Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Radar

Mellemblond + Upopulær Mekanik

Koncert

Mellemblond:
Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under navnet Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Der er bred enighed blandt landets toneangivende sangskrivere om, at Mellemblond kan noget særligt!

Det seneste album, Guldlokzonen, udkom i maj 2018 til store roser fra den danske musikpresse. Guldlokzonen er et udtryk lånt fra astronomien, der betegner den ideelle afstand mellem en stjerne og en planet for, at liv kan opstå på planeten.

Med afsæt i skitser og arrangementer fra hjemmestudiet er pladens sange produceret og mikset af Mads Brinch og Kristoffer Munck Mortensen, der fortsætter samarbejdet fra de sidste to Mellemblond-plader. Desuden medvirker et hold af fremtrædende musikere fra den danske musikscene.

Kristoffer siger selv om pladen: “Jeg tog et spring ud i at indspille og producere selv på et lille studie set-up jeg både kunne bruge hjemme og ude. Det ændrede musik- ken og teksterne markant. Jeg vil kalde det en popplade, fordi den ublu trækker på referencer fra alle mulige genrer. Den røde tråd bliver så istedet vokalen og tekstuniverset. Jeg siger tingene mere ligeud denne gang og er nok landet et sted mellem Seebach og CV i omgangen med sproget. Der er en del ømme kærlighedssange på pladen og en form for romantik, både den lyse og den mørke, præger teksterne.

Upopulær Mekanik:
Med debutalbummet Palaver trådte enmandsorkesteret Upopulær Mekanik ind på den danske musikscene i en ambitiøs opsætning med rigt instrumentret alternativ pop og flossede dansksprogede tekster. 

Udgivelsen blev lavet i tæt samarbejde med producer Mads Wæhrens fra ITVIVL, som også spillede med på alle sange, og musikere fra Dad Rocks!, Kvindebandet, I Am Bones, The Defectors og Ghost, Flute & Dice var blandt gæsterne i studiet. Stilmæssigt trak Upopulær Mekanik veksler på både pop, indie, folk, klassisk og endda moderne kompositionsmusik. 

Nu gør sangskriver Kasper Marius Nørmark klar til opfølgeren "Reptilhjerte" - en mere stilrent rockende EP-tetralogi, der laves sammen med Mik Stegger på elektrisk guitar, Iris Marie Jakobsen på bratsch og brødrene Keld og Tom Jørgensen på henholdsvis trommer og bas.

Musikhuset

Syng i Den blå

Koncert

Fællessang fra Højskolesangbogen

Kom og syng med, når vi åbner dørene til et af Musikhusets mest populære gratisarrangementer overhovedet. Under ledelse af tidligere højskoleforstander Jens Grøn har sangglade aarhusianere i over 25 år samledes én gang om måneden for at synge fra Højskolesangbogen – i folkemunde kaldet ”Den blå”.

Sangbogens 572 sange spænder lige fra gamle salmer til pop, viser og rock, fra Carl Nielsen til Tim Christensen, fra Grundtvig til Sebastian. Højskolesangbogen har gennemgået 18 redigeringer siden 1894 og er udgivet i ikke mindre end 2,5 millioner eksemplarer.

Jens Grøn er primus motor, og ved klaveret sidder enten Marianne Nørholm Villadsen, der til daglig er organist i Tilst Kirke, eller Jesper Moesbøl, som er tidligere højskoleforstander.

Medbring egen højskolesangbog

Der er altid rift om Højskolesangbøgerne, når Syng i Den blå er på programmet i Musikhusets Café, derfor er publikum meget velkommen til at medbringe egen Højskolesangbog.

De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Fri entre

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Atlas + Voxhall

Luftens Helte

Koncert

Bemærk: Luftens Helte spiller også en familiekoncert om eftermiddagen samme dag - billetter til denne koncert købes hér.

Luftens Helte vender stærkt tilbage til VoxHall til maj! Sidste år spillede det energiske band for et udsolgt VoxHall, og det bliver med garanti en lige så stor fest til sommerkoncerten i år!

 

Det bliver en krafteksplosion af energi og nostalgi, og bandet har rystet godt i repertoireposen. Der er rig mulighed for at glædeligt genhør med de elskede sange fra film som Tarzan, Mulan, Herkules, Aladdin, Aristocats og mange flere. Men bandet har også forberedt nogle nye arrangementer af sange, Luftens Helte endnu ikke har spillet i Aarhus.

Siden bandets opstart i 2014 har Luftens Helte været på en fantastisk rejse, der har ført dem rundt i hele Danmark. Hver gang skaber de en fest, der er ud over det sædvanlige, og d. 25. maj gælder det altså hjembyen Aarhus.

Der er 100% garanti for fest og magi, når Luftens Helte indtager scenen – en musikalsk oplevelse i absolut særklasse!

Links
Luftens Heltes hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Annione

Koncert

Hvad gør man, når drømmefyren viser sig at være en sjuft?

Hvad gør man, når det først for alvor går op for én, at drømmefyren er en sjuft, i det øjeblik en bryllupsblog afslører, at han skal giftes - med en anden.
Man løber sin vej, og man holder selvfølgelig fingrene langt væk fra bryllups-bloggen, der skrives af den kæreste, han aldrig fortalte om.
Men først når man har luret så tilpas meget på indholdet, at man har materiale nok til en sang, der indeholder de forrygende linjer: “Can’t believe it. Only eighteen months to go”, og “Now the cake stand (kageopsats) has arrived”.

“Run Baby Run” er skrevet af Annione, alias Anni Ringgaard, der faldt pladask for ovenstående “lækkerbuks” og sjuft, da hun skulle optræde i New York for nogle år siden.

Nu falder hun ikke længere. Hun løber, for der var jo ikke andet at gøre.
Og Annione er for længst kommet sig så meget over lækkerbuksen, at hun nu kan underholde publikum med historien, når hun giver koncert.

“Run Baby Run” er andet udspil fra det album Annione udsender i efteråret 2017. Og ligesom førstesinglen “So Happy I Could Sing” (2016) - indspillet og produceret i samarbejde med musikerne Niels Chr. Simmelsgaard, Thomas Krämer og Frederik Larsen.

Annione har tidligere udgivet de to albums “Annione” (1998) og ”Little Blue Globe” (2005) (P4’s Ugens Album) – der indeholder radiosingler som “Sweet Little Secrets” (P3’s Ugens Uundgåelige), Lovers For A While”, “Can´t Get My Eyes Off You” og “Welcome Miami”.

Annione skriver også sange for blandt andet Signe Svendsen, Ann See og Marie Frank (“Worth It” - 2001). De to har samarbejdet siden Marie Franks debutalbum og gør det stadig.

Stærk koncertsommer i Musikhuset

Annione er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset. Du kan opleve både store internationale stjerner, imponerende jazznavne og ikke mindst en lang række gratis arrangementer - mange af dem under åben himmel. Tag et kig på Musikhusets sommerkoncerter - der er helt sikkert også noget for dig. 

Musikhusets nye udendørs scene ligger midt i Spejlbassinet og bliver blandt andet taget i brug til Anniones koncert. Scenen er centrum for den musikalske fejring af, at der er liv i Musikhusparken hele sommeren. I alle sommerweekender rykker vi cafékoncerterne udendørs og byder på koncerter med både erfarne musikere og nye lokale kunstnere. Skinner solen ikke over Spejlbassinet, rykker koncerterne indenfor i caféen. De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Atlas + Voxhall

Altin Gün

Koncert

24. maj: Vi har fanget Altin Gün til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Tyrkisk/hollandske Altin Gün genopliver 1970'ernes psykedeliske tyrkiske folk, funk og rock. Denne aften gæster den Amsterdam-baserede gruppe Atlas i Aarhus.

 

Efter at have spillet med Jacco Gardner i Istanbul blev Altin Gün-bassist Jasper Verhulst fascineret af den tyrkiske musik fra 1970'erne. Det var en tid, hvor kunstnere som Selda Bağcan, Bariş Manço og Erkin Koray kombinerede traditionel tyrkisk musik med vestlige rock-elementer.

Sammen med bandkollegerne Ben Rider (guitar) og Nic Mauskovic (trommer) satte Verhulst sig for at finde nogle tyrkiske musikere, der kunne hjælpe til med at genoplive denne lyd. Via Facebook fandt de frem til Merve Dasdemir (sang) og Erdinc Yildiz Ecevit (sang, saz, keys). Siden sluttede Jungle By Nights energiske percussionist Gino Groeneveld sig til gruppen, og bandet havde dermed fundet sin endelige form.

Altin Gün spiller både sange skrevet af førnævnte kunstnere fra 1970'erne og mindre kendte sanger/sangskrivere fra nyere tider, og så laver de også deres egne arrangementer inspireret af traditionelle tyrkiske numre. På den måde mødes forskellige verdener, og en forfriskende dansabel lyd skabes.

Altin Gün albumdebuterede i foråret 2018 med "On", der rask væk blandede traditionel tyrkisk folkemusik med funkrytmer, wah wah-guitarer og analoge orgler. Hér i 2019 gælder det bandets andet album, "Gece", der udkommer den 26. april. Albummet er spundet om tyrkisk discopop og psykedeliske lyde.

Interview med Altin Gün
What can the audience expect from the show?
"We will come with a show with songs from both the latest and the first album. Styles ranging from disco and funk to rock. With Merve’s addicting energy, Erdinc’s virtuosity on the synth and saz, Ben’s roaring guitar solos and grooves from Jasper, Daniel and Gino we’ll be sure to make you move."

What merch do you bring?
"We’ll bring both our records on CD and LP, two types of 7” and two different t-shirts."

Which song do you prefer performing live?
"We play all our songs with a lot of joy, but we also have some new songs and different arrangements which are super fresh for us still which we really enjoy to play."

How have your most recent concerts been?
"So far we have had a great time in France and Switzerland. With every show we are so surprised by the energy and feedback we get from the audience. We are also very much looking forward to our time in Germany and Denmark with at the end of this tour an amazing spot on the mainstage of We Love Green Festival in Paris, sharing the stage with great artists like Tame Impala and Erykah Badu. Also our friends of Mauskovic Dance Band will be there and we are very much looking forward so spend time with them again."

Beslægtede navne
Athena
Baba Zula
Moğollar

Links
Altin Gün på Facebook
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Klassiske eksamenskoncerter

Koncert

Flere af de konservatoriestuderendes eksaminer afvikles som offentlige koncerter.

(BA = bacheloreksamen, KA = kandidateksamen.)

Program:

11.00 Daniel Kjær Holmberg, sang, KA

13.30 Josef Gottlander, sang, KA

14.30 Mariann Mikkelsen, sang, KA

Fri entré 

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Radar

Visitor Kane + Josiah Konder + Trader

Koncert

Visitor Kane
Patrick Kociszeski, også kendt fra Less Win, crooner videre i soloprojektet Visitor Kane. På sit første album omfavnede Visitor Kane en verden af dunkel synth pop. Nu med et band i ryggen, er dørene slået op for en nyfunden kærlighed til den guitardrevne musik. 2019 vil blive året for flere singler og et nyt album.

Josiah Konder
Josiah Konder skildrer på deres debutalbum, ”Songs for the Stunned”, livet som en rutchetur af både glæde og smerte. Det københavnske rockband formår at komme hele følelsesregistret igennem via en dramaturgisk opbygget fortælling, hvor de gennem albummet rejser spørgsmålet om de store følelser, hvor de ikke kun tager de lyriske virkemidler i brug, men lader det skinne igennem i deres kompositioner og instrumentale stykker. Tilsammen giver det et indtryk af både elegance og et dynamisk brud.

Musikhuset

Silas Bjerregaard

Koncert

Turboweekend frontmand solo i Musikhuset med nye sange

Efter 12 år som forsanger i bandet Turboweekend, er Silas Bjerregaard klar til sin første solo-turné, som han vil tage forbi Musikhuset.

Silas Bjerregaard deltog i efterårets udgave af det populære tv-program Toppen Af Poppen og gjorde sig i første program særligt bemærket med sin smukke og rørende fortolkning af Sko/Torp’s nummer Dolphin Girl.

Første solo-turné

Silas Bjerregaard er nu klar til at stå på egne ben, men rødderne er ikke glemt og publikum kan forvente musik af den samme høje kvalitet, der har kendetegnet Turboweekend. Toppen Af Poppen har bragt ny inspiration med sig, og til spørgsmålet om hvad man kan forvente af solo-turnéen svarer Silas: ”Jeg har skrevet en masse ny musik henover sommeren og efteråret, som jeg glæder mig sindssygt meget til at give et liv derude. Der er både til hjertet, til hjernen og til fødderne. Jeg kommer nok også til at tage udvalgte sange med fra Toppen Af Poppen.”

Nyt hold klar til magiske øjeblikke i Musikhuset

Silas er kendt som forsanger i det succesfulde og populære band Turboweekend, der siden 2006 har udgivet fire anmelderoste albums og spillet utallige koncerter, både i og uden for Danmark. Bandet har gennem årene oparbejdet et velfortjent ry som et af landets bedste livenavne, hvilket resulterede i en Danish Music Award pris som årets danske livenavn i 2011. Ud over dette har Turboweekend gjort sig bemærket ved at have fået en række af deres sange remixet af prominente DJ’s såsom hollandske Tiësto og engelske Joker.

Selvom Silas nu står på egne ben, er han ikke alene. Han siger: ”Jeg har samlet et fedt nyt hold af talentfulde musikere, og jeg glæder mig til at slippe en helt ny slags energi fri, så der kan opstå nogle nye magiske øjeblikke”.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern

Koncert

Stærke svenske viser

Har man oplevet den herboende svenske sanger, guitarist m.m.m. Perry Stenbäck og hans fornemme Dekadansorkester, skal man have et hjerte af støbejern for ikke at medgive, at her er et musikalsk foretagende af en kvalitet, så man forlader koncerten (eller modvilligt slukker for anlægget) med rank ryg, en sang og et smil på læben og en overbevisning om, at det dér liv nu alligevel ikke er så tosset endda.

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern har i de senere år efterladt det ene koncertpublikum efter det andet behørigt benovede over deres evner og fornemme forståelse for og fortolkninger af den svenske visetradition (Evert Taube, Cornelis Vreeswijk m.fl.) stænket med jazz og blues. ”

Perry Stenbäck: Vokal, el- & acc-guitars, steel guitar, dobro, mandolin, nyckelharpa, keyboards, dragspel
Naja Storebjerg: Kör/kor, glockenspiel, percussion
Christine Dueholm: Trummor/trommer, percussion & kör/kor
Henrik Kunz: Kontrabas & kör/kor

Fri entré

Stærk koncertsommer i Musikhuset

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset. Du kan opleve både store internationale stjerner, imponerende jazznavne og ikke mindst en lang række gratis arrangementer - mange af dem under åben himmel. Tag et kig på Musikhusets sommerkoncerter - der er helt sikkert også noget for dig.

Musikhusets nye udendørs scene ligger midt i Spejlbassinet og bliver blandt andet taget i brug til Perry Stenbäck & Dekadansorkesterns koncert. Scenen er centrum for den musikalske fejring af, at der er liv i Musikhusparken hele sommeren. I alle sommerweekender rykker vi cafékoncerterne udendørs og byder på koncerter med både erfarne musikere og nye lokale kunstnere. Skinner solen ikke over Spejlbassinet, rykker koncerterne indenfor i caféen. De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

ARoS

Gratis koncert med Aarhus Vocal Painters

Koncert

Ved hjælp af sangmaleri sender Aarhus Vocal Painters dig på en spændende rejse, når de skaber en hel koncert ved ren improvisation. Forvent at komme gennem hele følelsesregistret med både smukke harmonier og skæve rytmer. Men mest af alt: Forvent det uventede!

HeadQuarters

Wolfroy + Special Guest: Scar Polish

Koncert

HeadQuarters inviterer til en aften med den Aarhusianske Singer-Songwriter, Wolfroy, og den Berlin-baserede neo-psykedeliske lofi-artist, Scar Polish.

_______________________

➤ HQ åbner: 19.00

➤ Koncertstart: 20.00

➤ Entré i døren: 30 kr.

➤ HQ DJs fra ca. kl. 22.00 – 03.00

Wolfroy

Wolfroy er inspireret af stærke amerikanske sanger/sangskrivere som Will Oldham (Bonnie ”Prince” Billy) og Damien Jurado og selvom han har begge ben solidt plantet på jorden, er han alligevel flere gange fløjet til USA for i Nashville at lade kreativiteten og skrivelysten få frit løb. Han er en sammensat herre, 24-årige Christian Poulsen, manden bag Wolfroy, men han er samtidig en moden og afklaret ung mand, der har en temmelig præcis idé om, hvad han vil med sin musik.

”Jeg er meget interesseret i det fortællende univers. Jeg vil helst ikke fremstå for poetisk eller kunstnerisk i min lyrik. Jeg vil egentlig bare gerne have lov til at sætte ord på nogle tanker. Det må gerne være simpelt og håndgribeligt,” fortæller han og fortsætter:

”Det er mit håb, at mit forsigtige og undrende væsen kommer til udtryk i musikken og at nogen kan spejle sig i det.”

Og det kommer i dén grad til udtryk på mandens intime og inderlige, fortrolige og udkrængende debutalbum, der på samme tid rummer masser af vidunderligt iørefaldende melodier, stærke stemninger samt såvel tyste som storladne elementer. Et værk, der tæller en generøs stribe sange spundet om Christians dybe, indtagende stemme, rolige og raffinerede guitarspil og ikke mindst sange med et budskab.

Scar Polish
Berlin-based Scar Polish, moniker to British-born Robin Fisher, is the final product of a transition phase. Taking an indie rock upbringing and switching things up with the inclusion of deranged electronics, Scar Polish takes a new musical leap into dream psychedelia, gritty sampling and ethereal soundscapes, yet keeping it playful, personal, lo-fi to its fullest and, most importantly, doing DIY justice.

Atlas + Voxhall

Mildlife

Koncert

Australske Mildlife sammenblander jazz, disco og psykedeliske elementer i deres uimodståeligt groovy musik. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Mildlife udgøres af James Donald, Adam Halliwell, Kevin McDowell og Tom Shanahan, der sammen søger at skubbe musikkens grænser, når de går i studiet. I live-regi forfølges et ekstremt tight udtryk samtidig med, at der improviseres lystigt.

Debutalbummet "Phase" (2018) blev rost af alt og alle lige fra Gilles Peterson og Mount Kimbie til The Guardian og blev hyldet af radiostationer kloden rundt. Deres efterfølgende turné rundt i hjemlandet var totalt udsolgt.

Inspireret af pionerer som Can og Herbie Hancock er dét at skabe en Mildlife-sang en omfattende proces, hvor nummeret skiftevis ekspanderer og omdefineres. Indimellem starter de med en konkret idé, men oftest kommer de spontant på sporet af noget godt ved at jamme. Efterfølgende dyrkes mulighederne i stykkets stærkeste passager, og med tiden opstår færdige, formfuldendte numre. Under arbejdet med debutalbummet gik bandet på genopdagelse i den slags sessions helt tilbage fra gruppens begyndelse.

Når sangene på scenen skal bringes til live, er det en proces spundet om transformation, hvor publikum er med til at forme numrene, og hvor numrene former publikum. I disse situationer fremstår Mildlife som et kosmisk og funky husband til en fest på kanten af universet.

Beslægtede navne
Pond
Soft Machine
GoGo Penguin
Mild High Club
Methyl Ethel
The Holydrug Couple
Yussef Kamaal
The Comet Is Coming

Links
Mildlifes hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

AAVF Kids

Børn

Musikhuset bliver fyldt med kormusik

Aarhus Vocal Festival fylder Musikhuset med kor- og a capella-musik fra hele verden.

Op mod 1000 korentusiaster bliver samlet, når Aarhus Vocal Festival løber af stablen i Aarhus 30. maj - 2. juni 2019.

Kig herunder, for et overblik over festivalens program.

Torsdag d. 30/5:

12:00-14:00 AAVF Kids - workshops og koncerter for børn
Filuren, Gratis entré

12:30-14:00 Singularities Ambient Choir
Kammermusiksalen, Gratis entré

14:15-16:00 AAVF Sings workshop
Stående koncert, Foyer Syd, Gratis entré

Fredag d. 31/5:

12:20-13:45 Midday Concerts 
Stående koncert, Foyer Syd, Gratis entré

19:30-22:00 Elements of Vocal Jazz 
Store Sal, Læs mere og find billet

Lørdag d. 1/6:

12:20-13:45 Midday Concerts
Kammermusiksalen, Gratis entré

19:30-22:00 Elements of the North 
Store Sal, Læs mere og find billet

Vil du vide mere? Besøg Aarhus Vocal Festivals hjemmeside.

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Aarhus Vocal Festival

 

 

Atlas + Voxhall

Mads Houe & The Quavers + Fauna Fem

Koncert

Mads Houe & The Quavers er et innovativt orkester ledet af den aalborgensiske trommeslager og bassist Mads Houe Sørensen. Han har med orkestret påbegyndt en kompromisløs musikalsk rejse med et ønske om at formidle aspekter af livets facetter. Siden gruppens begyndelse i august 2015 har The Quavers indspillet deres debutplade ”Mass Quave”, som har høstet fine anmeldelser i blandt andet Jazznyt og Jazzspecial og derudover airtime på blandt andet Radio Jazz og DR P8 Jazz. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Albummet, som blev optaget live i Finland Studio, er et forsøg på at afspejle og formidle, hvordan tilværelsen kan være travl og spændende, men at der også skal være plads til stilhed og eftertænksomhed. Musikken henter inspiration fra en bred vifte af genrer. Bandet spiller således både funk, swing og i nordisk jazzet stil. Dette er med til at skabe det store lærred, Mads Houe Sørensen gerne vil male på med orkestret, hver gang de er ude at spille.

Bandets koncerter emmer af liv og kærlighed til musik og jazzen og dens umålelige rammer. Musikken skal opleves live, da hver koncert vil give musikken et unikt præg. I bandet er det største ønske at give publikum en fantastisk oplevelse. Derfor gør de altid deres ypperste for at nå udover scenekanten. Udover at have spillet en hel del i Aalborg har gruppen gæstet Aarhus, Bjerringbro, Hjørring, Frederikshavn, Sæby og Hobro fordelt på omkring 20 koncerter, og koncerterne har efterladt sig tydelige spor! I foråret 2017 nåede orkestret en tredjeplads i den landsdækkende konkurrence DM i Ung Jazz.

Gruppen består af Andreas Bergholt, Tadas Pasaravicius, Salvador Olmos, Mads Kirkegaard, Dan Hejslet, Thorbjørn Lervig og Mads Houe. Bag alle musikerne gemmer sig utællelige års erfaring med musik og koncerter, og bandmedlemmerne er i forvejen godt forankret i det nordjyske musikmiljø.
Anmeldercitater
“Tak! Så kom det. Et dansk band, der har fanget tendensen, og laver funky jazz med masser af blæs … Det er en ekstrem sjælden følelse hos en dansk jazzanmelder anno 2016 … Det er nostalgisk og superlækkert.” – Niels Overgård, Jazznyt.

“Vi får både noget soulet og r&b-agtigt og noget mere lyrisk og rendyrket - alt sammen jazzet og dejlig levende. Det hele stemmer godt og bandet spiller med en fin balance, der kommer flot til sin ret i en bemærkelsesværdig ukrukket og transparent lydproduktion.” – Peter Rahbek, Jazz Special.
Fauna Fem
Lyden af Fauna Fem er på en gang enkel og kompliceret, uprætentiøs og sirligt sammensat. De er både på jagt og på vagt, i spring og i dvale, i flok og på egen hånd, på sporet og i skjul.

Fauna Fem er trommeslager og komponist Andreas Skambys nye projekt, som første gang så dagens lys i forbindelse med Aarhus Jazzfestival 2018. Bandet består af fem musikere, som Andreas kender og spiller sammen med i andre konstellationer – blandt andre I Think You’re Awesome, Alex Jønsson Trio og Bagland (NOMAD).

Line-up:
Andreas Skamby (drm)
Mathias Jæger (p, key)
Jens Mikkel Madsen (b)
Scott West (trp)
Jonas Enevoldsen (sax)

Links
Mads Houe & The Quavers på Facebook
Andreas Skambys hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Elements of Vocal Jazz

Koncert

Et musikalsk topmøde mellem svenske The Real Group og det amerikanske vokalensemble Accent der tager publikum med rundt i en verden af vokaljazz.

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Aarhus Vocal Festival i samarbejde med Musikhuset Aarhus

Indenfor vokal verdenen har cappella-sanggruppe Accent udskåret sin egen niche. Inspireret af de magiske jazzharmonier kendt fra grupper som TAKE 6 og, før dem, Hi-Lo's, har de seks mænd i ACCENT, fundet deres egen måde at være arrangører og instrumentalister på. De tager deres kærlighed til close harmony jazz - jo tættere og mere indviklet des bedre - så langt det kan lade sig gøre.

Det usandsynlige møde Jean-Baptiste ("JB") Craipeau (Frankrig), Simon Åkesson (Sverige), Danny Fong (Canada), Andrew Kesler (Canada), James Rose (USA) og Evan Sanders selvbeskrevne "jazz vokal nørd", kunne kun være sket i en alder af sociale medier. Efter at være blevet fans af hinandens multi-trackede videoer på YouTube, gik de sammen i 2011 og samarbejdede online på sange og videoer.

Dette arrangement er en del af Aarhus Vocal Festival. Du kan se hele programmet for Aarhus Vocal Festival i Musikhuset her.

Vil du vide mere? Besøg Aarhus Vocal festivals egen hjemmeside

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Aarhus Vocal Festival i samarbejde med Musikhuset Aarhus

ARoS

GENOPDAG: Festival skydes i gang med gratis åbningsfest

Teater

Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG åbner med en aften, der sætter alle sanserne i spil. Kom til en aften fuld af kunst, musik og performances på ARoS, besøg vores Regnbuebar og oplev live-koncerter med Velvet Volume og Kajsa Vala. Temaet for åbningsfesten er FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som også er omdrejningspunktet for udstillingen "Tomorrow is the Question". Klokken 20 uddeler Europæisk Kulturregion desuden Den Midtjyske Kulturpris, der også bygger på verdensmålene og sætter fokus på kunstens særlige evne til at skabe debat, nytænkning og forandring. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Radar

Turquoise Sun

Koncert

Psych rock bandet Turquoise Sun fra Aarhus har en lyd, der blander elementer fra 60'erne, 70'erne og 80'erne i en surfed blend, der er blevet kaldt både “futuristisk” og “overnaturlig”.

Bandet debuterede i 2015 med en selvbetitlet EP, der skaffede dem både 1. pladsen på det elektriske barometer og airplay på P6 BEAT, og nu er de så klar med debut-albummet.

Albummet udkommer 12. april i år, og det betyder, at bandet dukker op med en dugfrisk LP under armen, når de som afslutning på album-release touren holder release-fest på Radar. På hjemmebanen bliver aftenen noget ekstra særligt.

Du kan forvente up-beat sange, laid-back grooves og syrede atmosfæriske udskejelser.

Tivoli Friheden

Tina Dickow

Koncert

Tina Dickow fik sit kommercielle gennembrud med "In the Red" i 2005, der modtog dobbelt-platin i 2009 for 60.000 solgte eksemplarer.

Den akustiske guitar er trådt i baggrunden på FASTLAND, der har fængende omkvæd, energi og varme klange og ikke mindst Dickows vokal i fokus

Tina Dickows FASTLAND, der udkommer d. 28. september, er hendes 11. studiealbum, men ikke desto mindre er der masser af nyt under solen på det dugfriske album. Den århusianske sangerinde fortæller:

"Det nye denne gang har været, at guitaren ikke talte til mig, da jeg skulle igang med at udvikle de sang-ideer, jeg havde. For at arbejde mig ud af den skriveblokade, det affødte, satte jeg mig i stedet bag trommesættet eller med en synthesizer. Jeg måtte gentænke alle mine ideer og finde nye veje frem. Det har gjort, at vi, hvis jeg selv skal sige det, har ramt en fed balance mellem det skarpe og energiske og så det dybe og emotionelle. Der er faktisk en hudløshed i, at jeg ikke har haft guitaren at "gemme mig bag", hvis man kan sige det sådan".  

Det er fire år siden, Dickows til dato bedst anmeldte album WHISPERS udkom, og de fire år har hun brugt på at turnere albummet i Danmark og udlandet, samtidig med at hun har skrevet selv-biografien TÆL TIL TINA og, nåja, fået sit tredje barn med sin islandske musiker-mand, Helgi Jónsson. 

"Jeg tror faktisk, min skriveblokade kom sig af, at jeg følte, jeg havde sagt alt efter at have skrevet TÆL TIL TINA. Altså, det var faktisk en helt fantatisk følelse af, at nu kender de mig; nu behøver jeg ikke længere vise nogen, hvad jeg står for. Derfor var der tomt i mit hoved. Men på den anden side af den tomhed åbnede der sig jo så en frihed, for hvis jeg ikke længere behøver kæmpe for at vise folk, hvad jeg står for, så er jeg jo fri til at lave alt, hvad der falder mig ind!"

FASTLAND indeholder singlerne ADAMS HOUSE, som hun oprindeligt skrev til Kronprins Frederiks fødselsdag og i den forbindelse optrådte med i Royal Arena. 

FANCY, en klaver-båret og mere elektronisk anti-materialisme-sang, hun har skrevet for at dreje sig selv væk fra forbruger-kulturens tanke om, at man skal eje bestemte ting for at vise, at man er en succes; at man er god nok. 

DEVIL'S DOOR, en sang, der ganske enkelt handler om at være så forelsket i og besat af et andet menneske, at man vil gøre hvadsomhelst, altså hvadsomhelst! bare for et øjeblik alene med sin udkårne. 

OBS! Vi gør opmærksom på at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag

HeadQuarters

Red Lama + The Oceans

Koncert

Red Lama og The Oceans præsenterer henholdsvis psykedelisk rock og støjpop i international kaliber. 

➤ HQ åbner: 19.00

​➤ Koncertstart: 21.00

​➤ Forsalg: 50 kr.

​➤ Entré i døren: 75 kr.

​➤ Kærlighed: 100P

_______________________

Red Lama
Red Lama kan bedst betegnes som Danmarks bedste bud på et psykedelisk rockband med internationalt potentiale. I 2018 udgav de først fuldlængde albummet ’Motions’ med singlerne ’Post Optimism’ og ’Fular’ der er blevet rost og spillet på P6 Beat. Nu er bandet er atter aktuelle med EP’en ’Dogma’, der er blevet til i samarbejde med Graham Sowerby (AK/DK), Tommy Kamp Vestergaard (60 minutes of Mew) og Rune Rask (Suspekt).  

Der er dog ingen tvivl om, at det er på livescenen, hvor deres musik for alvor kommer til sin ret. Med fokus på stærkt sammenspil og forsanger Johannes Linnets dragende og hypnotiserende performance, har bandet vundet både publikum og anmeldernes hjerter. Det har udlandet ikke mindst fået øje på, hvilket har resulteret i en lang stribe af koncerter i Finland, Sverige og Tyskland.

En anmelder gav dem eksempelvis følgende ord med på vejen: “(…) an extraordinarily intense and mesmerising display of tribal neo-psych that will surely be remembered as one of the best concerts this year” (Rockfreaks.net). 

The Oceans
Støjende guitarer, insisterende beats og fængslende melodier. Sammen indkapsler dette essensen af The Oceans. Duoen bestående af Dan Joe & Linus Valdemar er baseret i København og har eksisteret siden november 2014 – udtrykket er en kombination af byens puls, støj og kaos, samt roen man finder i dette hav af impulser.

Duoen udgav den 20. August 2018 EP I, som er en del af en dilogi, hvor EP II udkommer den 29. marts 2019. De to EP’er er cremen af det sangskrivningsarbejde, duoen har lagt vægt på siden begyndelsen. EP I er den glade, lyse sommerplade, hvor EP II er modsætningen; den melankolske, mørke vinterplade

The Oceans har til trods for de få udgivelser allerede fået Airplay på bl.a. P4 og P6Beat, og de har spillet koncerter og festivaler såsom Bands of Tomorrow Music Awards 2015, Offspring Festival 2016, Summer In The City 2017, Uhørt Festival 2017, Gimle Sound-Tjek 2017 og Uhørt Præsenterer 2018.