X
Den Jyske Opera

Operatoriet

Børn

Hvordan danser man et A? Hvordan lyder 1000 fugle, en klimakatastrofe, en dansende ælling eller en sol, der ikke vil sove? Hvordan ser en smuk stjernehimmel ud? Hvilken lyd kommer ud af min mund, når jeg åbner den?

I kan sammen bygge små scenografier, prøve kostumer, danse og synge et helt alfabet, synge højt og larmende på svensk og hollandsk eller komponere jeres families helt egen godnatsang. Vi inviterer jer også til at sætte lyd på klimaudfordringerne.

I Operatoriet er der brug for både øjne, ører, mund og krop, når børn og voksne sammen kan eksperimentere og lege med alt det, opera består af: Sang, musik, ord, drama, kostumer, scenografi og lyd.

HjerteRummet

I HjerteRummet er der ro og plads til babyer og deres voksne. Her kan I pusle, amme, varme en flaske og slappe lidt af – måske endda akkompagneret af blid sang. Der er også plads til, at babyers store søskende i alderen 1-3 år kan hygge roligt med en bog og en sang i hjerterummets hyggehjørne.

Alder: 0-2½ år

GodnatRummet

WORKSHOP: SKRIV EN GODNATSANG

I GodnatRummet leger vi videre på den fortælling, vi finder i forestillingen Godnat, Sol. Er du god til at falde i søvn? Eller kunne du tænke dig at lave din egen sovesol eller stjernehimmel – eller har I lyst til at komponere jeres families egen lille godnatsang i en guidet workshop?

Alder: 2-6 år

ABC-Rummet

WORKSHOP: SJOV MED BOGSTAVER

Ligesom i forestillingen Knud Romers ABC kan man lave sjov med bogstaver i ABCrummet. Løbende inviteres I ind i små grupper til at gå på opdagelse og finde bogstaver overalt i rummet, i jeres egen krop og jeres sang.

Alder: fra 5 år

ScenografiRummet

WORKSHOP: LAV DIN EGEN SCENOGRAFI

I ScenografiRummet kan I sammen bygge små scenografier i skotøjsæsker med idéer og materialer fra nogle af de forestillinger, I kan opleve på festivallen.

Alder: fra 8 år

KoloKostRummet

WORKSHOP: KOLORATUR OG KOSTUMER

KoloKostRummet er fuldt af koloraturer og kostumer. Koloraturer er mange og høje toner på række – og kostumer er muligheden for pludselig at være og se ud som en helt anden. I kan lege med følelser, kostumer og musik, når rummet er åbent.

I workshoppen Koloraturer og kostumer bruger vi sang og udklædning til at udforske denne verden, underverdenen og himmelen – ligesom de gør det i den svenske forestilling Hvor er du, Proserpin?

Alder: fra 6 år.

InstrumentRummet

WORKSHOP: LYD PÅ DYR

Hvordan lyder en skildpadde, hvis man spiller den på slagtøj? Eller en svane på cello? En ælling eller en surikat? Leg videre med de dyr, I møder i forestillingen Den Grimme Ælling, når InstrumentRummet er åbent og befolket af en cellist og en slagstøjsspiller.

Alder: 4-10 år

Klimakampen i Glascontaineren

WORKSHOP: KLIMASTOMP

Kampen for klimaet er vores alles og først og fremmest børnenes.

I FestivalTeltet kan I finde inspiration til at fortsætte de samtaler om klimaet, forestillingerne Vølvens Dom (fra 9 år) og Hvor er du, Proserpin? (fra 8 år) lægger op til.

I workshoppen KlimaStomp inviterer vi børn og voksne til sammen at sætte stomp-lyd på håb, frygt, frustrationer og idéer om et bedre klima. Med lyden fra plasticflasker, plasticposer og andet brugbart affald spiller vi heftige rytmer og fylder området med lyd (og larm!)

Alder: fra 8 år

X