepiano fra 1790. 

Beethovens 1. symfoni indeholder alle de kendetegn som vi forbinder Beethoven med – rytmisk og harmonisk overraskelse, brillans, lyrik og drama. Den tidlig symfoni er både moden og lys. Copenhagen Soloists opførte Beethovens 5. & 7. symfonier i ’Beethoven året’ 2020. Det var første gang i nyere tider at disse værker blev opført på historiske instrumenter af et dansk orkester, og det bliver også tilfældet nu.

Dirigent: Jonathan Ofir

X