Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Train

COHEN – en hyldestkoncert

Koncert
D. 21. Februar 2017 samlede en række af landets bedste solister og musikere sig om en hyldest til legendariske Leonard Cohen, der var død kort forinden.

 

Det blev en smuk aften, hvor alt virkelig gik op i en højere enhed – og efter utallige opfordringer har holdet nu besluttet at tage en mini-tour rundt i landet for at hylde den store Mester en sidste gang med en række respektfulde fortolkninger af hans smukkeste sange.

 

Ironisk nok var det hele tæt på at gå i vasken for mere end 50 år siden, hvor Cohen endelig debuterede som sanger. Hans mentor sangerinden Judy Collins havde netop indspillet hans sang Suzanne, og nu lokket Cohen til selv at synge den ved et velgørenhedsshow 22 februar 1967.

 

Den 34-årige debutant var imidlertid meget nervøs, og hans guitar stemte ikke, så efter første vers slog han af med ordene: ”I’m afraid I cannot do this”, hvorefter han forlod scenen. Men han vendte tilbage og gennemførte koncerten, og det blev starten på en halvtreds år lang karriere, der har givet os et væld af smukke, livskloge sange, som er elskede verden over.

 

Nu er Cohen selv borte, men vi har hans sange, og dem vil vi hylde med et hold af landets bedste sangere og musikere, der alle har et nært forhold til Cohens fantastiske bagkatalog.

 

Vi garanterer en unik aften og en værdig og vital hyldest til Mesteren.

Solister:

 

Steen Jørgensen

 

Bjørn Fjæstad

 

Claus Hempler

 

Mike Andersen

 

Signe Svendsen

 

Sara Indrio

 

Bandet:

 

Palle Hjorth - Keyboards

 

Lars Skjærbæk – Guitar, kor

 

Mads Andersen – Trommer

 

Troels Skjærbæk – Bas, kor

Musikhuset

Søren Nørbo, klaver og Johanne Buus Andersen, fløjte

Koncert

Lektor og jazzpianist Søren Nørbo fortsætter her i efterårssæsonen sin koncertserie over en række onsdage, hvor han spiller sammen med en eller flere studerende.

Koncerten den 14. november der desværre aflyst!

Koncerten den 28. november med Søren Nørbo og Andy Jarosinski bliver live-indspillet.
Kom gerne i god tid, tak

Læs mere om Søren Nørbo koncerter her

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

The Best of Ennio Morricone

Koncert

The Best of Ennio Morricone

Mere end 100 musikere og sangere fra Milano Festival Opera under ledelse af berømte dirigent Marco Seco står denne aften på scenen og bringer Ennio Morricones inciterende musik til live.

Den verdenskendte filmkomponist Ennio Morricone har skabt legendarisk filmmusik. Han modtog sin seneste Oscar i 2016 for musikken til Quentin Tarantinos The Hateful Eight.

Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV samt som over 100 selvstændige værker. Højdepunkterne tæller musikken til film som Once Upon a Time in the WestOnce Upon a time in AmericaA Fistful of DollarsThe Untouchables og The Mission. En af Morricones bedst kendte værker, soundtracket til The Good, The Bad and The Ugly, ligger nummer to på Top 200-listen over de bedste filmsoundtracks gennem tiden.

De originale scener fra filmene vises på et stort lærred og skaber en spændende atmosfære, der nærmest giver en hårrejsende effekt.

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Highlight Concerts

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

Abraham Brody `Crossings´

Koncert

Oplev Abraham Brodys Crossings med Áslaug Magnusdottir fra Samaris og fantastiske strygere.

Den fremadstomrende amerikansk-litauske komponist, sanger og multi-instrumentalist Abraham Brody gæster Musikhuset. Han er blevet hyldet af anmeldere, der har sammenlignet ham med kunstnere som Anohni, Agnes Obel og Laurie Anderson og kaldt ham Litauens mandlige sidestykke til den islandske sangerinde Bjørk. 

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=vid3xd6uUas&feature=youtu.be" shortcutId="" />

Brody skaber dybe musikalske værker med masser af lag. Han er ikke bleg for at indkorporere et væld af instrumenter, synthesizere, hans utrolige vokal og sågar videoinstallationer i sin kunst.

Abraham Brody Nu kan du opleve ham i Musikhuset i smukt samspil med Áslaug Magnusdottir og et fantastisk hold strygere.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=bCQ_YoIjbis&feature=youtu.be" shortcutId="" />

Arrangør: Musikhuset

Atlas + Voxhall

Clara

Koncert

Det unge sangtalent Clara udsendte sit debutalbum "August Eighteen" på sin 18 års fødselsdag i august. Nu præsenterer hun livesiden af sit talent.

 

Der er altid kommet lyd ud af Clara. Som lille kunne hun sjældent synge børnesangene til ende, for undervejs blev de til melodier og ord, Clara selv fandt på, og som blot 13-årig opdagede hendes storebror Claras store sang- og sangskrivningstalent og inviterede hende til at blive forsanger i sit band. De resterende bandmedlemmer var alle i 20’erne, og Clara måtte flere gange om ugen tage alene fra hjemmet på Djursland til Aarhus for at øve.

Bandhistorien er symptomatisk for Clara. Størstedelen af sin barndom tilbragte hun på landet, hvor hun voksede op som den eneste pige i en søskendeflok på seks, der blandt andet inkluderer en tvillingebror, og som ene pige i flokken lærte Clara hurtigt at bruge albuerne for at komme frem. Hun var en ”Pippi Langstrømpe-pige”, der lå med hovedet nedad, når hun læste og helst gik rundt barfodet og uden tøj - men frem for alt sang hun og skrev sange.

Clara gik stadig i folkeskole, da hun blev kontaktet af en producer, som hun startede et samarbejde med, og siden har hun dedikeret sin tid til musikken. Produceren sendte nogle demoer ind til Sony Music, der resulterede i en pladekontrakt, og det foreløbige højdepunkt i Claras karriere er debutalbummet "August Eighteen" som udkom på Claras 18 års fødselsdag. Albummet samler op på numre, Clara har skrevet i sine tidligste teenageår ("Stop Pretending", "Forgive Me" og "What They Say"), men byder ligeledes på nyt materiale som albummets åbningsnummer "Slippin'".

Links
Clara på Instagram
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Anna von Hausswolff

Koncert

Svenske Anna von Hausswolff kreerer med sit orgel og sin udtryksfulde stemme gotiske lydlandskaber, der på smukkeste vis favner både himmel og helvede.

 

Anna von Hausswolff, der er datter af den kendte lydkunstner Carl Michael von Hausswolff, kommer fra Göteborg og studerede arkitektur på Chalmers Tekniska Högskola, da hun i 2010 debuterede med først singlen "Track Of Time" og siden det overordentlig roste debutalbum "Singing From The Grave". Allerede året inden havde hun spillet på Way Out West Festival, og efter udgivelsen af sine første værker gik det stærkt rent koncertmæssigt - hun drog på turné i Brasilien og scorede prestigiøse opvarmnings-tjanser for blandt andre Tindersticks, Lykke Li og M. Ward, lige som mange af de store svenske festivaler inden længe havde hende på plakaten. I 2013 udkom toeren "Ceremony", der hurtigt førte til et gennembrud i USA, hvor medierne stod i kø for at rose Anna von Hausswolff, og hvor hun således fik positiv eksponering i adskillige toneangivende publikationer. "The Miraculous" fulgte i 2015, og i marts 2018 udkom så kunstnerens fjerde album, "Dead Magic", der på vanlig vis blev rost til skyerne og i øvrigt rummer musik indspillet på orglet i Marmorkirken i København.

Beslægtede navne
Fever Ray
Sharon Van Etten
Anna Ternheim
Marissa Nadler
Soap&Skin
Chelsea Wolfe
Susanne Sundfør
Anna Calvi
Emily Jane White
Frida Hyvönen
Jenny Hval

Anmeldercitater
"The real wonder and power of Dead Magic, taken as a whole, is not how von Hausswolff taps into themes associated with darkness and decay, nor even that she pauses over them for long periods--and certainly in this vein a partial musical lineage may be traced back to experimental rock and post-rock like Swans and to doom metal like Skepticism and Earth--but it is that she is equally adept at finding beauty where beauty is rare." (PopMatters, 2018 - læs hele anmeldelsen)

"Dead Magic is a brilliant artistic statement, Anna von Hausswolff’s best self-definition to date." (MusicOMH.com, 2018 - læs hele anmeldelsen)

Links
Anna von Hausswolffs hjemmeside
Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Of The Wand & The Moon på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Sista Bossen + Häxxan + Orcas

Koncert

Vi trykker pedalen helt i bund og rykker guitaren op i det højeste gear, når vi 25. januar indleder koncertåret med intet mindre end tre fabelagtige live bands. Vi holder januar-udsalg i baren med billige øl og drinks og eksplosiv guitar rock og punk på scenen, så kom ned og få en høj-energisk start på koncertåret 2019! 

Sista Bossen fra Malmø blander høj-oktan punk-rock med psykedelisk indie på en anarkistisk, uformel og til tider humoristisk måde. De er garant for et eksplosivt show og deres musik og tekster har et skævt, men alligevel fængende melodisk flair.

Tel Avivs psykedeliske trio Häxxan (udtales ‘Chasan’) spiller riff-tungt og overdrevet power-rock, svøbt ind i effektpedaler og fængende hooks. Musikken skifter ubesværet mellem skoledrengssang til styrtende vægge af distortion, der ville give Ty Segall kamp til stregen. Faktisk har de delt scene ved flere lejligheder, og Segall er fan af deres ekstatiske og højenergiske liveshows.

Med smittende energi og åbenlys spilleglæde har Orcas markeret sig som et af Hovedstadens dygtigste og mest eftertragtede liveorkestre. Orcas er lyden af et steady beat fra en gulvtam og en træbas, knæk-og-bræk-riffs og fede refræner, flænsende guitarsoli og dansk beatpoesi.

Atlas + Voxhall

Meute

Koncert

Tyske MEUTE spiller techno. Men langt fra techno, som vi normalvis kender det – det 11 mand høje orkester spiller nemlig udelukkende akustisk og håndholdt techno, fremført af brass-sektion og percussion.

Et medrivende og dybt originalt take på techno, som bedst kan beskrives som et techno-marchband!

En brasssektion og en percussionsektion, og i alt 11 mand. Det er ikke just det, som normalvis optræder for ens nethinde, når man visualiserer sig et techno-act. Ikke desto mindre, så er det sådan, at MEUTE tager sig ud.

MEUTEs musik er en blanding af hypnotisk techno og udtryksfuld hornmusik, og dette unikke musikalske ståsted har på rekordtid katapulteret bandet op blandt et af Europas mest efterspurgte festivalbands. Sideløbende med at have spillet over 100 koncerter på alverdens festivaler udgav de i 2017 deres første album ’Tumult’, hvor numre af bl.a. Laurent Garnier, Goncalo og Trentemøller tages under kærlig behandling.

Nu rykker bandet ud på en større klubturné med +30 koncerter rundt om i Europa, og altså også på VoxHall fredag den 25. januar. Forvent et medrivende show, hvor du får serveret techno på en måde, du aldrig før har fået den serveret.

Links
Meutes hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Aarhus Harmonikaklub

Koncert
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
HeadQuarters

In Lonely Majesty releasekoncert

Koncert

Indiefolk bandet In Lonely Majesty fra Skanderborg udgiver deres debut EP i starten af 2019 og spiller i den forbindelse en række release koncerter landet over.

➤ HQ åbner: 19.00

➤ Arrangementstart: 20.00

➤ HQ DJs fra kl. 23.00 – 05.00.

➤ Forsalg: 50 kr.

➤ Entré i døren: 75 kr.

➤ Kærlighed: 100P

Bandet indtager scenen med deres velkendte energiske folk numre, og giver samtidig plads til de helt intime numre, som trænger helt ind under huden.

In Lonely Majesty har det seneste år arbejdet med at forfine deres lyd, og har i samarbejde med Søren Balsner skabt en helt unik EP, som bandet vil præsentere til koncerterne. Publikum inviteres her ind i bandets magiske univers, hvor der er plads til de helt store folk-rock numre, og de fine melodiske indie hymner.

In Lonely Majesty har tidligere været med i en international Pepsi reklame, spillet anmelderroste koncerter og optrådt på landets største festivaler, bl.a. Smukfest, Jelling og Nibe.

Bandet glæder sig til at præsentere den nye EP på HeadQuarters d. 26/01/19.

Musikhuset

Folkeklubben

Koncert

En aften i Folkeklubben med nye sange og store hits. De populære drenge er aktuelle med det nye og fremragende album Sort Tulipan.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote="" quoteSource="Politiken" />
<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote="" quoteSource="Soundvenue" />
<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote="" quoteSource="BT" />

Når Folkeklubben i foråret 2019 drager på forårsturné, er det med nye sange i kufferten fra det friske og anmelderroste album Sort Tulipan.

Folkeklubben har gennem 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen i foråret 2019 stævner ud på turné, bliver det med en hel stribe nye sange i ryggen. Producer Frederik Thaae er fløjet hjem fra Los Angeles for at bistå bandet på deres fjerde fuldlængdealbum som følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med hits som Fedterøv, Danmarksfilm og Torben Ulrich.

Vi går efter at skabe et poetisk rockbrag af en aften! Og vi glæder os til at blande bagkataloget med spritnye og hårdtslående sange, der vil vise nye sider af klubben. Som Bob Dylan skriver hver gang han annoncerer nye koncerter til sin never ending turné: Don´t you dare miss it!”, lyder det fra forsanger Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Hør sangen og se videoen til Folkeklubbens første single Men Ikke Endnu En Vinter fra det kommende album:

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=CdB3Lh8xAfQ" shortcutId="" />

Folkeklubben blev stiftet i 2011 og har siden da udgivet tre fuldlængdealbums. Senest udgivelsen Slå Flint!, der blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som nummer 1 på den danske albumhitliste. Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse.

Velkommen i klubben!

Varighed: 1 timer og 50 minutter inkl. pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Atlas + Voxhall

Halie

Koncert

Norske Halie kreerer popmusik, der på samme tid er euforisk og medrivende, iørefaldende og sofistikeret.

 

Halie alias 17-årige Hannah Emilie Grung fra Bergen betragtes af mange som hjemlandets nye, helt store pop-stjerneskud - og det til trods for at hun foreløbig kun har de tre singler "Echo", "Youth" og "Holiday" på samvittigheden. Alle de større blade og aviser har dedikeret spalteplads til den unge kvinde, og så har hun ikke mindst optrådt i det indflydelsesrige og meget kendte talkshow "Skavlan". Halie laver musik, der helt oplagt er perfekt egnet til fest og farver, men som samtidig har noget på hjerte - således er eksempelvis "Youth" lige frem blevet kaldt en protestsang. Hun er blevet rost til skyerne for sine koncerter, og nu er det altså blevet tid til at erobre nye territorier.

Links
Halie på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

FIRST AID KIT

Koncert
SVENSK COUNTRY I VERDENSKLASSE

 

First Ait Kit har skabt sig en stor fanskare i Danmark, hvor country- og folk-elskere troligt møder op til de svenske søstres koncerter. Nu får både gamle og nye fans mulighed for at opleve First Aid Kit i begge ender af landet, når de giver koncerter på både Train i Aarhus den 29. januar og i TAP1 i København den 30. januar.

 

De svenske Stockholm-søstre Klara og Johanna Söderberg startede deres musikalske karriere med at lægge en coverversion af Fleet Foxes’ ”Tiger Mountain Peasant Song” på YouTube. Ep’en ”Drunken Trees” udkom i 2008 og blev efterfulgt af debutalbummet ”The Big Black & The Blue” i 2010, der kastede adskillige anmelderroser af sig. Det store, internationale gennembrud kom med efterfølgeren ”The Lion’s Roar” fra 2012, hvor singler som ”Emmylou” og ”The Lion’s Roar” satte de to svenske søstre på verdenskortet som musikere af international kaliber. I 2014 udkom ”Stay Gold”, og der skulle gå hele fire år, før det fjerde studiealbum, der har titlen ”Ruins”, udkom i januar 2018. Et album, der viser to modnede kvinder, der har levet de sidste mange år i tourbusser og har fået knust deres hjerter.

First Aid Kit er nogle populære kvinder, hvor prominente kunstnere som Patti Smith, Jack White, Lykke Li og Bright Eyes er erklærerede fans. Og ikke uden grund: Da First Aid Kit sidst spillede i København, kvitterede GAFFAs anmelder med fem stjerner og beskrev koncerten som: ”Et lydbillede med knivskarpe kor-harmonier, indfølte pedalsteel-guitarer og sange, hvor hele det smertende hjerte krænges helt ud”.

 

First Aid Kit kombinerer pop med klassisk amerikansk country og folk. Med mange års turneliv bag sig, fire fantastiske udgivelser i bagagen og et dedikeret dansk publikum, er det bare om at sidde klar til at købe billet til enten Aarhus eller København, så du enten kan genopleve magien eller hoppe med på den svenske country-vogn.

Musikhuset

DIEM Elektro: Koncert med DIEM studerende

Koncert

Den 7. november
David Eliassen
Svend Ejner Fisker Langkjer

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Husker du, vi synger sammen

Koncert

Velkommen til en hyggelig eftermiddag med fællessang i vores cafè.

Den sidste onsdag i måneden er der fællessang fra den danske sangskat under ledelse af bassist og komponist Kristoffer Bliksted med akkompagnement af kontrabas og flygel.

Der udleveres sangbøger.

Varighed: cirka 1 time.

Fri entré og alle er velkomne

Arrangør: Musikhuset Aarhus

HeadQuarters

Sputnik Music Collective // Apollo 2

Koncert

SPUTNIK MUSIC COLLECTIVE PRÆSENTERER:

Sputniks andet event i samarbejde med HeadQuarters.

➤ HQ åbner: 19.00

​➤ Koncertstart: 20.30

​➤ Entré i døren: 40 kr.

​➤ Kærlighed: 100P

_______________________

Sputnik inviterer til en aften fyldt med musik! I denne omgang bliver det 2 fede bands der vil spille til Sputniks Apollo 2.0 event, begge bands er en del af Sputnik. I dagens anledning vil der være bajer til 20 kr. og god stemning, med fest resten af natten. 

Sputnik Music Collective er et kollektiv bestående af Aarhus og Aalborg baserede bands som er gået sammen i håb om at kunne opløfte hinanden og skabe et bredere netværk for dansk up-coming bands og musikere. Sammen gør vi det lettere at få kontakt til forskellige koncert forums og hjælper hinanden til at bedre opnå omtale samt publikum. 

Aztek
Aztek blev dannet i 2015 i Aalborg, med udgangspunkt i en fælles nysgerrighed for at dykke ned i rockens uendelige facetter og muligheder. Musikken kan bedst beskrives som harmonisk eksperimenterende, kontrasterende og kraftfuld. Den komplementeres af Benjamin Vestergaards storslåede, sikre vokal, der binder de mange elementer sammen til en rumklangsmættet, melankolsk storbyrock anno 2018.

Fra tidligere at have bevæget sig i et mere hårdt rocket univers, har bandet langsomt men sikkert bevæget sig i en mere indie-rocket retning. Det er dog stadig eksperimenterne, der er i centrum i den musikalske proces. Det munder ud i en storslået og eksperimenterende lyd, der skiftevis præges af buldrende distortion og fredsommelige åndehuller. Dette præger også bandets andet studiealbum “Perfect Imbalance”, der udkom d. 24. august 2018.

Lyt til Aztek her: spotify:artist:5RwCHkbW42n4ln179kFZjd 

Graablaa
Hvad har direktøren tilfælles med den socialt udsatte? Morderen med den døende? Borgmesteren med det almindelige menneske? De har alle brug for en lejlighed til nærvær, for de oplever alle at være smukke og smadrede. De er alle eksempler på den type mennesker, GraaBlaa spiller for. Livet er både storslået, skamfuldt og nogle gange næsten ikke til at bære – det er smukt og smadret. GraaBlaa fortæller historien og dybden, stilheden, storheden, det tabte og skønheden – det er der håb og lys i! GraaBlaa spiller indie-folk, som kombinerer det storslåede med det nærværende. Fortællingen bliver levende gennem kontrabassens råhed, storheden fra det moderne guitarspil, ømheden fra de naturlige vokaler og de kompenterende visuals. Musikken og udtrykket er originalt med inspiration blandt andet fra Leonard Cohen, Pink Floyd og Jan Johansson GraaBlaa består af Niels Peter Svenstrup Thomassen, som synger, Johannes Nørby Ernstsen, der synger og spiller guitar og Albert Reinholdt Østergaard, som spiller kontrabas. GraaBlaa har hjemme i Aalborg, men spiller koncerter over hele landet.

Lyt til GraaBlaa her: spotify:artist:0Hq7xDo9UgI7julYHZymoH 

 

 

Radar

Music City Aarhus-Talks: ”Mig og den rigtige Elvis!”

Koncert

P6 Beat-værten Carsten Holm møder den danske musikbranchemand, Ernst Jørgensen, til en snak om hans arbejde med Elvis Presley-kataloget i efterhånden mere end 25 år.

Ernst har en baggrund som A&R-chef på det hedengangne Polygram, og var bagmand bag udgivelser med Sneakers, Lis Sørensen, Tøsedrengene, Warm Guns m.fl.
Senere startede han sit eget label, It’s Magic (Miss B.Haven, Kasper Winding, Poets), og blev i 1989 direktør for det dengang nystartede BMG Ariola i Danmark

I starten af 90’erne fik han den nærmest hellige opgave at kuratere samtlige nye Elvis Presley-udgivelser via RCA. D.v.s. han har haft ansvaret for alle box-set, særlige tematiske udgivelser, re-masterede udgivelser, ny-udgivelser af hidtil ukendt materialer m.v. de sidste 25 år.

Det er det arbejde, der er omdrejningspunktet for interviewet, men der vil også være spændende anekdoter fra hans tid i den danske musikbranche.

Ernst arbejder stadig med det store Elvis-katalog, og har også været co-producer på en række dokumentarprogrammer, bl.a. ”The Searcher” (kan lige nu streames via DR.dk), den engelske BBC-serie ”Classic Albums” og ”Soundbreaking – stories from the cutting edge of Recorded Music”.

Der er gratis entré.
Music City Aarhus-Talks er arrangeret af Promus & Music City Aarhus.

Atlas + Voxhall

Alexander Oscar

Koncert

Alexander Oscar har blot udgivet tre singler, men har allerede opnået imponerende resultater og markeret sig som én af morgendagens helt store stjerner på den danske musikscene. Aarhusianske Alexander Oscar har haft en travl sommer. For blot to måneder siden blev han student, og over sommeren har han optrådt på blandt andet Spot festival, Wonderfestiwall og Smukfest foruden et par tv-shows. Alexander Oscar har opnået mere, end de fleste 20-årige musikere tør drømme om, og de flotte resultater bygger på blot to singler – "Ocean View" fra 2017 og "Number" fra februar i år, der i en lang periode var det mest spillede danske nummer i radioen, har mere en 15 millioner streams, gået guld i Danmark og lå nummer ét på den danske Shazam-hitliste. Også uden for landets grænser, er der bud efter det unge stjerneskud, blandt andet Epic Records, i Tyskland og Columbia i Frankrig.

 

Den 31. august udgav Alexander Oscar sin tredje single, "Coffee Table", der ligesom forgængerne handler om den svære kærlighed: ""Coffee Table" handler om et forhold, der ikke er sundt for nogen af parterne, og som man godt ved, man ikke burde være i. Selvom man skændes, ender man alligevel altid med at have makeup-sex, så det bliver en ond cirkel, man ikke kan bryde ud af, fordi ingen af parterne tør tage skridtet og gå fra hinanden," siger Alexander Oscar om singlen.

Med fire stjerner fra Gaffa vidnede hans optræden på Spot 2018 om en sand popstjerne med international lyd. Alexanders stærke vokal og charme tager publikum med storm, når hans fængende sangtekster strømmer ud over scenekanten.

Alexander Oscar er for nyligt flyttet fra hjembyen Aarhus til København for at fokusere 100 procent på musikken.

Links
Alexander Oscar på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Savage Affair

Koncert

De albumdebuterede i slutningen af 1993 med Velvet Revolution og i uge 3 det næste år, ramte singlen Matter Of Minutes P3s Tjeklisten, hvor den blev liggende i 7 uger. Så i 2019 kan Savage Affair markere 25 års jubilæet for deres gennembrud og det fejres i Musikhuset.

Debutalbummet var resultatet af medlemmernes lyst til at løsne de snærende bånd, de følte, der eksisterede i det heavy og hardrockmiljø, de kom fra.  Så albummet var inspireret af alt, der begejstrede bandet fra funkmetal over Gasolin til hippiehymner.

På baggrund af Velvet Revolution, begyndte Savage Affair at kæmpe sig ind på landets spillesteder. I starten mod så ydmyge honorarer, at overnatning ofte var en sovepose på gulvet hos bekendte. Men henad vejen opbyggede de et ry som et hårdtarbejdende rockband, der altid vandt publikums gunst til sidst.

Line-up:

Alex Nyborg Madsen: Sang
Torben Aalykke: Guitar og kor
Martin Schwerin: Guitar og kor
Bo Brinck: Guitar og kor
Carsten Neumann: Bas og kor
Lars Vilmar Jensen: Trommer og kor

Varighed: 1 time og 30 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset.