X
Teatret Svalegangen

Svejk I Anden Verdenskrig

Teater

Spilleperiode: 8. – 12. oktober 2019

Varighed: ca. 100 min. inkl. pause

Pris: 195 kr. Studerende: spar 50 %

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

DEN UKUELIGE SVEJK

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, mens de allierede tropper forsøger at finde fodfæste i vest. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk, der bor i Prag under den tyske besættelse. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, og så har han et ganske særligt talent for at havne i de mest tilspidsede situationer.

Vi kommer hele følelsesspektret igennem, når vi møder den ukuelige mand og hans sjak på værtshuset i den tjekkiske hovedstad, hvor nazisterne holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.

IDIOTISK FORNUFT

Nu får Bertolt Brechts underholdende modstandsfarce nyt liv. SVEJK I ANDEN VERDENSKRIG er fortællingen om en tjekkisk mand, som myndighederne har erklæret idiot, og som går til alle mennesker han møder på samme ”idiotisk fornuftige måde”. Teatret Møllen skænker Svejk en øl og ser ham i øjnene: er Svejk naiv? Eller er han en diskret oprører, der med et glimt i øjet adlyder reglementets bogstav, men ikke nødvendigvis dets ånd? Svejks vandring gennem krigens bagland giver dig svaret i oktober.

X