X
Godsbanen

Program-<br>præsentation + Performance: Shinpai Shinaide

Kom og bliv klogere på Åbne Scenes profil og det kuraterede program af professionelle scenekunstprojekter i sæson 2020.

Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus er ikke et klassisk teater, der præsenterer et repertoire af færdige forestillinger. Åbne Scene er et risikovilligt arbejdsrum for professionel scenekunst. Et sted, hvor eksperimentet og processen har plads. Hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Være nysgerrig og blive klogere.

Åbne Scene præsenterer et varieret, kurateret program af scenekunstprojekter. I 2020 vil fjorten forskellige scenekunstaktører indtage vores blackbox med hver deres interessante udviklingsprojekt. Og vi vil i løbet af sæsonen invitere alle med interesse for kreative processer til et indblik i det æstetiske maskinrum. I kunstnerens laboratorium. I det, der ligger bag et værk eller en praksis. Alle projekter i programmet deler nemlig sit arbejde med omverdenen på den ene eller anden måde. I artikler eller artist talks. I visninger eller workshops. Eller på helt nye måder. For alle, der er nysgerrige.

Denne aften præsenterer vi Åbne Scenes profil og program for 2020 - mød menneskerne bag Åbne Scene, hør om projekterne og skål med os! Vi afslutter aftenen med en visning af Blue Cliffs dobbelt Reumert-nominerede performance SHINPAI SHINAIDE. Forestillingen er udviklet på Åbne Scene og vender i denne anledning tilbage – nu blandt andet med to fine Reumert-nomineringer for ’Årets Performance’ og ’Årets Performer’ 2019 i bagagen. Læs mere om forestillingen nedenfor.

AFTENENS PROGRAM
kl. 19.00-21.30
// PRÆSENTATION AF PROFIL OG PROGRAM 2020 v. Åbne Scenes koordinator- og kuratorteam Charlotte Aaby og Trine Sørensen + gæster
// PAUSE. Hygge, skåle, snakke og strække ben.
// PERFORMANCE. Blue Cliffs smukke og rørende dobbelt Reumert-nominerede butoh-performance SHINPAI SHINAIDE.

BILLETTER
// Du kan købe billet til aftenens samlede program inkl. billet til SHINPAI SHINAIDE via billetlinket (Billetpris 100 kr. + gebyr / studerende og u. 25 år: 50 kr. + gebyr).
// Hvis du KUN ønsker at se præsentationen af Åbne Scenes profil og program kan du reservere en gratis plads til det ved at skrive til trine@godsbanen.dk (begrænset antal – først til mølle).

OM SHINPAI SHINAIDE
På en bakke med udkig over havet i en lille by i Japan, der blev hårdt ramt af tsunamien i 2011, er der en telefonboks kendt som ”Vindens telefon”. Den er ikke forbundet til noget, men folk kommer her for at snakke med de familiemedlemmer og venner, de har mistet – for at finde en måde at give udtryk for og finde fred med deres sorg. En mand, der har mistet sine forældre, sin kone og sin et-årige søn fortæller: ”Lad mig bare høre dig kalde mig far”. En anden fortæller sin kone: ”Du glemmer altid at spise. Glem ikke at få noget at spise”. Et udtryk, der går igen og igen er ”shinpai shinaide”: ”I skal ikke bekymre jer om os”.

SHINPAI SHINAIDE kombinerer butoh-dans og video i en stemningsfortættet fortælling om menneskelig skrøbelighed, kærlighed, tab, håb og accept, inspireret af Vindens telefon og de poetiske ord, som sørgende forældre, sønner, døtre og venner har betroet den.

Koreografi og performance: Yael Gaathon (DK)
Video: Masashi Nagara (Japan)
Musik: Tamar Muskal (USA)

SHINPAI SHINAIDE spiller også den 9. + 11. oktober.
Se mere her

X