X
Godsbanen

Fotoudstilling: Slum Blues

Fra visse synsvinkler ligner Filippinerne et paradis, fra andre det stik modsatte. Den geologiske placering indenfor Stillehavets ”Ring of Fire” medfører heftig vulkansk aktivitet, som sammen med voldsomme tyfoner og kraftige regnskyl hurtigt omskaber et solbeskinnet, frugtbart land til et helvede.
Naturkatastrofer kan ramme alle, men det er som altid menneskene nederst på den sociale rangstige, der rammes hårdest. Det er deres liv, der bliver vendt op og ned, når primitive boligområder skylles væk af floder, splintres af tyfoner eller gøres ubeboelige af vulkaners askeskyer.

Fotoudstillingen Slum Blues portrætterer disse menneskers levevilkår. Hverken for at ynke eller romantisere - snarere for at sætte vore egne vilkår i relief. Og for at fortælle om en befolkning fuld af livsvilje, opfindsomhed og optimisme.

DIB’s arbejde for katastrofeforebyggelse i slummen
Fotoudstillingen Slum Blues udspringer af den Århus-baserede udviklingsorganisation DIBs engagagement i Filippinerne.
Siden 2009 har DIB sammen med sin filippinske partnerorganisation ALTERPLAN gennemført projekter med fokus på udvikling af lokalplaner, der inddrager slumbeboere, civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder.
Planerne indeholder en række forslag til forebyggelse af katastrofer, bl.a. forbedret infrastruktur, sikring af boliger og evakueringsplaner.

Om fotografen
Billederne til Slum Blues er taget af Jørgen Nielsen (f. 1951), cand.mag i Nordisk Sprog og freelance reklame- og reportagefotograf og journalist/fotojournalist.
Han har som fotograf stået bag en række udstillinger med primært naturfotos fra Danmark, og har derudover rejst med kameraet i lande som Nepal, Mozambique, USA samt en række europæiske lande.

”Samlet set klinger hans værk af en visuel poesi og sans for at opsøge sporene efter det skønne i det oversete, og med hans tekniske talent gør dette fotografierne til ren øjenguf.”
- Jannie Uhre Ejstrud, Museumsinspektør, ph.d.
Anmelder af fotokunst på KATALOG

Kontakt og mere information: DIB, dib@dib.dk / 5299 9236.

X