Klassisk musik i Aarhus

Aarhus gemmer på et talentfuldt bagland af klassiske musikere, der glædeligt viser deres evner frem til glæde for et vellidt publikum. Både Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester giver jævnligt klassiske koncerter, hvor blandt andet også Musikkonservatoriets talentfulde studerende bidrager med mange gratiskoncerter, hvor de spiller et blandet repertoire af deres instrumenter. Derudover er der mange professionelle og dygtige musikere, som imponerende viser hvordan dedikation kan tage en langt, når de alene og sammen med andre spiller og synger på de store scener.  Finder du en klassisk koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder og sikre en billet med det samme. Ud over klassiske koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Roddy Williams/Vignoles

Klassisk og opera

Den fremragende engelske bariton Roderick Williams og den legendariske pianist Roger Vignoles opfører lieder af Robert Schumann: Liederkreis opus 24 og de to sangcyklusser Frauenliebe und Leben og Dichterliebe. De to kunstenere har talrige gange fortryllet det århusianske publikum ved koncerter i Aarhus Musikforening.

Musikhuset

Sonya Yoncheva

Klassisk og opera

Superstarsopranen Sonya Yoncheva er blevet indvarslet som en af ??de mest roste og spændende kunstnere i sin generation.
Sonya starter sin 2020/2021 sæson på Staatsoper Unter den Linden i Berlin og er vært for en Rolex Perpetual Music Concert til støtte for musikere i den udfordrende periode med COVID-19.

Efter dette åbner superstjernesopranen koncertsæsonen for Antwerpens symfoniorkester og Würth Philharmoniker, der præsenterer arier fra Aida, Il trovatore, La Wally, Le Villi, Gianni Schicchi, Madama Butterfly, Rusalka, Manon og Carmen. I rollen som den romerske Diva Tosca synger Sonya sine første iscenesatte operaoptræden siden begyndelsen af ??den nuværende krise i tre forestillinger i Bayerische Staatsoper i München efterfulgt af en betragtning i det blændende Bad Schussenried-kloster inden for Met Stars Live in Concert serie, streamet over hele verden af ??Metropolitan Opera. Sonya afslutter året med den første af adskillige spændende nye roller, der gør hendes meget efterlengtede Wagner-debut som Elsa i en ny produktion af Lohengrin i Staatsoper Unter den Linden.

I 2021 synger hun sin første Manon Lescaut (Puccini) ved Bayerische Staatsoper og vender tilbage til titelrollen som Tosca i Wiener Staatsoper. Hun spiller efterfølgende i en betragtning med sit program Ad una Stella på Palau de les Arts i Valencia, i en Zarzuela-koncert på Teatro de la Zarzuela i Madrid og i en renæssancekoncert i Théâtre des Champs-Élysées i Paris. I sommeren 2021 vender Sonya tilbage til Arena di Verona og debuterer som titelrolle i koncertopførelser af Aida dirigeret af Riccardo Muti for at fejre de 150 år siden verdenspremieren på Verdis mesterværk. Hun bringer også sin Violetta i La traviata til Arena di Verona, spiller i Verismos sjældenhed Sibirien af ??Giordano i en ny iscenesættelse på Maggio Musicale i Firenze og vises i koncert og betragtning på Festspielhaus Baden-Baden og München Opera Festival.

Hun skulle også debutere som Rusalka og Leonora i Il trovatore i Metropolitan Opera, men virksomheden måtte annullere hele sæsonen 2020/2021 på grund af den nuværende pandemi. Sonya vender tilbage til New York i sæsonen 2021/2022 i en betragtning og som Élisabeth de Valois i en ny produktion Verdis Don Carlos på fransk.

Musikhuset

Århus Sinfonietta // Jubilæumskoncert

Klassisk og opera

I 2021 fejrer Århus Sinfonietta sit 30-års jubilæum som central dansk formidler af moderne kompositionsmusik, og efter et særdeles uventet og usædvanligt jubilæumsår tager ensemblet nu revanche og inviterer til en festlig jubilæumskoncert her på falderebet af 2021. Århus Sinfonietta stræber efter at opføre musik, der forstår sin fortid, spiller sin nutid og udvikler sin fremtid, og med dette jubilæums koncertprogram byder ensemblet på en sammensætning af værker, der i fællesskab er udtryk for netop denne vision.

3 komponist-generationer præsenteres ved aftenens koncert og kan ses og høres som repræsentanter for hvert sit ti-år. Svend Nielsen, Juliana Hodkinsson og Allan Gravgaard er på hver sin måde alle er nært knyttede til Aarhus og Århus Sinfonietta. I 1997 portrætterede Århus Sinfonietta med indspilningen af tre store værker, komponisten Svend Nielsen (1937), der bl.a. er tidligere Docent på Det Jyske Musikkonservatorium. Det er det seneste af disse “Carillons” (1995) publikum kan høre eller genhøre ved jubilæumskoncerten.

Juliana Hodkinsson (1971) har ved flere lejligheder samarbejdet med Århus Sinfonietta og var omkring år 2000 særdeles aktiv i det aarhusianske miljø for ny musik. Noget hun også i fremtiden - som nyudnævnt lektor i komposition ved konservatoriet - vil være. “Sachte Er, dachte ich” blev oprindeligt skrevet til det nu hedengangne aarhusianske Ensemble 2000.

Jubilæumskoncerten hylder med opførelsen af “Tanz Suite” (2013-2015) Allan Gravgaard Madsen (1984) der igennem de sidste tre år har været kunstnerisk ansvarlig for Århus Sinfonietta. Hans store, markante indsats har været helt central for udviklingen af ensemblets profil siden 2018. Med et blik mod fremtiden spilles også “At night, walking shoes full of blood on the door (or, steam heating a room full of opium)” af den unge, prisvindende komponist James Black (1990) , som Århus Sinfonietta glæder sig til at følge på de både nationale, såvel som internationale platforme for Ny Musik de kommende år.

Jubilæumskoncerten dirigeres af Mathias Skaarup Sørensen. Århus Sinfonietta blev grundlagt i 1990 af en gruppe musikere fra Aarhus Symfoniorkester og Det Jyske Ensemble i samarbejde med komponisten Hans Abrahamsen og består i dag af 19 faste musikere. Århus Sinfoniettas jubilæumskoncert og generelle drift er støttet af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og Aarhus Kommunes Musikpulje.

Musikhuset

Classical Mornings

Klassisk og opera

Classical Mornings er tænkt som et alternativ til de klassiske koncerter i salene, hvor det forventes at publikum er stille.
Konceptet i Foyeren tillader tale og ’tallerkenstøj’ hvor der hygges, snakkes, spises og lyttes samtidig.

Dørene åbnes kl. 9.45 og koncerterne begynder kl. 10.00.

Brunchtallerkenen fra Johan r. er inklusiv juice og te/kaffe.

Restaurant Johan r sørger på forhånd for at publikum, der har billet til koncerten, bliver fordelt ved bordene, således at alle, der har købt billet sammen, også sidder sammen under brunchen.

Musikhuset

Kispus med døden

Klassisk og opera

Mørket både skræmmer og tryllebinder os, mareridtets melodier bliver til leg, og i lyset viger nattens dæmoner for virkelighedens dramaer og lidenskab når Aarhus Symfoniorkester spiller op.

Drama og store følelser forenes i noget af den mest medrivende musik, der er skrevet: Vi serverer et fransk program fyldt med delikatesser.

Introduktion og Rondo Capriccioso er opera for violin: Store lidenskaber i det lille format. Det er farverig musik, der er skræddersyet til at udfordre både fingre og følelser hos solisten.

I Saint-Saëns’ 3. violinkoncert mødes vitalitet og tidløs elegance. Her forenes violinens fyrige temperament med dens mest smægtende side i en afvekslende koncert. Violinkoncerten såvel som Rondo capriccioso bliver spillet af Michael Germer, der i 2020 vandt Den Danske Strygerkonkurrence og dermed også denne koncert.

Ravels Gaspard de la nuit er en sjælden lækkerbisken, som her præsenteres for første gang herhjemme i en udgave for orkester. I Ravels fabulerende univers møder vi sagnvæsner, uhyggelige landskaber og en tour de force ind i nattens mareridt. Døden danser, underskønne sirener lokker, og musikken maler det hele så livagtigt, at vi mærker døden selv ånde os i nakken i koncertsalen.

Dirigent
Marc Soustrot

Solist
Michael Germer
violin

Værker
H. Berlioz
Ouverture til Romersk karneval

C. Saint-Saëns
Violinkoncert nr. 3

C. Saint-Saëns
Introduktion og Rondo capriccioso

M. Ravel /arr. M. Constant
Gaspard de la nuit

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

ToneArt præsenterer: Wind and Visuals

Klassisk og opera

En forrygende nyskabende, spændende koncert med oplevelser for både ører og øjne.

Blæsere og percussion, visuals og ny musik.

Et sprudlende orkester med nogen af den københavnske Jazzscenens bedste musikere.

13 nyskrevne uropførsler af kompositioner af specielt udvalgte komponister.

Visuals ved Marius Juul Nielsen

Line up for Wind & Visuals orkester:
Sax og Fløjte Pia Boda
Sax og basklarinet Pernille Bevort
Sax og basklarinet Emil Hess
Trompet Tomasz Dabrowski
Trombone Steen Hansen
Tuba Niels Gehardt
Percussion Lisbeth Diers
Trommer Jonas Johansen

Komponister:
Karsten Houmark, Jan Kaspersen, Claus Waidtløw, Steen Hansen, Niels Gerhardt, Lisbeth Diers, Domenico Mannelli, Christian Aagaard Trier, Hugh Steinmetz, Stian Swensson, Rene Mogensen, Irene Becker, Thomas Cortes.

ToneArt.nu

Musikhuset

Bravo Beethoven

Klassisk og opera

Aarhus Symfoniorkester fejrer Beethovens 250-års fødselsdag sidste år med en levende musikalsk fortælling for hele familien.

Hvordan kan det være, at der er noget musik, der bare holder, mens andet bliver glemt efter første opførelse? Hvem var den her mand, hvis musik vi aldrig bliver trætte af – og som man hele tiden kan finde nye dybder i? Hvad kan man bruge ham til i dag? Og hvad skal vi i det hele taget med musik?

Det er nogle af de spørgsmål, som skuespiller Jens Andersen har stillet sig selv, og som han i denne festlige fødselsdagskoncert vil forsøge at gøre os klogere på – naturligvis med hjælp fra symfoniorkestret og Beethovens fantastiske musik.

Fortællingerne om det, der betyder allermest for os – ikke mindst musikken – står nemlig Jens Andersen nært. Du kan med andre ord se frem til en sjov, tankevækkende og ikke mindst musikalsk fængslende tur med familien gennem Beethovens univers.

Dirigent
David Björkman

Medvirkende
Jens Andersen
solist og konferencier

Værker
Populære værker af Beethoven

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Berliner Philharmoniker

Klassisk og opera

Verdensberømt symfoniorkester skaber vellyd i Musikhusets fabelagtige Symfonisk sal.

Der er en storslået og unik musikalsk oplevelse i vente, når er et af verdens fineste orkestre besøger Musikhuset. Berliner Philharmoniker har siden begyndelsen i 1882 begejstret musikelskere med klassisk musik fra allerøverste hylde. Nu kan du for første gang nogensinde opleve orkestret i Aarhus.

Med stjernedirigenten Kirill Petrenko i spidsen kan publikum glæde sig til at høre Felix Mendelssohns 3. symfoni og Dmitri Sjostakovitjs 10. symfoni.

Hvor Mendelssohn hentede inspiration til sin 3. symfoni i Skotland, så fandt Sjostakovitj sin inspiration i sit hjemland. Sjostakovitjs konflikter med det sovjetiske styre var voldsomme i flere omgange. I 1936 blev han første gang offentlig fordømt, og han var flere gange nødt til at trække værker tilbage, da de ikke faldt i det sovjetiske styres smag. Hans 10. symfoni havde premiere umiddelbart efter Stalins død og bliver derfor ofte tolket som en kommentar til den frygtelige tid under de sovjetiske diktator.

Legendarisk orkester
Berliner Philharmoniker blev stiftet i 1882 og har længe været regnet for et af verdens bedste symfoniorkestre. Hans von Bülow, Arthur Nikisch og Wilhelm Furtwängler var chefdirigenter i orkestrets første årtier og satte hver deres tydelige præg. I 1955 blev Herbert von Karajan orkestrets kunstneriske leder og udviklede sammen med musikerne en enestående klangkvalitet og stil, der gjorde filharmonikerne berømte i hele verden. Siden har Claudio Abbado og Simon Rattle udvidet repertoiret og sikret, at musikken er nået ud til et bredere og yngre publikum. I dag ledes orkestret af chefdirigent Kirill Petrenko.

Glæd jer til en storslået aften i Musikhusets Symfonisk sal.

Program
Felix Bartholdy Mendelssohn:
Symfoni nr. 3, a-mol, opus 56: Den skotske

Dmitri Sjostakovitj:
Symfoni nr. 10, e-mol, opus 93

Stor tak til Det Obelske Familiefond og Axel Muusfeldts Fond

Musikhuset

Dohnanyi, Webern, Martinu & Langgaard

Klassisk og opera

Kammerkoncerterne med Aarhus Symfoniorkester er en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke – og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer. Koncerterne er sammensat til lejligheden af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil.

Program
E. v. Dohnanyi
Serenade

A. Webern
Langsamer Satz

B. Martinu
Strygetrio nr. 2

R. Langgaard
Strygekvartet nr. 6

Medvirkende
Matthias von Niessen
violin

Hayato Ishibashi
violin

Ático Razera
bratsch

Fang-Yu Liang
cello

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Shirinyan-Altino-Thedéen trio

Klassisk og opera

Tre af Skandinaviens førende musikere spiller værker for bratsch, cello og klaver af Brahms og Schumann. Den armensk-danske pianist Marianna Shririnyan og den svenske cellist Throleif Thedéen er begge professorer ved Musikkonservatoriet i Oslo. Den brasiliansk-danske bratschist Rafaell Altino har i 21 sæsoner været 1. solobratschist i Odense Symfoniorkester. 

Musikhuset

Brandenburg-koncerterne

Klassisk og opera

Bachs Brandenburg-koncerter er så umådeligt kendte og så elskede, at man let kommer til at tage alting for givet; farverne, virtuositeten, vekselspillet, den sprudlende livsglæde og den dybe alvor. Men hører man dem alle under ét, kommer den utrolige variationsrigdom i fokus, og der er altid noget nyt, opløftende eller forunderligt at opdage. Både stiludtryk og instrumentbrug er uhyre vekslende, og de stiller krav om sande virtuoser blandt musikerne. Derfor hører en opførelse af alle seks koncerter på én aften til sjældenhederne! Concerto Copenhagens indspilning af Brandenburg-koncerterne, der udkom i 2018, er blevet rosende modtaget overalt. Bladet Klassisk summerer det op: »alt hvad hjertet kan begære: jordbundethed og himmelsk stræben, enkelhed og spidsfindighed, ro og uforudsigelighed. Sikke en rigdom!«

J. S. Bach: Brandenburgkoncerterne nr. 1-6:
Brandenburgkoncerterne nr. 3, BWV 1048
Brandenburgkoncerterne nr. 4, BWV 1049
Brandenburgkoncerterne nr. 2, BWV 1047
Brandenburgkoncerterne nr. 5, BWV 1050
Pause        
Brandenburgkoncerterne nr. 6, BWV 1051
Brandenburgkoncerterne nr. 1, BWV 1046

Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen      

Den Jyske Opera

Aida

Klassisk og opera

Publikum er i generationer blevet bevæget af Verdis mesterlige opera om slavinden Aida – i virkeligheden en etiopisk prinsesse – og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamés. Nu kan kærlighedens højforræderi i Aida for første gang opleves på Den Jyske Opera. 

Opføres på italiensk med danske overtekster. Varighed ca. 2 t. og 30 min.

Medvirkende: Den Jyske Operas solister og kor samt Aarhus Symfoniorkester.

Producent: Den Jyske Opera

Musikhuset

Lys i mørket

Klassisk og opera

Julens traditionsrige oratorium genskrives hos Aarhus Symfoniorkester, når Bachs velsignede bud får nye vinger at flyve på, og mesteren selv byder op til dans.

Thomas Agerfeldt Olesen har kastet sig over det største værk overhovedet: Bachs Juleoratorium. Med udgangspunkt i Bach fejrer han den højstemte, håbefulde og mystiske glæde, der omgærder julen – og det mørke, som julen også bærer på. Teksten er den samme; musikken er Agerfeldt Olesens helt egen.

Weinachtsoratorium er et værk, der er skrevet både med og mod Bach – og det er et af de mest spændende værker i dansk musik de seneste år. Oratoriet havde premiere for et mindre ensemble i 2017, men det er første gang, du kan høre det med fuldt orkester.

Men hvad ville en koncert med udgangspunkt i Bach være uden musik af komponisten selv? Derfor supplerer vi med mesteren selv i form af den tredje orkestersuite, hvor komponisten slår sig løs i det store format. Vi glæder os til at fejre julen sammen med jer.

Dirigent
Florian Helgath

Solist
Peter Lodahl
tenor

Kor
Concert Clemens
Vokalensemblet GAIA

Værker
J. S. Bach
Orkestersuite nr. 3

T. A. Olesen
Weihnachtsoratorium

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Syng-med Messias

Klassisk og opera

Hundredvis af korsangere kommer højtiden i hu sammen med Aarhus Symfoniorkester i en storslået fælleskoncert, hvor stemmebånd og stråleglans klinger om kap.

Der er få værker så dejlige som Händels Messias – og nu kan du opleve det i en gigantisk udgave med korsangere fra hele landet. Vi fylder hele Symfonisk Sal med korister, der har øvet sig i ugevis på værket. På scenen sidder symfoniorkestret, og vi åbner både korbalkonen og de øvre balkoner for publikum, hvorfra man for alvor kan nyde både det store kor, orkestret – og musikken.

Aarhus Symfoniorkester kan bryste sig af at have en solid ”sing-along”-tradition*, der har bidt sig godt fast i det midtjyske kormiljø. I I mere end et årti har orkestret og korene i fællesskab skabt et intenst koncertformat, som man ikke bør snyde sig selv for – heller ikke hvis man kun er med på en lytter.

*Publikum synger ikke med til denne koncert. Ønsker man at deltage som korist, skal man kontakte Kor72 for nærmere information: www.kor72.dk

Dirigent
Steven Moore

Solister
Cathrine Breinholt Højlund
sopran

Anders Kampmann
tenor

Kor
Kor72 og korister fra hele landet

Værk
G. F. Händel
Messias (uddrag)

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Vild med dansen

Klassisk og opera

Aarhus Symfoniorkester smider alle hæmninger og gør dansemusikkens forrygende satser levende på scenen – med hjælp fra Mads Vad og to blændende unge dansetalenter.

Ved nytårskoncerterne 2022 byder Aarhus Symfoniorkester op til dans. Vi har samlet nogle af de mest medrivende dansetoner fra symfoniorkestrets verden – og allieret os med en både kyndig og karismatisk guide til dansens verden: Mads Vad fra ”Vild med dans” leder publikum igennem en underholdende aften fyldt med alt det bedste fra dansens verden.

Men hvad er de dejlige danse uden nogen til at danse dem? Derfor har vi inviteret de to eminente dansere Aksa Elisabeth Nepper og Julius Sjöberg Vind med på scenen. Til tonerne af de bedste danse af Lumbye, Strauss, Piazzolla, Offenbach og Khatchaturian viser de to unge dansetalenter præcis, hvor fejende festlig musikken er.

Vi håber det bliver svært at sidde stille, og at publikum går dansende fra koncerten inspireret af de to unge stjernedansere og et veloplagt Aarhus Symfoniorkester under ledelse af den østrigske dirigent Sascha Goetzel.

Dirigent
Sascha Goetzel

Solister
Mads Vad
konferencier

Julius Sjöberg Vind
Aksa Elisabeth Nepper
dansere

Værker
Dansemusik af bl.a. Lumbye, Strauss, Piazolla, Offenbach og Khatchaturian

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Tonica

Klassisk og opera

Vi slår dørene op for den helt store lyd, når Jens Jacob Tychsen og Rikke Mølgaard sammen med Harmoniorkestret TONICA skyder nytåret i gang.

Oplev en søndag eftermiddag i Musikhuset, hvor det efterhånden er blevet lidt at en tradition, at nytåret spilles i gang af Harmoniorkestret TONICA.

Efter en ufrivillig pause er der lagt op til en enestående koncertoplevelse, der musikalsk når hele vejen rundt. Der er gensynsglæde med kendte værker, og danske sange og ligeledes en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre. 

Nytårskoncerten 2022 bliver noget helt særligt.

Kendt badegæst og stærke stemmer
Glæd dig til at opleve Jens Jacob Tychsen, som er uddannet fra skuespillerskolen her i Aarhus. Jens Jacob har medvirket i en lang række forestillinger på teatret og på tv har man blandt andet kunne opleve ham i serier som Borgen, Forbrydelsen og aktuelt Badehotellet.

Jens Jacob er desuden en af Danmarks mest brugte stemmer indenfor tegnefilm, reklamer, dokumentarudsendelser og indlæsning. Han har blandt andet lagt stemme til Svampebob Firkant, Snurre Snup, Kermit, Prinsen i Askepot og Disney´s Hercules.

Sangerinden Rikke Mølgaard har talent og en stor stemme og leverer altid en super performance, hvilket utallige optrædener i både ind- og udland også vidner om. Rikke er en sanger med meget sjæl, indlevelse og power. Hun er ofte med, når danske og internationale solister går på scenen og vi er stolte over at kunne præsentere hende nu på scenen med Harmoniorkestret TONICA.

Musikhuset

Haydn, Boccherini, Schumann & Stravinskij

Klassisk og opera

Kammerkoncerterne med Aarhus Symfoniorkester er en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke – og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer. Koncerterne er sammensat til lejligheden af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil.

Program
F. J. Haydn
Guitarkvartet i D-dur

L. Boccherini
Kvintet for guitar og strygere nr. 4 i D-Dur

R. Schumann
Strygekvartet nr. 1, op. 41

I. Stravinskij
Three pieces for string quartet

Medvirkende
Birgitte Bærentzen Pihl
violin

Marta Wisniowska-Mruk
violin

Nikolaj Lind Pedersen
bratsch

Chiao-Hui Hwang
cello

Karol Mruk
guitar

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Ringenes Herre Live

Klassisk og opera

Musikhuset forvandler sig igen til Danmarks største biografsal i 2019, hvor den sidste film i Ringenes Herre-trilogien indtager husets største sal, der bliver til Danmarks største biografsal.

Det bliver alle gode gange tre, når Musikhuset på ny bliver bestormet af hobitter, orkere, elvere, troldmænd og såmænd også mennesker. Den sidste film i den verdenskendte filmtrilogi Ringenes Herre vises i Store sal med live-musik af Aarhus Symfoniorkester.

Treeren har titlen Kongen vender tilbage. Den udkom i 2003 og har den amerikansk-danske Viggo Mortensen i en af hovedrollerne.

Ringenes Herre - Kongen vender tilbage er stemt ind som den syvendebedste film nogensinde på det store filmwebsite IMDB. Den vandt intet mindre end 11 Oscar-statuetter, hvilket er rekord sammen med Ben-Hur og Titanic. To af priserne gik til Howard Shore for musikken, som du altså kan høre for fuld udblæsning i Musikhusets største sal, mens filmen vises på det store lærred.

Varighed: 3 timer og 40 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Titanens øje

Klassisk og opera

Klangen af det ufattelige tager pusten fra os, og i det sublimes åsyn mødes et tonelandskab fuldt af farer og vilde henrykkelser.

Hos Mahler møder vi altid den største smerte og den største lykke. Og Mahlers første symfoni er ikke bare hans egen første symfoni – den er også begyndelsen på en række symfonier, der ikke er set magen til.

Den første symfoni brød alle grænser og får selv i dag publikum til at tabe vejret. Den er banebrydende og bjergtagende, både i sin musikalske mangetydighed og i det aftryk, som den sætter på lytteren. Det er som at stå ansigt til ansigt med selve musikkens væsen.

Til koncerten spiller Aarhus Symfoniorkester også musik af en af nutidens kæmper. Den umådeligt produktive Leif Segerstam har skrevet endnu et værk til sin i forvejen enorme samling af symfonier, og vi har fået lov til at opføre den med komponisten selv på dirigentpulten. Denne koncert bliver giganternes møde.

Dirigent
Leif Segerstam

Værker
L. Segerstam
Symfoni nr. 335, til minde om Gunilla Segerstam

G. Mahler
Symfoni nr. 1, ”Titan”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Samarbejdskoncert med Randers Kammerorkester