X
Tivoli Friheden

FOOL x Alexander Oscar x Clara

Koncert

FOOL

FOOL består af Adrian, den yngre, energiske og umiddelbare, og Jabs, den erfarne, lunefulde og eftertænksomme. FOOLs sidste single ’Outcast’ er blevet spillet hyppigt i radioen de sidste 4 måneder og peakede med en flot placering på den danske Top 50 chart på Spotify. Nu følger duoen op på den sidste singles succes med et nyt og energisk nummer med en tilhørende flot og psykedelisk video. For deres nye single ’Strapped’ er det blevet til en top 3 placering på Spotify, og sangen bliver spiller i højeste rotation på DR P3. FOOL siger selv om singlen: “Vi synes den lyder som hvis Mozart sad på en caribisk ø i stormvejr. Sangen handler om, at folk skal slukke telefonen og komme ud og leve livet.”

 

ALEXANDER OSCAR

Alexander Oscar har blot udgivet tre singler, men har allerede opnået imponerende resultater og markeret sig som én af morgendagens helt store stjerner på den danske musikscene. Aarhusianske Alexander Oscar har haft en travl sommer. For blot to måneder siden blev han student, og over sommeren har han optrådt på blandt andet Spot festival, Wonderfestiwall og Smukfest foruden et par tv-shows. Alexander Oscar har opnået mere, end de fleste 20-årige musikere tør drømme om, og de flotte resultater bygger på blot to singler – “Ocean View” fra 2017 og “Number” fra februar i år, der i en lang periode var det mest spillede danske nummer i radioen, har mere en 15 millioner streams, gået guld i Danmark og lå nummer ét på den danske Shazam-hitliste. Også uden for landets grænser, er der bud efter det unge stjerneskud, blandt andet Epic Records, i Tyskland og Columbia i Frankrig.

Den 31. august udgav Alexander Oscar sin tredje single, “Coffee Table”, der ligesom forgængerne handler om den svære kærlighed: “”Coffee Table” handler om et forhold, der ikke er sundt for nogen af parterne, og som man godt ved, man ikke burde være i. Selvom man skændes, ender man alligevel altid med at have makeup-sex, så det bliver en ond cirkel, man ikke kan bryde ud af, fordi ingen af parterne tør tage skridtet og gå fra hinanden,” siger Alexander Oscar om singlen.

Med fire stjerner fra Gaffa vidnede hans optræden på Spot 2018 om en sand popstjerne med international lyd. Alexanders stærke vokal og charme tager publikum med storm, når hans fængende sangtekster strømmer ud over scenekanten.

 

Clara

Det unge sangtalent Clara udsendte sit debutalbum ”August Eighteen” på sin 18 års fødselsdag i august. Nu præsenterer hun livesiden af sit talent med en bred festivalsæson til sommeren 2019.

Der er altid kommet lyd ud af Clara. Som lille kunne hun sjældent synge børnesangene til ende, for undervejs blev de til melodier og ord, Clara selv fandt på, og som blot 13-årig opdagede hendes storebror Claras store sang- og sangskrivningstalent og inviterede hende til at blive forsanger i sit band. De resterende bandmedlemmer var alle i 20’erne, og Clara måtte flere gange om ugen tage alene fra hjemmet på Djursland til Aarhus for at øve.

Bandhistorien er symptomatisk for Clara. Størstedelen af sin barndom tilbragte hun på landet, hvor hun voksede op som den eneste pige i en søskendeflok på seks, der blandt andet inkluderer en tvillingebror, og som ene pige i flokken lærte Clara hurtigt at bruge albuerne for at komme frem. Hun var en ”Pippi Langstrømpe-pige”, der lå med hovedet nedad, når hun læste og helst gik rundt barfodet og uden tøj – men frem for alt sang hun og skrev sange.   

Clara gik stadig i folkeskole, da hun blev kontaktet af en producer, som hun startede et samarbejde med, og siden har hun dedikeret sin tid til musikken. Produceren sendte nogle demoer ind til Sony Music, der resulterede i en pladekontrakt, og det foreløbige højdepunkt i Claras karriere er debutalbummet ’August Eighteen’ som udkom på Claras 18 års fødselsdag. Albummet samler op på numre, Clara har skrevet i sine tidligste teenageår (Stop Pretending, Forgive Me og What They Say), men byder ligeledes på nyt materiale som albummets åbningsnummer ’Slippin’’.

X