X
Godsbanen

Udstilling: Min mors tarm

Kunstnerens aldrende mor har skiftet krop efter en livstruende sygdom. Det faktum er blevet omdrejningspunktet for udstillingen Min mors tarm.
I det kaos af følelse og praktiske udfordringer, som opstod da diagnosen blev stillet og behandlingen blev effektueret, har Billedkunstner Christine Urfe Bendt arbejdet med keramiske skulpturere omhandlende emnet krop, aldring og forfald.
Udstillingen har til hensigt at undersøge hvordan ler og krop, via foto og tekst kan give en nærveds-oplevelse. I særdeleshed et arrangeret møde med fokus på overfladestrukturer, form og farve.

Der udstilles, keramiske skulpturer, tekst og fotoværker.

Christine Urfe Bendt er keramisk billedkunstner og optaget af det taktile. Hun arbejder med møder, konstellationer, diversitet og ambivalens. Leret er hendes primære materiale, men i denne udstilling udgør foto og oplæst tekst også en stor rolle som kommunikation.
Christine fascineres af og arbejder med strukturer, overflader, konsistens og form, - af både organisk og mekanisk karakter. Hendes værker er som oftest nonfigurative med elementer at genkendelighed. I udstillingen Min mors tarm inviteres beskueren helt tæt på ler og hud. Værkerne bliver bl.a. ”mødt”, ved at se gennem huller i sortmalede kasser. Her opstår intimitet, et uudtalt nærværd og en alene-hed i mødet med objektet.

Kunstneren inviterer til en tekstet ledsagelse af værkerne i oplæst form via en QR-kode.

Lerets væsen, dets betagende nærhed, ånd, urkraft og uovervindelige væren i verden bør føles hud mod hud.

For yderligere information kontakt:

Christine Urfe Bendt
Den Blå Hest
Oddervej 80 1.
8270 Højbjerg

Mobil: 4140 6804
christine@bendt.com
cubendt.com
instagram.com/cubendt

X