X
Aarhus Teater

Lazarus

Kom med ind i en verden som byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som ”Changes”, ”Heroes”, ”This Is Not America”, ”Life on Mars” og svanesangen ”Lazarus”. Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

Lazarus er inspireret af bogen ”The Man Who Fell To Earth” af Walter Tevis og starter der hvor bogen slutter. I bogen, der siden blev filmatiseret med David Bowie, ankommer hovedrollen Thomas Newton til jorden, hvor han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin, sex og discount-tv og må til slut erkende at han er fanget på jorden. Musicalen Lazarus tager sit afsæt i den forsumpede Newton og hans selvvalgte isolation. Manuskriptet er skrevet af Enda Walsh og David Bowie, som både komponerede nye numre og omarrangerede nogle af sine ikoniske sange særligt til forestillingen. Alle sangene er endvidere beholdt på engelsk og ikke oversat til dansk.

David Bowie døde af kræft i 2016 kun to dage efter udgivelsen af albummet ”Black Star”. Videoen med nummeret ”Lazarus” blev delt over hele verden: ”Look up here, I’m in heaven,” sang han, mens han greb ud efter verden fra sit dødsleje. Det var Bowies bevægende jordiske exit, men hans egentlige requiem er den pirrende og originale musikforestilling Lazarus.

I rollen som Thomas Newton kan du opleve Aarhus Teaters Jacob Madsen Kvols. Heinrich Christensen står for iscenesættelsen og har samtidig oversat forestillingens dialog. Kapelmester Søren Graversen, der også var kapelmester på Aarhus Teaters Reumert-vindende Nick Cave Teaterkoncert, har ansvaret for det musikalske lydbillede. Scenedesign er af duoen Christian Albrechtsen og Mathias Hersland, der fik en Reumert for scenografi og lysdesign med Lyden af de skuldre vi står på (repremiere på Aarhus Teater til januar 2020).

Forestillingen har sin Danmarkspremiere på Aarhus Teater fra 29. august og kan opleves på Det kongelige Teater i foråret 2020. Se mere her.

Alle sange synges på engelsk.
Forestillingen anbefales fra 15 år 

Produceres i samarbejde med

X