Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Train

ARTIGEARDIT @ AVENUE ONE

Koncert
Aarhus Volume & Train præsenterer Artigeardit i AVENUE ONE, Ridehuset.

Artigeardit, et af de varmeste navne i den danske musikindustri, spiller på årets største kulturbegivenhed i Aarhus i 2021. Du vil virkelige ikke misse den her. Så skynd og og sikre dig din billet.

Denne begivenhed er en del af Avenue One by Aarhus Volume.

Det blot 24-årige talent, Artigeardit fra Mørkhøj, er en af de mest interessante, talentfulde og omtalte artister på den danske hiphop scene.

 

Ardit har på sin helt egen måde skabt et musikalsk og visuelt univers omkring sig, som den danske musikbranche aldrig har set før. Gennem hans tekster fortæller han historier fra sit eget liv på godt og ondt. Lyden er ikonisk, forførende og let genkendelig - du er aldrig i tvivl, når du hører hans hits i radioen. Han har en stor håndfuld loyale fans, der kæmper om forreste række til hans koncerter, og hans målgruppe karakteriseres som den mest festparate generation hidtil, nemlig Generation Z. Gaffa beskriver Ardits LIVE optræden i Odense med følgende citat:

“Artigeardit er heroin for Generation Z, og for os andre, så har det været en sand fornøjelse igen at føle sig start-tyver-brandvarm.”

Den unge rapper er nået til et stadie i sin karriere, hvor udsolgte koncerter og anmelderroste albums ikke kommer som nogen overraskelse. Med sit voksende publikum af fans formår Ardit at holde udsolgte koncerter, bl.a i STORE VEGA. Ardits alsidighed er i en grad sjældent set før; I løbet af det seneste år, har han udgivet sange med pop-dronningen Medina, rapperen Carmon og indie-bandet Barselona - alle med stor succes.

Artigeardit er både lyrisk og poetisk og en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop scene lige nu. Den unge rapkomet udsendte i 2018 sit debutalbum ’VILDEDAGE’, der siden har genereret mere end 5.000.000 streams på Spotify alene.

2019 var et uforglemmeligt år for Artigeardit. Nu er rapperen klar til at tage tingene til næste niveau med sit nye album ’IDIOT’, der får flotte roser af toneangivende medier. ’Men grunden til, at han stadig er med i kampen om tronen, er, at han viser en ny lyd og en ny Artigeardit på hver udgivelse.’ 5 stjerner, Soundvenue.

OBS: Koncerten er med unr. siddepladser.

 

Train

RED KITE

Koncert
Mixing elements of electronic, jazz and classical music Red Kite is a sextet led by Danish pianist Esben Tjalve. The band features some if the best musicians playing on the London and European Jazz Scene; Phronesis' Jasper Høiby on bass, Jellymould artist and London scene-maker Hannes Riepler on guitar, Italian trumpeter Fulvio Sigurta, Ross Hughes on bass clarinet and Tim Giles on drums.

 

“Pleasingly melodic but also deeply rhythmic, easily digestible yet subtly challenging, and just full of good ideas allied to exemplary playing.” The Jazz Mann

Their new album “Theory of Colours” is an experiment with different colours in a musical sense, combining a composed score and improvised sections with synthesizers and various effects on acoustic instruments that can all be realised live on the bandstand. From cinematic meditative soundscapes to groovy noir tunes the structure of the music allows for the improvised parts to interact and co-exist with the written material and leave the individual musician space to create their own sound within the band. The music cannot really be defined by genre.

 

This is fresh, clever, well composed and beautifully performed music.

 

Fulvio Sigurta - trumpet

Hannes Riepler - guitar

Esben tjalve - keys

Jasper Høiby - bass

Tim Giles - drums

Train

FRAADS @ AVENUE ONE

Koncert
Aarhus Volume & Train præsenterer FRAADS i AVENUE ONE, Ridehuset.

 

Et kæmpe stjerneskud rammer ned i Aarhus, når FRAADS lægger vejen forbi Avenue One i Ridehuset. Med deres pop, elektroniske lydunivers, skiller FRAADS sig ud fra resten af flokken i den danske musikindustri med unikke produktioner og et tekstunivers der skiller sig ud som helt sit eget. Der er lagt op til en fest når FRAADS træder op på scenen i den ikoniske Ridehus-bygning. FRAADS får support fra den sejeste DAYYANI som varmer publikum op med sin fantastiske stemme og fremtræden!

 

FRAADS havde glædet sig utrolig meget til at afslutte 2020 med deres trofaste fans sidste år, men ser nu i stedet frem til et forår, hvor verden forhåbentligt er åbnet mere op:

 

’Sidste år havde vi virkelig gjort os umage med touren. Skabe en samlet fortælling, som vi virkelig kunne mærke, at publikum forstod og vibede 100% til. Vi havde sådan glædet os til nytårsbraget; men nu er vi mere klar end nogensinde til at levere det fedeste show vi har lavet til dato i foråret. Den her koncert bliver for alle, der savner livemusik og som ikke kan vente til at have det vildt sammen igen’ udtaler FRAADS.

Sidste år spillede duoen tour, hvor de bl.a. væltede fans bagover til 2 x udsolgte Store VEGA. GAFFA skrev bl.a. i en 5-stjernet anmeldelse:

 

"Så tak, Fraads, for at udfordre dansk hiphop og for at udfordre den tilhørende performance. I har inviteret mig ind i en verden, der er ny, spændende og pirrende. Og som jeg kun har lyst til at udforske yderligere og være en del af."

 

Med udgivelsen af debutalbummet ’FRaaaDS’, fik de utrolig ros fra toneangivende medier som Politiken, Information, Soundvenue og Bands of Tomorrow. Nu er de i studiet igen og arbejder stærkt på at vise nyt frem til deres loyale fans i løbet af foråret.

Train

HANS PHILIP @ AVENUE ONE

Koncert
Aarhus Volume & Train præsenterer Hans Philip på Avenue One i Ridehuset!

 

Det bliver en magisk, når en af Danmarks absolut største stjerne rammer Avenue One. Hans Philip har været en af de mest funklende stjerne på den danske musik himmel i mange år og står bag utallige hits både som en del af duoen Ukendt Kunstner, og senere som solo act!

 

Der er en direkte connection mellem musikken og kunstneren, når Hans Philips musik oscillerer mellem slørede og indadvendte dagbogsagtige brudstykker til beatede og fyldige produktioner med catchy opbygning og en udadvendt vibe. Hans Philip formår, som ingen andre fra generationen, at omdanne følelser, tankestrømme og øjebliksbilleder til musikalsk poesi.

Efter gennembruddet med Ukendt Kunstner vendte Hans Philip i 2019 tilbage med soloalbummet ’Forevigt’, som har lagt Spotify ned og siden er gået Guld. På ‘Forevigt’ præsenteres en hudløst ærlig Hans Philip – ud af mørke tider og ind i vuggende ballader og fængslende r’n’b-produktioner. Med sine anmelderroste livekoncerter, samt hele tre nomineringer ved Danish Music Awards i kategorierne Årets Danske Album (‘Forevigt’), Årets Nye Danske Livenavn samt Koda–prisen som Årets Danske Sangskriver.

 

Hans Philips udtryk er både enkelt og detaljerigt på samme tid – og måske er det lige netop her, magien opstår, når den ambitiøse kunstner spiller op til eftertænksomhed og fest på samme tid.

 

Vi glæder os, og vi håber i gør det samme 

Tivoli Friheden

Hugo Helmig | Kl. 20:00

Koncert

Oplev Hugo Helmig til Fed Fredag den 6. august kl. 20:00

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Tivoli Friheden

Hugo Helmig | Kl. 21:30

Koncert

Oplev Hugo Helmig til Fed Fredag den 6. august kl. 21:30

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Atlas + Voxhall

Mellemblond

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

I september udgav Mellemblond det femte fuldlængde album, "Solregn". Pladen viser en ny side af Mellemblond med et spartansk, akustisk univers, hvor sangskriver Kristoffer Munck Mortensens roste tekster træder klart frem. Albummet indeholder både nyskrevne sange og akustiske versioner af sange fra tidligere plader. Det er blevet til i samarbejde med kontrabassisten og cellisten Nils Bo Davidsen i løbet af vinteren 2020 og under forårets lockdown.

 

Gaffa gav pladen fem stjerner og fremhævede "Solregn" som ”et album der har sit blik fast rettet mod vores egen og hele verdens skrøbelighed”. Pladen indeholder også akustiske versioner af radiohittene "Et øje", "Vågnede en morgen" og "Vinterskæbner". Sangen "Vildrede", der er en duet med sangerinden Kira Skov, har kunnet høres på P6 dette efterår og i en bevægende liveoptræden i "Go' morgen Danmark".

Over fem plader og to EP’er har Mellemblond sat sit præg på det sidste årtis dansksprogede rockmusik. Gennem tiden er det blevet til fem nomineringer til Steppeulv-prisen og en række femstjernede anmeldelser og anbefalinger – blandt andet formuleret ved Weekendavisens Klaus Lynggaard, der i sin anmeldelse af pladen "Guldlokzonen" beskrev KMM som “en rockkunstner med noget på hjerte og et sprog at have det i”.

Denne aften gæster Mellemblond Atlas i Aarhus.
På scenen:
Kristoffer Munck Mortensen: guitar, vokal
Nils Bo Davidsen: Cello, kontrabas
Links
Mellemblonds hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Tivoli Friheden

Mads Langer | Kl. 21:30

Koncert

Oplev Mads Langer til Fed Fredag den 13. august kl. 21:30

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Train

JOYCE @ AVENUE ONE

Koncert
Aarhus Volume & Train præsenterer Joyce på Avenue One i Ridehuset!!!

 

Der er lagt op til en varm aften på Avenue One, når Joyce ruller ind på scenen. Med kæmpe energi og en lyd, der ikke kan findes nogle andre steder, er Joyce med enorm fart på vej til at blive et af de helt store bands i Danmark. 2020 blev året, hvor Joyce for alvor slog sig fast på den danske musikscene. I forbindelse med, at landet åbner op, er Joyce nu parat til at komme ud at spille for et hungrende publikum. Det her bliver en aften, du ikke vil gå glip af!

 

Support er FABRÄK, som kommer ud af den danske rapundergrund, men er nu skejet ud og har lagt sig mere i en punket lyd, hvor man bl.a. kan trække tråde til Slowthai og Beastie Boys.

 

’Det er svært at forestille sig en verden, hvor Joyce ikke bliver en institution i dansk rock’ skrev Soundvenue i en 5-stjernet anmeldelse af Joyces debutalbum ’Formskifter’.

 

Joyce er klar til at give publikum de absolut bedste oplevelser, når de tager Danmark rundt og spiller deres anmelderroste debutalbum, der indeholder store sange så som ’Formskifter’, ’Djævlen’ og ’Åh Nej Chefen Ringer’. Derudover har bandet brugt det seneste halve år på at lave ny musik, som de vil løfte sløret for, når de besøger 16 byer, hvor de bl.a. spiller på Train i Aarhus og Store VEGA i København. Bandet fortæller, at deres første koncerter for et stående publikum bliver en kulmination på det seneste halvandet år sammen med deres fans.

’Vores debutalbum er kulminationen af vores første år sammen som band: en indkapsling af vores fælles drømme, tanker, nedture og opture, branderter, passion, venskab, vores liv. Vi glæder os til at spille alle numrene fra pladen – og måske endda et par helt nye – for et forhåbentligt stående publikum. Det er gået stærkt for os, og vi har redet med på bølgen takket være vores fans – det har været for sygt og vi er kun lige startet!’ udtaler bandet.

 

Det hele startede med P3’s Uundgåelige singlen ’Djævlen’ i starten af 2020. Siden da har det taget fart for det unge rockband. I juni sidste år udgav de debutalbummet ’Formskifter’, der bl.a. indeholder titelsangen ’Formskifter’ og singlen ’Åh Nej Chefen Ringer’, som begge har været i heftig rotation på P3 og P6 Beat. Albummet blev også kåret som ’Årets Bedste Album’ hos GAFFA og høstede flotte anmeldelser hos både Politiken, Information, Soundvenue, Jyllands-Posten, GAFFA og Bands of Tomorrow. Det sikrede det unge band nominering til P3 Guld og 6 ud af 7 mulige nomineringer til Steppeulven.

 

Det bliver en aften med fart på! VI SES!!

Atlas + Voxhall

Guldimund

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 15. april til den 13. august. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Bag Guldimund står 30-årige Asger Nordtorp Pedersen, der var sangskriver, bassist og medforsanger på TÅRNs debutalbum ”Ud Ad Mit Vindue” (2016). Han var også igennem flere år medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres seneste album ”Bell of Wool” (2019) samt EP'en "Sobs" (2017). Han har nu helliget sig Guldimund, der oprindeligt tog sin begyndelse i 2016. Som navnet antyder, trækkes der hos Guldimund tråde til den danske sangskat. Asger sang som barn i drengekor, og hans indie-folkede univers har en umiskendelig skandinavisk tone. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

 

Det nye Guldimund-album, "Dem, Vi Plejede At Være" (12. februar, 2021), iscenesætter en meget svær og kritisk fase i et parforhold. Vores jeg-fortæller beskriver nøgternt og på nærmest Knausgård-iagttagende vis situationerne, som de udfolder sig. Hvad enten det i arrigskab og afmagt handler om at rive sine yndlings T-shirts i stykker og smadre glas i køkkenvasken som på titelsangen "Dem, Vi Plejede At Være". Eller det er iagttagelser af, hvilke ting, der ligger på natbordet ved svigermorens dødsleje, som på sangen "Stue 15". Eller om den varme hånd og ånde fra det lille barn, som giver det ekstra skub til at kæmpe for, at parforholdet skal bestå, som fremført på "Små Fingre".
Følelser i fuldt flor
Hvor teksterne forholder sig beskrivende og fri for patos, er det i fremførslen og i instrumenteringen og musikken, at følelserne får lov at udfolde sig i fuldt flor. Kontrasten mellem disse skaber et helt særligt rum for lytteren, der bliver inviteret med helt indenfor. Hver enkelt sang på albummet fremstår med sylespids præcision. Og den sitrende desperation efterlader et uafrysteligt indtryk på alle lyttere. Ikke mindst lyttere med erfaring fra, hvor opslidende en stor parforholdskrise kan være. Og hvor svært det kan være at kæmpe sig ud af krisen sammen.

På "Dem, Vi Plejede At Være" får lytteren lov til at komme helt tæt på og være fluen på væggen. Både når alt ramler sammen, men heldigvis også, når morgenluften vejres, og de lyse timer tælles.
Links
Guldimund på Facebook
Instagram
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Aarhus Lydkunstfestival: Aquatic No. II

Koncert
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Tivoli Friheden

Mads Langer | Kl. 20:00

Koncert

Oplev Mads Langer til Fed Fredag den 13. august kl. 20:00

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Train

MALMØ x SYDHAVNENS FESTIVAL

Koncert
Aarhusianske MALMØ udgav i 2017 debutalbummet "We Come From The Stars" i de nordiske lande. De blev efterfølgende signet på engelske Integrity Records, og albummet udkom i resten af verden i 2018. Pladen har fået fantastiske anmeldelser og BBC airplay, og sangen Homeland fandt vej til en BBC dokumentar. MALMØs musik er på en gang skrøbeligt og kraftfuldt med Maria Malmøs stærke stemme som et naturligt samlingspunkt og slægtskab med navne som Björk, Eivør og Under Byen.

 

I februar 2019 udkom 1. single "Frostbites" i MALMØs nye koncept EP - The Inevitable End, som er en forudsigelse i fem dele om, hvordan verden kollapser, hvis ikke vi ændrer vores måde at leve på. Udgivelsen blev fulgt op af en PR tour til London hvor MALMØ bla. spillede et par live numre i BBC Londons studio. Singlerne "Bleed Me Dry", "Farewell Roaring Ocean" og "No Words" blev derefter udgivet med hver sin art video, som optakt til albumudgivelsen den 11. juni 2021, hvor den sidste forudsigelse "The End" sluttede ringen omkring konceptet. Albummet har fået nogle virkelig flotte anmeldelser i både Danmark og England, og projektet bliver nu også til en kunstinstallation i samarbejde med Heart Museum i Herning til oktober og næste år i Aarhus og København. En koncert med MALMØ en oplevelse i flere dimensioner, hvor musikken kombineres med visuals og indimellem også dansere.

Koncerten er en del af Sydhavnens Festival 2021.

 

Sydhavnens Festival er en bydelsfestival, hvor områdets aktører åbner op for hele byen og for hinanden i fællesskab. Sydhavnens Festival 2021 finder sted den 14. - 15. August, hvor det gamle industrikvarter i Sydhavnen danner rammerne og musikere, kunstnere, iværksættere, foreninger, væresteder, institutioner og virksomheder skaber indholdet, åbner og inviterer dig indenfor til to fantastiske dage.

 

Train

EMMADOP x SYDHAVNENS FESTIVAL

Koncert
EmmaDop er en dansk trio med en forkærlighed for den store sang. Bandet formår at præstere en indie-pop sound anno 2021, der har afsæt i det storladne og spækket med en uudtømmelig energi. Mens produktionerne er både listige og slagkraftige i en smuk balance, løfter Lines eminente vokal sangene op på et internationalt niveau, der kan få selv den stædigste kritiker op ad sædet. 

D. 11. juni udkom EmmaDops seneste dobbeltudgivelse 'VEGAN'. Dobbetlisnglen er et resultat af trioens intensive arbejde med udtryk og en sound, der præges af store synths, finurlige guitarer og catchy omkvæd.

EmmaDop er først lige gået i gang, og 2021 er året, hvor de for alvor bider sig fast som et act, man i den grad skal holde øje med. Også internationalt.

Koncerten er en del af Sydhavnens Festival 2021.

 

Sydhavnens Festival er en bydelsfestival, hvor områdets aktører åbner op for hele byen og for hinanden i fællesskab. Sydhavnens Festival 2021 finder sted den 14. - 15. August, hvor det gamle industrikvarter i Sydhavnen danner rammerne og musikere, kunstnere, iværksættere, foreninger, væresteder, institutioner og virksomheder skaber indholdet, åbner og inviterer dig indenfor til to fantastiske dage.

 

Tivoli Friheden

Alphabeat | Kl. 21:30

Koncert

Oplev Alphabeat til Fed Fredag den 20. august kl. 21:30

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Train

HYMNS FROM NINEVEH

Koncert
En stor hymne til kærligheden 

 

Efteråret er kommet og Hymns from Nineveh er klar med sin anden dansksprogede single, Kastanjer. Kastanjer kommer samtidig med løftet om et nyt Hymns-album til februar 2020. I forlængelse af albumudgivelsen tager Hymns from Nineveh på Danmarksturné med fuld bandbesætning. 

I august brød Jonas H. Petersen tre års udgivelsesstilhed omkring Hymns from Nineveh med sangen Stråle – Tåre – Dråbe, og den er blevet taget meget varmt i mod både på streamingtjenester, på radio og i tv. 

Jonas H. Petersen har siden debuten etableret sig som en af de stærkeste sangskrivere, vi har herhjemme. Han er bærer af en ældgammel tradition, der gennem poesi og sang giver sprog til vores fælles erfaringer, giver perspektiv og skaber refleksion. 

Og så kan han gøre det i en popsang. Det understreger han igen med den nye single Kastanjer, som er en poetisk griben af kærlighedens væsen. 

I spændet mellem det hverdagsagtige og det evige søger Kastanjer intet mindre end at give sprog til, hvad kærligheden er for en størrelse. I formen – både den lyriske og den musikalske – undersøger den modsatrettede bevægelser og skaber en balance mellem det lyse, det mørke, det lette, det tunge, det konkrete og det metaforiske. 

”Der er et gennemgående håndmotiv i sangen. Min hustrus hænder, der sætter blomster i vaser og mine hænder, der samler kastanjer til hende på hendes fødselsdag. Og så er der de helt store følelsers hænder – tilværelsens ukendte hånd, der kaster os ud i de frieste fald – og troens hånd, der griber os i faldenes dal. Begge hænder - de bittesmå hverdagsting, og de kæmpestore, strygerbesatte dybder - er billeder på kærlighedens væsen”, udtaler Petersen om sangen. 

I Kastanjer opstår der en ligevægt mellem kærlighedens gensidige bevægelser. Kærligheden i de små ting, vi gør for hinanden, i det ansvar, vi bærer for hinanden, i den fælles smerte, vi deler. 

”At vi ikke er alene med smerten i verden, at vi skal bære hinandens byrder, er et centralt budskab i Kastanjer. Det er noget, jeg har brug for at høre, men også noget af det, jeg som sangskriver er kommet for at sige.” 

Kastanjer er andet udspil fra et kommende dansksproget album fra Hymns from Nineveh, der udkommer i februar 2020 og får titlen Sindets Asyl. Kastanjer udkommer via Okavango Records. 

Hymns from Nineveh kan opleves live i fuld bandbesætning til denne intime sommerkoncert på Train.

 

OBS: Koncerten er med unr. siddepladser.

 

Tivoli Friheden

Alphabeat | Kl. 20:00

Koncert

Oplev Alphabeat til Fed Fredag den 20. august kl. 20:00

Inden du køber billet til Fed Fredag er det vigtigt, at du orienterer dig omkring parkens gældende retningslinjer og restriktioner. Læs mere lige her

Billetterne sendes som PDF-dokument, og kan enten printes hjemmefra og medbringes ved indgangen på dagen, eller fremvises og scannes direkte fra telefonen. Dit coronapas vil ligeledes blive tjekket i indgangen ved din ankomst. 

Bemærk, at fribilletter til Tivoli Friheden eller andre gratis billetter ikke kan benyttes til at få adgang til koncerterne.

Er du sæsonkortholder?
Alle gæster, der ønsker at deltage til en Fed Fredags koncert skal have en gyldig koncertbillet. Dette gælder også for sæsonkortholdere, der både skal kunne fremvise en gyldig koncertbillet og et gyldigt sæsonkort. Du booker din billet ved at logge ind lige her med de oplysninger, som du har fået oplyst i din ordrebekræftelse, da du oprettede dit sæsonkort. 

Bestil billet til én af vores 5 zoner
I Tivoli Friheden gør vi alt, hvad vi kan for at passe på hinanden og skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.

Koncertpladsen foran scenen er derfor inddelt i 5 zoner, så færre gæster samles i hver zone, der både kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Det bliver ikke muligt at gå fra zone til zone, og der vil inden for hver zone være mulighed for toiletfaciliteter og for at købe drikkevarer. 

Derudover vil der hver Fed Fredag spilles to koncerter af samme kunster – først kl. 20:00 og igen kl. 21:30 – således, at vi kan sikre en god musikoplevelse for endnu flere gæster. Ønsker man at deltage til en Fed Fredags koncert, skal man derfor være opmærksom på, at det er et begrænset antal af billetter til salg. 

Se kort over zonerne lige her

Læs mere om Fed Fredag her.

Få den helstøbte oplevelse
Book bord på et af vores mange spisesteder inden koncerten starter og få den helstøbte oplevelse. Det kunne blandt andet være vores Fed Fredag menu på Skovpavillonen med udsyn til motorbådsøen eller vores Fed Fredag menu på Restaurant Terrassen, der er placeret lige ved siden af Friluftsscenen. Læs mere og book bord lige her.

Erhverv eller firmaaftale
Har du i forvejen en firmaaftale med Tivoli Friheden eller har du som virksomhed lyst til at give dine medarbejdere en uforglemmelig dag til en Fed Fredag i Friheden? Så tøv ikke med at kontakte vores salgschef, Per Christensen, på mail per@friheden.dk for nærmere information. Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt.  

Bemærk, at koncertbilletten også giver adgang til parken på koncertdagen, og derfor er en ekstra indgangsbillet ikke nødvendig.

OBS! Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe egne drikkevarer til Fed Fredag.

 

Atlas + Voxhall

Sjælen + Atusji

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

Koncerten er flyttet fra den 27. maj til den 21. august. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

19. maj: Vi har fanget Atusji og Jens Rubin fra Sjælen til snakke om koncerterne - læs de to interviews længere nede.

Sjælen spiller 70'er-inspireret rock med masser af nerve og nærhed. Atusji sammenblander R&B og hiphop med mere. Denne aften gæster begge Atlas i Aarhus.

Sjælen
De blev kendt for deres Thomas Winding-reference og genrebrydende, catchy 80’er-pop som Sjæl i Flammer, men nu er Sjælens flammer brændt ud, og drengene har skiftet MacBooken ud med et øvelokale. De vil ramme nerven og sangskrivningen og skabe et rum, hvor det uforudsigelige og menneskelige er i centrum. Det har resulteret i Sjælens debutalbum "Her Kommer Sjælen", som er en organisk eksplosion af nærhed og synergi. Politiken skriver om albummet, at Sjælen:

"har lagt flammerne og 1980’erne bag sig for at luske mere rundt i slutningen af 1970’erne på deres nye album. Der, hvor man ikke bare skulle passe sig selv, men sang med åbne vokaler og lyttede til west coast-rock gennem C.V. Jørgensens filter.”

Sjælen har altså bevæget sig et helt nyt sted hen, hvor det er svært at bunde, men nemt at flyde. Live går alting op i en højere enhed, hvor den klassiske band-besætning får lov til at folde sine vinger ud. For når alt kommer til alt, er guitar, bas, trommer og vokal måske verdens bedst dokumenterede og gennemtestede konstellation. Det har virket for alle fra Bruce Springsteen til The Cure - og det virker for Sjælen.
Interview med Jens Rubin
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Noget af det vigtigste for os, når vi optræder, er at byde folk velkommen ind i vores musik. Vi prøver at være mega åbne over for publikum og få dem til at nyde dét at kunne lytte til og mærke musikken. For os er det en meget stor del af dét at spille, den leg, der syrer igennem det hele, og ikke mindst samværet, både i bandet, men lige så meget med publikum. Så ja, en vedkommende og legende koncert."

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Jamen altså, det kommer til at være blandet pose på den gode måde. En stor del fra vores album fra sidste år kommer vi til at spille, men også en smule af det gamle "Sjæl I Flammer" er da med."

Hvad har I med af merch?
"Vi har “Her Kommer Sjælen”-albummet med på LP, som vi udgav sidste år."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
"Det track, der hedder “elsk dem du elsker”, elsker jeg at spille. Det er så kanon kropsligt for mig at synge, og der er den vildeste energi i det!"

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
"Vi havde kun én enkelt koncert sidste år, hvilket jo ikke er meget, haha. Men den gik rigtig godt! Så mange dejlige og glade mennesker til stede. Det var en meget fornem oplevelse at se glæden ved musik sprede sig i publikum den aften. Det håber vi kommer til at ske igen."

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"Vores seneste video. En live-version af Hurtigt Langsomt fra Her Kommer Sjælen."
Atusji
Atusji mixer tendenser fra R&B, hiphop og musik fra 00’ernes alternative hitlister. I et kollaps af lo-fi produktioner og hi-fi følelser, hvor personlige refleksioner afspejles tydeligt i en downtempo melankoli, og hvor guitarer er skiftevis knastørre og helt udtværede. Atusji debuterede i slutningen af 2018 og har siden været Vegas Udvalgte 19 og flittigt spillet på P3.

Hans debutalbum, "Soapbox, Vol. 2", udkom i 2020 og er blevet varmt modtaget. I 2021 står han allerede klar med et nyt album, hvor armbevægelserne er om muligt endnu større.
Interview med Atusji
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Måneders tilbageholdt spilleglæde, som skal forløses. Og så to plader, som ikke er blevet spillet live endnu, som skal ud og have et liv."

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Den bliver en god blanding af "Soapbox vol 2 og 3." Vol 3 udkommer ved midnat, så det bliver en rigtig god premiere for de sange."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
""White" som jeg spiller akustisk. Måske der bliver født en ny livefavorit, da mange numre ikke er spillet før, men synes "White" fungerer rigtig, rigtig godt. Det en sang, som handler om at være forelsket i én, som ikke er forelsket tilbage."

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
"Den seneste koncert var også på Atlas under sidste års aflyste, men så genopståede Spot Festival. Og det er den eneste koncert, vi har spillet, udover at vi spillede akustisk til Malte Tellerups bogreception. Før corona var jeg egentlig gået kold i at spille koncerter, men tror virkelig, jeg er klar igen. Det kunne jeg mærke på Atlas. Så jeg glæder mig ufatteligt. Også til at spille med trommeslager Anders Bach, som jeg altid har drømt om at spille med. Har kendt ham i 10 år og set ham løfte utallige bands, og endelig har jeg fået ham lokket med i mit band."

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"Den her video."
Links
Sjælen på Facebook
Atusji på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

FALDEREBET + THE BOY THAT GOT AWAY

Koncert
Der venter publikum et overflødighedshorn af kompromisløs rock og melodisk postpunk, når TRAIN åbner dørene op for en dobbeltkoncert med københavnske Falderebet og aarhusianske The Boy That Got Away.

 

------------------

 

FALDEREBET er et helt nyt orkester på den danske musikscene, bestående af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund, og aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, som er udkommet på Viatone.

 

”Lyden er stor og flot, med guitaren som bærende instrument hen over en sikker bund af bas og trommer […] stensikkert spillet med schwung og nerve […] forsanger Bo Bech Arvin har et sikkert øre og sans for sproglige finurligheder […] Teksterne er uden undtagelse gennemarbejdede og intelligente, afsunget fra usikker grund med tvivlen og melankolien som makkere.”

 

Sådan lyder ordene i Weekendavisen fra en af Danmarks højest respekterede anmeldere – Klaus Lynggaard – om Falderebets debutalbum, der over en bred kam er blevet overordentlig godt modtaget af anmelderne.

 

Som en slags musikalsk eksponent for ’Nordic Noir’ tager Falderebet udgangspunkt i ’Støjpop’ og er meget inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart. Udtrykket er potent, melodisk og insisterende. Teksterne er dansksprogede og kredser om de eksistentielle kriser, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund – et trygt velfærdssamfund, som dog også slår sprækker med jævne mellemrum.

 

Den tyske forbindelse

I november 2019 tog Falderebet til Berlin og indspillede 10 numre til et debutalbum. Bandet indspillede alle sangene ‘live’ i Tricone Studios, der ligger i det legendariske Funkhaus – hvor det tidligere DDR sendte radioudsendelser – på blot to dage. Det har skabt en ’alt eller intet’-tilgang til albumindspilningerne, hvor det velspillende band spiller med en nødvendighed, en nerve og en intensitet, der brager ud af højttalerne. Resultatet er hårdtslående, hurtigt og støjende – men også melodisk, eftertænksomt og inderligt.

 

Albummet er blevet mixet og mastereret i Stuttgart af den tyske producer Ralv Milberg, der står bag produktionerne af toneangivende Stuttgarter-bands som Die Nerven og Karies. Falderebet var sammen med Milberg i to dage, og den anerkendte producer var meget imponeret over både bandet og indspilningerne:

 

”That Falderebet was from Denmark was not the only difference to my usual business. What shimmered through the rough mixes of their album recordings was almost a genre of its own. This band, that had almost no online presence, sounded as if an allstar supergroup was casted by a major label to simply conquer the world - in Danish. In the band every member has this authentic signature and a good story to tell. And this translates.. Falderebet is a very genuine, very polite and at the same time very "punky" band. Always melancholic, sometimes funny, but all the time their music is dead serious. I am very proud to be somehow a part of it”, siger producer Ralv Milberg.

 

FALDEREBET består af Bo Bech Arvin på vokal (The Reptones, Davenport, Stolenwatch), Stefan Weinreich på guitar (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB.), Mark Winther på trommer (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB) og Jakob Lund på bas (The Reptones, Stolenwatch).

 

 

Pladeaktuelle THE BOY THAT GOT AWAY hiver mørkets tabuer frem i rocken.

 

Hjernevridende rock på The Boy That Got Aways tredje album ’Colossus’ handler om de mørkeste sider af tilværelsen. Blandt andet om forsangerens eget fiktive selvmord, om altoverskyggende angst og farlig kærlighed.

 

Det århusianske grunge/rock-band The Boy That Got Away har gravet dybt i sjælen og skrevet hårdtslående tekster i et psykedelisk rockunivers. Sangene tager fat om tilværelsens allermørkeste tabuer, som bandet mener skal frem i lyset. Og det er der kommet albummet ’Colossus’ ud af.

 

Albummet er bandets tredje pladeudspil og kulminationen på to års intenst arbejde. I netop denne periode har bandets medlemmer været igennem kolossale livsomvæltninger, som de ikke har været bange for at bruge som motor og inspiration i skriveprocessen.

 

”Sangene er bundærlige og skrevet uden filter. Så der er ret meget på spil for os alle tre, når vi sender den her plade på gaden,” siger forsanger og guitarist Tim Alvin Boström. Blandt andet fik en fælles vens selvmord forsangeren til at skrive en tekst om sit eget imaginære selvmord.

 

”Selvmord er et af de største tabuer i vores samfund, og det har længe været et emne, jeg har haft lyst til at skrive om. Specielt efter vi i bandet mistede en fælles ven, som meget uventet tog sit eget liv. Det er vanvittigt smertefuldt og uvirkeligt,” siger Tim Alvin Boström.

 


Sangen ”Don’t Bring Me Back” handler derfor om, hvordan forsangeren forestiller sig at tage sit eget liv: ”Jeg forsøger at sætte mig ind i en selvmorders tanker, og ser mig selv forsvinde for øjnene af dem, jeg elsker. Selv om det er ret syret at skrive om sit eget selvmord, har det sat nye tanker i gang og givet mig perspektiver på min egen tilværelse,” siger Tim Alvin Boström.

 

Ligesom forgængeren ”Moonsick” (2017) er ”Colossus” lavet i samarbejde med produceren Tue Madsen i Antfarm Studios, men arbejdsprocessen har været noget anderledes denne gang.

 


”Vi er efterhånden blevet en meget sammenspillet gruppe, og det har betydet, at denne plade i høj grad er blevet til på gammeldags manér i øvelokalet, hvor ”Moonsick” måske mere blev til i studiet. Vi har lavet en plade, som vi er virkelig stolte af,” siger trommeslageren Casper Simonsen.

 

The Boy That Got Away er uforfalsket og kompromisløs rock, hvor de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60'erne og 70'erne møder grungens vilde men melodiske rebelskhed.

 

The Boy That Got Away har udgivet albummene ”The Boy That Got Away” (2014), ”Moonsick” (2017) og senest ”Colossus” (2020). Bandet har eksisteret siden 2011 og har turneret intensivt i både ind- og udland med mere end 200 koncerter i bagagen og derudover spillet support for prominente navne som AC/DC, Dizzy Mizz Lizzy og Rival Sons.

 

THE BOY THAT GOT AWAY

Tim Alvin Boström / forsanger, guitar

Mathias Gregersen /bas

Casper Simonsen / trommer

Koncerten er med unr. siddepladser.