Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Train

Elefantbar - 2019

Koncert
Elefantbaren er en gammel tradition på Aarhus Arkitektskole.

 

For 30 år siden startede det hele på en beskidt tegnesal i Paradisgade. Dengang bestod det hele af elefantøl, rockmusik og filterløse cigaretter.

Siden er elefantøllen blevet hyldet hvert eneste år, og med årene har fredagsbaren vokset sig større og betragtes i dag som værende en af Aarhus største fester. 

I år, for 30. gang, gentager vi succesen med en overflod af elefantøl og vibrerende beats.

 
Line Up.

AvAvAv (dj set)

Pelle Peter Jensen

Klipo 

Musikhuset

Niels Hausgaard - "Tryk min danske hånd"

Show

Niels Hausgaard, hvorfor TRYK MIN DANSKE HÅND?

"Jamen, håndtryksdebatten for pokker - den er da sjov. Vi må jo glæde os over, det sjove der er." 

Hvorfor er det sjovt?

"Havde vi f.eks. været hunde, skulle vi alle tvinges til at snuse hinanden bagi og slikke hinanden i mundvigen. Det er da sjovt."

Vi er jo ikke hunde…

"Nej."

Er du ikke bange for at støde nogen?

"Nej."

Synes du, det er god stil med Dannebrog på din plakat?

"Jeg er ikke ret sentimental. For mig er et nationalt flag fint til højtider og i bordbomber, men det er også et stykke stof, der er badet i meget blod."

Har du overhovedet ingen nationalfølelse?

"Jo da. Jeg er lykkelig over, at jeg tilfældigvis er født i Danmark og ikke i Liberia. Her har jeg rod, her fra min verden går - men nationalist, det er jeg ikke."

Hvad forstår du ved nationalisme?

"Nationalisme er, ifølge ordbogen, pervers dyrkelse af det nationale. Det må være det nationales værste fjende. Nationalismen skal latterliggøres, hånes og bekæmpes, hvor vi møder den."

Handler showet kun om det?

"Langt fra, men det var det, du spurgte ind til."

Er der noget, du gerne vil tilføje?

"Synes du ikke, jeg har sagt nok? "

Jo.

Varighed: 3 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: TP Production

Radar

Per Vers

Koncert

Per Vers har været her længe. I år er det femogtyve (!) år siden han som syttenårig vandt “Årets Rapper”, Danmarks første landsdækkende rap-battle. Senere blev “Årets Rapper” til “De 8 Bedste” og siden da “MC’s Fight Night” – som han vandt 1, 2, 3 gange og trak sig ubesejret tilbage for at fokusere på sine sange og egne shows. Han har været både DMA-nomineret og Ugens Uundgåelige, men har bibeholdt sit skæve hjerne som sit kunstneriske kompas. Med kongerigets måske højeste arbejdsmoral har han bare kløet på med sin egen lyd, og forfinet sit udtryk over syv offcielle album og i alt mere end tyve fuldlængde udgivelser.

Pers tekster har altid været fulde af ordspil, humor og en uniksprogbegavelse som ikke kun har fornøjet hiphop crowden men også lyriknørder, lærere og litterater, og er blevet præmieret med priser som Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Danmarks fineste sproglige udmærkelse; Modersmål-Prisen. På Knust Kunst smelter hans altid vildt rimende og detalje-rige tekster sammen med tyve, tredive og i et tilfælde halvtreds år gamle stemmer, som han i samplet form samtaler med. Han kalder det ‘at snakke med skiver’, og han har aldrig lydt bedre. Per Vers skyder hul i tidens toner og trends og tendenser og går egne veje.

 

KNUST KUNST er et konceptalbum. De tolv numre bygger på tolv gamle danske vinylplader, som Per har fået lov til at lege med og putte i sampleren. Det er sjældne, støvede og skæve ting for det meste – godt gemt og desværre glemt. Kun to af de samplede sange er fra dette årtusind og kun to ud af de resterende ti kan findes på streamingtjenesterne. Men nu kommer de ud i lyset igen – på en ny måde. De gamle analoge fuldfede toner er røget igennem maskineriet hos ES (Esben Thornhal) der blandt meget andet har stået for musikken på L.O.C.’s tre sidste albums, og et hav af instrumentalister og gæstesolister bidrager til det meget detaljerede lydbillede.

Per har meget på hjerte og albummet er uden brug af gæsterappere, men Per får vokalassistance fra allerøverste skuffe på et par af omkvædene – på “I Dag” af SHAKA LOVELESS og på “Farvand” af BARBARA MOLEKO. Sangene stikker tematisk i alle retninger, uforudsigelige og kreative emner tages op og angribes fra overraskende synsvinkler. Fællesnævneren er at der bag de sprudlende rim gemmer sig en følsomt livs-iagttagende, skarp og sprød poet.

Der er kælet for detaljerne. I løbet af pladens første 15 sekunder høres så forskellige stemmer som Rasmus Seebach – Benal – Annisette Koppel – og Per selv på sin aller-første indspilning som 17-årig. Et af de mange små mellemspil er en samtale mellem Erik Clausen og Anders W. Berthelsen der også har været har været i studiet i den gode sags tjeneste.

Hele herligheden er mastereret af den Grammy-vindende amerikanske lydlegende Brian Gardner (“BIG BASS BRIAN”) der har stået for den store sound på en meget lang liste af klassikere – fra NWA’s “Straight Outta Compton” over Outkast “Speakersboxx/Love Below” til Kendrick Lamars “Good Kid, M.A.A.D. City”.

Atlas + Voxhall

Makiko Hirabayashi Trio & Jacob Buchanan

Koncert

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

19. marts: Vi har fanget Makiko Hirabayashi til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Den japanske pianist Makiko Hirabayashi er en aktiv del af den danske jazz- og verdensmusikscene. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

 

Hirabayashi har udgivet fire trio-plader i tæt samarbejde med perkussionisten Marilyn Mazur og bassisten Klavs Hovman for det tyske pladeselskab Enja/Yellowbird - fire udgivelser, der overalt har fået overvældende gode anmeldelser. Deres andet album, "Hide And Seek" fra 2009, vandt prisen som ”Best Instrumental Album 2009” i det ansete japanske Jazz Critique Magazine, der også gav hende den fornemme ”Jazz Melody Award”. Friskheden af både hendes kompositioner og trioens pulserende samspil har fanget ørerne på mange lyttere rundt om i verden, og trioen har som følge af de anmelderroste udgivelser turneret i mange lande.

Makiko Hirabayashis trio har eksisteret siden 2001, og de tre musikere har opnået en usædvanlig fortrolighed i deres samspil. Samarbejdet med Marilyn Mazur bygger blandt andet på en fælles kærlighed for verdensmusikken, men ikke udtrykt som en dyrkelse af det deciderede etniske. Der er mere tale om en musik, der repræsenterer sin ”egen verden” - dynamisk musik, fuld af melodiske detaljer og en åben klangrigdom, som ikke blot skyldes Mazurs karakteristiske trylleri med slagtøjet, men også Hovmans kreative basspil og Hirabayashis helt eget lyriske, nordisk/asiatiske tonesprog. Det er fortryllende musik, der rammer sanserne dybt.

Den prisvindende Jakob Buchanan gæster trioen på flügelhorn og farver musikken smukt med sin varme tone og sit levende spil. Han smelter organisk og elegant sammen med trioens i forvejen fint etablerede sammenspil.

Line-up
Makiko Hirabayashi (p)
Klavs Hovman (b)
Marilyn Mazur (d/perc/ voice)
Gæst: Jakob Buchanan (flh)

Interview med Makiko Hirabayashi
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Dynamisk musik med en personlig tone, som rammer sanserne dybt. Et levende triospil med en fantastisk, poetisk gæstesolist på flügelhorn."

Hvad har I med af merch?
"Vi har vores nye album, "Where The Sea Breaks", og nogle af vores tidligere CD'er med."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
""Mou Ikai"."

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
"Vi har lige været på en turné i Tyskland, hvor vi mødte fantastiske publikummer og spillesteder med masser af historie og sjæl."

Links
Makiko Hirabayashis hjemmeside
Makiko Hirabayashi på Facebook
Jacob Buchanans hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Sko/Torp

Koncert

Det populære band fejrer 30 års jubilæum med en koncert i Musikhuset. Naturligvis med det bedste af det gamle.

Hårdt arbejde, en særlig stamina og navnlig respekt for sit publikum er hemmeligheden bag et langt og succesrigt liv på landevejen, for det kræver en del at være et af landets mest turnerende bands gennem de sidste mange år, og det er Sko/Torp med 80-90 koncerter om året hvert år.

Søren Sko og Palle Torp elsker at optræde, og de glæder sig allerede til at turnere rundt i 2019, som på mange måder vil være et særligt år for dem. De kan fejre 30 års jubilæum sammen, og det gør de med en helt ny samling sange, fra albummet Heaven is on our side, der udkom november. Det er bandets syvende album i alt og det første siden Afterhours fra 2016.

”Det kommende album er lidt noget andet end de seneste plader, vi har udgivet. Vi har en følelse af at have ryddet op og er gået i gang med noget nyt. Det er, som om vi nærmest er startet på en frisk, og derfor minder den nye plade på nogle måder om vores første,” afslører Søren Sko og sætter ord som ”frisk”, ”moderne” og ”lettere dansant” på pladen.

Sammenligningen med debuten vil formentlig blive godt modtaget af de tusinder af danskere, som hvert år oplever bandet på en af landets små som store scener. Mange har været med fra starten i 1990, hvor Sko/Torp nærmest dukkede op ud af ingenting med albummet On A Long Lonely Night, der med et salg på mere end 200.000 eksemplarer satte rekord som det bedst solgte danske debutalbum.

SKO/TORP

Salgsrekorden er siden blevet slået, men albummets sange er uopslidelige og står lige så flot i dag som dengang. Get Ready, Loser’s Game og ikke mindst titelsangen On A Long Lonely Night er skrevet ind i den danske musikhistorie, og Sko/Torp har aldrig haft problemer med at spille dem eller nogle andre af deres mange gamle hits, for som Søren Sko siger: ”Vi elsker sangene, de er en del af vores bagage, og publikum vil gerne høre dem, så hvorfor ikke?”

Netop den respekt for publikums ønsker er meget sigende for Sko/Torp. De vil gerne glæde deres mange fans ved at spille de gamle sange, men det er lige så vigtigt for dem at vise, at de er i evig bevægelse ved at præsentere noget nyt, og på den kommende turné glæder de sig særligt til at spille nogle af sangene fra #skotorp7, som de har indspillet hen over sommeren 2018. Der bliver sikkert også plads til et par af Søren Sko’s fortolkninger fra efterårets Toppen Af Poppen med bl.a. Annika Aakjær, Claus Hempler & Lis Sørensen.

På turneen i jubilæumsåret bliver Sko/Torp som altid flankeret af guitaristen Morten Woods, som i øvrigt kan fejre sit 20 års jubilæum med Søren Sko. Med andre ord er der nok at fejre for Sko/Torp, som føler, at de har lagt i ovnen til noget stort og særligt i 2019.

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Atlas + Voxhall

Bogfinkevej

Koncert

Bemærk: Der er kun få billetter tilbage til koncerten..!

20. marts: Vi har fanget Bogfinkevej til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Med deres legende rap-harmonier har gutterne i Bogfinkevej efterhånden slået sig fast som bandet, der bliver ved med at levere skarpe tekster, uformel hygge og en god portion folkelighed.

 

Efter en meget vellykket efterårsturné, der har budt på udsolgte venues rundt om i landet, står de nu overfor udgivelsen af deres debutalbum “BFV”. Genremæssigt favner albummet bredere end hidtil, ligesom numrene spænder fra de dansable til de mere reflekterende og seriøse.

Bogfinkevejs univers af catchy melodier, svedige beats og tekster med dybde og kant udfoldes i den grad og sætter endnu en gang en stor fed streg under de tre aarhusianeres musikalske alsidighed.

De to singler “Ikaros” og “Ualmindelig” er allerede droppet, og nu er alle sejl sat ind på det kommende debutalbum, der udkommer i marts 2019.

Tag del i festen, når de tre ærkeaarhusianere denne aften rammer VoxHall. PS.: Det er tilladt at danse.

Interview med Bogfinkevej
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Publikum kan forvente det største og bedste, Bogfinkevej har kunnet levere til dato. En kæmpe fest fyldt med god lokalpatriotisk stemning og fællessang. En helt ny plade skal have sin debut på scenen, og vi har været i øveren med hele finkeorkestret, så vi kan levere knivskarpt på lørdag! Vi glæder os!"

Hvad har I med af merch?
"T-shirts, hoodies, lightere, vinyler."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
"Der er ikke meget der kan hamle op med "Iben Hjejle". Men nu hvor det nye album er klar, kan det være, vi får en ny favorit..."

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
"Vi havde en fremragende tour rundt i landet sidste år. Vi kan ikke nævne en koncert derfra, som ikke var total fed. Vi er så klar til weekenden!"

Tomrum
Emil Oscar, Lukas Lunderskov, Adam Sampler og Loke Deph har hver især været aktive i talrige musiske konstellationer. Torrpedorr, Benal og Pede B er bare nogle af deres eventyr, og samarbejderne tæller et hav af co-writes og kollaborationer med danmarks absolutte elite.

Sammen udgør de gruppen Tomrum, som er deres take på hvordan rap skal lyde i 2019.

De er erfarne, men de er stadig unge. Og de er en åbenlys repræsentation af en generation på vej op. En generation der laver rap på deres egen måde.

Tomrum har en fin fornemmelse for melodier og flows, og de har deres helt egen tilgang til tekster. Denne gruppe er et fremtidigt stjerneskud, og i undergrunden er de allerede hyldet som royale.

Rappens kunstneriske udtryk er fuld af autencitet og afvæbnende charme. Teksterne er tvetydige og besynderlige, og rører ved alt fra de største mysterier i livet, til hverdagens udfordringer.

Mens de spenderer tiden i sommerhus, i studiet og til køkkenfester, hvor der finjusteres på deres debut-EP, kan vi andre i mellemtiden dyrke deres i forvejen udgivne singler. Blandt andet den mesterlige autotune-ballade "Godt Lide", eller trap-infernoet "Mener".

Links
Bogfinkevej på Facebook
Tomrum på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

Farveblind

Koncert

Farveblind blev hurtigt kendt i den danske undergrund for deres intense og energiske live-performance. Rygtet spredte sig hurtigt omkring den Aalborgensiske hårdtslående elektroniske duo og resulterede i shows på Roskilde Festival og hele fem koncerter på SPOT festival i 2017, hvor man afsluttede weekenden med et midnatsshow i Scandinavian Congress Center ved at løfte sløret for singlen ”Indima” feat. Sydafrikanske Khaya N9, som var fløjet ind til lejligheden. Det er et dogme for duoen at skabe netværk og kunstneriske samarbejder med kunstnere fra alle verdens hjørner, som for uden Khaya N9 fra Sydafrika også tæller Clea fra Australien, Paul Stephan fra Storbritanien og nu også den fremadstormende Paris-baserede rapper Killason, som er hovedpersonen på den nyeste single ”BAD”.

Dette dogme har åbnet dørene til udlandet, hvor Farveblind har brugt det meste af 2018 på at spille på anerkendte showcases som MENT i Slovenien, Reeperbahn, By:larm, Prague Nouvelle, Europavox Wien, Ja Ja Ja i Berlin, Nordic Delight Amsterdam og sågar shows i både Kina og Thailand, og til januar står den på hele Europas branchefestival Eurosonic.

For at understrege seriøsiteten af dét, som den danske duo beskriver som “Farveblind 2.0”, har de teamet up med den legendariske producer & mixer Steve Dub. Steve skabte et navn for sig selv gennem den britiske undergrundsscene i 90’erne og har arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige kunstnere gennem de sidste 20 år. Blandt andet har Steve Dub arbejdet intenst og loyalt med artister som The Prodigy, The Chemical Brothers, Moby og New Order, hvilket har gjort, at han har kunne stå som afsender af seks nummer et albums i UK, ti millioner solgte albums samt modtaget tre Grammys. Samarbejdet er endt ud i en debut-EP, der udkommer Januar 2019. Derfor drager duoen nu på sin første Danmarkstour nogensinde! 

Musikhuset

Marott og Kristiansen-musik fra Badehotellets æra

Koncert

Klassisk jazz fra en svunden tid i intimt duoformat.
Til denne koncert rejser vi tilbage i tiden til dengang borgerskabet tilbragte ferierne på de danske badehoteller, og hvor tidens underholdning udelukkende bestod af levende musik.
Pianisten Søren Kristiansen er, udover at være prisvindende jazzmusiker, pianist i TV2's populære serie "Badehotellet". Trompetisten og vokalisten Peter Marott er solidt plantet i traditionen men har formået at bringe den op til dato.
I 2013 udkom det anmelderroste album "When my dreamboat comes home" (Calibrated) der blev valgt som et af det års 10 bedste udgivelser i Politiken.

Anmelderne skrev bla.:
"Marott og Kristiansen hylder nemlig traditionen, samtidig med at de fornyer den med deres musikalske set-up. Af samme grund fremstår det minimalistiske album som forførende upoleret" GAFFA

.."en perle af en duoplade.." POLITIKEN

"Vi taler vist om en kandidat til årets danske jazzalbum." BERLINGSKE

"Det bliver hyggeligt som en varm sommeraften, der aldrig vil slutte.” JAZZNYT

Programmet vil bestå af kompositioner som “Sweet Georgia Brown”, “Just you, Just me”, “What can I say dear”, When my dreamboat comes home” m.fl.

Fri entré

Aarangør: Musikhuset Aarhus

 

HeadQuarters

MoonBee + The Astronauts, Andrea & Karenina

Koncert

MoonBee + The Astronauts, Andrea og Karenina byder indenfor til en aften med grænsesøgende popmusik, hvor alt fra astronomiske stjernetåger til støjrefleksioner vil blive taget under kærlig behandling.

➤ HQ åbner: 19.00

​➤ Koncertstart: 21.00

​➤ Entré i døren: 30 kr.

​➤ Kærlighed: 100P

_______________________

MoonBee + The Astronauts

På en lille måne, ikke så langt fra hvor du befinder dig, bor der et lille overnaturligt væsen, der går under navnet MoonBee.

Som alle arbejdsbier, har hun gjort det til sin fornemmeste opgave at samle, men det er ikke nektar hun samler på, det er sange, i astronomisk pop form. Sange fra det ydre rum om at være lillebitte i et gigantisk univers. Sange om hvad man kan møde inde i store sorte huller og i smukke stjernetåger. Sange om mødet med andre væsener, og om mødet med sig selv gennem dem.

Gennem sin musik, inviterer MoonBee dig indenfor i et finurligt univers. Et univers der gennem maleriske metaforer viser dig, et hudløst ærligt billede af, hvem MoonBee er, og hvilke refleksioner der fra tid til anden er i kredsløb inde i hende om livet og dets glæder og tristesser. Refleksioner som de fleste væsener, nok vil møde på deres rejse gennem tid og sted. Sammen med sine uundværlige astronauter, Frej, Tobias, Laurits, Andrea og Peter, skaber MoonBee et storslået, atmosfærisk univers, strøet med astronomiske 80’er-inspirerede pop-melodier. Et univers der tager dig med på en rejse, i en velorkestreret astronomisk eksplosion, bestående af organiske beats, pulserende bas, fantasifuld synthesizer, sfærisk guitar og stærke, inderlige vokaler. Musik skabt med de fineste intentioner om at skabe lyd du kan indhylle dig i, svæve vægtløst rundt i, og hvor der er plads til at frigøre eufori.

Andrea
Andrea skriver om sine erfaringer og oplevelser i en kaotisk og støjende verden. Om hvordan støjen sætter sig i krop og sind, og om hvordan hun prøver at filtrere den.  Det finurlige dansksprogede tekstunivers er præget af melankoli og rastløshed og kredser om den tvivl og usikkerhed, som er en uundgåelig del af at være menneske. I et grænsesøgende pop-univers udfolder bandet sangene i kontrastfyldte arrangementer kredsende om vokalens og teksternes nerve. Som lytter bliver man lukket ind i et utroligt sårbart rum i et andet menneske, og måske aner man endda sit eget spejlbillede derinde…

Karenina
Karenina har netop udgivet sin debut-EP ”Under tiden”, der har høstet gode anmeldelser hos både GFR og Musikblogger. EP’en indeholder desuden singlerne ”Røde træer” og ”Under min hud”. Karenina har tidligere varmet op for navne som Kellermensch, Katinka og Annika Aakjær og spillet på Made in Esbjerg.

Karenina forener det organiske med det beskidte og Lo-Fi elektroniske, mens der ubesværet strøs velovervejet, dansksproget lyrik henover. Musikken balancerer sig både tematisk og klangmæssigt mellem to modpoler: det euforiske og det melankolske. Netop følelserne er centrale i Kareninas musik, hvor man hurtigt mærker ordene helt tæt på. Bandet består af Anna Halkjær (forsanger/guitarist), Emil Mathiasen (bassist) og Jeppe Bredahl (trommeslager). Navnet Karenina er lånt fra Tolstojs litterære univers, hvor Anna Karenina kæmper for et helhjertet liv fyldt med passion og autonomi. De samme temaer går igen hos den danske Karenina, som udtaler: »Vi synes, det er så vigtigt at vise, hvem man er – også når man ikke lige helt ved, hvem det er. Man har så uendeligt mange facetter og virkeligheder, og der er noget vigtigt i dem alle. Der eksisterer ikke kun den polerede, kontrollerede overflade, og det er netop dét, vi forsøger at vise med Karenina«. I Kareninas univers er ingen følelse hverken for kompliceret eller for banal til at blive vist frem. Det handler om at være helhjertet og nærværende; at have mod til at vise alt, hvad man er.

 

Train

BAS

Koncert
Bas smeder rim i Aarhus – den amerikanske ordsmed med de sudanesiske rødder rammer TRAIN.

Dreamville-artist og J. Cole protege. Vejen for den eftertænksomme rapper Bas er inden for de seneste par år for alvor blevet banet. Bas, hvis borgerlige navn lyder Abbas Hamas, skød karrieren i gang tilbage i 2010 og udgav i 2011 mixtapet  Quarter Water Raised Me Vol. 1, som han fulgte op med Quarter Water Raised Med Vol.2 i 2013. 

 

 

Samme år var Bas at finde på J.Cole-tracket ”New York Times” i selskab med 50 Cent. Den collab førte til et spot på Dreamville-kompilationen Revenge of the Dreamers og en senere signing med Dreamville og Interscope Records. 

BAS første album; “Last Winter“ er fra 2014 – som blev efterfulgt af hans andet album; “Too High to Riot“ fra 2016. Det tredie og fremragende album; “Milky Way“ er fra 2018.

Supports: AUDIO PUSH + LUTE

 

AUDIO PUSH
Spotify
Twitter
Instagram
Facebook

 

LUTE
Spotify
Twitter
Instagram

 

 

 

Atlas + Voxhall

Stella Chiweshe

Koncert

72-årige Stella Chiweshe, dronningen af Zimbabwes mbira-musik, er landets mest produktive kunstner på den internationale scene. Allerede i 1980'erne og 90'erne var hun en prominent stjerne inden for verdensmusikken. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

 

Siden 90'erne er der blevet lidt mere stille om "dronningen", men det ændrer sig i disse dage. Stella er stadig en utroligt kraftfuld og spirituel kunstner. Hendes traditionelle mbira-musik (mbira dækker både over det lille tommelfingerklaver, der andre steder hedder kalimba, og hele stilen som sådan) er et middel til at etablere kontakt med afdøde forfædres ånder og er samtidig musik, der forener dens lyttere. I september 2018 udkom Stella Chiweshes længe ventede nye album, "Kasahwa", der var en samling af hendes tidlige afrikanske singler.
Viste vejen for andre
Hendes majestæt, dronningen af Zimbabwes mbira-musik, som Stella Chiweshe kærligt kaldes, er den første kvindelige mbira-kunstner, der har skabt sig et navn og er blevet hædret inden for den ellers mandsdominerede musiktradition.

Hun er én af de ganske få zimbabwiske og sydafrikanske musikere, der i over 40 år har levet af at være traditionel mbira-musiker. Hun nyder stor respekt og er også en vigtig kvinde i denne del af musikbranchen, hvor bands optræder på festivaler, i teatre, kirker, skoler og rådhuse såvel som hjemme hos folk, hvor der spilles for familiers forfædre. Hun viste vejen for resten af Zimbabwes kvindelige musikere. Hun er en professionel kunstner i underholdningsindustrien og på den internationale musikscene. I Zimbabwe udgav hun mere end 20 singler inden for mbira-musikken, hvoraf den første, "Kasahwa", solgte til guld.
Original kunstner
Efter uafhængigheden blev hun inviteret med i National Dance Company of Zimbabwe, hvor hun fik en rolle som ledende mbira-solist, danser og skuespiller. Hendes soloarbejde har etableret hende som én af de mest originale kunstnere på øjeblikkets afrikanske scene, og med mbira-musikken demonstrerer hun dybden og kraften i den traditionelle spirituelle musik - både ude og hjemme.

Chiweshes oplevelser har over årene stimuleret hende til at introducere mbira-musikken til et vestligt publikum uden at miste forbindelsen til sine zimbabwiske traditioner. Siden har hun vundet adskillige priser i sit hjemland. I 2003 hædrede University of Zimbabwe hende med en Master's Degree in Arts.

Stella Chiweshe begyndte i starten af 1970'erne at optræde solo til ceremonier rundt omkring i Zimbabwe.

Beslægtede navne
Tshala Muana
Sibongile Khumalo
Judith Sephuma
Dorothy Masuka
Busi Mhlongo

Links
Stella Chiweshes hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Hugo Helmig

Koncert

Aarhusiansk poptalent giver koncert i Musikhuset

Oplev Hugo Helmigs nye sange live i Rytmisk Sal. Efter halvandet år med fuld fart på er hitmageren klar med debutalbummet Juvenile og giver koncert i Musikhuset.

Albummets 11 sange kredser om netop at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen – og alt det, der følger med kærligheden. Både når den blomstrer, og når den gør allermest ondt. Der er også sange der handler om at have det sjovt uden at tænke på morgendagen, men også om tvivlen og usikkerheden der følger med.

Til marts 2019 kan alle de nye sange opleves live i Aarhus.

Hugo Helmig har taget danskerne med storm

Hugo Helmig udgav sin debut single Please Don’t Lie få uger før sin 19-års fødselsdag, og pludselig gik alting meget hurtigt. Den fængende sang blev den mest spillede danske sang på dansk radio i 2017, sikrede Hugo den første platinplade og er i skrivende stund blevet streamet over 30 millioner gange. Pludselig var der også bud efter den unge Helmig syd for grænsen, da Please Don’t Lie kravlede op ad den tyske airplay chart. Den peakede på en solid tredjeplads, og sangen bredte sig til andre europæiske lande, hvor den gik Top-10 i Østrig og Top-20 i Schweiz.

Opfølgeren Wild gjorde sin forgænger kunsten efter og tilbragte hele fem uger som #1 på den danske airplay chart og endte også som #3 i Tyskland. I løbet af 2018 spillede Hugo over 70 shows med sit band, der består af jævnaldrende musikere fra Aarhus. Han modtog desuden ”Årets Nye Navn” og ”Årets Hit” til Gaffa Prisen, ligesom han fik tildelt ”Årets Musiknavn” af Politiken til iByen Prisen. Og så fandt han altså også tid til at skrive og producere sit debutalbum, Juvenile.

Support

Hugo Helmig tager Anton Walter med sig som support act til koncerten i Musikhuset. Anton Walters debutsingle Min Dag har over 284.000 streams på Spotify.

Praktisk info

Varighed: 2 timer inkl. support og pause. Bemærk, at tidspunkter kan variere.

Program:

20:00 - 20:20: Anton Walter
20:20 - 20:45: Pause
20:45 - 22:00: Hugo Helmig

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

“John” - Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen

Show

”JOHN” kommer til Musikhuset og inviterer nye og gamle rullesten med til fest

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Siden præmieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48. John Mogensen ville i år havde fyldt 90 år.

Nu, mere 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen. Rasmus Bjerg drager på Danmarksturné i rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med hans fantastiske 8-mands orkester.

Showet hedder kort og godt ”JOHN” og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med.

”Det bliver en folkefest for hele familien,” lover Rasmus Bjerg, som er en af initiativtagerne til koncertrækken. ”Det skal ikke være så pænt og fornemt, for det havde ikke været i John Mogensens ånd. Det skal være ægte!”, siger han og henviser til Mogensens poetiske beskrivelse af dansktoppen som ”...dig og mig, den dejligste kop kaffe du drikker, bilen der kører forbi hver dag. Den er alt det og ingenting, der sker hver eneste dag”.

”Vi håber John Mogensens fans vil tage børn og børnebørn med i hånden og introducere dem til den musik, der efterhånden har glædet generationer”, siger Rasmus Bjerg tilføjer. ”Nu vil jeg ikke disse Adam Oehlenschläger, men jeg synes John Mogensen har skabt nogle herligt flabede konkurrenter til Danmarks nationalsang. Du skal faktisk lede længe efter en, som ikke kan synge bare lidt med på Der er noget galt i Danmark eller Fut i fejemøjet. Og det er da ret fantastisk!”.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Ditte Dupont Duo

Koncert

En ny klar stemme i dansk musik
Med en række velskrevne, personlige sange inden for singer-songwritergenren og en stærk vokal, kan du opleve en af den danske musikscenes nyeste stemmer, når Ditte Dupont er klar til at indtage Musikhuset Aarhus d. 24. marts. Ditte inviterer jer helt tæt på, når hun går på scenen med sin ukulele og sin imponerende klang, og guider lytteren sikkert igennem et følelsesregister fra indebrændt vrede til umiddelbar og smittende glæde.
Ditte er studerende på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og spiller denne eftermiddagskoncert sammen med sanger og musiker Yngve Lyngsø.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Train

MADRUGADA

Koncert
I 2018 blev det meddelt, at Høyem, Jacobsen og Lauvland Pettersen havde gendannet MADRUGADA til en række koncerter i 2019. Derved var en af de mest eftertragtede gendannelser i Norge er en realitet.

 

MADRUGADA er et af Norges mest anerkendte og bedst sælgende bands. De kommende koncerter markerer samtidig 20 års jubilæum for bandets legendariske debutalbum “Industrial Silence”. På scenen vil være tre af de oprindelige fire bandmedlemmer; Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. Koncerterne tager udgangspunkt i sangene fra deres debutalbum, “Industrial Silence”, som er et af norsk rockhistorie største klassikere.

MADRUGADA har udgivet yderligere fire albums. Deres sidste album, som hed “Madrugada” var under produktion, da bandets guitarist Robert Burås døde i 2007 og albummet blev udgivet i 2008. Efter udgivelsen af “Madrugada” og en række koncerter gik bandet i opløsning.

 

I løbet af deres ti år som band modtog MADRUGADA bl.a. fem “Spellemann”-priser (de norske Grammyer).

 

Find musik med Madrugada her:

Musikhuset

tv-2

Koncert

TV-2 gæster Musikhuset med nyt album i ryggen!

Danmarks lykkeligste orkester kommer til Musikhuset med sit 19. studiealbum "Tæt Trafik i Herning" i ryggen. Altså kan der opleves helt ny musik fra tv-2 i Store sal!

Bandet har efter mange års pause i samarbejdet, genoptaget forbindelsen med den legendariske producer Greg Walsh, og samtidigt indledt et nyt bekendtskab med Kristian Leth.

Udtrykket er mere rocket. Energien er i front, siger bandet selv, ikke uden en vis klædelig jysk beskedenhed.

En af titlerne på det nye album er: "Er vi glade eller hva".

Og rejser spørgsmålet: Er vi der hvor vi forestiller os vi skulle være?

Hvis ikke hvorfor så?

Og hvordan kommer vi videre?

Store temaer der skal et stort voksent orkester til at håndtere.

Læs interview med forsanger Steffen Brandt her 

Albummet udkom i efteråret og følges op af en landsomfattende Danmarksturné i 2019, der selvfølgelig bringer TV-2 forbi Aarhus. Som noget nyt deles koncerten i en akustisk og en elektrisk afdeling og af samme grund, vil koncerten denne gang tilbydes et siddende publikum!

Varighed: 2 timer og 35 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Atlas + Voxhall

Crippled Black Phoenix

Koncert

Engelske Crippled Black Phoenix spiller en eksperimenterende blanding af postrock og progressiv rock. Denne aften spiller de på VoxHall i Aarhus.

 

Crippled Black Phoenix blev dannet i 2004 af den tidligere Electric Wizard-trommeslager Justin Greaves med hjælp fra Mogwai-bassisten Dominic Aitchison og albumdebuterede med "A Love Of Shared Disasters" i 2006. Efter udgivelsen fulgte en periode, hvor gruppen fokuserede meget på at spille koncerter - ofte med over 10 musikere på scenen samtidig. Album nummer to, "Resurrectionists/Night Raider" landede i 2009, mens "I, Vigilante" fulgte i 2010. Konceptpladen "(Mankind) The Crafty Ape" udkom i 2011, og siden er det blevet til endnu en håndfuld plader, hvoraf "Great Escape" (2018) er den seneste. Crippled Black Phoenix er snarere et kollektiv end et traditionelt band - således har mere end 30 musikere over årene været inde over gruppen, men Justin Greaves har hele vejen igennem udgjort projektets kreative omdrejningspunkt.

Beslægtede navne
A Silver Mt. Zion
Red Sparowes
Pg.lost
Yndi Halda
Grails

Links
Crippled Black Phoenix' hjemmeside
Facebook
Soft Kill på Facebook
Fotocrime på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Madchild

Koncert

21. marts: Vi har fanget Madchild til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Canadiske Madchild er en både festlig og farverig, populær og prisvindende rapper. Denne aften gæster han VoxHall i Aarhus.

 

Madchild alias Shane Bunting, der er en del af hiphop-gruppen Swollen Members, EP-debuterede i eget navn med “The Madchild EP” i 2009 og albumdebuterede som solo-artist med “Dope Sick” tre år senere. Pladen opnåede flotte hitlisteplaceringer i både USA og Canada, og det samme var tilfældet med toeren “Lawn Mower Man” (2013) og treeren “Silver Tongue Devil” (2015). Senest udkom den vanligt roste “The Darkest Hour” i sommeren 2017. I april i år gælder det mandens nye album, "Demons".

Madchild, der har vundet flere Juno-priser og diverse andre canadiske musikpriser, har over årene været en særdeles flittigt turnerende musiker og har blandt mange andre prominente navne delt scene med eksempelvis La Coka Nostra, Tech N9ne og Redman - en turné-virksomhed, der har sikret ham en stor og yderst loyal fanbase vidt og bredt. Sideløbende med solo-karrieren er han vedblevet at være en del af Swollen Members, der blandt andre har turneret med Ghostface Killah fra Wu-Tang Clan, Nelly Furtado og The Black Eyed Peas, og hvis musikvideoer er blevet set mere end 35 millioner gange på YouTube.

Interview med Madchild
What can the audience expect from the show?
"I'm coming with great energy and I'm ready to set the stage on fire."

Which song do you prefer performing live?
"I'm excited about the new material."

How have your most recent concerts been?
"Just great energy!"

Beslægtede navne
Necro
Ill Bill
Apathy
Vinnie Paz
Slaine
Stevie Stone

DJ Malte Sanggaard
Med otte års aktiviteter inden for musik- og kulturarrangementer i Aarhus kan man kalde Malte Sanggaard en rigtig kulturmand.

Når han DJ'er, det svært at vide, hvad man skal forvente andet end fantastiske rytmer og glædens toner. Men forvent en god portion groovy musik, du ikke vidste, du elskede.

De seneste år er det gået stærkt for Malte Sanggaard. Efter han blev en fjerdedel af klubkollektivet Favorite Things har dørene åbnet sig på stribe med spillejobs, der tæller alt fra Distortion Final Party 2018 og Smukfest 2018 til support for idolet Thundercat og senest første udlandstur til Bergen.

Links
Madchild på Facebook
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Husker du, vi synger sammen

Koncert

Velkommen til en hyggelig eftermiddag med fællessang i vores cafè.

Den sidste onsdag i måneden er der fællessang fra den danske sangskat under ledelse af bassist og komponist Kristoffer Bliksted med akkompagnement af kontrabas og flygel.

Der udleveres sangbøger.

Varighed: cirka 1 time.

Fri entré og alle er velkomne

Arrangør: Musikhuset Aarhus