X
Atlas + Voxhall

Helmet

Koncert

Amerikanske Helmet bygger bro mellem metal og hård indierock. Deres både riff-baserede og eksperimenterende metal rummer elementer af alt lige fra støjrock til post-hardcore. Denne aften vender bandet tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

Helmet blev dannet i New York i 1989 og var fra start først og fremmest sanger og leadguitarist Page Hamiltons projekt. Bandet albumdebuterede det efterfølgende år med “Strap It On”, der blev betragtet som en art sofistikeret heavy metal. Albummet banede vejen for en pladekontrakt med Interscope Records. Med dem i ryggen udgav Helmet i 1992 toeren “Meantime”, og så tog begivenhederne ellers fart. Albummet solgte til guld-certifikat og har den dag i dag rundet to millioner solgte eksemplarer. Dermed er værket bandets til dato største kommercielle succes, men “Betty” fra 1994 var tæt på at støde det af tronen. I det hele taget nød gruppen stor succes i start- og midthalvfemserne. “Aftertaste” (1997) matchede ikke helt forgængerne, og i kølvandet på netop “Aftertaste”-turnéen gik bandet i opløsning. Det skete i 1998, hvor bandleder Hamilton kunne konstatere, at det efter ni år, 1600 koncerter og fem album (herunder opsamlings-albummet “Born Annoying” (1995)) var blevet tid til at trække stikket.

Helmet genopstod dog i midten af 00’erne, hvor Page Hamilton således blev overtalt til at udgive sin nye musik under Helmet-navnet frem for at hitte på et nyt navn. Det resulterede i første ombæring i “Size Matters” (2004) og efterfølgende i “Monochrome” (2006) og “Seeing Eye Dog” (2010). I 2016 gjaldt det bandets ottende og seneste album, “Dead to the World”. Helmet har over årene gennemgået en lang række ændringer i besætningen, og Hamilton er da også eneste tilbageværende, originale medlem. Her i 2021 flankeres han af rytmeguitarist Dan Beeman, bassist Dave Case og trommeslager Kyle Stevenson, der har været ombord siden henholdsvis 2008, 2010 og 2006.
Beslægtede navne
Faith No More
White Zombie
Links
Helmets hjemmeside
Twitter
YouTube
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

X