X
Musikhuset

Sylfide

Koncert

Sylfide har skabt lyden af hjem

Bag Sylfide står sangskriver, sanger og harpenist Helene Tungelund. Sangene er vokset ud af den rolighed og hjemlighed der indtræf i mødet med den nordiske folkemusiktradition.  

”Jeg husker tydeligt det øjeblik”, siger hun om den nat for godt fem år siden, der skulle plante frøet til Sylfides univers. Hun blev ved et tilfælde præsenteret for det unge folkemusikmiljø i Danmark, hvor gamle melodier, kvadrilledanse og kaffepunch trives side om side med fester, sammenhold og søvnløse nætter.

”Jeg har tit følt mig alene, især i musikken der ofte kommer til at handle om alt det mørke. Lige dér blandt så mange glade, dansende unge mennesker, begyndte jeg at tro på, at min musik kunne vokse ud af fred og lys”.  

Kvartetten Sylfide låner fra den nordiske folkemusiks enkle, modale tonesprog, og lader dansant dansk poesi blande sig med sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver. Sylfides øvrige medlemmer er alle mere eller mindre vokset op med folkemusikken, men er ikke bange for at gå til den med nysgerrighed og fornyelse og lade folkemusikken møde den moderne sangskrivertradition.

”For mig er Sylfiden, der her mystiske luftvæsen, et perfekt billede på det møde” fortsætter Helene Tungelund, ”det er den der feminine styrke, sensitivitet og lyden af alle dem, jeg står på skuldrene af. Det måske i virkeligheden lyden af hjem ”.  

Sylfide er Helene Tungelund (vokal & keltisk harpe), Jonas Clausen (violin, mandolin), Jonathan Fjord Bredholt (klaver & tangenter) samt Emil Ringtved Nielsen (bas). 

Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal siddepladser ved spejbassinet. Vi opfordrer dig derfor til at komme i god tid eller selv medbringe en pude eller en stol, hvis du ønsker at sidde ned.

Stærk koncertsommer i Musikhuset

Sylfide er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset. Du kan opleve både store internationale stjerner, imponerende jazznavne og ikke mindst en lang række gratis arrangementer - mange af dem under åben himmel. Tag et kig på Musikhusets sommerkoncerter - der er helt sikkert også noget for dig.

Musikhusets nye udendørs scene ligger midt i Spejlbassinet og bliver blandt andet taget i brug til denne koncert. Scenen er centrum for den musikalske fejring af, at der er liv i Musikhusparken hele sommeren. I alle sommerweekender rykker vi cafékoncerterne udendørs og byder på koncerter med både erfarne musikere og nye lokale kunstnere. Skinner solen ikke over Spejlbassinet, rykker koncerterne indenfor i caféen. De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset

X