Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Atlas + Voxhall

Daniel O'Sullivan + Peter Broderick + Thighpaulsandra

Koncert

Bemærk: Koncerten er arrangeret i samarbejde med Tape og finder sted netop dér.

Engelske Daniel O'Sullivan, amerikanske Peter Broderick og walisiske Thighpaulsandra gæster Tape i Aarhus.

 
Daniel O'Sullivan
Daniel O'Sullivan er en komponist, sangskriver og multi-instrumentalist, der bor og arbejder i London. Han har bidraget til det musikalske landskab med sit dynamiske, kamæleonske bryg siden slutningen af 1990'erne. Han har opnået international anerkendelse ved at skrive musik, indspille og optræde med Grumbling Fur (med sin gamle ven og samarbejdspartner Alexander Tucker), Ulver, Sunn O))), Guapo, Miracle, Æthenor og den nylige reinkarnation af This Heat in the form of This Is Not This Heat.
Peter Broderick (fremfører John Cage)
Peter Broderick (1987) er en i USA født multi-instrumentalist og sanger. I sine sene teenage-år blev han en del af indiefolk-scenen i Portland, Oregon. Hér indspillede han med folk som M. Ward, Laura Gibson og Dolorean. Han er en berejst mand såvel fysisk som musikalsk. Han har været en del af Efterklang, han har samarbejdet med navne som Nils Frahm og Greg Haines, og så har han skrevet musik til film, dans og dokumentarer.
Thighpaulsandra (solo)
Thighpaulsandra voksede op i Pontypridd i det sydlige Wales i en musikalsk familie. Hér udviklede han allerede i en ung alder en interesse i moderne klassisk og elektronisk musik. Han har samarbejdet med legendariske grupper som Coil og Spiritualized og har således konstant katapulteret sig længere og længere ind i et musikalsk landskab, som er helt og aldeles mandens eget. Albummet "Practical Electronics" er det seneste værk fra denne både kompromisløse og unikke stemme.
Links
Daniel O'Sullivan på Facebook
Peter Brodericks hjemmeside
Thighpaulsandrashjemmeside

Atlas + Voxhall

Helgi Jonsson

Koncert

Der er kun få billetter tilbage til koncerten..!

Featuring Tina Dickow og Vocal Line.

Islandske Helgi Jonsson spiller netop nu for fulde huse med Tina Dickow på hendes turné med albummet "Fastland". Et album, som Helgi har produceret, ligesom han har gjort det med Dickows foregående tre album.

 

Nu annoncerer han, at hans eget femte studiealbum "Intelligentle" udkommer den 15. marts, og at han spiller de fire største danske byer i eget navn i september. Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus. Islændingen med den store stemme spiller selv på klaver, guitar og trækbasun, og med sig ved koncerterne har han Tina Dickow på vokal, guitar, trommer og "lyde".

"Vederkvægende vellyd," skrev Gaffa i sin fem-stjernede anmeldelse af Helgi Jonssons sidste koncert i Aarhus.

Fra det kommende album kan man allerede nu se en storslået video til sangen "Lofa Mér", og i dag udkommer videoen til sangen "Hundred Miles". Begge med stærk brug af den islandske natur, som også gennemtrænger Jonssons musik.
Vocal Line
Det aarhusianske kor Vocal Line har før optrådt med både Jonsson og Dickow. De giver koncerter på Island midt i september, hvor parret medvirker, og i forlængelse af disse kommer de forbi VoxHall og synger med på nogle Helgi-sange, ligesom de giver den version af Tina Dickows "True North" (en sang om Island og om Helgi), som de for nylig vandt Eurovision Choir med.

Links
Helgi Jonssons hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Tina Dickows hjemmeside
Vocal Lines hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Koncert med Søren Nørbo

Koncert

Søren Nørbos egne kompositioner danner udgangspunkt for en række uforudsigelige improvisationskoncerter med en eller flere talentfulde studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerterne fordeler sig over ti onsdage i efterårssemestret 2019. Se spilledatoer nedenfor. De studerende kommer fra alle konservatoriets afdelinger, rytmisk såvel som klassisk og elektronisk. Koncertserien med Søren Nørbo kører nu på 6. sæson.

Medvirkende d. 28. august: Jens Emil Jensen, trommer

Lektor og jazzpianist Søren Nørbo (klaver) har på sine seneste 3 cd-udgivelser (I ydre Hjerte; The Invisible Guest; Note før ilden) spillet originalkompositioner med musikerne Kresten Osgood (trommer), Nils Bo Davidsen (kontrabas), Django Bates (horn, klokkespil, melodika (UK), Joakim Milder (Saxofon, blokfløjte, Sverige) og forfatter/recitator Lars Skinnebach.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

HeadQuarters

Plug’n’Play (Sæson 9 – Sæsonpremiere!) – Vært: Nikolai Ryan

Koncert

HeadQuarters forsætter i foråret med konceptet ‘Plug’n’Play’, hvor vi i al sin enkelthed åbner op for en lille håndfuld intime og hyggelige aftener, hvor sangen er i fokus.

_______________________

➤ HQ åbner: 19.00

​➤ Showstart: 20.00

➤ Entré i døren: GRATIS!

➤ Kærlighed: 110%

Scenen overlades til dig som har lyst til at spille nogle numre af eget materiale, hvad enten du spiller i band, er solist – eller måske en lommesangskriver med en masse på hjertet.

Hver optrædende har mulighed for at spille 1-3 numre, og bliver kvitteret med et par kolde øller i baren.

Denne aften er det igen Nikolai Ryan som vil agerer vært, og som altid vil scenen åbnes af et kort line-up af spændende kunstere, præsenteret af aftenens vært.

Nikolai er forsanger og sanger i projektet Little Winter. Han har skrevet og spillet musik så længe han husker. Han er stor tilhænger af det personlige og intime i musikken.

Train

BORN TO RUN – En hyldestkoncert for BRUCE SPRINGSTEEN

Koncert
Den 23. september fylder en af de mest populære og elskede ikoner i rockens univers 70 år. Navnet er Bruce Springsteen eller bare ”The Boss”. Gennem nu mere end fem årtier har den amerikanske rockhelt imponeret, begejstret og fortryllet sit kæmpe publikum, både på plade og ved de utallige maraton koncerter over hele verden, solo eller sammen med sit legendariske The E Street Band.

 

Udover at være en af verdens bedst sælgende artister og største koncert attraktioner, er Bruce Springsteen også bredt anerkendt og respekteret hos alverdens musikerkolleger for sine ærlige og hudløse tekster og fængende melodier, der har ramt generationer af fans lige i mavekulen. 

 

70-års fødselaren, der til juni udsender et helt nyt studiealbum, tager ikke selv på turné i år. Men manden fortjener et brag af en hyldestkoncert – og Amager Bio i København samt Train i Aarhus byder derfor indenfor til to fabelagtige hyldest aftner for Bruce Springsteen i dagene op til hans runde dag, hhv. den 18 og 19. september 2019.

Klokken 19.00 åbner dørene til begge koncerter og kl. 20.00 er der et kort oplæg om The Boss fra vores kyndige konferencier. Herefter går det egentlige hyldestshow i gang, hvor en række af landets bedste sangere, musikere og sangskrivere fortolker Springsteen på deres egen personlige måde. Her kan du blandt andet møde: Steen Jørgensen (Sort Sol), Kira Skov, Carl Emil Petersen og flere andre solister, som vi offentliggør løbende.

 

Aftenens kapelmester er guitaristen Rune Kjeldsen, der sammen med andre eminente musikere sørger for at backingbandet får den helt rette E Street Band ånd og energi.

 

Bruce Springsteen har selv spillet 16 koncerter i Danmark gennem årene plus en enkelt gang optrådt som gademusikant på Strøget i København i 1988. Men det er første gang, at der bliver afholdt en decideret hyldestkoncert for Springsteen her i Danmark. Vi glæder os til at ønske “The Boss” et stort tillykke sammen med jer og håber at se så mange Springsteen fans, kendere og tilhængere som muligt!

Musikhuset

Dicte & Vedersøe feat. Line Felding

Koncert

Dicte & Frederik Vedersø - to af Danmarks mest anmelderroste sangere i nyt samarbejde med de smukke harmonier og den gode sang i fokus.

Fra duo til trio

Poetisk som kammermusik og med gennemslagskraft som et rockband. Et helt nyt musikalsk samarbejde er på vej ud i landet, når sangeren Dicte og Frederik Vedersø fra The White Album og The Eclectic Moniker drager ud som duo. Med sig har de cellist og sanger Line Felding, så der dannes en trio. 

De optræder med en lang række smukke kompositioner, hvor vægten er lagt på vokalharmonierne og det forfinede arrangement.

”Vi har hver især altid haft en stor kærlighed til de gennemarbejdede korharmonier og de storladne melodier, man finder i eksempelvis country- og folkmusikken. Både Frederik og jeg elsker, at harmonierne kan gå fra det blide og lyse over i det mørke og dunkle, så vi maler med den store, brede pensel”, fortæller Dicte.

Idé om samarbejde fra første møde

Frederik Vedersø og Dicte mødte hinanden første gang i 2017, da de begge sang til en række David Bowie-hyldestkoncerter, og de var ikke i tvivl om, at de skulle arbejde sammen igen.

Desuden har både Dicte og Frederik arbejdet med Line Felding i en række forskellige musikalske konstellationer og var enige om, at hun var den rette tredjemand med sin fløjlsbløde stemme og sit stilfulde cellospil.

”Det bliver en fantastisk konstellation. Frederik har en eminent stemme, der bevæger sig fra det glasklare til det mørke med ekstrem flair for smagfulde harmonier – og så spiller han sofistikeret lækkert guitar. Med Line Felding har vi den ultimative trio, hvor vi vil servere intimitet, poesi og groove til publikum. Med andre ord bliver det sange fra det levede liv. Det bliver gennemsigtigt som kammermusik og med gennemslagskraft som et rockband”, siger Dicte.

Bagkatalog, fortolkninger og nye toner

På repertoiret vil der være sange fra både Dictes og Frederik Vedersøs bagkatalog, men de vil også komponere nyt til trioen og fortolke andres sange.

”Vi holder begge meget af kunstnere som eksempelvis The Beatles, Bon Iver, David Bowie, Fleetwood Mac, Paul Simon og Neil Young, så vi lader os inspirere af deres måde at arrangere og komponere på. For os drejer det hele sig om den gode sang med det smukkest mulige arrangement; nøgenhed og skønhed i samklang med det rå og forrevne”, siger Frederik Vedersø.

Dicte og Frederik Vedersø er klar med en udgivelse i foråret 2019, der vil indeholde en velafstemt blanding af de to musikeres musikalske DNA.

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Michael Davis (US), Sydslesvigske Musikkorps og Musikkonservatoriet

Koncert

Workshop-koncert med den berømte amerikanske basunist Michael Davis og Sydslesvigske Musikkorps.

BEMÆRK nyt tispunkt: Kl. 19.30 (ikke kl. 20)

Messingblæserstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller sammen med de professionelle musikere fra musikkorpset i et program med musik af Michael Davis, der også dirigerer koncerten.

Davis har enorm erfaring og er kendt som en inspirerende og utraditionel underviser. Han har spillet al slags musik og med mange af de største navne, som fx Michael Jackson, Tony Bennett og Paul Simon, og hans evne til at improvisere er legendarisk.

Der venter både medvirkende og publikum en stor oplevelse.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium og Sydslesvigske Musikkorps

Radar

Cabaresque's 5 års jubilæum

Koncert

Siden 2014 har Cabaresque skabt glitterfyldte shows og bidraget til et stærkt og fantastisk burlesque-miljø, som er i konstant udvikling - og det skal fejres!
Den 19. september åbner vi dørerne for en ganske særlig fejring med jer!
Lokale og internationale performere vil pryde scenen og aftenen vil blive fyldt med det bedste inde for burlesque, varieté, nycirkus og sang!

PERFORMERE:
 - TBA

PRAKTISK INFORMATION:

Dørene åbner kl. 19:00
Showstart kl. 20:00
OBS: Dette arrangement byder på en blanding af sidde- og ståpladser og vi kan således ikke garantere alle en siddeplads.

Tilgængelighed: forholdene på Godsbanen samt Radar er kørestols-venlige.
Vi tilbyder desværre ikke døvetolk i øjeblikket.
Send os gerne en mail hvis du har særlige behov eller ønsker en ledsager-plads.
English availability: engelsktalende gæster kan også deltage, men præsentationerne af performerne vil hovedsageligt være på dansk.
Dresscode: Vi sætter pris på pænt tøj eller burlesque inspirerede outfits, men du er velkommen til at have det på du har det rart i.

OBS:
Af sikkerhedsmæssige årsager, oplyser vi om at, der under dette show kan forekomme:
- Strobelys
- Røgmaskine

 

Bemærk at der tillægges gebyr ved køb i forsalg. Kontakt Cabaresque ved spørgsmål til billetkøb.

Atlas + Voxhall

Fastpoholmen

Koncert

Fastpoholmens musik er en farverig buket fra nær og fjern med alt fra kalimba til fællessang. Folk, reggae, elektronisk, indie og jazz - alle genrer hører til i Fastpoholmens musik. Musikken vokser ud af sangskriver og komponist Adam Fastholms fine afro-nordiske, melankolske melodier og ofte ganske mangesidede kompositioner. Adam er dansk, men voksede op i Sverige. Sammen med sin kusine, sanger Dawn Fastholm, grundlagde han Fastpoholmen i København i 2007. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

 

I juli 2010 udgav Fastpoholmen deres debutalbum "En Stund" ved det nydannede pladeselskab Free Kids Records. Et selskab, der har til huse på Nørrebro i København.

”En Stund” blev genudgivet i 2011 og høstede efterfølgende mange gode anmeldelser. Det førte blandt andet bandet til Spot Festival og en hel del koncerter både i Danmark og det sydlige Sverige.

Sangen "Himlen" blev stemt ind i toppen af Det Elektriske Barometer på P3 og forblev i toppen i 10 uger. Sangen "Min kära" var den mest spillede sang på dansk P6 i maj 2011, og magasinet Urban udnævnte ”En Stund” til ét af årets bedste album i 2011.
Startede som duo
Fastpoholmen startede som en duo, men da pladens succes begyndte at give flere og flere koncerter, kom flere band-medlemmer til, og på Roskilde Festivals Pavillon Stage 2011 præsenterede Fastpoholmen sig for første gang som et otte mands band.

Fra da af bestod Fastpoholmen ud over Adam og Dawn af Thomas Fløe Nielsen, Kristoffer Sidenius, Jay Habib, Trine Trash, Kristian Rinck-Henriksen og Anders Juhl Nielsen.
Prisvindende andet album
I 2013 kom Fastpoholmens andet album "Andas In" endelig på gaden. Nu også officielt i Sverige. Albummet fik glimrende anmeldelser i alle medier og denne gang blev udgivelsen også ledsaget af nogle stærke musikvideoer til singlerne ”Över”, ”Tron” og ”Springer”, der underbyggede sangenes udtryk.

Sommer og efterår 2013 spillede Fastpoholmen cirka 30 koncerter - mest i Danmark, men også "Putte i Parken", og på "Øland Roots" i Sverige. En anmelder skrev i Hallå Kalmar: ”Fastpoholmen spiller et mix af genrer som selv om det lyder mærkeligt på papiret, i virkeligheden lyder helt genialt.”

I november 2013 vandt ”Andas In” en Danish Music Award for årets bedste danske world musik-album.
Nyt studie
Vinteren og foråret 2014 havde Adam samlet sange til en lille EP. Udgivelsen bar navnet ”Mumin” og omfattede seks kraftfulde sange, der spændte fra intime afro/folk-sange til de mere mørke og indadvendte elektroniske sange.

Fra november 2014 til november 2015 blev Fastpoholmen streamet worldwide over 800.000 gange og dette på trods af, at der ikke blev udgivet noget nyt materiale i perioden.

I sommeren 2015 byggede Free Kids Records og Fastpoholmen et midlertidigt studie under Det Ny Teater i København. Her blev de 11 numre til bandets seneste album ”Drömmer Du?” (2016) indspillet.

Links
Fastpoholmens hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

FOCUS

Koncert
Focus er uden tvivl et af Hollands mest succesfulde internationale rockbands. Det var i storhedstiden i 70’erne, at superguitaristen, Jan Akkerman, ledte gruppen sammen med Thijs van Leer, der spillede hammondorgel, tværfløjte og sang.

 

Hittene kom i form af instrumentale melodier som “Hocus Pocus”, “House of the King” og “Sylvia” fra pladerne “Moving Waves”, “Focus 3” og “Hamburger Concerto”. Og det var også i dette årti, at Focus lagde Roskilde-festivalen ned med et brag af en koncert!

 

 

Efter et comeback i begyndelsen af 2000, resulterede det bl.a i “Focus 8” og “Focus 9”, og et helt nyt line-up. Thijs van Leer på sang, fløjte og hammondorgel, den berømte Focus trommeslager Pierre van der Linden, som blev medlem af gruppen på gruppens andet album “Moving Waves” fra 1972. 

Pierre van der Linden er internationalt anerkendt for sine færdigheder, og er fortsat en definerende og vigtig faktor i FOCUS lyden. Guitarist er Menno Gootjes og basist Udo Pannekeet, som udgør bandets nuværende line-up.

 

 

En ny FOCUS æra er kommet og det er med en forynget passion i bandet og det netop udgivet album “Focus 11” at bandet forbereder sig til dets 50 års jubilæum!

 

Thijs van Leer - Hammond-orgel, fløjte og vokal

Pierre van der Linden - Trommer

Menno Gootjes- Guitar

Udo Pannekeet - Bass

HeadQuarters

L.T. VALENTIN (m/ band) + Rigmor

Koncert
Troubadouren L. T. Valentin er født og opvokset i det vestjyske. Hans folkinspireret musik har taget ham fra de små barer til SmukFest, SPOT og diverse andre festivaler. Det borgerlige navn er Lasse Tarp Valentin, og han udgav i foråret 2017 sin debut “Tilstande i Øst og Vest”. Sidenhen har han været i rotation på P6 Beat, turneret flittigt både solo og med band, og været en af de udvalgte i Karrierekanonen 2018.

 

➤ HQ åbner: 19.00

➤ Koncertstart: 20.00 (for support)

➤ DJs fra kl. 22.00 – 03.00. 

➤ Forsalg inkl. gebyr: 50 kr. 

➤ Entré i døren: 60 kr. 

 

 

L. T. Valentin henter inspiration fra sangskrivere som Neil Young, Bob Dylan, Damien Jurado, Richard Swift og Kevin Morby.

 

I Februar 2019 udgav han sit seneste album ”Villerst Minde”.

“Jeg ønsker at fortælle en side af dagens Danmark, som er tabubelagt i høj eller mindre grad. Om druk, angst, tvangstanker og selvdestruktivitet, men også om håbet for, at vi alle har en plads under solen. Med eller uden accepten fra omgivelserne. Det er sange med udgangspunkt i mig selv, men også betragtninger af mine omgivelser.” udtaler L. T. Valentin.

 

Support: Rigmor

Rigmor skriver musik og danske tekster baseret på Michael Strunges underfundige, maniodepressive tekstunivers. Musikken bærer præg af, at teksterne, deres egne såvel som Strunges, kan læses som selvstændige digte. De fire bandmedlemmer er fascineret af måden hvorpå Strunge anskuer verden og udtrykker vores alle sammens op- og nedture.

Den overbevisende kvindelige vokal og de melodiøse kompositioner understøttes af et råt udtryk fra bandet. Bandet betegner musikken som melankolsk indiepop, der trækker tråde til 60’ernes pompøse rockgenre og ikke mindst den forbilledlige Annisette.

Rigmor tager flere væsentlige emner op gennem musikken og ikke mindst de samfundskritiske tekster. De er et billede på den fremstormende debat om flere kvinder i musik med en stærk, kvindelig frontfigur, der både er skrøbelig og rå. Deres afsæt i Strunge har givet bandet anledning til at få afløb for følelsen af at stå uden for samfundet, utilstrækkelig og ude af balance. Dette er et udgangspunkt man har kunnet forholde sig til i årtier før vores generation, og Rigmors vision er, at musikken kan blive et samlingspunkt for nutidens unge generation og opfordre dem til at søge uden for samfundets transportbånd.

Musikhuset

Grarup Allstars

Koncert

Med Årets Live pris i kategorien DMA Blues cementerede Garup Allstars sin position som et af Danmarks absolut bedste live-bands, også udenfor blues-genren. Et foreløbigt højdepunkt for orkestret, som vader i superlativer og fantastiske anmeldelser.

Grarup Allstars er netop et “rigtigt” live-band. Et band der lader sig føre af musikken, hinanden og stemningen hos publikum, fremfor alt for mange pre-aftalte ting. For derved at nå dybere og højere musikalsk på stedet, på aftenen.

For med orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Poul Krebs og Peter Sommer, Danmarks soulsax nr. 1 Niels Mathiasen fra Gnags og Poul Krebs, Johnny Madsens bundsolidt svingende bassist Niels Nello Mogensen, super-ekvilibristen Uffe Steen på guitar, Esben Bach’s virtuose trommespil og ikke mindst landets måske bedste soul/blues sangerinde Margrete Grarups enestående vokal, kan det kun blive en speciel aften!

Live cd’en That’s What Love Can Do – LIVE – nomineret til DMA 2017 viser netop dette:
That’s What Love Can Do – Live, er bluesmusik af høj, høj klasse. Der bliver ganske enkelt spillet blændende veloplagt. Og som sådan er de en gave til den danske bluesscene."

Grarup Allstars består af nogle af landets dygtigste musikere, og anmelderser fra tidligere shows taler sit tydelige sprog:

”En overvældende musikalsk oplevelse udover det sædvanlige"

”Der kan ikke findes ord store nok til at rose dette hold. En oplevelse af dimensioner!”

”Det var et berusende, nærmest euforiserende trip, en koncert, som intet lader tilbage at ønske. All Stars. Ja lige netop!”

”Det er seks fænomenalt dygtige musikere, og de spiller og synger ganske enkelt forrygende, med stor sikkerhed, opfindsomhed, charme og stærkt smittende spilleglæde.”

”Grarup Allstars leverede et brag af en koncert og blæste publikum bagover.”

”Danmark har fået en ny supergruppe!”

Line-up: 

Uffe Steen - guitar (Shades of blue) Vinder af DMA 2017 årets livepris, Ben Webster prisen 2015 

Palle Hjorth - orgel, kor (Krebs/Falch) Årets musiker Steppeulvprisen 2014

Niels Mathiasen - saxofon (Gnags)

Niels Nello Mogensen - bas, kor  (Johnny Madsen)

Esben Bach - trommer (Kenn Lending)

Margrete Grarup - vokal (Uddannet sanger og sanglærer på Nordjysk Musikkonservatorium)

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Tivoli Friheden

Søren Sko / Benjamin Koppel - Nat King Cole 100 år

Koncert

Sammen giver de to – med hjælp fra nogen af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire. Netop i år ville Nat King Cole være fyldt 100 år og selvom legenden ikke er mere, lever hans vidunderlige sangskat videre. 
Glæd dig til en vidunderlig indbydende koncert, med ro på, et skævt smil og fuld af flirt.

Den danske sanger Søren Sko har, lige siden den efterhånden legendariske duo Sko & Torp debuterede i 1989, været en uundværlig bestanddel af den danske musikscene, centralt placeret som en af landets fineste sangere. Saxofonisten Benjamin Koppel udgav sin debutplade som bare 18-årig i 1993, har siden spillet med alle de største internationale jazzstjerner, udgivet knap 50 plader i eget navn og modtaget et hav af priser og hædersbevis.

I 2018 udsendte Søren og Benjamin pladen On Cole med udvalgt klassikerne og resultatet er ganske enestående, med Sørens rå og upolerede rockstemme og Benjamins melodiske overskudssaxofon i centrum, høstede albummet anmelder roser og er en af de mest spillede jazz udgivelser sidste år. En plade af format, der rammer lige så bredt og folkeligt, som den kan måle sig på den internationale jazzscene.

Atlas + Voxhall

The KutiMangoes

Koncert

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Her i 2019 rammer bandet landevejene i Danmark og Tyskland, og til september udkommer nyeste album fra bandet. Denne aften vender de tilbage til Atlas i Aarhus.

 

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til fem Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som i Danmark.

I November '16 udkom “Made In Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet fik store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt to DMA og er blevet spillet flittigt verden over på blandt andet BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen "Tolma" fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Og den tredje udgivelse kommer som skrevet på gaden september 2019 med release samme uge som koncerten på Atlas.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.
"Made In Africa"-anmeldercitater
"Bedre end den fænomenale debut... En skive, der vil blive stående." 5/6 Gaffa

"Great album! Very authentic and such great playing!" BBC (UK)

"World-class afro-jazz." Globalagogo (US)

"Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!" Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF)

"Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?" Kieler Nachtrichten (DE)
Line-up
Michael Blicher - saxophones, flute
Gustav Rasmussen - trombones, guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes, moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion
Links
The KutiMangoes' hjemmeside
Instagram
Facebook
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Satanique Samba Trio (BR) + Ærkenbrand

Koncert

Alle afkroge af den traditionelle brasilianske musik er blevet endevendt i Satanique Samba Trios udforskende musikalske rejse. Fra samba til forró, over bossa nova og lambada, har denne brasilianske (spoiler alert!) kvartet (jep, det er rigtigt, de er ikke en rigtig trio) siden 2002 sendt virulens, dissonans og provokationer ned gennem den stolte brasilianske musiktradition.

Deres musik er drevet af et simpelt, men frugtfuldt æstetisk mål: En dekonstruktion af de mest almindelige klichéer indenfor brasiliansk folkemusik. Deres konfronterende attitude på området forklarer måske deres navn: Ordet ”Satan” er hentet fra de hebræiske udtryk ”Ha-Satan”, der betyder ”the accuser, the adversary”.

Sagt med andre ord; hvis du nogensinde har spekuleret over, hvordan traditionelt brasiliansk folkemusik ville lyde, hvis det blev udsat for en forbandelse, så er Satanique Samba Trio den hurtigste og coolest måde at finde ud af det på!

Ærkenbrand
Ærkenbrand er en Århus-baseret eksperimentalrock-gruppe, oprindeligt påbegyndt som en duo bestående af Antonius Lovmand og Sebastian Mørch i et afsides hjørne af Djursland. Bandet, der nu er udvidet til en kvartet med hhv. Andreas Thomsen og Zeki Jindyl, har siden 2014 udgivet et eklektisk bagkatalog på tværs af adskillige genrer og udtryk. Denne udvikling har senest taget en drejning ind i et unikt spændingsfelt mellem hypnotisk repetition og teknisk intensitet.

HeadQuarters

Xenoblight + Support: Wayward Dawn + Galge

Koncert

Xenoblight er et dansk ekstrem metal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers.

➤ HQ åbner: 19.00

➤ Koncertstart: 20.00

➤ DJs fra kl. 23.00 – 05.00.

➤ Forsalg inkl. gebyr: 70 kr.

➤ Entré i døren: 80 kr.

Selvom bandet er et relativt nyt skud fra starten af 2017, brugte Xenoblight omhyggeligt året på at skrive deres første skive, samt spille et begrænset antal shows (med debut på Metal Magic Festival 2017).

I slutningen af året tog bandet til SolnaSound Recording i Stockholm med Simon Johansson (Wolf/Memory Garden) og Mike Wead (King Diamond/bibleblack) bag knapperne, for at optage deres debut plade ”Procreation” som udkom 8. februar 2018.

I 2018 og 2019 er bandet nu klar til at løslade deres musik til verden og spille enhver scene der kan holde til den kæbeknusende lyd der er Xenoblight – hvilket lod til at resonere med Danmark og juryen ved Wacken Metal Battle 2018 som sendte bandet til finalerne ved Wacken Open Air 2018 hvor de tog 4 pladsen hjem imod 28 internationale finalister.

+ Support: Wayward Dawn

Med base i Skanderborg, spiller Wayward Dawn intens og hensynsløs dødsmetal. Bandet trækker lytteren ind i en verden af ond nihilisme og monstrøse lydbilleder med tordnende dobbeltpedaler, pulveriserende basstykker og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Bandet er kendt for dets hyper-energiske liveshows og har bl.a. spillet i Tyskland, på SPOT Festival og Aalborg Metal Festival samt opvarmet for bands som Jinjer (UA), Red Warszawa, Nailed to Obscurity (DE) og BAEST. I 2018 udgav de deres debutalbum ‘Soil Organic Matter’.

+ Support: GALGE

Galge er et århusiansk fire-mands dødsmetal band, der med tandudtrækkende trommer i fartbødeegnet tempo, guitarspil fra den 7. himmel og stride strømme af bræk, galle og brøl, sørger Galge for at du i den grad bliver klynget op og ikke kommer ned foreløbigt.

Aarhus Teater

Kulissen Live-podcast

Koncert

Vær med på første hånd, når vi på Scala-scenen optager podcast for øjnene af publikum med Aarhus-forfatter Svend Åge Madsen og litteraturprofessor Henrik Skov Nielsen.

Siden begyndelsen af 1960’erne har Svend Åge Madsen stået som en af Danmarks mest toneangivende forfattere og dramatikere. Blandt hans mest kendte værker figurerer romanen Se dagens lys (1980), der nu for første gang sættes på scenen på Aarhus Teater i en dramatiseret version. Se dagens lys har urpremiere på Scala d. 13. september.

Svend Åge Madsens forfatterskab er lige så omfangsrigt, som det er finurligt, og for århusianske læsere rummer hans værker den særlige bonus, at det giver mulighed for at opleve deres by fra en helt ny vinkel.

I livepodcasten på Scala taler Svend Åge Madsen med professor Henrik Skov Nielsen fra Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet. Henrik Skov Nielsen, der bl.a. har skrevet bogen tertium datur om Svend Åge Madsens forfatterskab.

Samtalen er et led i Aarhus Teater-podcasten Kulissen, der beværtes og modereres af journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing.

  • Livepodcasten præsenteres i samarbejde med FO Aarhus
Radar

Vikings on Tour - Krauka, Virelai & Asynje

Koncert

Vikingerne indtager Radar i Aarhus 21. september med ægte kærlighed til den nordiske musikkultur. Kom ned til fest, fællessang og kædedans, når Krauka, Asynje og Virelai spiller op med blandt andet lyrer, drejelire, skalmejer, trommer og moderne elektroniske instrumenter.

KRAUKA
De seneste 20 år har Krauka hærget vikingemarkeder og festivaler fra alt mellem Lithauen mod øst og Californien mod vest, og udbredt hedenske ord fra vikingetiden ristet over en vild bund af lyrer, fløjter, trommer og strømførende udstyr.

Krauka er et unikt orkester, både i kraft af kompositionerne og instrumenteringen. Kvædemandssang, skalmeje, lyrer, jødeharpe, overtone- og benfløjte danner sammen med elbas og trommesæt et magisk og særegent lydunivers.

Musikken er inspireret af gamle nordiske melodier samt islandsk sang- og kvadtradition, mens lyrikken har rødder i sagaerne og nordisk mytologi.

Hos Krauka er der både elementer af nordiske folkemusik, skæve taktarter og moderne rock/pop. Siden starten for 20 år siden har Krauka turnéret i hele Norden, USA og Østeuropa, mens de udgivet 8 CD'er.

ASYNJE
Asynjes musik fører lytteren gennem et drømmende univers tilbage til nordens ældste tider fra vikingetidens tågede sletter til langhusets vilde fest.

Gruppen har siden starten af 00erne været en del af den danske folktronica/neofolk scene og består af medlemmere fra bl.a Sorten Muld, Valravn, Huldre og Heilung. Med et væld af urgamle instrumenter som drejelire og vikingelyre, trommer og naturbeats, samt Nanna Barslevs fortryllende nordiske stemme, sætter Asynje scenen for en fest med medinvolvering og nærvær.

VIRELAI
Virelai er kraftfuld middelalder-folk og poetiske, nordiske ballader. Alt fremført med varm, vild energi og hjertet forrest.

Orkesteret har turneret i Norden, Europa og den øvrige vide verden gennem de sidste 20 år, og har udgivet seks albums.

Virelai er en kærlig hyldest til de nordiske rødder og der er garanti for fest, kædedans og fællessang.

Den Gamle By

Tilbage til 1970'erne

Børn

Rejs tilbage til 1970'erne. Til ligestilling. Til kollektiverne. Til Bob Dylan. Til Hula-hop ringe. Til båndoptager og brede bukseben. 

Nyhed! Elle boutique åbner i Den Gamle By.

Hvornår: 14.-15., 21.-22. og 28.-29. september.

Program:

Hør de velspillende Dylan Duos kendte Bob Dylan-numre, kl. 11-16 i 1974-kvarteret.

Kom med til åbningen 21sept., kl. 12-14.30 af Elle boutique og mød mød den tidligere internationalt kendte fotomodel Annette Hoyer Bell, som grundlagde butikken i 1968.

Prøv campingvognen med escaperoom og løs forskellige opgaver og gåder.

Få en køretur i Boblen, kl. 10-16.

Kom til modeshow og se eller gense hvordan moden var i 1970'erne.

Glæd dig til lege fra 1970'erne, kl. 10.30-14.30.

Verdenssuccesen Bang & Olufsen og den danske radio/tv-produktions historie, foredrag og udstilling.