Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

Slagtøjskoncert

Koncert

Slagtøjstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Atlas + Voxhall

Soleima

Koncert

22. august: Vi har modtaget følgende besked fra Soleima: ”Kæreste allesammen.
Tusind tak for en overvældende sommer. Det har været fantastisk at spille festivaler og møde jer alle ude i den danske sol ❤
Jeg har det sidste halve år ikke haft mulighed for at udgive musik da jeg er i gang med nogle store omvæltninger bag kulisserne. Dette har betydet at jeg i efteråret er nød til at fokusere min energi på et nyt samarbejde og fokus i studiet, så jeg kan blive klar til opstarten af et nyt udgivelsesforløb. Det betyder desværre at jeg ikke kan spille de danske koncerter der ellers var sat op i efteråret. Dette gør mig så ærgerlig, da jeg havde glædet mig enormt meget til at hænge ud og feste med jer allesammen. Dog kan jeg ikke vente med at dele alle de nye spændende ting med jer, og ikke mindst spille koncerter for jer igen. På gensyn snart"

Alle købte billetter vil automatisk blive refunderet.

---

Soleima er navnet på den danske sangerinde og sangskriver, der i løbet af det sidste år har fået både hjemlandet og omverdenen til at spidse ører.

 

På baggrund af minialbummet "No. 14" og de efterfølgende singler "Paper" og "Low Life" har Soleima formået at opnå anerkendelse fra et utal af etablerede internationale medier såsom BBC Radio 1, Noisey og I-D Magazine samt etablerede danske medier som DR P3, Politiken og Soundvenue.

Hendes singler fra "No. 14"-udgivelsen, "Cracks" og "Breathe", har fået massiv radio-airplay rundt omkring i Europa, og "Cracks" blev P3's Ugens Uundgåelige i Danmark. Det hele førte til nomineringer til P3 Guld, Danish Music Awards, Gaffaprisen og Steppeulven.

Da hun udgav singlen "Paper", vandt hun P3 Gulds Talentpris, og koncertbilletterne til hendes tre eksklusive venueshows i december blev revet væk. Senest har hun udgivet "Low Life", der har skabt opmærksomhed i USA og igennem hele Europa - singlen blev også Soleimas anden Ugens Uundgåelige på P3.

Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gen, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb.

Selvom Soleima til tider behandler tunge emner i hendes tekstunivers, så leveres numrene i en face to face-form med sangerindens meget særegne og unikke vokal, der netop gør hendes musik nærværende og vedkommende.

Soleima beskriver selv musikken som garage-pop, mens musikmagasinet Noisey omtaler Soleimas musik som mødet mellem FKA Twigs og Grimes på den bedst tænkelige måde.

Links
Soleima på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Lyt i UngK: Drabant

Koncert

Drabant spiller dansksproget folkepop med teksten og den gode melodi i fokus.Med inspiration fra pop og folkemusik står Drabants musikalske udtryk på skuldrene af danske kunstnere som Folkeklubben, Kim Larsen, Jonah Blacksmith, Allan Olsen og Lars Lilholt.Drabant har med succes spillet koncerter i alt fra sognehuse til rockerborge og sætter en ære i at spille forskellige steder og for forskellige mennesker.Drabant er fra Aarhus og medlemmerne hedder:Jonas Thyrsted - Sang og akustisk guitar Peter Staunsbæk - Elektrisk bas, percussion og kor Thomas Frandsen - Keys, Blæs og Banjo Janni Østergaard - Keys, Kor og Conga Kasper Rahbek - Elektrisk Guitar Martin Schøler - Trommer og FlygelhornKoncerten præsenteres i samarbejde mellem UngK og Radar og afholdes i UngK Aarhus, Nørre Allé 23K, 8000 Aarhus.

Musikhuset

Søren Nørbo, klaver

Koncert

Lektor og jazzpianist Søren Nørbo fortsætter her i efterårssæsonen sin koncertserie over en række onsdage, hvor han spiller sammen med en eller flere studerende.

Læs mere om Søren Nørbo koncerter her

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Train

THE DOORS ALIVE (UK)

Koncert
The Doors Alive - almen kendt- og af mange udnævnt som The Worlds No. 1 Tribute to The Doors lægger igen vejen forbi Danmark. Første besøg var sidste år, hvor de imponerede de mange billetkøbere og på utallige opfordringer om at komme tilbage, annonceres nu fire nye koncerter i Danmark.

 

Denne gang kan man forvente sig en endnu dybere visuel forestilling. 

2017 var halvtredsåret for The Doors’ selvbetitlede debutalbum hvilket blev fejret og markeret verden over.

 

Den høje autenticitet The Doors Alive præsterer er ikke set i sådanne klasse siden Jim Morrison gik bort i 1971 og med imponerende anmeldelser og udtalelser har det britiske tribute orkester rejst rundt i hele verden i over 10 år og genskabt oplevelsen af det ikoniske og udødelige rock band fra Californien. Det er sket med mere end 1000 forestillinger i lande så forskellige som Chile, Libanon, Slovakiet og Kroatien.

 

”The Doors Alive is the closest thing to the Doors I’ve seen… Sometimes they sound more like the Doors than the Doors..” Doug Cameroun, Assisterende Road Manager, The Doors ’68/69. The Doors Alive er ikke bare en koncert, men en forestilling hvor musikken og Morrisons poesi er manuskriptet. Det er som at være lige der, for mange år siden, hvor stemningen var så overvældene og psykedelisk – tilbage i en fjern tid, hvor ungdomsoprør, den seksuelle revolution og hippie kulturen for alvor satte sindene i kog.

Musikhuset

Husker du, vi synger sammen

Koncert

Velkommen til en hyggelig eftermiddag med fællessang i vores Cafè.

Sidste tirsdag i måneden, under ledelse af sanger, pianist og komponist Claude Chichon er der fællessang af gamle danske sange med akkompagnement af Claude på flyglet.

Der uddeles sangark.

Varighed: Cirka 1 time.

Fri entré og alle er velkomne

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

DIEM Elektro: Bjørn Svin

Koncert

Smagsprøver fra nyt album, der udstikker en ny retning for Bjørn Svins musikalske output.

Bjørn Christiansen a.k.a. Bjørn Svin er en af de førende kunstnere på den danske scene for elektronisk musik. Han er desuden timelærer ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

SP, Just og Frost

Koncert

Så skete det!

Det som mange fans har ventet på i årevis.

SPJUSTFROST tager endnu en gang på danmarksturné. 

Efter mange års pause, er De Tre Musketerer ud i svedig “New Orleans-stemning” atter samlet for at dyrke deres store passion og fælles musikinteresse.

De tre herrer, Søren Frost, “SP” Henrik Schou Poulsen og Esben Just, har ikke ligget på den lade side i den lange pause.

Søren Frost har holdt sig i ilden i Danmarks Radios Bigband, SP har været på tour med både  Gnags og Sanne Salomonsen, og Esben har spillet et hav af solo- og trio koncerter i eget navn.

Nu er tiden, så kommet til endnu en gang, at forene kræfterne og vælte de danske spillesteder- og klubber med deres utrolige smittende musikglæde og deres fantastiske sammenspil.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Radar

Artigeardit

Koncert

Artigeardit er både lyrisk, poetisk og en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop scene lige nu. Han er aktuel med debutalbummet ’VILDEDAGE’, der udkom d. 30/5. Albummet, der tager lytteren med ind i ungdommens festunivers anno 2018, er en længeventet opfølger til debut-EP’en ’Fristelse Fordærver’ fra 2016.Ardit inviterer dig med til optakten, til at tage til fest, han tager dig med til festen, med i det offentlige transport, med til morgenfesten og frem for alt; med ind i et ungt og forvirret sind, der ofte ender med at træffe kortsigtede beslutninger.Nu er Artigeardit klar med sine første headline-koncerter, når han rammer Aarhus og København først på efteråret.

Atlas + Voxhall

Red Warszawa

Koncert

Red Warszawa er lavet af læder, Red Warszawas instrumenter er lavet af læder, Red Warszawas øvelokale er lavet af læder. Denne hellige treenighed er også smurt ind i olie… Og ikke bare én slags olie, nej, tre slags olie: Helikopterolie, massageolie og amerikansk olie.

 

Det hele er suppleret med nitter og kæder… Især kæder. Red Warszawa er et meget dominant rockband. De dominerer især hinanden, men også fans og grise. Når de ikke binder hinanden fast i læderlokalet (den faste næve), laver de ud-af-huset-opgaver, og folk kommer fra nær og fjern for at blive læderdomineret og spændt fast. Dette efterår har læderklubben 12 læderworkshops fordelt dominant på landkortet, som også er af læder. Der vil blive gnedet, presset og poseret i udfordrende stillinger. Så hvis du også er lavet af læder, så kom og få et par nitter sat fast, kom og bliv spændt fast af kæder og bliv døbt i olie…. Tre slags. Kom og bliv domineret.

Links
Red Warszawas hjemmeside
Facebook
Facebook II
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

I AM BONES + THE MALPRACTICE

Koncert

I AM BONESFor flere æoner siden udgave I Am Bones to plader til stor begejstring i Danmark og Europa. De turnerede og blev trætte. De hvilede sig i ni år, og er nu udhvilede tilbage med EP'en 'Oaf', som er det bedste fra bandets hånd til dato. Et smittende, hidsigt, melodisk kaos, der skramler sig hjerteligt og målrettet afsted. Det er ikke kønt; til gengæld får du lyst til at støve lufttrommerne af og råbe som om ingen kunne høre dig. Kom og få opperen på!THE MALPRACTICEMed Slur er The Malpractice på vej med opfølgeren til MASS fra 2014. Over ti numre bevæger Johannes Gammelby og co. på Slur sig længere ind mod hjertet i mørket; slæbende, haltende, vaklende, råbende og skrigende over verdens absurditeter og den kosmiske urimelighed; pakket ind i et laset tæppe af frenetisk Amphetamine Reptile-punk, sludge og store, galpende lovsange til den lokkende afgrund. Kom og få nederen på! Til fans af Melvins, Mike Patton, Nirvana og Sonic Youth.

Train

Big Fat Snake

Koncert
DEN STORE FEDE SLANGE ”HUGGER” FOR SIDSTE GANG.

 

”Folkets Rock 'n' Roll band”, Big Fat Snake, der i næsten 30 år har været et af Danmarks flittigst turnerende og bedst sælgende bands, drager i efteråret 2018 ud på deres sidste turné.

 

Over 1500 koncerter er det blevet til gennem tiden og med deres velkendte mix af rock 'n' roll, soul og store ballader, vil de 5 medlemmer, Anders Blichfeldt, Pete Repete, Asger Steenholdt, Morten ”Jay” og Jens Fredslund, henrykke deres trofaste publikum, med hits som ”Run Run Run”, “Fight for Your Love”, “Peace Like in Heaven”, “Female Voice”, ”Sittin´ in a Window” og ikke mindst “Bonsoir Madame”

 

Et forrygende liveshow og den intense stemning og tætte kontakt med publikum har altid været Big Fat Snakes varemærke. Alle sange bliver leveret med nerve og charme og Big Fat Snake spiller bedre end nogensinde.

 

”Selvom det er lidt vemodigt, så bliver det her en helt særlig og fantastisk turné” udtaler Anders Blichfeldt og Pete Repete fortsætter ”Vi glæder os til at gi publikum ALT hvad vi har i os en sidste gang, og sige tak for 28 fantastiske år med fuld skrald”.

 

Big Fat Snake spiller alle de største hits og klassikerene fra bl.a. ”Midnight Hour,” og ”One Night of Sin”.

 

Der bliver rift om billetterne til afslutningen af dette stykke “Dansk Rock Historie”.

Musikhuset

Solistkoncert - Dea Marie Kjeldsen, percussion

Koncert

Lad trommerne ulme, lad trommerne tale!
Percussionist Dea Marie Kjeldsen har dyrket mange forskellige stilarter fra forskellige dele af verden på sine trommer. Ved denne koncert bliver der rig mulighed for at opleve et farverigt udvalg af trommer fra bl.a. Cuba og Vestafrika. Dea fortolker traditionelle rytmesprog, hun skaber nye og hun forbinder dem med sine egne kompositioner.

”Lad trommerne ulme, lad trommerne tale” skriver Dea i en af sine sange, og det skal de få plads til her – både ekspressivt og meditativt. Koncerten er bygget op som et værk i tre dele, som Dea spiller sig gennem – først solo, dernæst i et groovy samarbejde med trommeslageren Andreas Skamby og til sidst med et kor af herrestemmer, som skal fortolke to af Deas nye sange med danske tekster. Koncerten viser et menneske og en musiker, som udlever både vildskab og eftertænksomhed.

Medvirkende:
Dea Marie Kjeldsen
Andreas Skamby
Tidligere og nuværende studerende ved DJM i et 5-mandskor.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

HeadQuarters

Black Light White Light + Support: In Caravans

Koncert

Det dansk/svenske psykedeliske band Black Light White Light er centreret omkring den danske sangskriver Martin Ejlertsen og trækker linjer tilbage til bands som Tame Impala, Temples og TOY, som alle har fået et større mainstream gennembrud.

_______________________

➤ HQ åbner: 19.00

​➤ Koncertstart: 21.00

➤ Entré i døren: 50 kr.

​➤ Kærlighed: 100P

Black Light White Light:

Det Malmøbaserede musikprojekt byder på det tredje og netop udgivne album “Horizons”

på et eksplosivt, psykedelisk og indierockende mix med referencer til The Velvet Underground, elementer af 70’ernes synth-baseret krautrock kombineret med lyden af klassisk 4AD og Creation Records-shoegaze,

De første singler fra albummet har medført større opmærksomhed i både i Danmark og i det store udland, og de har også resulteret i en hel del airplay på bl.a. P3 og P6 Beat herhjemme og BBC Radio 6 Music og Absolute Radio i England. Med singlen ‘King Kong’ blev bandet desuden udnævnt til ‘Ugens Kanon’ af DR KarriereKanonen.

Bandet har turneret USA, Storbritannien, store dele af det øvrige Europa og også optrådt på NXNE Music Festival i Canada.

In Caravans:
In Caravans er et psych-rock band med base i Aarhus.
Bandets lyd består af store, flydende klangflader, melodiøs og fremtrædende bas og dvælende, ofte rumklangsindhyllet, vokal.
In Caravans har inspirationskilder i Tame Impala, Radiohead og trip hop-genren, og lydbilledet er præget af bandets forkærlighed for psykedelisk rock. Til trods for In Caravans’ kollektive sangskrivningsmetoder har bandet en genkendelig vibe, der er præget af kombinationen af guitarer og
synthesizers.

In Caravans har netop indspillet deres debut-EP og udgiver snart den første single.

Musikhuset

Aura

Koncert

Aura besøgte Musikhuset på sin første landsdækkende turné i seks år og vender nu tilbage med en intim-turné til september.

Musikhuset var blandt 15 danske og fire tyske spillesteder, der blev indtaget i de kolde januar-februar måneder til enestående anmeldelser og stor begejstring fra Auras fans. Derfor er det med stor glæde at kunne offentliggøre en kompakt uge med fem eksklusive koncerter. Den ene i Musikhusets intime Lille sal.

I sommeren 2017 udsendte AURA sit tredje album Cant' Steal the Music som bl.a. kastede Love Somebody, You Got Wings og titelnummeret Can’t Steal the Music af sig. De 11 numre på albummet kalder hun for sit hidtil mest personlige:

"Sangene på mit 3. album er som en kanalisering af en masse ting, jeg har oplevet og overlevet, og som er vigtige for mig at udtrykke. Can't Steal the Music er et album, hvor musikken både bærer præg af det dybe væsen, som bor i mig og samtidig reflekterer min unge alder og min glæde ved gode popsange", siger Aura.

Hør titelnummeret fra AURAs seneste album her:

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=PjdnEXQf3sc" shortcutId="" />

Pop, priser og nye sange

AURA har skrevet og sunget sine egne sange, siden hun var barn. Hun har tidligere hittet stort med numre som I Will Love You Monday og Geronimo, Song for Sophie og Friends i Danmark og resten af Europa.

Hun albumdebuterede med Columbine i 2008. For det album modtog hun en Danish Music Award for Årets bedste popudgivelse.  I 2011 udkom hendes andet album Before the Dinosaurs, og året efter blev hun Årets kvindelige kunstner ved Danish Music Awards. I tillæg modtog hun i 2012 prisen for Årets danske hit for 'Geronimo' ved Danish Music Awards i 2012.

Det er med det nye album, hits fra det store bagkatalog og kommende singler, at AURA nun vender tilbage til Aarhus.

Praktisk info

Varighed: 75 minutter uden pause

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

KAOS-Aarhus Folk Festival

Koncert

UPS! Det var ikke meningen…
Da islandske Siggi Björns, tyske Franziska Günther og danske Esben Langkniv lavede en fælles turne rundt i Danmark, Tyskland og Holland i foråret 2017, var der ikke planlagt mere. Det viste sig dog hurtigt at de 3 sangere og sangskrivere havde stor fornøjelse ud af samarbejdet, og det havde publikum også.
Tourens sidste koncert endte som en live cd, som har fået store roser for at have indfanget den ganske særlige stemning mellem musikere og publikum.
De 3 har travlt hver for sig, men KAOS projektet overrasker dem gang på gang. På baggrund af live cd’en, dukkede der pludselig en invitation op til at spille på HeiMA Festivalen på Færøerne i påsken 2018 som igen var en forrygende oplevelse.

I efteråret 2018 samles KAOS igen på tværs af kalendere, sprog og grænser og tager på en 2 ugers tour i Tyskland og Danmark. Touren er tilrettelagt sådan at KAOS kun besøger steder de ikke har optrådt før, og de glæder sig til at åbne Århus Folk Festival på Musikhusets Cafescene.

KAOS
Esben Langkniv (DK)
Franziska Günther (D)
Siggi Björns (IS)

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

HeadQuarters

DEMON HEAD + support

Koncert

Lange kolde vintre og få lysstrejf gav i 2012 liv til Demon Head i København. Lyden af gamle forstærkere, båndoptagelser og rå, dystre kræfter lagde grunden for de første toner der kom til live første gang i 2013.

Siden den spæde start er det hurtigt blevet til en håndfuld udgivelser på bånd og vinyl heriblandt den seneste fuldlængde Thunder on the Fields (The Sign Records). Bandet har spillet heftigt live de seneste år, og efter fem turnéer rundt i Europa på venues og festivaler, heriblandt Muskelrock, Metal Magic og Heavy Days i Doom Town, Void Fest og Kröckbackan samt et afsluttende 2017 show på Loppen (Sankt Hell Festival) går bandet i hi for at indspille nyt musik til det nye år.

I marts var der 3 danske shows op til en ny udgivelse i foråret og en længere tour i Europa i maj. Demon Head er mørke ryttere og bevæger sig lyrisk og konceptuelt omkring det mørke vi alle befinder os i.

Radar

Schwarze Fiktion + SpaceBaby + Þór Arnarsson

Koncert

Musikforeningen Mono præsenterer tre bands og artister fra det Aarhusianske vækstlag.Denne aften kan du opleve:Schwarze FiktionFra dybet i Aarhus bunkermiljø bryder nye elektropop/rock toner frem i form af orkesteret Schwarze Fiktion.Fra fri improvisations jazz og punkrock til lyden af velsmurt elektropop med kant. En bevægelse der har taget form over godt to år og hvori de to musikere Søren Raaschou og Bo Skjelmose forenes. En håndholdt sammenhørighed, blottet for kompromiser. En fortælling tætnet af hvidmalet beton, fortalt i et syntetisk lydbillede indrammet af fremadstormende visuals.SpaceBabySpaceBaby blev dannet i starten af 2015 i hjertet af Aarhus. Kvintettens genre kan bedst beskrives som alternativ indierock med to dråber syre. Med et solidt afsæt i rocken bringes de bedste elementer fra bl.a. reggae, funk og country i brug, hvilket giver dem et udtryk, der er helt deres eget.Musikken skrives i samspil, hvor medlemmernes forskellige inputs kombineres til et unikt og iørefaldende udtryk. Med en forkærlighed for fængslende melodier, bevægende rytmer samt den nutidige elektroniske vibe, lykkes det SpaceBaby, med stor overbevisning, at smelte de to verdener sammen til et unikt univers. Et univers hvor der arbejdes med alt fra fortabt kærlighed til meningen med vores eksistens.Þór ArnarssonÞór præsenterer en ny lyd med egne kompositioner skrevet til guitar, fløjte og pedaler. Guitaren bliver smeltet med orgel, bas og synthesizer og skaber et meget større lydbillede end man normalt ville høre med én guitar.Med inspiration i den islandske natur og fra artister som Steven Wilson, C418, Bass Communion og mange flere bliver lyden ambient, elektronisk og udforskende klangligt. Følelser af glæde, tristhed og tomhed sætter stemningen i de forskellige numre.Numrene er bygget op simpelt med spændende klange og melodier og masser af plads til improvisation, både på guitar og pedaler. Det bliver en koncert, hvor man kan komme dybt ind i sine egne tanker, med numrene som din egen ”filmmusik”.Der er kun dørsalg denne aften.

Den Gamle By

Tilbage til 1968

Børn

I tre weekender rejser vi tilbage i tiden til 1968 med livemusik, foredrag og rundvisninger. 

Kom til koncert med Beatles kopibandet Meet The Beatless på Festivalpladsen. Glæd dig også til Dansktop  i Simonsen Have med Sara Gadborg (bakkesangerinde) og Mickey Pless (kendt fra bl.a. Charlie Revy Galla og ny direktør for Nykøbing Falster Revyen). Kom med på rundvisning på Dansk Plakatmuseum, hvor du med udgangspunkt i udstillingen "1968. Plakater fra et oprør", får en dybdegående introduktion af de mange plakater, eller se udstillingen "Båndoptagerens historie" og hør foredraget "Lydoptagelser før og nu". Aktiviteter for hele familien.