Klassisk musik i Aarhus

Aarhus gemmer på et talentfuldt bagland af klassiske musikere, der glædeligt viser deres evner frem til glæde for et vellidt publikum. Både Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester giver jævnligt klassiske koncerter, hvor blandt andet også Musikkonservatoriets talentfulde studerende bidrager med mange gratiskoncerter, hvor de spiller et blandet repertoire af deres instrumenter. Derudover er der mange professionelle og dygtige musikere, som imponerende viser hvordan dedikation kan tage en langt, når de alene og sammen med andre spiller og synger på de store scener.  Finder du en klassisk koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder og sikre en billet med det samme. Ud over klassiske koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Sangsoiré

Klassisk og opera

Sange og arier af Offenbach, Humperdinck, Lehar, Strauss, Grieg, Schubert, Debussy, Schönberg, Caldara og Scalatti.

Medvirkende sangstuderende:
Kirsten Voss Petersen, Clara Gunge, Cathrine Breinholt, Mikkel Thomsen, Lise Robenhagen, Laura Erno-Müller og Johanne Sofie Bech Madsen.

Ved flyglet: Maren Marie Tange og Frode Stengaard

Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

 

Aarhus Symfoniorkester

Berusende romantisk

Klassisk og opera

Chefdirigent Marc Soustrot serverer tre tyske anretninger, der får kroppen til at synge og sindet til at snurre i salig romantisk rus.

En kvik lille forret efterfulgt af to dejlige hovedretter lige ud af romantikkens fornemme fadebur: Beethovens ouverture til Fidelio udgør sammen med Schumann og Schubert koncertens smagfulde menu.

Schumanns cellokoncert er legende lethed for solist og orkester. Koncerten fokuserer på musik frem for teknik, og her er ingen kappestrid eller modsætning mellem solist og orkester.

Schuberts store C-dursymfoni er brusende – og berusende. Lange linjer, der driver og lokker lytteren med, altid nysgerrig efter at opdage, hvad der findes omkring det næste hjørne. Der sker nemlig hele tiden noget hos Schubert. Symfonien er fuld af musikalsk drama; altid nobel, men fyldt med energi, smittende humør og en tilpas mængde bid.

Dirigent
Marc Soustrot

Solist
Alexander Buzlov, cello

Værker
L. v. Beethoven
Fidelio ouverture

R. Schumann
Cellokoncert

F. Schubert
Symfoni i C-dur, “Den store”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Den Jyske Opera

Hjertelyd

Børn

Slå jer ned på bløde puder mellem klange, stemninger, farver og former sammen med to operasangere og to musikere, og eventyret kan begynde. Babyernes bevægelser og lyde er en del af forestillingen, som er på dansk, engelsk og babysprog.

Til slut inviterer vi på fri leg i scenografien. Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau for alle aldre.

Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

Alder: 0-2½ år

Sprog: Dansk, engelsk, babysprog o.a.

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

  • Forestillinger fra ind- og udland
  • Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)
  • FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

HjerteLyd

Børn

Vi åbner døren til operaens verden på de mindstes betingelser og inviterer babyer, tumlinger og deres voksne med på en poetisk og nænsom musikalsk rejse. Slå jer ned på bløde puder mellem klange, stemninger, farver og former sammen med to operasangere og to musikere, og eventyret kan begynde. Babyernes bevægelser og lyde er en del af forestillingen, som er på dansk, engelsk og babysprog. Til slut inviterer vi på fri leg i scenografien.

Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau for alle aldre.

Alder: 0-2½ år
Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

GrowOP! Festival 2019

Forestillingen er en del af GrowOP! Festival, der er en operafestival for familier og børn fra 0-14 år i Aarhus 19.-24. september 2019.
Her kan du opleve sjove og spændende forestillinger, der er skræddersyet til aldersgruppen i festivalområdet omkring Musikhuset Aarhus med Filuren, Rytmisk Sal og Musikhusparken - og Brobjergskolen med Børnekulturhuset og Bora Bora, FestivalTeltet i gården og Glascontaineren. Læs mere om festivalen her.

Arrangør: Den Jyske Opera

Den Jyske Opera

Operatoriet

Børn

Hvordan danser man et A? Hvordan lyder 1000 fugle, en klimakatastrofe, en dansende ælling eller en sol, der ikke vil sove? Hvordan ser en smuk stjernehimmel ud? Hvilken lyd kommer ud af min mund, når jeg åbner den?

I kan sammen bygge små scenografier, prøve kostumer, danse og synge et helt alfabet, synge højt og larmende på svensk og hollandsk eller komponere jeres families helt egen godnatsang. Vi inviterer jer også til at sætte lyd på klimaudfordringerne.

I Operatoriet er der brug for både øjne, ører, mund og krop, når børn og voksne sammen kan eksperimentere og lege med alt det, opera består af: Sang, musik, ord, drama, kostumer, scenografi og lyd.

HjerteRummet

I HjerteRummet er der ro og plads til babyer og deres voksne. Her kan I pusle, amme, varme en flaske og slappe lidt af – måske endda akkompagneret af blid sang. Der er også plads til, at babyers store søskende i alderen 1-3 år kan hygge roligt med en bog og en sang i hjerterummets hyggehjørne.

Alder: 0-2½ år

GodnatRummet

WORKSHOP: SKRIV EN GODNATSANG

I GodnatRummet leger vi videre på den fortælling, vi finder i forestillingen Godnat, Sol. Er du god til at falde i søvn? Eller kunne du tænke dig at lave din egen sovesol eller stjernehimmel – eller har I lyst til at komponere jeres families egen lille godnatsang i en guidet workshop?

Alder: 2-6 år

ABC-Rummet

WORKSHOP: SJOV MED BOGSTAVER

Ligesom i forestillingen Knud Romers ABC kan man lave sjov med bogstaver i ABCrummet. Løbende inviteres I ind i små grupper til at gå på opdagelse og finde bogstaver overalt i rummet, i jeres egen krop og jeres sang.

Alder: fra 5 år

ScenografiRummet

WORKSHOP: LAV DIN EGEN SCENOGRAFI

I ScenografiRummet kan I sammen bygge små scenografier i skotøjsæsker med idéer og materialer fra nogle af de forestillinger, I kan opleve på festivallen.

Alder: fra 8 år

KoloKostRummet

WORKSHOP: KOLORATUR OG KOSTUMER

KoloKostRummet er fuldt af koloraturer og kostumer. Koloraturer er mange og høje toner på række – og kostumer er muligheden for pludselig at være og se ud som en helt anden. I kan lege med følelser, kostumer og musik, når rummet er åbent.

I workshoppen Koloraturer og kostumer bruger vi sang og udklædning til at udforske denne verden, underverdenen og himmelen – ligesom de gør det i den svenske forestilling Hvor er du, Proserpin?

Alder: fra 6 år.

InstrumentRummet

WORKSHOP: LYD PÅ DYR

Hvordan lyder en skildpadde, hvis man spiller den på slagtøj? Eller en svane på cello? En ælling eller en surikat? Leg videre med de dyr, I møder i forestillingen Den Grimme Ælling, når InstrumentRummet er åbent og befolket af en cellist og en slagstøjsspiller.

Alder: 4-10 år

Klimakampen i Glascontaineren

WORKSHOP: KLIMASTOMP

Kampen for klimaet er vores alles og først og fremmest børnenes.

I FestivalTeltet kan I finde inspiration til at fortsætte de samtaler om klimaet, forestillingerne Vølvens Dom (fra 9 år) og Hvor er du, Proserpin? (fra 8 år) lægger op til.

I workshoppen KlimaStomp inviterer vi børn og voksne til sammen at sætte stomp-lyd på håb, frygt, frustrationer og idéer om et bedre klima. Med lyden fra plasticflasker, plasticposer og andet brugbart affald spiller vi heftige rytmer og fylder området med lyd (og larm!)

Alder: fra 8 år

Den Jyske Opera

Hvor er du, Proserpin?

Børn

Ceres, gudinden for agerbrug, har to døtre; Proserpin og Cyane. En varm og dejlig sommerdag er søstrene ude at plukke blomster, da Proserpin pludselig forsvinder. Da Ceres hører dette, bliver hun så desperat, at hun glemmer at passe på naturen. Blomster og planter visner og dør, og det bliver efterår.

Operaverkstan er Malmö Operaens børne- og ungdomsafdeling - et laboratorium, som tester kunstformen med alt fra eksperimentel opera til respektfulde nyfortolkninger af klassikere.

Varighed: ca. 50 min.

Alder: Fra 8 år

Sprog: Svensk og dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

Vølvens Dom

Børn

Verden er ved at gå under, og menneskene anråber Vølven om hjælp. Men Vølven har set det før. Hun er træt af de dumme mennesker, som gør de samme fejl om og om igen.

Forestillingen er inspireret af digtet Vølvens spådom fra den nordiske mytologi og fortælles af en sanger, tre skuespillere og to musikere. Musikteatret Saum arbejder med at forbinde intimiteten, nærværet og ærligheden med operaens store udtryk og kompleksitet.

Varighed: 50 min.

Alder: Fra 9 år

Sprog: Dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

Godnat, Sol

Børn

Historien begynder en dag, hvor solen beslutter, at den ikke vil gå i seng. Hvordan kan vi få solen til at passe sit formål i verden? Kan vi overtale solen ved at spille noget musik, læse en bog eller tage solen med i operaen? Eller skal alle tre ting til?

AllMighty Productions skaber og udvikler innovativ operaformidling for børn og unge. AllMighty Productions er grundlagt af Ela Zingerevich.

Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

Alder: 2–4 år

Sprog: Dansk, engelsk, kropssprog og lyde

---

'Godnat, Sol' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Bora Bora

GROWOP: Vølvens Dom

Børn

DEL AF GROWOP! FESTIVAL

Vølvens dom er en nordisk saga-opera om fremtidsangst og fremtidshåb. En rå fortælling om Ragnarok og genopstandelse. Om grådighed og forandring.

Verden er ved at gå under, og menneskene anråber Vølven om hjælp. Men Vølven har set det før. Hun er træt af de dumme mennesker, som gør de samme fejl om og om igen.

Vølvens Dom er en opera om klodens tilstand. Det er en rå fortælling om ragnarok og grådighed og om fremtidsangst og fremtidshåb. Forestillingen er inspireret af digtet "Vølvens spådom" fra den nordiske mytologi og fortælles af en sanger, tre skuespillere og to musikere.

Musikteatret Saum arbejder med at forbinde intimiteten, nærværet og ærligheden med operaens store udtryk og kompleksitet.

Alder: Fra 9 år
Varighed: 50 min.

Skoler: Udover de nævnte spilletidspunkter er der også skoleforestillinger. Kontakt Den Jyske Opera for mere information om disse.

Den Jyske Opera

Den Grimme Ælling

Børn

Historien, som er baseret på Dyrenes Karneval af den franske komponist Camille Saint-Saëns og H.C. Andersens kendte eventyr, udfoldes af to sangere, to musikere og to dansere. Holland Opera producerer både nyskrevne operaer for børn i mindre formater og store eksperimenterende produktioner for voksne på utraditionelle spillesteder med inddragelse af forskellige borgergrupper. Holland Opera gæstede i 2017 GrowOP! Festival med Rødhaps og Ulven.

Varighed: 45 min.

Alder: 4-8 år

Sprog: Dansk, hollandsk og nonverbalt

---

'Den Grimme Ælling' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Musikhuset

Classical Mornings

Klassisk og opera

En god start på dagen- nyd en skøn brunchtallerken i Musikhusets Foyer, mens du bliver underholdt af klassiske musikere på Caféscenen.

Classical Mornings er tænkt som et alternativ til de klassiske koncerter i salene, hvor det forventes at publikum er stille.
Konceptet i Foyeren tillader tale og ’tallerkenstøj’ hvor der hygges, snakkes, spises og lyttes samtidig.

Dørene åbnes kl. 9.45 og koncerterne begynder kl. 10.00.

Brunchtallerkenen fra Johan r. er inklusiv juice og te/kaffe. 

Restaurant Johan r sørger på forhånd for at publikum, der har billet til koncerten, bliver fordelt ved bordene, således at alle, der har købt billet sammen, også sidder sammen under brunchen. Der gøres opmærksom på, at der ikke kan forventes udsyn til scenen fra alle pladser.

Kommende Koncerter

22. September:

Todd Cadieux, violin
Lars Boye Jensen, klaver
Poul Erik Jørgensen, kontrabas

13. oktober

Carsten Pedersen, klassisk guitar 

10. november:

Duo Wivex 

Christine Hagge Larsen, violin
Peter Kromann, flygel

1. december

Søren Bødker Madsen, guitar
Pernille Jönsson, violin

12. januar

Klassiske Perler

Joost Schelling, harpe
Todd Cadieux, violin 
Poul Erik Jørgensen, bas  


Varighed: 2 timer inkl. pause

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Klaveraften

Klassisk og opera

Musik af Bach, Beethoven, Brahms, Chopin og Rautavaara.

Medvirkende: Elle-Riin Volmer og Sonja Honkamaa, klaver

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere.

Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

 

Aarhus Symfoniorkester

(K) Med livet som indsats

Klassisk og opera

To værker på kanten af det menneskelige – døden og diktaturet – beretter med kærlighed og stor kunst om alt det, der blomstrer i livets farezoner.

En fødselsdagsgave til sin elskede; det var, hvad Bartók skabte med sin tredje klaverkoncert. Lys og let er musikken – og med en afklarethed, der matcher Bartóks livssituation: Koncerten er det sidste, han skrev. Musikken er en munter blanding af leg og alvor, fyldt med Bartóks fortolkninger af den folkemusik, som altid var hans udgangspunkt. Musikken emmer af energi; kompliceret, men alligevel gennemsigtig. Det blev også Bartóks svanesang: Han døde få takter før han var færdig med værket.

Sjostakovitj bar som ingen anden musikalsk vidnesbyrd om stalinismens helvede. Hans personlige såvel som musikalske liv var en stadig penduleren mellem overlevelse og kunstnerisk forløsning. Den femte symfoni er udtryk for begge dele: På overfladen er det styrets musik, men nedenunder er der dybt subversive strømninger i spil. Musikken er fantastisk i sig selv – og med den underliggende historie bliver den en uundværlig beretning om menneskets vilkår i et umenneskeligt regime.

Dirigent
Gerhard Markson

Solist
Christian Ihle Hadland, klaver 

Værker
B. Bartók
Klaverkoncert nr. 3

D. Sjostakovitj
Symfoni nr. 5

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Masterclass med Eero Heinonen, klaver

Klassisk og opera

Eero Heinonen regnes for én af Skandinaviens fineste musikere. Han optræder jævnligt som både solist og kammermusiker i en lang række prestigefulde koncertsale som fx Skt. Petersburg Philharmonien, Casals hall i Tokyo, Berwaldhallen i Stockholm, Wigmore Hall i London og ved de store festivaler i Edinburgh, Luzerne, Krakow, Skt. Petersborg- og er naturligvis en skattet solist ved de mange festivaler i Finland.

Heinonen har et kæmperepertoire, med en forkærlighed for den store tysk/østrigske tradition, han har blandt andet opført alle Mozarts klaverkoncerter med Helsinki kammerorkester og Okku Kamu. Han har desuden været ansat som professor ved Sibelius Akademiet siden 1977. Ved masterclassen underviser Heinonen studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra klaverskolen Gradus.

Selv er Eero Heinonen uddannet ved Turku Music institute og ved konservatoriet i Moskva hos den legendariske pianist Dmitri Bashkirov. Heinonens karriere tog fart, da han vandt Maj Lind konkurrencen 1966 og senere var blandt finalisterne ved den berømte Tjaikovskij Konkurrence i Moskva.

Masterclassen er åben for alle interesserede.

Fredag d. 27. september kl. 10.00-16.00 (kl. 10-15 i lokale 118)
Lørdag d. 28. september kl. 10.00-16.00
Søndag d. 29. september kl. 10.00-16.00

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium og Klaverskolen Gradus

Musikhuset

Debutkoncert - Louise Boll, orgel

Klassisk og opera

Koncerten henvender sig til et bredt publikum, så både børn, unge og gamle og både kendere og ikke-kendere kan gå fra koncerten med en rigtig god oplevelse.

Programmet kommer vidt omkring, dels med originale værker, dels med transskriptioner af komponisterne Couperin, Rameau, Händel, Debussy, Laub, Karg-Elert og Thalben-Ball.

Der bliver også noget for øjnene: "Variations on a theme by Paganini" af Thalben-Ball er et soloværk udelukkende for orglets pedaler. Louise Bolls fødder bliver filmet i dette akrobatiske stykke og vist på et stort lærred i salen, så publikum kan følge med helt tæt på benarbejdet!

Foruden stykker for solo-orgel bliver Louise Boll akkompagneret af:

- Lektor i slagtøj, Henrik Larsen; i en orgeltransskription af satsen “Danse des Sauvages” fra Rameaus opera “Les indes Galantes”

- Barokensemblet BaroqueAros; i Händels orgelkoncert op. 4 nr. 4 i F dur, opført på originalinstrumenter samt orgelpositiv (et lille barok-orgel)

- Den aarhusianske kvartet Tirilil; i den grundvigianske salme til en melodi fra 1500-tallet, bearbejdet af Laub: “Giv mig Gud en salmetunge”, arrangeret for tre sopraner og orgel af Nadja Marie S. Enevoldsen og Louise Boll.

Alt i alt et program med noget for enhver smag og med stor variation, flow og kreativitet.
Vel mødt!

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Hvide Sande Masterclass - afslutningskoncert

Klassisk og opera

Hvert år i september mødes fremragende unge studerende med erfarne solister og professorer ved Hvide Sande Masterclass for at spille kammermusik. Ved en række lokale koncerter spiller de unge talenter sammen med de garvede professorer, hvilket de lærer en masse af. Festivalen afrundes i år med denne koncert i Aarhus.

Ved koncerten spiller festivalens kunstneriske leder, Det Jyske Musikkonservatoriums celloprofessor Henrik Brendstrup, sammen med flere af de talentfulde unge studerende fra ind- og udland, bl.a. Malthe Volfing Højager fra DJM.

Program:
Beethoven: Klavertrio Es-dur Op 1 nr.1
Schumann: Violinsonate nr.2 d-moll
Erwin Schulhoff: Strygesekstet

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Friction quartet

Klassisk og opera

Den fremragende amerikanske Friction quartet spiller strygekvartetter af Haydn, Garth Knox og Beethoven. Den unge kvartet er ikke mindst berømte for at forny repertoiret for strygekvartetter. Mange nulevende komponister har skrevet værker til dem. Sideløbende med koncerten i Aarhus Musikforening giver kvartettens medlemmer master class for elever ved Det jyske Musikkonservatorium.

Arrangør: Aarhus musikforening
Varighed: 2 timer inkl. Pause. Bemærk, sluttidspunktet kan variere. 

 

Musikhuset

Basunaften

Klassisk og opera

Basunstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Rebelle

Klassisk og opera

Den estiske pianist, Elle-Riin Volmer, begyndte at spille klaver på Tallinn Music High School og tog sin bachelorgrad i klaver ved Estonian Academy of Music and Theatre ved professor Ivari Ilja. Senere har hun taget en kandidatgrad ved Søren Rastogi og Martin Lysholm Jepsen i Aarhus på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun nu studerer i solistklassen. Elle-Riin Volmer har deltaget i internationale konkurrencer og festivaller i Estland såvel som Italien, Spanien, Tyskland og Danmark.

I 2015 modtog hun Lilian Semper Scholarship som Best Young Pianist. Elle-Riin har samarbejdet med mange sangere og er desuden en aktiv kammermusiker. Hun har været solist med det Estoinan National Symphony Orchestra, Pärnu City Orchestra og med Tallinn Music High School Symphony Orchestra dirigeret af Arvo Volmer, Risto Joost og Jüri Alperten.
Den dansk-brasilianske cellist, Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig, er en passioneret musiker med stor interesse i den kræft musikken synes at have til at krydse grænser og samle ellers forskellige mennesker omkring sig. I 2015 grundlagde hun sammen med sin søster MusikSak - et børnestrygeorkester på en folkeskole i Aarhus V - hvis mission er at give børn fra forskellige kulturelle og sociale baggrunde muligheden for at spille musik sammen. I 2018 grundlagde hun med tre kolleger kammerensemblet Ensemble Hermes – et ungt dynamisk strygeensemble bestående af unge professionelle og studerende ved de højeste klasser på de danske musikkonservatorier.

Program:

G. Fauré - Apres un rêve

F. Bridge - Sonata for cello and piano

I. Allegro ben Moderato

C. Debussy – Etude pour les sixtes

C. Debussy - Beau soir

P. Uusberg - Hingelinnutee

A. Pärt - Spiegel im Spiegel

F. Lizst - Waldesrauschen

J. Brahms - Sonata for cello and piano in E minor

                      I. Allegro non toppo

                      II. Allegretto quasi Menuetto

                      III. Allegro

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus