Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Atlas + Voxhall

Hudson Taylor

Koncert

Koncerten er desværre aflyst grundet coronavirus. Købte billetter refunderes automatisk.

OBS: Koncerten er udsat fra den 23. marts. Billetter købt til koncerten den 23. marts er naturligvis gyldige til denne koncert.

Irske Hudson Taylor spiller akustisk folk med generøse mængder vokalharmonier. Duoen, der trækker på både 1960'ernes lyd og moderne pop, gæster denne aften Atlas i Aarhus.

 

Hudson Taylor, der udgøres af brødrene Harry og Alfie Hudson-Taylor, tog form i 2011, hvor de to begyndte at spille på gader og stræder i såvel hjembyen Dublin som i resten af Europa. De EP-debuterede med den selvfinansierede "Battles" i sommeren 2012 og fulgte allerede i december samme år op på succesen med endnu en EP, "Cinematic Lifestyle". I foråret 2013 varmede duoen op for Jake Bugg på dennes UK-turné, og i efteråret samme år udkom endnu en EP, "Osea". Debutalbummet "Singing For Strangers" landede i starten af 2015 og blev en både kunstnerisk og kommerciel succes. Sidstnævnte ikke mindst takket være hitsinglerne "Chasing Rubies" og "Battles".

Siden kastede Hudson Taylor sig ud i en massiv turné-virksomhed, men fandt dog med tiden efterhånden tid til atter at hoppe i studiet. Det kastede først EP'en "Feel It Again" af sig i foråret 2018 og siden, i efteråret samme år, minialbummet "Bear Creek To Dame Street". Siden har duoen turneret både som headliner og som support for navne som Hozier og Rodrigo y Gabriela. Hudson Taylors andet fuldlængde-album, "Loving Everywhere I Go" udkommer i februar 2020.
Beslægtede navne
Bear's Den
Matthew And The Atlas
Links
Hudson Taylors hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Magic Spirit Quartet

Koncert

Koncerten er desværre aflyst grundet coronavirus. Købte billetter refunderes automatisk.

Den marokkanske guembri-spiller Majid Bekkas hører til tidens største navne inden for moderne gnawa-musik. Med Magic Spirit Quartet bygger han og resten af bandet bro mellem Nordafrika og Skandinavien. Denne aften vender gruppen tilbage til Atlas i Aarhus. Det bliver en både magisk og psykedelisk stund med rituel, mystisk og trancefremkaldende musik.

 

Majid Bekkas blev født i Salé nær hovedstaden Rabat, hvor han også voksede op og stadig bor den dag i dag. Hans rødder er dog mere sydlige - hans familie kommer således fra Zagora i den marokkanske del af Sahara-ørkenen. Han begyndte at spille guembri i 1970'erne, hvor han også med til at danne et rockband. Siden har han med sit spil og sin sang nedbrudt alle kulturelle barrierer - eksempelvis takket være albummet "Out Of The Desert" (2009), som han lavede med Joachim Kühn. Herudover har han samarbejdet med kapaciteter som Archie Shepp, Pharoah Sanders og Klaus Doldinger. Foruden marokkansk musik har han beskæftiget sig med blues og indisk musik.

Med Magic Spirit Quartet har han fundet sammen med tre højtprofilerede skandinaviske musikere. Den svensk/kroatiske trompetist Goran Kajfeš, der blandt meget andet leder bandet Subtropic Arkestra, den allestedsnærværende svenske tangent-troldmand Jesper Nordenström og den danske trommeslager Stefan Pasborg, der blandt andet er kendt fra Ibrahim Electric, Carsten Dahl Trinity og duoen med kora-virtuosen Dawda Jobarteh.

Magic Spirit Quartet udgav så sent som i februar 2020 et selvbetitlet og meget rost album. Et album, der demonstrerer bandets flair for improvisation, polyrytmer og dét at mikse det spirituelle med det elektroniske. Samtidig understreger albummet gruppens evne til at forene både kontinenter og århundreder.
Links
Magic Spirit Quartet på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Frederik Damkaer + While I Wonder

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren - heller ikke på de enkelte koncertaftener.

17. september: Vi har fanget Frederik Damkaer til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Den danske sangskriver Frederik Damkaer drager ud på folk-scenen med et solidt greb om den rustikke instrumentering og et talent for melodisk fortælling. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

 

Bandet vækker historierne til live med fængende rytmer, akustiske guitar-motiver, ambient el-guitar, klaver og kor. Alt sammen noget, der omfavner Frederik Damkaers fornemmelse for at beskrive både de store følelser såvel som de subtile følelser. Historier, der trækker på inspiration fra musikalsk-slægtede ånder som Passenger, The Lumineers og Mumford & Sons.

I september 2018 udgav Frederik Damkaer sit debutalbum "Like Father Like Son". En samling af sange, der beskæftiger sig med familieliv, det at vokse op, de historier, du bærer gennem livet, og dem, du bliver fortalt, mens du følger med livet. Det er et album, der tager dig gennem et amerikansk roadtrip, bekymringer og refleksioner på fremtiden, tabt kærlighed og eventyr.
Interview med Frederik Damkaer
Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?
"Først og fremmest skal vi helt tilbage til februar for at finde den koncert, vi senest spillede som band, så ventetiden har været lang, og derfor er det en ekstra stor forløsning igen at stå samlet på en scene. Vi glæder os helt vildt, og den opsparede energi og spilleglæde kommer helt sikkert til at skinne igennem på torsdag. Jeg tror desuden, at siddepladsformatet og de begrænsede pladser, der selvfølgelig er et resultat af øjeblikkets situation, kan bidrage til en særligt nærværende oplevelse for både bands og koncertgængere. Og så har vi jo allieret os med While I Wonder, der giver koncert første halvdel af aftenen, og det skal man bestemt også glæde sig til - de spiller virkelig godt, og jeg har hørt en fugl synge om, at de har nyt materiale med."

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Den er spækket med energi, så det bliver svært at sidde stille, og så har vi et par nye numre med, vi glæder os særligt til at spille."

Hvad har du med af merch?
"Vi sælger vores debutalbum "Like Father Like Son" i CD-format, hvis man er semi-oldschool, og så har vi T-shirts og nogle fede plakater."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
""Eyes Of Old" er en personlig favorit fra pladen, og den har et vigtigt budskab, men historien bag "A Sailor's Tale" har en særlig plads hos mig, og jeg synes, det er vores stærkeste live-nummer som band - der er noget på spil, og der er plads til de store følelser."

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
"Som sagt er det længe siden, vi har spillet som fuldt band på grund af aflysninger henover foråret og sommeren, men jeg har selv haft nogle utroligt positive oplevelser her i corona-tiden. Jeg spillede blandt andet en koncert i Vejle, hvor folk lyttede med fra deres altaner, og koncerten kunne desuden streames, så venner og fans fra alle landets hjørner kunne tjekke ind og bakke op. Og så var jeg rundt og spille med Jelling Musikfestival i den weekend, festivalen skulle have været afholdt, og det var overvældende, hvor mange glade mennesker vi mødte. Folk har sat særligt pris på live-musikken - det har samlet folk, med afstand - og der har været plads til anekdoter og fortællinger. Det har været fedt at "vende tilbage til rødderne" og blot drage ud med en guitar over skulderen. Nu glæder jeg mig til gengæld også til at give sangene ekstra liv med mit dejlige band."

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"Egentlig synes jeg jo, de skal lytte en masse på "Like Father Like Son", så de kan teksterne godt og grundigt, men jeg kommer pludselig i tvivl om, hvorvidt der er restriktioner i forhold til at synge med eller ej, og så skal jeg jo passe på, hvad jeg opfordrer til, haha. Jeg synes også, man skal give While I Wonder et lyt, så man kan nå at glæde sig til deres koncert. Og så selvfølgelig lige se, om man ikke kan hive en kæreste, et par naboer og/eller nogle ekstra venner med til koncerten - vi elsker det, vi laver, men det er heller ingen hemmelighed, at det er svært at være udøvende musiker for tiden og ligeledes svært at være spillested, arrangør med mere, så det betyder alverden, at folk køber en billet og kommer og støtter os. Og jeg synes da, man skal benytte sig af, at kulturlivet i et vist omfang har fået lov at åbne og så tage ud og få én på opleveren."
While I Wonder
While I Wonder vil gerne være et lindrende lydlandskab, man kan have med sig på sin rejse gennem dette forunderlige liv.

While I Wonder udgiver i 2020 EP-albummet ”Finding Ourselves”. Et album, der udspringer af en periode, hvor bandet eksperimenterede med sin lyd – og endte med at finde sig selv i genrebetegnelsen ”calm indie folk/pop”.

Lyden er præget af akustiske, håndspillede instrumenter og vokal. Sangene er i melankolsk folk-poppede strøg, men altid med optimistiske perspektiver og til tider en energi fra både jazz- og rock-udtryk.

”Finding Ourselves” er også den tematiske titel, da albummet lyrisk kredser om personlige erkendelser og ståsteder.
Links
Frederik Damkaer på Facebook
While I Wonder på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Kill The Virus

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren - heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Festivalen er grundet coronavirus flyttet fra den 24.-25. september til den 27.-28. november. Købte billetter gælder naturligvis til disse nye datoer, men kan også refunderes ved henvendelse til vores billetudbyder, Billetten, på telefonnummer 70 20 20 96 eller mailadresse service@billetten.dk. Refundering skal ske senest den 13. september.

I forbindelse med flytningen har et enkelt af de bands, der skulle have spillet den 24.-25. september desværre set sig nødsaget til at melde fra. Til gengæld er der kommet tre nye bands med, således at der nu bliver fem koncerter per aften.

STØT OP OM LOKALE METALBANDS!!
Coronavirus har gjort livet surt for landets musikere. Fra den ene dag til den anden fik de frarøvet muligheden for at optræde live med deres musik. På samme tid røg dermed en helt central indtægtskilde. Derfor sætter vi nu alt ind på at dræbe virussen én gang for alle med dette brag af en todages metalfestival.

 

Allieret med otte stærke bands fra Aarhus og omegn satser vi benhårdt på at udrydde virussen med hurtig og tonstung musik og forhåbentlig undgå at musikernes live-levebrød igen kommer i fare. Overskuddet fra arrangementet går derfor ubeskåret til de deltagende bands som et plaster på såret for den situation, de er i.

Med Kill The Virus ønsker vi at tydeliggøre, at live-musikken bliver nødt til at rulle igen. Samtidig skal festivalen også ses i lyset af, at den store, årlige metalfestival Royal Metal Fest på ulykkelig vis måtte aflyses i år. Kill The Virus er ikke en erstatning, men arrangementet håber at udfylde en lille del af tomrummet og kickstarte metal-scenen igen.

På programmet finder man de to thrash metal-bands Hatesphere og World War 5 og de to dødsmetal-bands Wayward Dawn og Crocell. Hertil kommer de to black metal-bands Horned Almighty og Wulfaz og ekstremmetal-bandet Xenoblight. Endelig finder man hardcore punk-bandet Smertegrænsens Toldere på plakaten.

SÅ KØB EN BILLET NU OG STØT OP OM DIT LOKALE MUSIKMILJØ!!!
World War 5
World War 5 var godt i gang med at invadere livescenerne med det selvbetitlede debutalbum, der udkom blot tre uger før coronaen lukkede alt ned. Med flotte internationale anmeldelser i ryggen blev det således kun til ganske få koncerter i februar/marts, før bandet modvilligt måtte kapitulere. Ventetiden har World War 5 brugt på at opruste med nyt materiale. Bandet angriber derfor VoxHall med numre fra både den fartgale debut samt noget nyt og tungere karantænedød.
Xenoblight
Xenoblight er et dansk ekstremmetal-band fra Silkeborg karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers.

Selvom bandet er et relativt nyt skud fra starten af 2017, brugte Xenoblight omhyggeligt året på at skrive deres første skive samt spille et begrænset antal shows (med debut på Metal Magic Festival 2017). I slutningen af året tog bandet til SolnaSound Recording i Stockholm med Simon Johansson (Wolf/Memory Garden) og Mike Wead (King Diamond/bibleblack) bag knapperne, for at optage deres debutplade ”Procreation”, som udkom 8. februar 2018.

I 2018 er bandet nu klar til at løslade deres musik til verden og spille enhver scene, der kan holde til den kæbeknusende lyd, der er Xenoblight. Det lod til at resonere med Danmark og juryen ved Wacken Metal Battle 2018, som sendte bandet til finalerne ved Wacken Open Air 2018, hvor de tog 4. pladsen hjem imod 28 internationale finalister.
Wayward Dawn
Wayward Dawn har base i Skanderborg og spiller grum, primitiv og direkte ulækker dødsmetal. Bandet trækker dig ind i en verden af ond nihilisme og angriber dig med beskidt bas, hulemandstrommer og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Giftige ord om menneskelig og samfundsmæssig forfald fuldender billedet med dyriske brøl, afgrundsdybe growls og bundrådne skrig.

Siden bandets dannelse i oktober 2015 har Wayward Dawn blandt andet spillet på Aalborg Metal Festival, UHØRT Festival og SPOT Festival samt opvarmet for bands som Nailed to Obscurity (DE), Blood Red Throne (NO) og BAEST (DK). Bandet er blevet rost i prominente blade som Metal Hammer og GAFFA og er kendt for deres hyper-energiske liveshows med konstant brug af vindmølleteknik og manisk interaktion med publikum.

Med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum ”Soil Organic Matter” i 2018 og mere end 40 gigs i Danmark og Tyskland har Wayward Dawn langsomt, men sikkert kravlet deres vej op fra undergrunden for at sprede deres klamme dødsmetal.

Wayward Dawn er nu klar med deres andet album ”Haven of Lies”, der udkommer 10. april 2020 gennem Mighty Music. Albummet er indspillet og produceret af Jacob Bredahl i Dead Rat Studio og mastered af Brad Boatright fra Audiosiege (Obituary, Nails, Full of Hell).
Crocell
Death/black metal med masser af rå, skandinavisk kraft har dannet udgangspunkt for Crocells lyd siden grundlæggelsen i 2007, og det udgør dermed en rød tråd gennem de fem roste albums, ”The God We Drowned” (2008), ”The Wretched Eidola” (2011), ”Come Forth Plague” (2013), ”Prophet’s Breath” (2015) og ”Relics” (2018).

Allerede før debutalbummet ramte gaden i 2008, vandt Crocell titlen som ”årets metal- talent” ved Danish Metal Awards, i 2009 blev det blandt andet til koncerter på SPOT Festival og på Devilstone Open Air i Litauen, og i 2010 tog Crocell på sin første Europa-turné. Siden er det kun gået én vej for Crocell, der efterhånden har etableret sig som ét af de mest solide bands på den danske metalscene.

Efter over 100 koncerter i mere end 10 lande er bandet en erfaren live-enhed, og det var også netop i en koncertanmeldelse, at Devilution på et tidspunkt beskrev Crocell som ”stærkere end noget andet band herhjemme i den genre”.
Horned Almighty
Horned Almighty blev skabt af Hellpig og S. i starten af 2002, som begge har været aktive i den ekstreme metal-undergrund siden de tidlige halvfemsere (i bands som Exmortem, Koldborn, Lustration mm.). De startede dette beskidte ækle bæst kastet op fra Helvedes kloakker som en duo. Først tiltænkt som et sideprojekt blev Horned Almighty siden hen hurtigt første prioritet, og kort tid efter indspilningen af en primitiv demo blev tronen bag trommerne indtaget af Harm.

Siden den uhellige undfangelse er det blevet til fem studiealbums, diverse split udgivelser samt en live udgivelse. Med det sjette album ”To Fathom the Masters Grand Design”, som udkommer i 2019, kan Horned Almighty fejre 17 år med død, elendighed og dommedagshymner! Det nye album byder på det mest varierede materiale i bandets historie, dog uden at fornægte dets karakteristiske lyd og formel. Et konceptalbum om evidensen af ondskab, baseret på historisk fakta. Fra den menneskelige psyke til naturens kræfter, som er ubarmhjertig, uden anger og medfølelse.

Horned Almighty’s stil kan bedst beskrives som en blanding af det primitive fra Celtic Frost, agressionen fra Discharge og det ækle fra Autopsy - alt sammen indsmurt i råddenskaben af tidligt halvfemser black metal! Horned Almighty har bevist, at de ikke er noget søndagskor på en scene og har spillet adskillige koncerter og på flere festivaller herhjemme, såsom Metal Royale, Metal Magic og Copenhell, United Metal Maniacs i Tyskland og været på europatour med Glorior Belli i 2011. Musikken er bevidst skrevet for at ødelægge alle grænser på en scene, knuse alle doktriner og regler med deres "Don't give a shit" udgave af black metallens ækle kunst og som et bevis på alt, hvad der er ekstremt!
Wulfaz
Duoen Wulfaz blev dannet ud fra visionen om at skabe musik, som manglede på den danske metalscene. Wulfaz' "runic black metal" er præcis dette: et udbrud af punket og rå, men stadig melodisk og atmosfærisk aggression tilsat tekster om runesten og ritualer fra vikingetiden! Om den seneste udgivelse, "Sotes runer", skrev devilution.dk: “Wulfaz holder den simple, møgbeskidte og bemærkelsesværdigt catchy blanding af crustpunk og black metal fint i hævd på duoens anden ep, der tilføjer en skæv ekstradimension til den danske svartmetal-scene.” Så gør jer klar til en in-your-face liveoplevelse med rå, voldsom og kompromisløs black metal i højsædet!
Links
Hatesphere
World War 5
Xenoblight
Wayward Dawn
Crocell
Horned Almighty
Wulfaz
Smertegrænsens Toldere
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Calby

Koncert

Koncerten bliver gennemført som siddekoncert, men den flyttes til VoxHall og splittes i to, da vi grundet Corona-relaterede restriktioner ganske enkelt ikke har plads til alle billetkøbere i salen på samme tid. Første koncert starter klokken 18.15 (dørene åbner klokken 17.30), og anden koncert starter klokken 21.15 (dørene åbner klokken 20.30). Samtlige billetkøbere får direkte besked om, hvilken koncert, deres billet(ter) gælder til – ligeledes informerer vi om afstand, mundbind og lignende. Vi glæder os til at åbne dørene og se jer alle.

Calby har for alvor sat sig selv på dansk musiks landkort med hittet "Burnout", der i mange uger har været det mest shazamede danske nummer. Nu annoncerer det populære soultalent sin første danmarksturné, der denne aften bringer ham til Atlas i Aarhus.

 

Hans første single blev P3’s Uundgåelige. Hans første koncert blev udsolgt. Hans anden single har bragt ham i folkets søgelys i ind- og udland. Calby er på danskernes læber. Til efteråret er han klar til at tage på sin egen turné rundt i landet.

Man kan fristes til at tro, at vi har at gøre med en selvsikker kunstner, der i en tidlig alder udstak en retning for sig selv og fulgte den med største selvfølgelighed. Men så enkelt er det ikke. Sangene har en klar tematik om det evige voksende menneske og alle de udfordringer, opture og nedture livet kaster af sig.

Han voksede op med musik og sov i sin barnevogn bag Copenhagen Jazzhouse, når hans forældre optrådte. Det var aldrig et spørgsmål, om han skulle være musiker. Spørgsmålet var, hvilken vej, der var den rette. Vejen er for alvor fundet nu, og i samarbejde med co-producer Magnus Larsson, medgrundlægger af Lukas Graham, har Calby skabt et ambitiøst og kompromisløst soulunivers.

Der er en masse amerikansk tradition på spil hos Calby. Selve grundindspilningerne er one-takes lavet på analog 8-spors bånd. For med Calbys egne ord tilføjer det ”en dimension af tilstedeværelse, jeg ikke har kunnet finde andre steder.”

Hans sange og univers bevæger sig i krydsfeltet mellem soul, pop og indierock og besidder en tidløshed, som gør det svært at definere, om musikken er skabt i dag eller i en anden tidsalder. Der er fokus på det gode håndværk, live-instrumenter og den stærke sang.
Links
Calby på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Joyce *UDSOLGT*

Koncert

Det seneste års tid har været et vildt et af slagsen for det unge punk-pop band Joyce. I januar udgav de singlen ’Djævlen’, som blev ’Ugens Uundgåelige’ på DR P3 og kom i top-rotation på både P3 og P6 Beat. De var en del af VEGA’s Udvalgte, spillede for et udsolgt Stengade, fyldte Loppen i København til randen og var på plakaten til flere af sommerens aflyste toneangivende festivaler såsom Roskilde Festival, Musik I Lejet, Smukfest og SPOT Festival.

Toneangivende medier som Soundvenue, Politiken og GAFFA har haft spot på det eksplosive punk-poppede band, der skal opleves live. I starten af året åbnede de showet til årets ‘GAFFA Prisen’, hvor de optrådte med ‘Djævlen’. Joyce var tidligere på året på deres første mini-tour, som resulterede med 4 og 5-stjernede anmeldelser:

’Husk at se dem, mens du stadig kan opleve dem på de små scener – næste år er det sikkert for sent.’ 5 stjerner, GAFFA.

’Mens scenelampernes hvide lys blinkede vildt, og et begejstret publikum skreg med på ’Djævlen’, var det svært ikke at se frem til lignende udskejelser foran Rising-scenen til juni.’ 4 stjerner, Soundvenue.

På scenen er Joyce en energiudladning uden lige, hvilket også har været en central del i bandets udvikling og udtryk. Og nu når du missede dem til årets aflyste festivaler, så snyd dig ikke for oplevelsen på Radar 25. september.

Train

VANIR + ÆTTIR – AFLYST

Koncert
 VANIR + ÆTTIR bringer vikingemetallen til Aarhus

 
VANIR har siden bandets opståen i den traditionelle vikingeby, Roskilde, i 2010 udgivet fem fuldlængde albums, der musikalsk spænder fra ølslugende, højenergisk folk metal til en mørkere og mere intens dødsmetalinspireret Vikingemetal.

 

Allfather, der er bandets femte og nyeste album, fortsætter denne rejse idet bandet forbyder sig i historien om den hedenske vikingekonge Svend Tveskæg. Albummet dækker tematisk Svends liv, hans erobringer, hans kampe og hans krig mod faderen Harald, hans undertvingelse af de nordiske lande samt England og hans død. Svend står som en historisk far til det hedenske nord og bandet søger at illustrere dette i en fremkaldelse af den største faderfigur i nordisk mytologi i visualiseringerne af Odin og i navnet på albummet. Musikalsk dykker Vanir dybere ned i den melodiske dødsmetal blandet med black og symfoniske elementer, der karakteriserer deres fjerde album, Aldar Rock.

Bandets lyriske temaer er funderet i den nordiske mytologi og historiske fortolkninger af vikingernes gerninger. Det er Vanirs mål at kommunikere disse historier for at holde liv i historierne og bygge bro mellem mand og myte. Der er meget at lære fra historien, og Vanir tror på, at metal har en rolle at spille i at holde historien i live og i at overbringe kulturelle traditioner og aspekter, de er vokset op med.

 

Bandets musik er opstået uden kompromiser og af en fascination af vores fælles forhistorie og det blod, der er spildt gennem historien – fra hallerne i Valhalla til de germanske slagmarker med deres blodige kampe og frygtløse krigere.

 
ÆTTIR er et helt nyt dansk metalband dannet i 2018 af sangerinden Nanna Barslev og guitaristen Lasse Olufsen, begge kendt fra den anerkendte folk metal-gruppe Huldre. Med sig har de Saturnus-trommeslageren Henrik Glass, den virtuose cellist Veronika Kroel Voetmann og den erfarne Tor Petterson på bas, og kvintetten udgør således et erfarent orkester, der udfolder sig optimalt i levende live og samspil med et engageret publikum.

 

Ættir spiller melodisk metal med elementer af nordisk folkemusik, der i sin helhed vækker mindelser om en fjern fortids levede liv og historierne og sangene derfra. Med Nannas smukke stemme, det nordisk-lyriske univers og Lasses særegne, melodiske guitarriffs og storladne harmonier skaber Ættir en dragende atmosfære, der fører lytteren gennem Nordens dystre tågedale og åbne vidder. Orkestret skaber en musik, der omfatter livets facetter i al sin pragt – fra smukt til grimt, fra sørgmodigt og melankolsk til lystigt og opløftende. Således har navnet ’Ættir’ også mange betydninger og henviser blandt andet til slægter, årstiderne og solens gang på himlen – alt sammen noget, som lægger naturens og jordens folk på sinde.    

Train

TRAIN genåbner for koncerter!

Koncert
TRAIN åbner for koncerter og publikum igen

Fra d. 3. oktober spiller livemusikken igen på TRAIN.

 

Åbningen betyder – for et stykke tid – et gensyn med et lidt anderledes TRAIN, end vi er vant til. Koncerterne bliver med 190 siddepladser, og vi vil sørge for, at der er god plads til alle – både før, under og efter en koncert. Vi overholder alle retningslinjer for indendørs koncerter, og der vil blandt andet være masser af håndsprit til brug for crew og gæster under koncerterne.

 

Det kan have betydning for din billet, at koncerterne er ændret fra et stående til et siddende publikum. Hold derfor grundigt øje med din mail, da alle billetkøbere vil få direkte besked fra Ticketmaster, hvis din billet er berørt af ændringer. Vi vil også opdatere her på train.dk og i de enkelte Facebook-begivenheder.

 

Det er kun muligt at købe billet i forsalg, da vi ikke sælger billetter i døren.

 
Hvad kan du gøre for en tryg oplevelse for alle

Vi har glædet os længe til at åbne dørene til TRAIN igen, og vi har sørget for, at TRAIN bliver ramme for en tryg oplevelse for koncertgæster, musikere og crew. 

 

Vi vil opfordre alle koncertgæster til at holde god afstand til andre og om at huske at nyse og hoste i ærmet. Vi vil ligeledes opfordre til at undgå råb og sang, så vi alle kan få en tryg koncertoplevelse.

 

Der vil være god og synlig adgang til håndsprit og mulighed for at vaske hænder ved vaskene ved vores toiletfaciliteter. Vær generelt opmærksom på god hygiejne og på generelt at følge myndighedernes råd. Vores crew sørger for at holde hele TRAIN grundigt rengjort før, under og efter en koncert. 

 

Vores crew er trænede i at skabe en sikker koncertoplevelse og har tilgang til reglementerede Covid-19-værnemidler.

 

Derudover vil vi opfordre alle koncertgæster til at benytte sig af appen SmitteStop ved deltagelse i en koncert på TRAIN. Appen er den hurtigste og mest effektive måde at nå ud til de personer, der har været i kontakt med en Covid-19-smittet. Appen kan downloades på smittestop.dk.

 

Ydermere vil vi opfordre til, at du bliver hjemme, hvis du oplever symptomer på sygdom.

Behold din billet

Hele musikbranchen er berørt af Covid-19-situationen. Vi vil opfordre alle til at beholde sin billet til flyttede koncerter. På den måde er du med til at give spillesteder, festivaler og artister et tiltrængt skulderklap i en svær tid.

 
Fortsat påvirkning af koncertprogrammet

Trods genåbningen vil der fortsat være enkelte aflysninger og udskydelser af koncerter i den kommende tid. Så hold øje med din mail, da alle billetkøbere vil få direkte besked via mail fra Ticketmaster. Vi opdaterer også løbende her på www.train.dk og i de enkelte Facebook-begivenheder. 

 

Vi arbejder på højtryk for at få hele puslespillet til at gå op. Vi beder om forståelse for og tålmodighed med os i denne tid.

Musikhuset

Kathrine Brøndsted

Koncert

Kathrine Brøndsted - Internationalt anerkendt og prisvindende dansk sangerinde tournérer med eget materiale!

Sidste år vandt sin første ISSA Award for ”Best international Female Singer” (ISSA – International Singer-
Songwriter Association, Atlanta, USA).
Derudover har hun netop vundet den nationale finale i London(UK) som singer-songwriter i den europæiske konkurrence Tour Music Fest og løb med anden pladsen ved internationale finale i Rom i dec.19.

Kathrine Brøndsted udgav selv sit første album” Wisdom in Hindsight” (2018) og har fået opmærksomhed
og airplay fra lokale radiostationer over hele verden.

“...and then there are the very few like you who give me the moments that I live for when I hear you
for the first time and it’s like musically falling in love!!!” Chris (radiovært, Australien)

Med en stærk vokal og et følsomt hjerte har hun en sjælden gave til at skrive og formidle universelle,
tidsløse og rammende sange.

Kathrine Brøndsted er nu klar til at dele sine sange live.
Hendes musik kan bedst beskrives som pop/ folk men er samtidig fyldt med noter fra både jazz, blues, soul
og gospel. Der er altid en unik kombination af iørefaldende hooklines og meningsfyldte tekster.

Kathrine Brøndsted vil helt sikkert røre hjertet og få kroppen til at svinge med.
...“We see a lot of acts at TLR, and they all have SOMETHING special. A great voice, instrumental
prowess, stage presence, songwriting ability, etc. Not often do we get the chance to hear someone
who has it ALL and more. Whether charming us with sweet and melancholic tones, or raising the
rafters with her gospel power, Kathrine Brøndsted is what I call 'A Class Act'!”
Martin Tomlinson, Host at The Listening Room, Copenhagen

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Kvindemuseet

Koncert med Vesselil

Koncert

Koncert med Vesselil

Kom med når museumscaféen spilles op af Vesselil – en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang.

Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

Vesselil er:

Elisabeth Dichmann – violin, sang

Clara Tesch – violin, bratsch, sang

Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang

Se mere på www.vesselil.dk

KRÆVER ALM. ENTRÉBILLET:

Priser: Børn og unge under 18 år // Gratis

Voksne (også pensionister) // Pris: 75,- (10 €)

Studerende // Pris: 60,- (8€)

Grupper over 10 personer // 60,- /50,- for studerende (8 € / 7€)

Medlem af KLUB Kvindemuseet // Gratis + ledsager

// Koncerten er støttet af Kulturministeriets Kunststøtteordning.

https://kvindemuseet.dk/kalender/koncert-med-vesselil/

Aarhus Teater

intet er nok - sansekoncert med KH Marie

Koncert

Som publikum kommer du med helt ind på den store drejescene på Aarhus Teater, når Marie Koldkjær Højlund med liveorkester og Aarhus Teaters Kor sætter dine sanser i svingninger i intimkoncerten KH Marie – intet er nok.

Marie Koldkjær Højlund, kendt fra blandt andet bandet Nephew, er Aarhus Teaters nye huskomponist. I KH Marie – intet er nok tager hun dig med ind i forelskelsens fysiske rum sammen med scenograf Christian Albrechtsen og lysdesigner Mathias Hersland. De tre arbejdede også sammen om Reumert-vinderen Lyden af de skuldre vi står på.

Digteren Morten Søndergaard har skrevet sangtekster ud fra de erotiske fortællinger i Højsangen fra Det Gamle Testamente. Smell Lab ved Anna D'Errico i Berlin leverer signaturdufte ud fra de dufte og stemninger, der optræder i sangene, og det gør koncerten til en helt igennem sansemættende oplevelse.

Du opfordres til ikke at tage parfume på!

Musikhuset

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio

Koncert

Her garanteres et musikalsk overflødighedshorn med instrumental musik i særklasse – med guitaren i centrum. En forrygende liveoplevelse, formet som en samtale mellem to musikalske udtryk. Hér er både eventyrlysten triojazz, groovy bluesstemning, smukke ballader, afdæmpet guitarduet, og ikke mindst det helt store brag med begge trioer på scenen på én gang!

En koncert med Uffe Steen Trio & Vestbo Trio præsenterer således de to trioer både sammen og hver for sig. Samarbejdet mellem Danmarks store guitar-es Uffe Steen og hans tidligere elev Michael Vestbo blev søsat ved en udsolgt koncert på spillestedet Atlas i Aarhus i efteråret 2016. Derefter fulgte en landsdækkende turné i foråret 2017, der bød på fyldte koncertsale, veloplagte publikum samt ikke mindst, to trioer der fik smag for at udvikle det musikalske samarbejde endnu mere.

Resultatet blev livealbummet DOPPLER EFFECT, som udkom i 2018 og som fulgtes op af en stor og omfattende turné i efteråret 2019.

UFFE STEEN TRIO:
Uffe Steen (guitar), Thomas Sejthen (bas), Jesper Bo Knudsen (trommer)

Uffe Steen har base i Aarhus, hvorfra hans enestående musikalske evner har givet genlyd langt udenfor Danmarks grænser. En musiker, som med indfølt guitarspil i international topklasse har begejstret publikum live og på en lang række indspilninger gennem årene. Modtog Ben Webster Prisen 2015, en DMA som årets live-navn i 2017, en DMA med Shades of Blue i 2018 og yderligere en DMA med Grarup Allstars i 2019

VESTBO TRIO:
Michael Vestbo (guitar), Jesper Smalbro (bas), Eddi Jarl (trommer)

Vestbo Trio har de senere år markeret sig med deres karakteristiske bud på instrumental musik. Som noget særligt har Vestbo Trio skabt spændende instrumentalmusik, som ikke kun er for folk med det store jazzkørekort: Med charme, nerve og afslappet selvfølgelighed spiller Vestbo Trio instrumental musik, der går rent ind. Trioens nye album "Gentlemen..." er indspillet i Mark Knopfler's studie i London. Albummet gik direkte ind som #1 på den danske Vinyl Top 40 - en flot bedrift for et album med instrumentalmusik.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Atlas + Voxhall

Pede B

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren - heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Til efteråret drager landets mest produktive rapper Pede B afsted på turné rundt i hele landet. Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus.

 

Publikum kan forvente sig en god blanding af både nye og gamle numre, gæster på scenen og kæmpe fest i salen.

I februar udsolgte rapperen både Atlas og Store Vega og skabte begge steder en hiphopfest af internationale dimensioner med masser af gæster, stagedives, moshpit og freestylerap.

Nu er fokus på at komme rundt i hele landet og bringe festen til både større og mindre spillesteder.

Allerede nu er de to første udspil "Ingen Panik ft. Nixen" og "Hils Fra Mig ft. Moon Afflick & 4Pro" udkommet og er blevet taget godt imod af Pede B’s fans.

Sidste år havde Pede B fokus på sin hidtil største festival-tour på 17 shows, og derfor blev det ikke til nogen spillestedskoncerter. Det har han tænkt sig at lave om på i år!
Links
Pede B's hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

Artur Tuznik

Koncert
En sjældent chance for at høre Artur Tuzniks originalmusik i jazzklubens intime rammer 3 dage i træk, hvor han præsenterer 3 forskellige akustiske konstelationer med nogle af de bedste musikere fra den danske jazzscene.

"Tuznik har en zone af dragende ro og eventyrlig fordybelse i sit spil" (POLITIKEN) - er sikkert en god beskrivelse af hvad man kan opleve når Arturs lyriske og melodiske kompositioner kommer til live i Erling's unikke akustik og atmosfære. Tre aftener med inspirerende, ekspressive toner og meditativ musik, som du ikke vil gå glip af!

Koncerterne er muliggjort med støtte fra Kulturministeriets "Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark”.

Koncerter afholdes i overensstemmelse med covid-retningslinjerne.

 

Lørdag d. 26 sep, kl. 17:00

Artur Tuznik / Cesar Joaniquet DUO

Artur Tuznik - piano

Cesar Joaniquet - tenor sax

 

Søndag d. 27 sep, kl. 20:00

Artur Tuznik TRIO

Artur Tuznik - piano

Thommy Andersson - kontrabas

Jakob Høyer - trommer

 

Mandag, d. 28 sep, kl. 20:00

Artur Tuznik SEXTET

Artur Tuznik - piano

Erik Kimmestad - trompet

Petter Hængsel - trombone

Cesar Joaniquet - tenor sax

Matthias Petri - kontrabas

Jakob Høyer - trommer

Artur Tuznik er en pianist og komponist bosat i Danmark siden 2008. Hans genkendelige kunstneriske stil er inspireret af impressionismens harmoni og folkemusiks sprog af sin polske oprindelse, med rodder i lyden af skandinavisk jazz. Med flere udgivelser af hans musik, har Artur været beskrevet som "en usædvanligt begavet improvisator", og som vinderen af nogle af de vigtigste jazzkonkurrencer i Europa fik han reputation som en af de mest lovende pianister af hans generation. Tuznik er uddannet både fra Rytmiske Musikkonservatoriet og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, i hans kompositioner og ensembler arbejder han ofte på kryds og tværs af klassisk og rytmisk musik.

I Danmark har Artur arbejdet med Tomasz Stanko, Thomas Blachman, Lennart Ginman, Alex Riel, Nils Davidsen, Mads Vinding, Thomas Agergaard, Janne Mark, Claus Waidtløv, Anders Mogensen, Nicolai Munch-Hansen og mange flere. Albummet af hans danske trio blev rost bl.a af POLITIKEN i årets TOP 5 jazzplader, og Arturs komposition blev arrangeret og spillet af DR Big Band som en del af "Årets Ung Jazzkomponist 2018". I marts 2020 udgave af showet "P8 Jazz-Alive" har Artur været featured med hans ny værk "The River" som fik sin premiere på DR Koncerthuset og blev sendt live på TV DR2 og radio P8.

Radar

Ekstrakoncert: Hvalfugl

Koncert

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Hvalfugl mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af gammel nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk, world og pop.

Både debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober" fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom så albummet “Som en faldskærm”, og atter var pressen begejstret. “Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

“...man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” - Kim Skotte, Politiken

“De bringer fred og ro til lands. Det er jazz med en folketone så knejsende smuk, at fuglene synger og himlen er mere blå end den gode tusch fra den store tuschpakke.” - Niels Overgård, Jazznyt

Radar

Hvalfugl *UDSOLGT*

Koncert

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Hvalfugl mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af gammel nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk, world og pop.

Både debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober" fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom så albummet “Som en faldskærm”, og atter var pressen begejstret. “Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

“...man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” - Kim Skotte, Politiken

“De bringer fred og ro til lands. Det er jazz med en folketone så knejsende smuk, at fuglene synger og himlen er mere blå end den gode tusch fra den store tuschpakke.” - Niels Overgård, Jazznyt

Teatret Gruppe 38

Én over/ én under

Koncert

Koncert: Velkommen til en søndag eftermiddag i særdeles godt musikalsk selskab Trioen Én óver/ én under har eksisteret i over 20 år og består af Gitte Naur (bl.a. Venter på far og News), Peter Shmith (bl.a. Repeatles) og Ole Rasmus Møller (bl.a. Hans Mosters Vovse). En fordanskning af Paul Simon’s Fifty Ways to Leave Your Lover og en cover-version af Gnags’s Ridser, revner og buler har begge ligget i fast rotation på DR’s radiokanaler i de seneste par år. Så, du har muligvis stiftet bekendtskab med den velsyngende trio og deres seneste album af samme navn: Én Over/ Én Under. På denne sensommersøndag gæster de Teatret Gruppe 38 for at give publikum en intim, vellydende oplevelse. Sammen fortolker de velkendte hits af bl.a. CV Jørgensen, Sebastian, Peter AG m.fl. – og sange skrevet særligt til trioen af landets førende sangskrivere. Enhedspris: 100 kr.  

Radar

Jeppe Højgaard

Koncert

Jeppe Højgaard har i mange år været aktiv på jazz og improscenen, men har de seneste 10 år i stigende grad søgt at udvidde sit felt. I 2016 trådte han i karakter som både dansksproget sangskriver og eksperimenterende komponist med det ambitiøse værk “Gennem Glasset”, der bestod af tre albums, og som modtog begejstrede anmeldelser. Siden har han udgivet albummet “Skrig Hvis Du har Lunger”, et album der består af kirkeorgel, støj og vokal, og tematisk kredser om en slags politisk påført skam.

Højgaards baggrund som jazz og impromusiker gennemsyrer hans musik, både på udgivelser og i livesammenhæng. Kendetegnende for livebandet er, at det består af personligheder som deler en musikalsk åbenhed, der muliggør en udforskning af materialet. Improvisationen og uforudsigeligheden – det uperfekte - er midler til at levendegøre de minimalistiske sange, der rummer det støjende og glitchede såvel som det skrøbelige.

Line up:
Jeppe Højgaard – vokal, guitar og keyboard
Rasmus Kjær (Under Byen, Frisk Frugt) - keyboards.
Peter Ole Jørgensen (Peter Brötzmann, Evan Parker, Mats Gustafson) - trommer
Lars Pilgaard (SVIN, Bisse) - guitar

Grundet Covid-19 situtationen er koncerten med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Retningslinjerne kan findes på www.radarlive.dk.

Atlas + Voxhall

Grant-Lee Phillips

Koncert

Koncerten er desværre aflyst grundet coronavirus. Købte billetter refunderes automatisk.

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Amerikanske Grant-Lee Phillips mestrer melankolske americana-stemninger i sin sanger/sangskrivning, der både favner folk og rock.

 

Grant-Lee Phillips slog oprindeligt sine folder i bandet Shiva Burlesque tilbage i slutningen af 1980’erne, men det var med Grant Lee Buffalo, at manden for alvor fik prikket hul igennem til verden. Sagerne tog i dén grad fart, da singlen “Fuzzy” udkom på Bob Moulds pladeselskab i 1992 – den blev rost til skyerne og sikrede bandet en pladekontrakt med Slash Records, der således udgav gruppens debutalbum, det ligeledes “Fuzzy”-betitlede værk fra 1993; et album, der af R.E.M.’s Michael Stipe blev udråbt til det års stærkeste plade. Grant Lee Buffalo nåede at udgive yderligere tre album, inden bandet gik i opløsning i 1999.

Grant-Lee Phillips havde dog mod på mere, så han søsatte kort efter en solokarriere, der således allerede i år 2000 kastede solo-debuten “Ladies Love Oracle” af sig. “Mobilize” fra 2001 udmøntede sig i betydelige anmelderroser og var ikke mindst bemærkelsesværdigt i kraft af det faktum, at Phillips selv spillede alle instrumenter derpå. Siden er fulgt yderligere syv udgivelser – herunder “Nineteeneighties”, der var en samling af cover-sange, og mandens seneste værk, det vanligt skamroste “Widdershins” (2018).

Beslægtede navne
Josh Ritter
Steve Earle
Josh Rouse
John Hiatt
Ron Sexsmith
John Prine
Jason Isbell

Anmeldercitater
"Phillips’ melodies are solid and simplistically accessible, never swamping the lyric’s articulate message; protest songs have rarely been so polite in their persuasiveness." (Record Collector, 2018 - læs hele anmeldelsen)

"Full of heart, courage, and passion, Widdershins finds Grant-Lee Phillips going from strength to strength after The Narrows, and it ranks with his best solo efforts." (AllMusic, 2018 - læs hele anmeldelsen)

Links
Grant-Lee Phillips' hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.