Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Atlas + Voxhall

KOPS

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er desværre aflyst. Købte billetter refunderes automatisk.

KOPS har tidligere udgivet ”Salvation”, ”Four Eyes” og ”I Do The Best I Can”. Senest var han aktuel med singlen ”Little Lady”, der var fem uger i A-rotation på P3. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

 

”KOPS udgav debutalbummet ”Artwork” i efteråret 2020.

I efteråret drog KOPS på sin første headliner tour, hvor både København og Aarhus måtte opskalere og melde udsolgt.

Bag KOPS gemmer sig 22-årige Oskar Kops Kronback. Et dansk multitalent, producer og artist, som voksede op med at synge i et klassisk drengekor og drømte om at blive DJ. KOPS' musikalske signatur er måske netop også derfor et væld af genrer og virkemidler, som bobler sammen og bæres frem af smægtende omkvæd og pophooks. Han har allerede flere hits i bagagen - "Salvation", "Sorry Not Sorry", "Takes 1 2 Know 1".

Han gav i april 2019 en udsolgt koncert på Hotel Cecil, der var hans første optræden som headliner, mens han allerede har optrådt på anerkendte branchefestivaler som The Great Escape, by:Larm og SPOT Festival. Forrige sommer spillede han for et proppet Roskilde Festival Countdown.
Links
KOPS på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

ELBA

Koncert

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 3. april til den 22. oktober. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

ELBA er lyden af kraftfuld skandinavisk pop, når det er bedst. Med en håndfuld velskrevne og stærkt eksekverede singler i bagagen er 25-årige ELBA en stærk kandidat til at blive én af Danmarks næste store popartister. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

 

ELBAs energiske og catchy synthpop er både personlig, dramatisk og fængende - og formår både at få hjertet og fødderne til at danse. En cocktail af energi, der giver associationer til kvindelige kollegaer som Aurora, MØ og Robyn.

Bag akronymet ELBA finder man Ellen Bathum - ikke kun en dygtig vokalist, men også en musikalsk håndværker i sin egen ret. Ellen er dybt involveret i alle aspekter af sit musikalske projekt, lige fra sangskrivning og produktion til mix og master, og hendes perfektionisme er til at tage og føle på i sangenes detaljerigdom og personlige energi.

ELBA har allerede i sine første år som artist sat sit præg på den danske musikscene. I 2019 lukkede hun Countdown-scenen på Roskilde Festival til flere anmelderes begejstring. Hun har efterfølgende spillet prominente festivaler som eksempelvis SPOT og Alive Festival samt spillet til vigtige kulturbegivenheder som Copenhagen Pride.

Den nyligt udgivne single "700 Angels" har fået stærk opmærksomhed i både tysk og dansk radio. Sangen har ligget i rotation på P3 og har fået airplay på både P4 og tyske Bayern3. ELBA arbejder i øjeblikket på hendes næste EP, og med et dygtigt producerhold bag sig bliver det spændende at følge hendes musikalske univers.
Links
ELBA på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Illdisposed

Koncert

Illdisposed blev dannet i Aarhus tilbage i 1991 og var derfor en del af den spæde start af death metal-genren i Danmark. Den lange karriere har siden budt på kontrakter med Roadrunner Records og Sony, adskillige albums på hitlisterne i ind- og udland, musik på soundtracket til horrorfilmen ”SAW” og meget andet. Denne aften vender de tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

I 2021, 30 år og 15 albums senere, vil Illdisposed fejre jubilæum ved blandt andet at fremføre albummet ”Submit” fra 1995 i dets fulde længde på udvalgte spillesteder. ”Submit” har ikke tidligere været fremført live i dets helhed. Selvfølgelig vil hjembyen Aarhus, hvor det hele begyndte, ikke gå glip af denne fest.

Jakob Batten kommenterer:

”Efter en travl slutning på året 2019 valgte vi at tage en velfortjent pause fra koncerterne i de første par måneder af 2020. Dén pause blev en smule længere end forventet, kan man vist roligt sige. Vi har pt. ikke spillet en koncert i 15 måneder, og de koncerter vi har i kalenderen bliver stadigvæk udskudt eller aflyst. Så vi er en tikkende bombe, der er klar til at gå af med et brag, når vi igen bliver sluppet løs. Vi håber, I er klar til at deltage i dette sammen med os og tage live-scenen tilbage, til hvor den var, før Covid19 vendte op og ned på alt. Vi har ikke tidligere spillet hele ”Submit”-pladen live fra start til slut, så vi glæder os! Mest af alt glæder vi os til at spille rigtige koncerter foran et rigtig publikum igen.”
Links
Illdisposeds hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
SLET DET på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

BADA (SE) feat. Anna Von Hausswolff

Koncert

BADA er et svensk black noise og psych rock kollektiv dedikeret til fri improvisation.

Lyden af BADA er et monumentalt musikalsk bekendskab der drager lytteren ind i dybe forandrende drone landskaber formet af dissonerende orgel klange, obskure slide guitar linjer og tribale rytmiske strukturer.

At der kun findes få lydklip på nettet af BADA er ingen tilfældighed - deres kompromisløse overbevisning om koncerten som et samlende rum hvor det essentielle bånd mellem musik og den fysiske verden mødes, hvor musikkens volume resonere i kroppen som forandrende, gør at de kun kan opleves live.

BADA’s mørke natur udgøres af supergruppen Anna Von Hausswolff, Hannes Nilsson (psych Göteborg band GOAT), David Sabel (Birds Ov Paradise, AVH solo), Filip Leyman (AVH solo) and Gianluca Grasselli.

Atlas + Voxhall

Larkin Poe

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 24. oktober 2021 til den 30. maj 2022. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Amerikanske Larkin Poe spiller rootsrock spundet om stærke vokalharmonier, slideguitar og tunge riffs. Afstikkere til soul og psykedelisk musik bliver det også til. Denne aften gæster bandet VoxHall i Aarhus.

 

Larkin Poe blev dannet i 2010 i Georgia, men har nu om dage base i Nashville, Tennessee. Bandet anføres af søstrene Rebecca og Megan Lovell, der i anden halvdel af 00'erne slog deres folder i bluegrass/americana-gruppen The Lovell Sisters sammen med storesøsteren Jessica. Larkin Poe albumdebuterede med "Kin" i 2014 og har siden udgivet yderligere fire plader, hvoraf "Self Made Man" (2020) er den seneste. Sideløbende har gruppen arbejdet sammen med prominente herrer som T Bone Burnett og Steven Tyler, lige som Lovell-søstrene begge blandt mange andre har optrådt med Elvis Costello og Conor Oberst fra Bright Eyes. Larkin Poe er et populært liveband, der eksempelvis gentagne gange har triumferet på Glastonbury Festival.
Beslægtede navne
Gin Wigmore
Nico Vega
Anmeldercitater
"While the sisters have never made a bad album, as soon as you push play and the title track comes roaring out with its classic Led Zeppelin-styled riff, sung and played simultaneously by Rebecca, it’s clear that the sisters have found their footing." (American Songwriter, 2020 - læs hele anmeldelsen)

"Infusing Self Made Man with gospel and blues, Larkin Poe reinvent musical tradition to trumpet their standpoints." (PopMatters, 2020 - læs hele anmeldelsen)
Links
Larkin Poes hjemmeside
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Skrallebang

Koncert

Oplev seks anderledes børnekoncerter, hvor sanserne skærpes, og hvor børnene kan opleve et rigtigt spillesteds muligheder i form af lyd, lys og meget mere.

”SKRALLEBANG AlTid til børn” spiller aktive koncerter, hvor børnene inddrages gennem leg, bevægelse, historiefortælling og udklædning. Koncerter, hvor fantasien sættes i gang, hvor der grines, læres og opleves. Fælles for sangene, legene og rekvisitterne er, at pædagoger, lærere og børn gerne skulle blive

inspireret til at synge, spille, fortælle og lege på nye måde. SKRALLEBANGs koncerter er motorik, leg, læring, inspiration, skøre påfund, grin og finurlige indslag.

Der vil blive udleveret sangtekster og noder til pædagogerne efter koncerterne, så I kan gå hjem i institutionen og lege videre. Koncerterne henvender sig hovedsageligt til børn mellem 3 og 8 år samt eventuelle specialklasser og -institutioner.

Alle seks koncerter afholdes i Radars koncertsal på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Her er garderobe og toiletfaciliteter, der kan frit benyttes. Koncerterne vare 50 minutter, og salen vil efter hver forevisning være åben, hvor institutionerne er velkomne til at blive hængende og f.eks. spise medbragte madpakker.

PRIS OG TILMELDING

Institutioner: 300,- kr. for op til 15 børn og et ubegrænset antal voksne. Tilmelding sker ved kontakt til

spillestedsleder Mia Holm på tlf. 5070 1671 eller på mailen mia@radarlive.dk. Ved tilmelding sendes faktura.

Private: 40,- kr. per billet. Kan kun købes i døren på koncertdagen.

DATO OG TID

Koncerterne finder sted kl. 10 på følgende datoer:

Tirsdag 5. marts / tirsdag 2. april / tirsdag 7. maj / tirsdag 10. september / tirsdag 1. oktober / tirsdag 5. november

MERE INFORMATION

Alle er velkomne til at kontakte spillestedsleder Mia Holm for yderligere information (Tlf. 5070 1671 eller på mailen mia @ radarlive.dk).

SKRALLEBANG spiller omkring 120 koncerter om året, fungerer som gæstelærere i forbindelse med musicalopsætning på flere skoler, og de afholder inspirationskurser for pædagoger, indskolingslærere, DGI og dagplejere. De har desuden stor erfaring i arbejdet med specialinstitutioner.

Læs mere på www.skrallebang.dk.

RADAR er et regionalt spillested i Aarhus Kommune. Radar afholder årligt 105 koncerter med særligt fokus på det eksperimenterende, det alternative og på nichegenrer.

Læs mere på www.radarlive.dk.

Atlas + Voxhall

Huun-Huur-Tu

Koncert

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 19. maj 2021 (og før det den 8. oktober 2020) til den 26. oktober 2021. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Russiske Huun-Huur-Tu spiller magisk folkemusik bygget om traditionelle tuvinske instrumenter. Eksempelvis strygeinstrumenterne igil og byzaanchiden, den langhalsede lut doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet tuyug. Det hele toppes med fascinerende strubesang. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

 

Huun-Huur-Tu, der kommer fra den russiske republik Tuva, Asiens geografiske centrum, blev dannet i 1992 og hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier – sand shamanmusik. Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa. Huun-Huur-Tu albumdebuterede med “60 Horses In My Herd” i 1993 og har siden udgivet et væld af plader – senest “Ancestors Call” fra 2010. Foruden Khovalyg udgøres gruppen nu om dage af Sayan Bapa, Radik Tülüsh og Alexei Saryglar, hvoraf førstnævnte har været med lige siden starten i 1992.
Links
Huun-Huur-Tus hjemmeside
Facebook
Twitter
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

Westergaard/Kjærgaard/Bruun

Koncert
Søren Kjærgaard, Jonas Westergaard og Peter Bruun har i flere år været førende stemmer på den europæiske musikscene inden for moderne jazz, improviseret musik og nutidig komposition.

 

Trioen er en kollektiv symbiotisk enhed, der fordyber sig i spændingsfeltet mellem komplekse stringente strukturer og improvisation.

 

Trioen udmærker sig i en ekstremt grundig og kollektiv undersøgelse af originalt materiale. Gennem bearbejdning og fordybelse fra alle tænkelige perspektiver spirer en kropslig forståelse af komplekse musikalske koncepter og giver de tre musikere en fuldstændig frigjort intuition til at bevæge sig mellem komposition og improvisation.

Aftenens program består af 6 kompositioner af Peter Bruun: THESAROS. (Skattekammer på gammelt græsk). Musikken er baseret på komplekse polyrytmiske designs som grundlag for intuitiv komposition og improvisation. Gruppen har brugt mere end et år på at indstudere musikken og kropsliggøre de rytmiske strukturer. Som et resultat bevæger de tre musikere sig frit inde i strukturerne som en bro mellem de lange ambitiøse kompositioner og rytmiske fundamenter, der ligger til grund for improvisationen.

 

Obs: Koncerten er på Erlings Jazz- & Ølbar, Nørreport 8, 8000 Aarhus

Atlas + Voxhall

Høker

Koncert

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 6. marts til den 27. oktober. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Høker er lyden af en generation, der vælter væggene mellem hiphop, punk og pop. Lyden af at gruble om natten. Lyden af et fællesskab, hvor fortvivlelsen slippes løs. Og den lyd vækker genklang. Denne aften gæster gruppen Atlas i Aarhus.

 

Den københavnske gruppe har vundet KarriereKanonen, varmet op for The Minds of 99 i Royal Arena og været Ugens Uundgåelige på P3.

Nu sætter de alle sejl ind på deres første Danmarkstour og den længe ventede udgivelse af debutalbummet "Plastikliv" i 2021.

Håbet er at skabe numre, der giver adrenalinkick, der giver følelsen af uovervindelighed, der giver samhørighed – for hos Høker må man gerne græde i moshpitten. Som Emil Jelbo siger: ”Hvad kan det blive til, hvis vi alle sammen giver lidt af os selv?”
Links
Høker på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Kwamie Liv

Koncert

Fløjlsblød stemme møder cool noir. Kwamie Liv præsenterer nye sange ved eksklusiv koncert i Musikhuset.

Kwamie Live byder 2021 velkommen med snarlig ny musik. det fejrer  den tryllebindende sangerinde med to eksklusive efterårskoncerter i København og Aarhus.

‘Kwamie Liv leverer fløjlsblød og cool noir,’ har GAFFA tidligere cementeret – og her har de fat i noget helt rigtigt. Med en nomadisk opvækst i både Zambia, Tyrkiet, Stockholm, Sydafrika, Kenya, Irland, Bangladesh og Danmark har Kwamie været verden rundt. Men uanset hvor i verden hun har befundet sig, har musikken resideret sammen med hende. Musikken bor i Kwamie og netop den kendsgerning skaber i dag genlyd i det danske musiklandskab. Musikalsk sanselighed er balsam for sjælen, og netop dét formår den populære sangerinde at statuere som en lysende detalje på den danske musikhimmel.

Toppen af poppen  

Da Kwamie i 2014 debuterede med EP’en ‘Lost in the Girl’, gik der ikke lang tid, før både danske og internationale medier bemærkede hendes unikke lyd, slumrende skarphed og natslige toner som buldrer sagte i en ellers stormende nutid. I 2019 banede hun direkte vej til danskernes hjerter med sin medvirken i Toppen af Poppen. Igen i 2020 var hun aktuel i den helt særlige 10-års jubilæumssæson, hvor hun, sammen med nogle af Danmarks største artister, fortolkede sange Kwamie-vibe. Senest landede hendes lavmælte og hjertenære ballade ’17’ på hylderne. En musikalsk kærlighedserindring som hun fremførte for rullende kameraer til TV2’s nytårsshow ’De største øjeblikke 2020’.

Kwamies musik har været i massiv rotation i dansk, fransk og engelsk radio, og ligeledes vækker hun opmærksomhed i anmelderland i både mode- og musikmedier på tværs af landegrænserne. Til sine efterårskoncerterne vil Kwamie fremføre et intenst og nærværende repertoire fra sit bagkatalog, toppet med nye sange. Glæd dig til oktober, hvor hun kan opleves på Vega i København og i Musikhuset Aarhus.

Train

LYDMOR

Koncert
Koncerten med LYDMOR er udskudt til ONSDAG D. 27. OKTOBER 2021.

Alle tidligere købte billetter gælder også til den nye dato.

Det er muligt at refundere billetten inden d. 15. FEBRUAR kl. 12.00, hvis man kontakter Ticketmasters kundeservice.

________________________________
”Lydmor ticks all the boxes; the girl has everything (…) For my money she’s the most ground-breaking, inventive artist in Europe right now, possibly in the world.”
God is in the TV (Blog - UK)

LYDMOR har brugt de sidste to år, siden udgivelsen af hendes sidste anmelderroste samt prisvindende album på intense tours i Europa, UK, og Asien. Hun er berygtet og kendt for altid at levere en magisk cocktail af udfordrende visuelle shows kombineret med hendes tryllebindende konceptuelle elektropop.

En artist der aldrig går på kompromis og altid går sine egne veje.

”Uanset om det stod på skarpskåren electropop eller stille sange på flygel, brillerede Lydmor i DR Koncerthuset. Det var storladent og bjergtagende, men det forblev altid menneskeligt og nærværende.” 

Soundvenue (*****)

LYDMOR har til manges overraskelse flere udgivelser bag sig heraf “A Pile Of Empty Tapes”, udgivet i 2012, og ‘Y’, i 2015. 
Disse albums rørte mere på sig i udlandet end herhjemme og skabte en dedikeret fanskare. 
På nippet til at opgive musik drømmen pakkede den dengang 26-årige Jenny Rossander i 2016 sin kuffert, og rejste alene til Shanghai. Den personlige rejse og inspirationen i Shanghai dannede fundamentet for den fortælling, der i september 2018 manifesterede sig i hendes gennembrudsalbum ”I told you I'd tell them our story” fra september 2018.


Derfra tog det for alvor fart for den fremadstormende LYDMOR, der i 2018-2019 tog på en turné i Asien, Rusland og derefter på en succesfuld tur rundt i hele Europa og UK og afslutter året 2019 med endnu en tour i Asien.

I starten af 2021 udkommer “CAPACITY”. Et kontrastfyldt, musikalsk værk, hvor fiktion og virkelighed smelter sammen i et mange facetteret lydunivers.

Det er på én og samme tid den elektroniske pop kunstnere mest personlige, komplekse, og konceptuelle album til dato.

LYDMOR giver altid alt hvad hun har af sig selv - uanset om hun spiller på festivaler som Roskilde Festival, Tinderbox, Northside Festival, mystiske spillesteder i Hong Kong, Vietnam og Berlin, eller på branchefestivaler som Reeperbahn Festival og Iceland Airwaves.

"LYDMOR iscenesætter sig selv som en ny elektronisk gigant på den danske musikscene." 


Information

LYDMOR har desuden i 2019 og 2020 skabt musik til en række forestillinger:


- Orestien //  Aarhus Teater

- Sensuality Happens //  Det Kongelige & Roskilde

- Helligtrekongersaften //  Oslo Nye Teater

- Tine //  Aalborg Teater

- Mørkt Forår // Betty Nansen.

Support: KAMMA

Atlas + Voxhall

Bror Gunnar Jansson

Koncert

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 27. februar til den 28. oktober. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Svenske Bror Gunnar Jansson er en sensation indenfor moderne bluesrock, og i 2021 rammer han de danske spillesteder med sin sublime trio. Denne aften gælder det Atlas i Aarhus.

 

Bror Gunnar Janssons intense og fandenivoldske hybrid mellem blues, garage, country og folk bliver leveret med stort nærvær og nerve. Det er en live-oplevelse, som har slået benene væk under koncertgængere over hele Europa og nu også Amerika. Nogle kalder det ”True Crime” i musikform. Det er beskidt og udtryksfuldt, og Bror Gunnar Jansson tager fat på nogle af menneskehedens mørkeste sider i sine tekster og sin musik.

NDR (Tyskland) har kaldt Jansson for "Johnny Cash' onde tvilling", og flere medier i Frankrig og Sverige har udråbt det nyeste album, "They Found My Body in a Bag" til et mesterværk.

Janssons sange bruges i store, prominente og succesfulde Netflix-serier som "Happy" og "Damnation". Samtidig kan han bryste sig af 5 millioner streams, lige som han har solgt tæt på 40.000 fysiske plader. Og så vader han i fantastiske anmeldelser. I 2019 spillede han 90 koncerter i USA, Canada, Sverige, Tyskland, Holland og Frankrig. I hjemlandet optrådte han i Sveriges mest sete TV-program, "På Spåret", ligesom han i en TV-transmitteret koncert optrådte i SVT's Babel og SVT's Kulturnyhetarna. Alt sammen i 2019.
Links
Bror Gunnar Janssons hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

MØL

Koncert
MØL kommer til TRAIN til oktober med nyt album, ny single og ny musikvideo i ryggen.

 

Den 5. november udgiver MØL deres længeventede opfølger til debuten “Jord”, der tog den internationale metalpresse og metalpublikummet med storm i 2018. Det nye album DIORAMA udkommer på verdens største metalselskab Nuclear Blast og er indspillet og mixet af Tue Madsen (Gojira, Meshuggah, Heaven Shall Burn). Album-artwork er skabt af den visuelle kunstner Jon Gotlev // NO HEROES (Hiraki, Eyes). Albummet er en naturlig forlængelse af MØLs aggressive lyd med hvirvlende guitarer og hvæsende vokaler, tilsat shoegazens drømmende melodier. Med DIORAMA leverer bandet en knusende og exceptionel opfølger til debuten “Jord”.

MØL løfter sløret for nogle af de ting vi kan forvente os af DIORAMA på første singlen “Photophobic”. Sangen akkompagneres af en flot og gyser-inspireret musikvideo instrueret af holdet M2 i Aarhus med instruktør Kasper Jensen / M2 Film.

 

“Photophobic handler om benægtelse og selvbedrag. En frygt for at ens fortid er til frit skue for alle,” forklarer bandets vokalist Kim Sternkopf. “Sangen forsøger at indkapsle rædslen ved at tvinge sig selv igennem den smertefulde, men vigtige rejse ind i sig selv og sin fortid.”

 

Support: Lifesick

Musikhuset

Let's Groove

Koncert

– Historien bag EARTH WIND & FIRE

I et tematisk show om bandet EARTH WIND & FIRE blænder de to yderst kompetente radioværter Milling og Molbech, i et samarbejde med Jan Glæsels 15-mands orkester – Rumors Corner feat. Bobo Moreno”, op for et nyt funklende koncept, kaldet ”LET’S GROOVE – en live funk cast”

Showet ”LET’S GROOVE” der er opbygget som en radioudsendelse, følger bandet EARTH WIND & FIRE i en musikalsk rejse gennem hele deres karriere, fortalt på kyndigste vis af Henrik Milling og Nicolai Molbech (kendt fra P4) og akkompagneret af Jan Glæsels vanvittigt kompetente 15-mands orkester – Rumors Corner.

Milling & Molbech graver sig ned i bandets historie og afslører den hemmelige formel, der har gjort EARTH WIND & FIRE til et band, der kun står stærkere og stærkere, på trods af, at deres mesterværker snart er 40 år gamle. De største hits fra et af musikhistoriens ultimative succes- orkestre bundet sammen af fængende historier og anekdoter.

Hele historien bag musikken du elsker, bliver fortalt som en odyssé i gigantiske lydlandskaber, hvor publikum kommer til at opleve et genhør med de gigantiske hits som ”September”, ”Fantasy”, ”Boogie Wonderland” og naturligvis ”Let’s Groove”

Musik og fortællinger binder dermed sløjfe på nogle af de helt store fænomener i musikhistorien – EARTH WIND & FIRE.

Atlas + Voxhall

Turquoise Sun

Koncert

Turquoise Sun har med udgivelsen af deres debutalbum cementeret sig som et af Danmarks mest aktuelle psykedeliske rockbands. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Turquoise Suns musik er en rejse igennem et psykedelisk og saltvandsvædet univers. Et univers, der væves sammen med elektroniske flader og melodiske hooks. Deres lyd er blevet kaldt ’futuristisk’ og ’overnaturlig’ af kritikere med en blanding af cremet retro-synths, våde vokalharmonier og surf-guitarer.

Turquoise Suns debut-EP (2015) fik stor ros i Debut på P6 BEAT. Og singlen "Tunnel Vision" strøg direkte ind på en førsteplads på Det Elektriske Barometer på P3. Den varme velkomst fortsatte, da skateboardgiganten Thrasher Magazine fra Californien og VICELAND (USA) købte to sange til nationalt broadcast i USA, Canada og Australien.
Flotte anmeldelser
Debutalbummet "Sunesthesia" (2019) modtog flotte anmeldelser i blandt andet JP og GAFFA. Singlerne "Easytree" og "Like Others" opnåede henholdsvis A- og B-rotation på P6BEAT, og sidstnævnte blev den tredjemest spillede på stationen. Pladen er produceret af Anders Boll (Lowly, LISS, Efterklang) og Frederik Linde.

Efter 13 koncerter i Danmark i 2019 sluttede Turquoise Sun året af med to ugers turné i Canada som en del af "Sunesthesia"-turen. I Canada gæstede de live radio og podcasts, spillede koncerter på en showcase festival i Toronto og optrådte live på fjernsyn hos CTV Morning Live i Ottawa for over 1.5 millioner mennesker.

Deres energiske live performances har markeret sig som bemærkelsesværdige af anmeldere i både ind- og udland. Til showcasefestivalen BY:LARM 2020 i Norge blev deres koncert udvalgt som én af årets tre absolut bedste koncerter af GAFFA Norge.

Bandet har gæstet BY:LARM i Oslo, Indie Week i Toronto, SPOT Festival, UHØRT Festival, GrimFest, CPH Psych Fest og fra en Tysklandsturné lød kritikernes ord: ”Turquoise Sun live is pure energy”.

Fotograf: Daniel Nissen Lauritsen.
Links
Turquoise Sun på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Lau Højen

Koncert

LAU HØJEN SPILLER SOLO - KONCERTER I 2021 OG HAR FOR FØRSTE GANG SANGE PÅ VEJ I EGET NAVN

Han skrev sin første sang helt tilbage i børnehaven. Siden greb han guitaren og mødte Søren og Morten på Mellerup Efterskole i 1997 med hvem han dannede Carpark North, som igennem mere end 20 år har vokset sig til et af Danmarks absolut største og mest indflydelsesrige rockbands. Nu står Lau Højen for første gang, siden dengang i børnehaven
på helt egne ben med solo koncerter og nye sange på dansk.

"Jeg skrev sange som barn havde dem oppe i mit hoved om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det var noget der kom til mig meget intuitivt og frit, og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at få ud og kan gøre igen,”
fortæller Lau Højen. Han skrev sin første sang på dansk, da han fortolkede Troels Gustavsen i musikprogrammet
”Toppen af Poppen” og siden fulgte ’Håb’ og Glastårne’ fra Carpark Norths seneste album, ’HOPE’ sange, som udsprang af hans mors kamp med kræft og død juleaften 2016.

"Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive de sange. Og pludselig kom der flere, en masse digte og ord, om min mor, min familie, mine venner og om mig selv - alt det nære og ligefremme.” forklarer Lau Højen om tilblivelsen af de nye sange.
Udgivelsen af egen musik er på ingen måde et farvel til Carpark North. Faktisk har både Morten Thorhauge (trommer) og Søren Balsner (bas/keys), som igennem årene begge har arbejdet med musik, produktion og sangskrivning ved siden af Carpark North, opfordret deres barndomsven og forsanger til, langt om længe, også at få sine sange ud. Og det sker altså nu, når Lau Højen støtter lyd og melodi til sine danske tekster og udkommer i eget navn senere dette efterår. Hvordan Lau Højen lyder på egen hånd, vil tiden vise. Men allerede nu, kan man se frem til at opleve ham live ved tre eksklusive solo koncerter i starten af 2021.

Train

BENJAMIN HAV

Koncert
BENJAMIN HAV & FAMILIEN MELDER KLAR!

Benjamin Havs ambitiøse liveshow rykker ud for første gang. Efter 3 albums, flere store hits og med et stort liveorkester bag sig melder Benjamin Hav klar til at levere et show af en anden verden i efteråret 2021. “Jeg har nu udgivet tre fantastiske albums. Der er så meget, jeg har villet vise. Så meget kærlighed jeg har villet formidle gennem mit band. Danmarks bedste musikere er med mig. De har nu stået opmagasineret i et øvelokale i snart tre år. Nu støver vi hinanden af og melder klar! Nu tror vi på det!”

 

Benjamin Hav forlod i 2019 sin ven i Benal og udgav i 2020 to soloalbums. I starten af 2021 udkom det tredje. Med tre albums i bagagen og masser af hits drager han afsted på sin debuttour sammen med et band, man nok kan betegne som musikkens elite. Ventetiden er endelig ovre, og fans kan nu glæde sig til, at Benjamin Hav & Familien tager på turné, hvor de besøger Herning, Odense, Kolding, København, Aarhus, Roskilde og Aalborg. Live kan publikum – for første gang nogensinde – glæde sig til at høre numre som ’Musse’, ’Spice Up Your Life’, ’Den Dejligste Boy’, ’Velkommen’ og mange flere.

Benjamin Hav har håndplukket nogle af Danmarks dygtigste musikere, som sammen er blevet til Familien. Med sig har han Emil Falk, Birk Nevel, Kristoffer Sjelberg, Bastian Sjelberg, Andreas Stigkjær, Troels Mørkeborg og Torben Jensen. Sammen vil de lave den vildeste liveoplevelse længe set. Den dygtige rapper har sjældent glædet sig så meget og siger, at den energi, han lægger i sit liveshow, bliver på et helt nyt niveau: “Jeg opererer I et spændfelt, der rækker fra renfærdig sindighed til brassband-konfetti. Man kan næsten sige, at jeg rummer både Adele og Kanye, og nu bliver jeg selv helt pinlig, for det er selvfølgelig ekstremt klamt at referere til de største derude,” siger Benjamin Hav.

 

Senest har Benjamin Hav udgivet albummet ’Tesla’. Et album fyldt med genreskift, gæster og ambition. Elementer han glæder sig til at tage med videre til sine livekoncerter. Som han selv beskriver det: “Det bliver mødet mellem grænseløse ambitioner, højtragende drømme og bevægende hofter”.

 

Atlas + Voxhall

Ekstremt Råddent Dødsmetal vol. 2

Koncert

Lørdag den 30. oktober kan fire af de mest spændende ansigter af dansk dødsmetal anno 2021 opleves på VoxHall til Volume 2 af koncertrækken Ekstremt Råddent Dødsmetal.

 

Lørdag den 30. oktober slår VoxHall og Extremely Rotten Productions pjalterne sammen for anden gang og præsenterer Volume 2 af koncertrækken Ekstremt Råddent Dødsmetal. Her kan gæsterne opleve nogle af de mest spændende ansigter af dansk dødsmetal anno 2021. Programmet vil byde på: Phrenelith, Septage, Dead Void og Discipel.

Phrenelith
Phrenelith, der har præsenteret gusten og gangræn sort dødsmetal siden 2013, er tilbage efter et års pause og med nyt materiale i bagagen. Bandet har været rundt og spille i det meste af Europa og Amerika siden udgivelsen af deres internationalt anmelderroste debutalbum ”Desolate Endscape” fra 2017 og er nu klar med deres nye, andet album ”Chiamera” som udgives i november 2021.

Septage
Septage er et nyt, grusomt barn født af Corona-pandemien og har ikke lagt på den lade side, siden de fandt sammen. To velmodtagne EP’er med blodig og usundt grindet dødsmetal er det allerede blevet til, ”Septic Decadence” fra 2021 og den friskslagtede ”Septisk Eradikasyon” fra august i år.

Dead Void
Dead Void lever ikke på udgivelser endnu, men deres liveoptrædener og demoer viser voldsomt lovende takter fra det nye band. Det er langsom og eksplosiv dødsdoom, som krybende og brutalt kvæler sin lytter.

Discipel
Discipel byder på fræsende og sortnet dødsmetal med væmmelige tilbøjeligheder til at lade sig inspirere af den sydamerikanske ekstremmetal. Bandet har levet sporadisk siden 2019, men er tørstige efter blod og nu klar til blive sluppet løs.

Links
Info om handelsbetingelser m.m.

Phrenelith på Facebook
Phrenelith på Instagram
Phrenelith på Bandcamp

Septage på Facebook
Septage på Instagram
Septage på Bandcamp

Dead Void på Facebook
Dead Void på Instagram
Dead Void på Bandcamp

Discipel på Bandcamp

Train

BENJAMIN HAV – EKSTRAKONCERT

Koncert
BENJAMIN HAV & FAMILIEN MELDER KLAR!

Benjamin Havs ambitiøse liveshow rykker ud for første gang. Efter 3 albums, flere store hits og med et stort liveorkester bag sig melder Benjamin Hav klar til at levere et show af en anden verden i efteråret 2021. “Jeg har nu udgivet tre fantastiske albums. Der er så meget, jeg har villet vise. Så meget kærlighed jeg har villet formidle gennem mit band. Danmarks bedste musikere er med mig. De har nu stået opmagasineret i et øvelokale i snart tre år. Nu støver vi hinanden af og melder klar! Nu tror vi på det!”

 

Benjamin Hav forlod i 2019 sin ven i Benal og udgav i 2020 to soloalbums. I starten af 2021 udkom det tredje. Med tre albums i bagagen og masser af hits drager han afsted på sin debuttour sammen med et band, man nok kan betegne som musikkens elite. Ventetiden er endelig ovre, og fans kan nu glæde sig til, at Benjamin Hav & Familien tager på turné, hvor de besøger Herning, Odense, Kolding, København, Aarhus, Roskilde og Aalborg. Live kan publikum – for første gang nogensinde – glæde sig til at høre numre som ’Musse’, ’Spice Up Your Life’, ’Den Dejligste Boy’, ’Velkommen’ og mange flere.

Benjamin Hav har håndplukket nogle af Danmarks dygtigste musikere, som sammen er blevet til Familien. Med sig har han Emil Falk, Birk Nevel, Kristoffer Sjelberg, Bastian Sjelberg, Andreas Stigkjær, Troels Mørkeborg og Torben Jensen. Sammen vil de lave den vildeste liveoplevelse længe set. Den dygtige rapper har sjældent glædet sig så meget og siger, at den energi, han lægger i sit liveshow, bliver på et helt nyt niveau: “Jeg opererer I et spændfelt, der rækker fra renfærdig sindighed til brassband-konfetti. Man kan næsten sige, at jeg rummer både Adele og Kanye, og nu bliver jeg selv helt pinlig, for det er selvfølgelig ekstremt klamt at referere til de største derude,” siger Benjamin Hav.

 

Senest har Benjamin Hav udgivet albummet ’Tesla’. Et album fyldt med genreskift, gæster og ambition. Elementer han glæder sig til at tage med videre til sine livekoncerter. Som han selv beskriver det: “Det bliver mødet mellem grænseløse ambitioner, højtragende drømme og bevægende hofter”.