Klassisk musik i Aarhus

Aarhus gemmer på et talentfuldt bagland af klassiske musikere, der glædeligt viser deres evner frem til glæde for et vellidt publikum. Både Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester giver jævnligt klassiske koncerter, hvor blandt andet også Musikkonservatoriets talentfulde studerende bidrager med mange gratiskoncerter, hvor de spiller et blandet repertoire af deres instrumenter. Derudover er der mange professionelle og dygtige musikere, som imponerende viser hvordan dedikation kan tage en langt, når de alene og sammen med andre spiller og synger på de store scener.  Finder du en klassisk koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder og sikre en billet med det samme. Ud over klassiske koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

The Jar

Klassisk og opera

The JAR er en international klavertrio, som udforsker sammenspillet mellem klassisk musik og jazz, og danner der i gennem deres eget unikke udtryk.

Kompositionerne er inspireret af en sammensmeltning af klassiske værker fra J.S.Bach, F. Chopin, J.Brahms og jazzkompositioner af B.Evans, W.Shorter, and K. Jarret. Musikken skaber et farverigt melodisk landskab, som bliver skabt i nuet igennem improvisation og interaktion mellem musikerne. The JAR invitere lytterne til et moderne tag på mødet mellem klassisk musik og jazz.

Agnė Živatkauskaitė (LT) - piano

Jan Sedlák (CZ) - double bass

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Musikalsk optakt til Michael Kohlhaas

Klassisk og opera

Få en introduktion til operaen Michael Kohlhaas og et kig ind i Store Sal, hvor prøverne på Den Jyske Operas opsætning af operaen er i fuld gang.

Gratis adgang. 

Bemærk at der er begrænset antal pladser og ingen mulighed for billet eller reservation af plads.

Ønsker du billetter til forestillingen? 

Musikhuset

Palestine Youth Orchestra

Klassisk og opera

Palestine Youth Orchestra er et helt særligt ungdomssymfoniorkester. Musikerne er fra 13 til 26 år gamle, og mange af dem behersker både arabisk og vestlig klassisk musik. Deres alsidighed har gennem årene begejstret et stort publikum på turnéer i Europa og Mellemøsten.

Det er første gang, Palestine Youth Orchestra optræder i Danmark. Ud over Aarhus giver orkestret koncert i Tivoli i København d. 10. august. Den hollandske dirigent Vincent de Kort står i spidsen for orkestret på hele turnéen, der omfatter i alt ni koncerter i Skandinavien samt Tyskland og Holland.

Kærlighed i vestlig og arabisk musik
Koncerten er en fejring af kærligheden, med musik fra blandt andet Bizets "Carmen", Tchaikovskys "Romeo og Julie", Saint-Saens' "Samson og Dalilah" og Wagners "Tristan og Isolde".

Ud over det klassiske vestlige repertoire byder orkesteret på værker fra den omfattende arabiske sangskat, i arrangementer for symfoniorkester og med Nai Barghouti som sangsolist. Desuden er koncerten en enestående mulighed for at opleve eksempler på arabisk symfonisk musik, skrevet af palæstinensiske komponister.

Multikulturelt ungdomsorkester
Palestine Youth Orchestra blev etableret i 2004 af det nationale palæstinensiske Edward Said musikkonservatorium og består af talentfulde unge musikere fra både Palæstina og nabolandene og sågar fra Europa og USA. Gennem årene har orkestret med stigende succes givet koncerter i berømte koncerthuse i Tyskland, Grækenland, Italien, Frankrig og England.

Solist er den palæstinensiske sanger Nai Barghouti, der har optrådt for udsolgte koncertsale i flere store byer, blandt andet Cairo, Jerusalem, Haifa og Beirut. I 2013 optrådte hun i FNs hovedkvarter i New York. Den berømte musiker Roger Waters (fra Pink Floyd) skrev bagefter om hende: "Så charmerende, så smuk, så selvsikker og så musikalsk."

Varighed: 2 timer. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Joshua Bell og The Academy of St. Martin in the Fields

Klassisk og opera

Det er en af klassisk musiks helt store stjerner, der gæster Musikhuset, når violinisten Joshua Bell og orkesteret Academy of St. Martin in the Fields giver koncert i august.

Orkester med 60-års jubliæum

Orkesteret fejrer i 2019 sit 60-års jubilæum med flere store turnéer rundt i hele Europa, USA, Mexico og Rusland.

Siden 2011 har den internationalt roste violinist og dirigent Joshua Bell været orkestrets musikchef – en titel der tidligere kun har vært tildelt orkestrets grundlægger Sir Neville Marriner.

Lyt til Joshua Bell og Academy of St. Martin in the Fields her i videoen:

Verdenskendt klassisk orkester leverer storværker

I januar 2018 skriver den skotske avis The Scotsman: ”Bell har opnået noget helt specielt, siden han blev orkestrets musikchef i 2011. Der er stadig den kendte finish og finesse, den sikre aristokratiske blødhed.

Men under Bell har de også fået et bemærkelsesværdigt fokus, og der er en ætsende klarhed i deres spil: enhver bevægelse har retning og mening. Og det er en fornøjelse at opleve et ensemble, hvor samtlige musikere virker så engagerede.”

Aftenens program

Programmet står på tre absolutte storværker: Bachs genistreg, violinkoncert i a-mol, Schuberts Døden og Pigen, som han skrev, mens han så døden i øjnene, og Barbers kendte og elskede Adagio for strygere. Endelig spiller de også Piazzollas fyrrige Four Seasons of Buenos Aires.

Læs salsprogrammet her

Køb dine billetter til koncerten med orkesteret her på siden.

Stærk koncertsommer i Musikhuset

Joshua Bell er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset. Du kan opleve både store internationale stjerner, imponerende jazznavne og ikke mindst en lang række gratis arrangementer - mange af dem under åben himmel. Tag et kig på Musikhusets sommerkoncerter - der er helt sikkert også noget for dig. 

Stor tak til Vilhelm Kiers Fond

Varighed: 1 time og 55 minutter.

Arrangør: Musikhuset

 

Den Jyske Opera

Michael Kohlhaas

Klassisk og opera

Michael Kohlhaas

Revolutionær eller terrorist?

Året er 1532, stedet Brandenburg i Tyskland.

En hestehandler ved navn Michael Kohlhaas sværger hævn over den korrupte adel og hærger en hel landsdel med mord og brand. Martin Luther forsøger at mægle, men er Kohlhaas en helt eller en skurk?

Den danske serie: Glemte danske operaperler

Den glemte danske komponist Paul August von Klenau baserer sin medrivende opera-thriller på Heinrich von Kleists udødelige novelle. Et uforglemmeligt, smukt partitur kombinerer både et senromantisk, modernistisk og middelalderligt tonesprog.

Den Jyske Operas chef Philipp Kochheim sætter operaen i scene sammen med scenograf Anja Jungheinrich (som sammen iscenesatte Passageren 2018). Jonas Alber dirigerer Skandinavienspremieren.

En opera i Den Danske Serie

Synges på tysk med danske overtekster

Den Jyske Operas solister og kor, TalentU  og Aarhus Symfoniorkester

Varighed ca. 3 timer

Introduktioner før forestillingen se www.jyske-opera.dk

Producent: Den Jyske Opera

Få en forsmag på Michael Kohlhaas til en gratis operasalon allerede i juni 

Aarhus Symfoniorkester

Ildfuglen og Bell Orchestre

Klassisk og opera

Ildfuglen & Bell Orchestre

Internationalt toneangivende kunst spreder sit vingefang over Aarhus Festuge i fælles fejring af samhørighed og musikalsk opfindsomhed.

Koncerten indledes med Stravinskijs Ildfuglen – en orkestral farveeksplosion fuld af kromatisk troldtøj, russisk folkemusik og orientalske stemninger. Stravinskijs fritflyvende tonesprog, hans udsøgte instrumentering og eksotiske lydlandskaber revolutionerede musikken, og i et beslægtet spor finder man Bell Orchestre.

Bell Orchestre er et seks mand stort canadisk ensemble, der inkluderer medlemmerne Sarah Neufeld og Richard Reed Parry fra indiegiganterne Arcade Fire – og deres musik deler samme euforiske fællesskabsfølelse.

Med en lyd, der trækker på så forskellige inspirationskilder som Lee Scratch Parry, Talk Talk og Arvo Pärt, befinder musikken sig et sted mellem post-rock og Debussy – hvis han havde komponeret sit œuvre med tanke på rockkoncertens ekstatiske muligheder. Bandet vil opføre helt nye numre, arrangeret specielt til lejligheden af den anerkendte canadiske komponist og multikunstner, Owen Pallett.

DIRIGENT
André de Ridder

BELL ORCHESTRE
Richard Reed Parry, kontrabas/keyboard/percussion
Sarah Neufeld, violin
Stefan Schneider, trommer/percussion
Pietro Amato, horn/keyboard/elektronik
Kaveh Nabatian, trompet/mbiras/keyboard.
Michael Feuerstack, steel guitar

VÆRKER
I. Stravinskij
Ildfuglen

Bell Orchestre
Musik fra det kommende album “House Music” (2019), arrangeret for orkester af Owen Pallett

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Star Wars, A New Hope

Klassisk og opera

Kraften er med dig i Musikhuset i 2019

Star Wars – A New Hope flytter et af filmhistoriens mest kendte science fiction-universer ind i Musikhusets Store sal med live-musik af Aarhus Symfoniorkester i 2019

De ikoniske karakterer Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Han Solo og Darth Vader flytter ind i Musikhuset, når Star Wars: A New Hope vises på det store lærred i en unik opsætning i Store sal.

Gå ombord i Tusindårsfalken og oplev det første favntag med et utroligt univers i en galakse langt, langt væk.

Den mørke side vil overtage herredømmet over galaksen og kun jedien Luke og hans venner kan stoppe dem.

John' Williams legendariske soundtrack

Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester.

Star Wars: A New Hope havde premiere i 1977 og betød starten på en af filmhistoriens største franchises, der lige siden har haft enorm indflydelse på, hvordan filmkunst skabes.

De visuelle special effects og musikken står som filmhistoriske hjørnesten, og musikken til Star Wars: A New Hope indbragte John Williams en Oscar for Best Original Score.

 

Se alle filmkoncerter i Musikhuset Aarhus.

Musikhuset

Koncert med Ensemble Hermes

Klassisk og opera

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere.

Ensemble Hermes er et strygerorkester med nuværende og tidligere studerende, drevet af de studerende selv.

Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse.

Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Aarhus Symfoniorkester

Først uden tøven

Klassisk og opera

Først uden tøven

 

Legenden Leif Segerstam åbner sæsonen med vanlig sans for det monumentalt storslåede, som det åbenbarer sig i de tidlige, knejsende toner af Brahms og Bruckner.

 

Blodig alvor. Vægtige værker fra vægtige mestre. Den slags får man normalt først, når komponisterne har rigtig mange opusnumre på bagen. Men faktisk er denne koncerts stykker begge tidlige værker – det ene skrevet af en ung mand, det andet skrevet af en moden mand, der alligevel først lige var trådt ind i den symfoniske verden.

 

Brahms’ første klaverkoncert er større end mange symfonier, og det er Bruckners første symfoni såmænd også.  “Aldrig siden har jeg været så dristig og frygtløs,” sagde Bruckner selv om sin første symfoni. Det er voldsom og voldsomt billedskabende musik; Bruckner er ganske enkelt en mester til at skabe majestætisk musik. Det samme er Brahms i sin klaverkoncert.

 

Begge komponister kaster sig ud i det store format med det samme, omfangsmæssigt såvel som indholdsmæssigt. Her er ingen tøven, men i stedet dybfølt, intens musik – helt fra den spæde begyndelse.

 

Dirigent

Leif Segerstam

 

solist

Francesco Piemontesi, klaver

 

Værker

 1. Brahms
  Klaverkoncert nr. 1

 

 1. Bruckner
  Symfoni nr. 1

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Partout - Kammermusikfestival 2019

Klassisk og opera

Aarhus Kammermusikfestival byder sammen med Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium publikum velkommen til to forrygende dage i kammermusikkens tegn. I løbet af fire spændende koncerter vil et udvalg af dansk musiklivs bedste unge musikere optræde på kryds og tværs sammen med nogle af landets absolutte topmusikere. 

Læs mere om de enkelte arrangementer her

Arrangør: Musikhuset, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

Musikhuset

Aarhus Kammermusikfestival 2019 - Åbningskoncert Uropførsel og hyldest til Aarhus

Klassisk og opera

Aarhus Kammermusikfestival byder sammen med Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium publikum velkommen til to forrygende dage i kammermusikkens tegn.

I løbet af fire spændende koncerter vil et udvalg af dansk musiklivs bedste unge musikere optræde på kryds og tværs sammen med nogle af landets absolutte topmusikere. 14.-15. september 2019. Partoutkort til alle koncerter sælges for kun 400 kr. Find dit partoutkort her.

Hyldest til Aarhus

Lørdag d. 14. september 2019, kl. 13.00, Kammermusiksalen
Åbningskoncert: Uropførelse og hyldest til Aarhus Åbningskoncerten ved Aarhus Kammermusikfestival byder på en uropførelse af den unge fremadstormende komponist Matias Vestergård. Det aarhusianske makkerpar, Simon Wildau og Mikkel Egelund Nielsen, der tilsammen udgør Aros Guitar Duo, vil – foruden at forkæle publikum med delikat spansk guitarmusik – opføre Asger Buurs fantasi over byens kendingsmelodi ”In vernalis temporis” som dagligt lyder fra byens rådhusklokker. Derudover præsenteres den danske klaverkomet Gustav Piekut med en stjernebesat strygekvartet i Schumanns elskede klaverkvintet. Gaia Strygekvartet består af Kirstine Schneider, Kern Westerberg, og de to brødre Nicholas og Jonathan Swensen.

100 kr. / 70 kr. studerende eller unge under 25

Franske kvartetter

Lørdag d. 14. september 2019, kl. 19.30, Lille Sal
Franske kvartetter: Fauré, Ravel og Messiaen Ved denne koncert skal vi en tur til Frankrig, hvor vi skal høre tre store kvartetter af Fauré, Ravel og Messiaen. Faurés lidt oversete men skønne klaverkvartet i c-mol opføres sammen med Ravels mesterlige strygekvartet. I anden del opføres Messiaens monumentale og kraftfulde værk ”Kvartet til tidens ende”. Gaia Strygekvartet er på banen igen, denne gang sammen med pianisten Søren Rastogi og Mathias Kjøller som til dagligt er soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester.

150 kr. / 120 kr. studerende eller unge under 25

Melodier og improvisation

Søndag d. 15. september 2019, kl. 13.00, Kammermusiksalen
Festivalen får internationalt besøg, når franske Jean-Baptiste Doulcet og svensk-islandske Oscar Micaelsson forener deres improvisatoriske evner ved flygelet i en rejse gennem musikhistorien. Samtidig får publikum mulighed for at foreslå temaer, som de to pianister herefter vil improvisere over. Derudover fremfører en af byens kendinge - violinisten Cæcilie Balling – Prokofievs 5 melodier, mens den unge tenor Jonathan Koppel synger nordiske sange. Supercellisten Jonathan Swensen og pianisten Gustav Piekut kaster sig ud i Shostakovichs eksplosive og store sonate for cello og klaver.

100 kr. / 70 kr. studerende eller unge under 25 

Trio Con Brio Copenhagen

Søndag d. 15. september 2019, kl. 19.30, Lille Sal
Festivalens sidste koncert bliver indledt med skønne lieder af Helle Gössler, en af Danmarks mest fremtrædende unge sangere. Herefter følger Bartoks sprudlende og energiske ”Kontraster” med Cæcilie Balling, Mathias Kjøller samt Anne Sofie Sloth Nilausen som i 2018 vandt Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence. Festivalen rundes af på fornemste vis med topensemblet Trio con Brio Copenhagen som i 2019 kan fejre deres 20-års jubilæum.

150 kr. / 120 kr. studerende eller unge under 25. 

Du kan læse mere om Kammermusikfestivalen på festivalens hjemmeside.

Arrangør: Musikhuset, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

Aarhus Symfoniorkester

Berusende romantisk

Klassisk og opera

Berusende romantisk

 

Chefdirigent Marc Soustrot serverer tre tyske anretninger, der får kroppen til at synge og sindet til at snurre i salig romantisk rus.

 

En kvik lille forret efterfulgt af to dejlige hovedretter lige ud af romantikkens fornemme fadebur: Beethovens ouverture til Fidelio udgør sammen med Schumann og Schubert koncertens smagfulde menu.

 

Schumanns cellokoncert er legende lethed for solist og orkester. Koncerten fokuserer på musik frem for teknik, og her er ingen kappestrid eller modsætning mellem solist og orkester.

 

Schuberts store C-dursymfoni er brusende – og berusende. Lange linjer, der driver og lokker lytteren med, altid nysgerrig efter at opdage, hvad der findes omkring det næste hjørne. Der sker nemlig hele tiden noget hos Schubert. Symfonien er fuld af musikalsk drama; altid nobel, men fyldt med energi, smittende humør og en tilpas mængde bid.

 

Dirigent

Marc Soustrot

 

solist

Alexander Buzlov, cello

 

Værker

 1. v. Beethoven
  Fidelio ouverture

 

 1. Schumann

Cellokoncert

 

 1. Schubert

Symfoni i C-dur, “Den store”

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Den Jyske Opera

HjerteLyd

Børn

Vi åbner døren til operaens verden på de mindstes betingelser og inviterer babyer, tumlinger og deres voksne med på en poetisk og nænsom musikalsk rejse. Slå jer ned på bløde puder mellem klange, stemninger, farver og former sammen med to operasangere og to musikere, og eventyret kan begynde. Babyernes bevægelser og lyde er en del af forestillingen, som er på dansk, engelsk og babysprog. Til slut inviterer vi på fri leg i scenografien.

Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau for alle aldre.

Alder: 0-2½ år
Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

GrowOP! Festival 2019

Forestillingen er en del af GrowOP! Festival, der er en operafestival for familier og børn fra 0-14 år i Aarhus 19.-24. september 2019.
Her kan du opleve sjove og spændende forestillinger, der er skræddersyet til aldersgruppen i festivalområdet omkring Musikhuset Aarhus med Filuren, Rytmisk Sal og Musikhusparken - og Brobjergskolen med Børnekulturhuset og Bora Bora, FestivalTeltet i gården og Glascontaineren. Læs mere om festivalen her.

Arrangør: Den Jyske Opera

Musikhuset

Classical Mornings

Klassisk og opera

En god start på dagen- nyd en skøn brunchtallerken i Musikhusets Foyer, mens du bliver underholdt af klassiske musikere på Caféscenen.

Classical Mornings er tænkt som et alternativ til de klassiske koncerter i salene, hvor det forventes at publikum er stille.
Konceptet i Foyeren tillader tale og ’tallerkenstøj’ hvor der hygges, snakkes, spises og lyttes samtidig.

Dørene åbnes kl. 9.45 og koncerterne begynder kl. 10.00.

Brunchtallerkenen fra Johan r. er inklusiv juice og te/kaffe. 

Restaurant Johan r sørger på forhånd for at publikum, der har billet til koncerten, bliver fordelt ved bordene, således at alle, der har købt billet sammen, også sidder sammen under brunchen. Der gøres opmærksom på, at der ikke kan forventes udsyn til scenen fra alle pladser.

Kommende Koncerter

22. September:

Todd Cadieux, violin
Lars Boye Jensen, klaver
Poul Erik Jørgensen, kontrabas

13. oktober

Carsten Pedersen, klassisk guitar 

10. november:

Duo Wivex 

Christine Hagge Larsen, violin
Peter Kromann, flygel

1. december

Søren Bødker Madsen, guitar
Pernille Jönsson, violin

12. januar

Klassiske Perler

Joost Schelling, harpe
Todd Cadieux, violin 
Poul Erik Jørgensen, bas  


Varighed: 2 timer inkl. pause

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Aarhus Symfoniorkester

Med livet som indsats

Klassisk og opera

Med livet som indsats

 

To værker på kanten af det menneskelige – døden og diktaturet – beretter med kærlighed og stor kunst om alt det, der blomstrer i livets farezoner.

 

En fødselsdagsgave til sin elskede; det var, hvad Bartók skabte med sin tredje klaverkoncert. Lys og let er musikken – og med en afklarethed, der matcher Bartóks livssituation: Koncerten er det sidste, han skrev. Musikken er en munter blanding af leg og alvor, fyldt med Bartóks fortolkninger af den folkemusik, som altid var hans udgangspunkt. Musikken emmer af energi; kompliceret, men alligevel gennemsigtig. Det blev også Bartóks svanesang: Han døde få takter før han var færdig med værket.

 

Sjostakovitj bar som ingen anden musikalsk vidnesbyrd om stalinismens helvede. Hans personlige såvel som musikalske liv var en stadig penduleren mellem overlevelse og kunstnerisk forløsning. Den femte symfoni er udtryk for begge dele: På overfladen er det styrets musik, men nedenunder er der dybt subversive strømninger i spil. Musikken er fantastisk i sig selv – og med den underliggende historie bliver den en uundværlig beretning om menneskets vilkår i et umenneskeligt regime.

 

Dirigent

Gerhard Markson

 

solist

Christian Ihle Hadland, klaver

 

Værker

 1. Bartók
  Klaverkoncert nr. 3

 

 1. Sjostakovitj

Symfoni nr. 5

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Hvide Sande Masterclass - afslutningskoncert

Klassisk og opera

Deltagere og undervisere ved Hvide Sande Masterclass, et mesterkursus arrangeret for en lille udvalgt skare af unge talenter.

En af de faste undervisere er celloprofessor Henrik Brendstrup fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Aarhus Symfoniorkester

BaroqueAros - Virtuose tangenter

Klassisk og opera

Virtuose tangenter – Brandenburgkoncert nr. 5

 

Ved denne koncert er Bachs Brandenburgkoncert nr. 5 i centrum og cembaloet dermed det helt centrale instrument. Den virtuose solostemme står den unge stjernecembalist Marcus Mohlin for. På programmet er også orgelkoncerter af Händel og Bach med mere.

 

Gæstesolister

Peter Whelan, cembalo

Justin Bland, trompet

                            

Om Baroquearos

BaroqueAros er et professionelt barokensemble, der består af medlemmer fra Aarhus Symfoniorkester og musikere i og omkring Aarhus. Ensemblet fejrer i denne sæson sit 10-års jubilæum med en koncertrække, der har fire af Bachs Brandenburgkoncerter som omdrejningspunkt. Læs mere på www.baroquearos.dk

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Skæbnens hammerslag (Mahlers 6.)

Klassisk og opera

Skæbnens hammerslag

 

Skæbnens tunge hånd hviler over Mahlers sjette symfoni – et heftigt og knugende værk, der mesterligt bærer vidnesbyrd om mørkets natur.

 

I Mahlers 6. symfoni er lyden af den mørkeste fortvivlelse, men også den dybeste fred. For Mahler handler det om de allerstørste følelser – fra den ultimative ekstase til den yderste afmagt – men alligevel er der noget særegent nøgent og råt over den sjette symfoni. Næsten som om de første fem symfoniers drama først kommer til sin endelige afgørelse i dette værk.

 

Og sikke en afslutning; vældig, tordnende og fuld af fare – men også uregerligt smuk. Midt i fortvivlelsen får vi strejf af lys så overvældende, at musikkens renhed står uimodsagt tilbage og bliver beskrevet så overbevisende, at det fremstår som det ultimative mål for ethvert værk – og for ethvert menneske. Mahlers musik rækker ud over sig selv og bliver til en fortælling, der ikke kan undgå at røre alle, der hører den.

 

Dirigent

Mark Soustrot

 

Værk

 1. Mahler

Symfoni nr. 6 (”Den tragiske”)

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Troldspejlet koncert

Klassisk og opera

Troldspejlet koncert

 

Tegnefilm, troldmandsskole og computerspil – musikken skaber magien.

 

Når vi ser en Harry Potter-film, tager ud til en fjern galakse eller spiller et computerspil – er det musikken, der giver det hele liv – især når den leveres af et stort symfoniorkester. Der er ingen spænding, ingen sjov og kærlighedsscenerne virker utroværdige, hvis det ikke var for komponisternes evne til at sætte kombinationen af de helt rigtige instrumenter og toner sammen på en helt rigtige måde.

 

Ved denne familiekoncert får du mulighed for at dykke ned i denne guldgrube af musik, guidet på vej af Jakob Stegelmann, redaktør og vært på Troldspejlet.

 

Jakob har sammensat et forrygende program med musik fra de kendteste film, tegnefilm og computerspil, så det er bare at læne sig tilbage, lukke øjnene og lade billederne træde frem på nethinden. Lad os sammen tage af sted ud i fantasiens og filmens univers – godt hjulpet på vej af musikken.

 

Dirigent

Peter Ettrup Larsen

 

MEdvirkende

Jakob Stegelmann, konferencier

 

Værker

Populær musik fra film, tegnefilm og computerspil

 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester