Klassisk musik i Aarhus

Aarhus gemmer på et talentfuldt bagland af klassiske musikere, der glædeligt viser deres evner frem til glæde for et vellidt publikum. Både Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester giver jævnligt klassiske koncerter, hvor blandt andet også Musikkonservatoriets talentfulde studerende bidrager med mange gratiskoncerter, hvor de spiller et blandet repertoire af deres instrumenter. Derudover er der mange professionelle og dygtige musikere, som imponerende viser hvordan dedikation kan tage en langt, når de alene og sammen med andre spiller og synger på de store scener.  Finder du en klassisk koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder og sikre en billet med det samme. Ud over klassiske koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Opera i det fri

Klassisk og opera

OBS: Arrangementet er desværre aflyst.

Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

Kongelig opera under åben himmel i Musikhusparken

Alle er inviteret gratis med, når solister fra Den Kongelige Operas ensemble for 15. år i træk tager på tur ud i sommerlandet med den traditionsrige begivenhed Opera i det fri.

Gratis koncert med Den Kongelige Opera

Glæd jer til at opleve de kongelige operasangere under åben himmel, når de giver gratis koncert i Musikhusparken.

Hyggelig picnic og magisk opera

Opera i det fri har siden 2005 samlet tusindvis af operanovicer og rutinerede operagængere til en herlig dag med opera under åben himmel. Så pak picnickurven og vær med, når de veloplagte operasolister synger de bedste arier fra operaens magiske verden.

Opera i det fri er gratis efter først til mølle-princippet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en plads.

Vi glæder os til at se dig.

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Det Kongelige Teater

Den Jyske Opera

Sunset Boulevard

Musical

Arrangementet er desværre blevet aflyst.

Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte. Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

Oplev Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard i et storslået setup med Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og et stort internationalt ensemble. Tammi Øst indtager rollen som Norma Desmond – en sky og glemt diva fra stumfilmsæraen. Hun går dermed i fodsporene på Hollywoodikoner som Glenn Close og Gloria Swanson. Andrew Lloyd Webber hylder Hollywoods forgangne og glamourøse guldalder i en fortælling om kærlighed, jalousi og mord.
Forestillingen dirigeres af Andy Massey og instrueres af Philipp Kochheim – begge prisvindende og med stor international musicalerfaring. Spilleperiode: 14. – 22. august 2020.

Producent: Den Jyske Opera

Den Jyske Opera

I går og i morgen

Teater

Kig med ind i et psykologisk drama om en hjertegribende ensomhed, der giver ekko i en splittet kvindes sind. I går og i morgen er en ekkokammeropera med musik af komponisten Robert Schumann, der med ny dialog af Philipp Kochheim mixes og fortælles af fire sangere fra Den Jyske Opera, en skuespiller og en pianist.

Her skildrer de fortællingen om et liv efter at være blevet forladt, og hvor virkeligheden efterhånden begynder at slå sprækker, så lyset kan trænge ind. Musikken tager afsæt i Schumanns gribende sange fra 1800-tallet, men flettes også sammen med helt andre toner fra 1970’ernes stemningsfulde franske filmunivers.

Musikhuset

Gallakoncert: Klassiske højdepunkter og unge stjerner

Klassisk og opera

Toppen af ungt dansk talent i et musikalsk stjerneridt gennem operahits og klassiske orkesterperler. 4 dirigenter og 10 solister spreder fest og glæde i kølvandet på krisen.

Da corona lukkede landet ned, ramte det ikke blot Aarhus Symfoniorkester, men også publikum og mange solister. Krisen fik dog hurtigt orkestret til at tænke i nye baner, så musikken stadig kunne høres hos dem, der ikke selv kunne komme ind til musikerne.

Orkestret afhjalp det musikalske afsavn dels med udendørskoncerter på plejecentre og bosteder og dels med streamede koncerter; først i musikernes egne hjem og siden i Symfonisk Sal med serien af “Fønikskoncerter“, der også markerede symfoniorkestrets gradvise tilbagevenden til fuld orkesterstørrelse.

Aftenens gallakoncert er en kulmination på Fønikskoncerterne. Den er en fejring af, at Aahus Symfoniorkester kan sidde med fuldt orkester på scenen – og en fejring af, at de igen kan lukke publikum ind i salen under trygge forhold.

Samtidig giver koncerten en håndsrækning til den gruppe af unge stortalenter, hvis freelanceliv har været stærkt påvirket af krisen, og som vi derfor har inviteret til at feste sammen med os.

Programmet passer naturligvis til lejligheden og byder på en fortryllende og storladen blanding af de mest elskede operaarier og solistkoncerter – godt krydret med symfoniske kraftudladninger.

Det er ganske enestående at kunne samle så mange af Danmarks unge stjerner under samme tag. De har normalt travlt med at passe deres hurtigt voksende internationale karrierer, så der venter publikum en koncert i absolut særklasse.

Dirigenter

Christian Kluxen
Magnus Larsson
Eva Ollikainen
Christian Øland

Solister 

Helene Blum
sang

Christoffer Brodersen
sang

Harald Haugaard
violin

Alva Holm
violin

Frederikke Kampmann
sopran

Brit-Tone Müllertz
sopran

Gustav Piekut
klaver

Jonathan Swensen
cello

Jens Søndergaard
tenor

Magnus Vigilius
tenor

Værker

C. Nielsen
Maskarade overture
“Ulignelige pige” (fra Maskarade)
Tit er jeg glad
Polka

G. Puccini
“E Lucevan le stelle” (fra Tosca)
“Vissi d’arte” (fra Tosca)
“O mio babbino caro” (fra Gianni Schicchi)

W. A. Mozart
Klaverkoncert 21, 2. sats

J. Brahms
Ungarsk Dans nr. 1

G. Bizet
Carmen overture
“Votre toast…” (fra Carmen)

P. I. Tjajkovskij
Pezzo capriccioso

J. Massenet
Méditation (fra Thaïs)

J. Strauss
Czardas (fra Ritter Pazman)

…plus et par overraskelser

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Aflyst: Solistkoncert - Neus Signes Llinares, fløjte

Klassisk og opera

Ved musikkonservatoriets koncerter møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Koncerterne er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel. Hold øje med kalenderen på konservatoriets hjemmeside: https://musikkons.dk

Musikhuset

Vilde Vidunderlige Danmark

Klassisk og opera

OBS: Arrangemnetet er desværre aflyst.

Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte. Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

___

Oplev DR's store naturserie som forrygende filmkoncert i Musikhusets Store sal.

Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Pigekor hylder sammen med Musikhuset den danske natur i en storslået filmisk koncertbegivenhed. Billeder, lyd og musik smelter sammen i en smuk, poetisk og underholdende forening.

Vild natur og berusende livemusik

Få en unik oplevelse af den danske natur med al dens drama og skønhed med levende musik til levende billeder fra DR’s store naturserie Vilde vidunderlige Danmark, som vises på DR i foråret 2020.

Vilde vidunderlige Danmark følger dyrenes og naturens liv på tætteste hold gennem de store og små dramaer, der udspiller sig hvert øjeblik. Naturdramaet får ved denne filmkoncert en ekstra dimension fra lyden af det store, højspændte orkester. Du får muligheden for at opleve seriens spektakulære lydside helt tæt på med orkesteret og koret live på scenen i Musikhusets Store sal.

Det gælder liv eller død.

Det handler om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet.

Vi er med i det hjerteskærende øjeblik, hvor gøgeungen skubber sine stedsøskende ud af reden for at få al maden for sig selv, mens musikken driver den hjerteskærende handling.

Vi kommer under vandet med gråsælerne og i luften med kongeørnen til lyden af pigekorets klare stemmer.

Og vi følger en flok ællingers første store spring, når de forlader deres trygge rede på en altan og bogstavelig talt hopper ud i livet – eller døden – fra fjerde sals højde.

Alt sammen i forening med levende musik fra kor og orkester – og bundet sammen af perler fra den danske sangskat, som rummer smukke og dragende naturbeskrivelser.

Her kan du se en flot trailer om programmet:

Musik af Peter Due, Rasmus Zwicki, Anthony Lledo fra TV-serien samt sange fra den danske sangskat.

Koncerten er produceret af DR Symfoniorkestret.

Musikhuset

Peter Laugesen & Aarhus Symfoniorkester

Klassisk og opera

Festugekoncert

Musik er poetisk, poesi er musikalsk. Peter Laugesen væver sine vers ind i de svævende symfoniske toner og taktarter fra byens største orkester.

”Musik og poesi har så mange ting, de er fælles om – i klang og rytme. De kompletterer hinanden.” Sådan siger Aarhus-poeten par excellence, Peter Laugesen. ”Min oplæsning vil i en eller anden grad være improviseret, dvs. at jeg læser mine digte i sammenhænge, der opstår i øjeblikket og lader sig påvirke af musikken, men ud fra mine egne bøger. Det er altså sammenhængen, der er improviseret, ikke selve ordvalget i digtene.”

For tredje år i træk betræder Aarhus Festuge og Aarhus Symfoniorkester nye kunstneriske stier sammen. Denne gang med en koncert, som på en poetisk og rørende måde forener musik og digtekunst. Med afsæt i et stærkt sanseligt og medrivende musikalsk univers finder Peter Laugesen de ord, der passer – udvalgt i øjeblikket, inspireret af musikken.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Aarhus Festuge.

Dirigent
Bernhard Melbye Voss

Medvirkende
Peter Laugesen
digtoplæsning

Værker
Hør blandt andet:

A. Webern
Symfoni

R. Langgaard
Symfoni nr. 4, “Løvfald”

A. Pärt
Fratres

G. Verdi
Ouverture til La Traviata

C. Debussy
En fauns eftermiddag

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Star Wars V, The Empire Strikes Back

Klassisk og opera

Oplev en af filmhistoriens bedste science fiction-film i Musikhusets Store sal med live musik af Aarhus Symfoniorkester.

Kraften er med dig i Musikhuset, når de ikoniske karakterer Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Han Solo og Darth Vader flytter ind i Store sal. Star Wars: The Empire Strikes Back in Concert spiller på det store lærred i en unik opsætning i Musikhuset.

Gå ombord i Tusindårsfalken og oplev et utroligt univers i en galakse langt, langt væk.

Den mørke side vil overtage herredømmet over galaksen og kun jedien Luke og hans venner kan stoppe dem.

John' Williams legendariske soundtrack

Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester.

Star Wars V: The Empire Strikes Back havde premiere i 1980 og er en af filmhistoriens største succeser. Sammen med de andre film i Star Wars-universet  har den haft enorm indflydelse på, hvordan filmkunst skabes.

De visuelle special effects og musikken står som filmhistoriske hjørnesten. Star Wars: The Empire Strikes Back vandt en Oscar for bedste lyd, og John Williams vandt Bafta-prisen og blev nomineret til både en Oscar og en Golden Globe for Best Original Score.

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

 

 

Musikhuset

Nyt liv til ånden

Klassisk og opera

Rimskij-Korsakov, Berlioz & Dvorák

En prisbelønnet dansk komponist og en verdensstjerne giver cembaloet nyt liv, mens krigens toner forener sig til evig hyldest af åndens storhed.

Det er ikke hver dag, man får chancen for at høre en nyskrevet cembalokoncert – og så oven i købet af en dansk komponist. Men det er heller ikke hver dag, man får besøg af stjernen Mahan Esfahani. I hans hænder får vi lov at opleve to spillevende sider af cembaloet: Den allermest klassiske i form af Haydn – og den allermest nybrydende i form af den danske komponist Poul Ruders spritnye cembalokoncert. Den er skrevet til Mahan Esfahani på bestilling af Aarhus Symfoniorkester.

Vi supplerer med Prokofjevs store, følelsesladede krigssymfoni, den 5. symfoni. ”Symfonien er en fejring af menneskets ånds storhed. Det er en hymne til det frie og lykkelige menneske, til dets enorme kræfter, til dets ædle og rene sjæl,” sagde Prokofjev selv om musikken. Den store dirigent Koussevitzky var ikke i tvivl om symfoniens betydning: ”Den femte symfoni er den største siden Brahms og Tjajkovskij! Den er storslået!

Dirigent
Leif Segerstam

Solist
Mahan Esfahani
cembalo

Værker
J. Haydn
Koncert i D-dur for cembalo

P. Ruders
Cembalokoncert (uropførelse)

S. Prokofjev
Symfoni nr. 5

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Partoutkort - Partoutkort

Klassisk og opera

Køb partotutbillet og oplev alle koncerter ved årets Kammermusikfestival.

Aarhus Kammermusikfestival præsenteres for andet år sammen med Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium hvor vi byder publikum velkommen til tre forrygende dage i kammermusikkens tegn.

I løbet af 5 spændende koncerter vil et udvalg af dansk musiklivs bedste unge musikere optræde på kryds og tværs med internationale topkunstnere.

Partoutkort til alle koncerter sælges for kun 400 kr.

Blandt årets medvirkende: David Oistrakh String Quartet, Mathias Kjøller (klarinet), Jonathan Swensen (cello), Anna Egholm (violin), Kern Westerberg (violin), David Munk-Nielsen (klaver), Jean-Baptiste Doulcet (klaver), Oscar Micaelsson (klaver), Joachim Becerra Thomsen (fløjte) samt udvalgte studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium

Fredag d. 11. september kl. 19.30, Kammermusiksalen
Åbningskoncert: La Grande Ouverture!
Musik af Ravel, Saint-Saëns, Lili Boulanger, Franck
100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Lørdag d. 12. september kl. 13.00, Kammermusiksalen
Engelsk impressionisme
Musik af Rebecca Clarke, Arnold Bax, Frank Bridge
100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Lørdag d. 12. september kl. 19.30, Lille Sal
Scener fra Rusland
Musik af Stravinsky, Rachmaninov, Shostakovich
130 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Søndag d. 13. september kl. 13.00, Kammermusiksalen
Ludwig 250 år
Musik af Beethoven
100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Søndag d. 13. september kl. 19.30, Lille Sal
Klezmerfest og lyriske danse Musik af Paul Schoenfield, Ravel, Dvořák samt uropførelse af årets festivalkomponist
130 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Arrangør: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

Musikhuset

Partoutkort - Partoutkort

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Åbningskoncert

Klassisk og opera

Aarhus Kammermusikfestival åbner med et rent fransk festfyrværkeri.

Vi skal høre musikalske perler og fortryllende sange af de to kvindelige komponister Lili Boulanger og Germaine Tailleferre, samt Poulencs populære/kendte og fængslende klarinetsonate.

Noget nær samtlige festivalmusikere kommer på scenen når vi skal høre Ravels magiske septet for harpe, strygekvartet, klarinet og fløjte, og derudover Saint-Saëns sjældent opførte men eminente septet for klaver, trompet, kontrabas og strygekvartet!

Medvirkende

 • David Oistrakh Quartet
 • Mathias Kjøller
 • Kern Westerberg
 • Jonathan Swensen
 • Daniel Eklund
 • Anna Egholm
 • Joachim Becerra Thomsen
 • Zachary Hatcher
 • David Munk-Nielsen
 • Jean-Baptiste Doulcet
 • Kirsten Voss
 • Kinnon Church
 • Lloyd Griffin

100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Køb partout til Kammermusikfestivalen 

Kammermusikfestivalen 2020 består af fem koncerter. 

Læs om alle og køb partoutbillet til alle koncerterne.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

 

 

 

 

Musikhuset

Engelsk impressionisme

Klassisk og opera

Vi dykker ned i et lidt overset men fantastisk spændende område af musikhistorien med engelske klangfarver og et væld af spænding og mystik.

Vi skal høre Rebecca Clarkes store bratschsonate foruden nogle af hendes vidunderlige sange.

Derudover er Arnold Bax’ atmosfæriske trio for harpe, fløjte og bratsch på programmet, hvorefter vi slutter af med Frank Bridges inderlige sonate for cello og klaver.

Medvirkende

 • Jonathan Swensen
 • Jean-Baptiste Doulcet
 • Daniel Eklund
 • Joachim Becerra Thomsen
 • Oscar Micaelsson
 • Kirsten Voss
 • Zachary Hatcher

100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Køb partout til Kammermusikfestivalen 

Kammermusikfestivalen 2020 består af fem koncerter. 

Læs om alle og køb partoutbillet til alle koncerterne.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

 

 

Musikhuset

Scener fra Rusland

Klassisk og opera

Rusland er et overdådigt skatkammer for enhver med interesse for klassisk musik, og i løbet af denne aften præsenteres et nøje udvalgt udsnit af landets musikalske guld.

Vi starter med stemningsfuld og drømmende musik af Glazunov, efterfulgt af Rachmaninovs store og elskede sonate for cello og klaver, med den unge stjernecellist Jonathan Swensen.

Derefter står det hele på Shostakovich, først med hans sjældent opførte men prægtige 2 stykker for strygeoktet, dernæst en af hans mesterlige strygekvartetter, og til sidst hans store klaverkvintet med det verdensberømte stjerneensemble David Oistrakh Quartet fra Moskva og pianisten Andrius Zlabys fra USA/Litauen.

Medvirkende

 • David Oistrakh Quartet
 • Andrius Zlabys
 • Mathias Kjøller
 • Jonathan Swensen
 • Anna Egholm
 • Kern Westerberg
 • Daniel Eklund

130 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Køb partout til Kammermusikfestivalen 

Kammermusikfestivalen 2020 består af fem koncerter. 

Læs om alle og køb partoutbillet til alle koncerterne.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

 

 

Musikhuset

Ludwig 250 år

Klassisk og opera

Vi kan ikke undgå at skulle fejre en af de helt, helt store, hvis ikke allerstørste, komponister gennem tiden – nemlig Ludwig van Beethoven som i år fylder 250 år. Vi skal høre hans sprudlende og livssmittende Gassenhauer-trio med Mathias Kjøller, Jonathan Swensen og Andrius Zlabys, samt en af hans berømte og gådefulde sene strygekvartetter med de internationale stjernemusikere fra David Oistrakh Quartet.

Medvirkende: David Oistrakh Quartet, Andrius Zlabys, Mathias Kjøller, Jonathan Swensen

100 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Køb partout til Kammermusikfestivalen 

Kammermusikfestivalen 2020 består af fem koncerter. 

Læs om alle og køb partoutbillet til alle koncerterne.

Arrangør: Musikhuset Aarhus og Den Jyske Musikkonservatorium.

 

 

Musikhuset

Klezmerfest og lyriske danse

Klassisk og opera

Festivalen rundes af med en festlig koncert hvor dansen kommer i højsædet og bliver bearbejdet musikalsk i dens forskellige afskygninger.
Vi starter med livlig og forførende klezmer når vi skal høre Paul Schoenfields trio. Derefter står menuen på spritny musik da vi igen i år er stolte af at kunne præsentere en uropførelse af et værk komponeret særligt til festivalen, denne gang af årets unge festivalkomponist Magnus Plejdrup. Denne afdeling afsluttes med Ravels La Valse for 2 klaverer.

Vi runder hele herligheden af med Dvoraks medrivende og dansante klaverkvintet nr. 2 med David Oistrakh Quartet og den franske pianist Jean-Baptiste Doulcet.

Medvirkende

 • David Oistrakh Quartet
 • Mathias Kjøller
 • Anna Egholm
 • Jean-Baptiste Doulcet
 • Oscar Micaelsson
 • Kinnon Church
 • Lloyd Griffin
 • David Munk-Nielsen

130 kr. / 50 kr. studerende og u. 25 år / Gratis under 18 år

Køb partout til Kammermusikfestivalen 

Kammermusikfestivalen 2020 består af fem koncerter. 

Læs om alle og køb partoutbillet til alle koncerterne.

 

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

Musikhuset

Alverdens riger og lande

Klassisk og opera

Rimskij-Korsakov, Berlioz & Dvorák

Musik uden grænseskel og toner, der blandes i farverige kombinationer. Sammen skaber de et vildt og vidunderligt ridt gennem nat og dag, liv og død, kærlighed og tab.

Fransk dirigent og dansk stjernesopran! Tilføj en russisk komponist, der skriver gnistrende spansk musik – og en bøhmisk ditto, der fuldkommen har tabt sit hjerte til sit centraleuropæiske hjemland. Resultatet er en koncert, der funkler i farver fra alverdens riger og lande.

Først drager vi med Rimskij-Korsakov til Spanien, hvor han får orkestret til at tindre i temperamentsfulde spanske nuancer i Capriccio espagnol. Derefter kan vi opleve den danske stjernesopran Henriette Bonde-Hansen i Berlioz’ vidunderlige, stemningsfulde sangcyklus om livet og døden, Nuits d’été.

Kulør er der også masser af i Dvoráks pragtfulde 9. symfoni. Her bringer komponisten med bundløs kærlighed til fædrelandet og dets toner sit elskede Bøhmen lige ind i koncertsalen. ”Publikum får masser af farver og masser af rytme i Dvoráks 9. symfoni,” fortæller chefdirigent Marc Soustrot. ”Det er slavisk musik, når den er bedst!”

Dirigent
Marc Soustrot

Solist
Henriette Bonde-Hansen
sopran

Værker
N. Rimskij-Korsakov
Capriccio espagnol

H. Berlioz
Les Nuits d’été

A. Dvorák
Symfoni nr. 9, ”Fra den nye verden”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Fra den nye verden

Klassisk og opera

Fyraftenskoncert

Udlængsel og hjemve er stærke følelser, der på smukkeste vis smelter sammen i ét af den klassiske musiks mest elskelige – og elskede – værker.

Dvoráks 9. symfoni er musik, som er lige til at knuselske! Symfonien er opstået ud af lige dele inspiration fra præriernes uendelige vidder og hjemve efter den tjekkiske hjemstavn, som Dvorák savnede så frygteligt. Den bliver selvfølgelig kaldt ”Fra den nye verden”, fordi komponisten skrev den, mens han arbejdede i USA. Og musikken er en smeltedigel af nationaliteter og musikalske traditioner – ganske som det land, hvor den er skrevet.

”Fra den nye verden” er lettilgængelig uden at være letbenet; musikken er farverig og indbegrebet af romantisk musik. Symfonien blev en af de største triumfer i komponistens karriere, og det forstår man ærlig talt godt; Dvorák har, musikalsk talt, ikke sat en fod forkert i dette værk. Vi får både det ene indtagende tema efter det andet, medrivende rytmer – og soloer, som det er lige til at knibe en tåre over. Vi glæder os til at tage jer med over på den anden side af Atlanten.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Marc Soustrot

Værk
A. Dvorák
Symfoni nr. 9, ”Fra den nye verden”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Solistkoncert - Xenia Frederiksen og Elisabeth Colding Sivertsen, klaver

Klassisk og opera

Ved musikkonservatoriets koncerter møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Koncerterne er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel. Hold øje med kalenderen på konservatoriets hjemmeside: https://musikkons.dk