X
Godsbanen

Jeppe Zeeberg + Yngel

Dobbelkoncert under Aarhus Jazz Festival. Præsenteres i samarbejde med Sun Ship.

Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement
If Zeeberg isn\'t a genius then he certainly ranks pretty close to one.
- All About Jazz

Jeppe Zeeberg er en af den danske musikscenes mest originale og egenrådige pianister/komponister. Hans musik er blevet kaldt A beautiful, convincing proposal for how modern jazz or contemporary music may sound af All About Jazz, og han er aktiv i utallige sammenhænge, både som bandleder og som del af kultbandet Horse Orchestra.

Zeebergs nye projekt The Absolute Pinnacle of Human Achievement er en kvartet som består af en lille samling af Københavns friskeste (både modsat umodne og trætte) musikere indenfor det abstrakte felt. Bandet tager ved denne koncert udgangspunkt i den splinternye udgivelse Universal Disappoinement.

Henrik Olsson, guitar
Jeppe Zeeberg, keys
Casper Nyvang Rask, bas
Anders Vestergaard, trommer
YNGEL
Yngel er en guitarduo, der afsøger grænserne for guitarens klanglige anvendelse. Med præparationer, udvidet teknikker og alternative spillemetoder udfordrer Yngel den gængse opfattelse af guitaren.

De bruger simple værktøjer som sten og metalobjekter til at udforske og sammenflette forskellige tilgange til guitaren og dens lyd, kompositorisk såvel som improvisatorisk. De henter lige meget inspiration fra free jazz og punk som fra klassisk musik og folklore.

Yngel har i løbet af det sidste år turnéret i både Indonesien, Taiwan, Malaysia, Singapore, England og Danmark.

Duoen udspringer af den Københavnske undergrundsscene. Det danske jazzmagasin Jazz Special har beskrevet deres første album som en ”Post-alt-hvad-vi-før-har-haft-udgivelse. Post-komposition, post-metal, post-folk og post-afrikansk musik, post-avantgarde, post-funk, post-minimalistisk osv.”, og kaldte det samtidig ”den mest spændende jazzplade fra 2015!”.

Taus Bregnhøj-Olesen, guitar
Emil Palme, guitar

X