Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

Graham Nash, An Intimate Evening of Songs and Stories

Koncert

OBS: Arrangementet er desværre aflyst.

Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte. Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

__

An Intimate Evening of Songs and Stories

Rockikonet Graham Nash gæster Musikhuset og giver en intim koncert fyldt med forrygende sange og fabelagtige historier.

Dobbelt op på Rock and Roll Hall of Fame

Graham Nash er optaget i Rock and Roll Hall of Fame hele to gange. Både med Crosby, Stills og Nash og The Hollies. Ligesom han også optræder to gange i Songwriters Hall of Fame, som soloartist og med Crosby, Stills and Nash.

Den britisk-amerikanske sanger og sangskriver kunne senest opleves i Aarhus i 2015 som en del af den legendariske gruppe Crosby, Stills & Nash i en udsolgt Store Sal i Musikhuset. Kort tid efter opstod der dog uvenskab med kollegaen David Crosby, og bandet har ikke optrådt sammen siden.

Fra supergruppe til soloartist

Graham Nash indledte karrieren som rytmeguitarist og sanger i det engelske band The Hollies, som han var medlem af fra 1962-1968 og igen fra 1981-1983. Han kom i 1968 med i den Los Angeles-baserede folk-rock-supergruppe Crosby, Stills & Nash med David Crosby og Stephen Stills, som i perioder har været udvidet med Neil Young og derfor også har været kendt som Crosby, Stills, Nash & Young – og blandt andet er kendt for deres flotte vokalharmonier.

Nash har desuden udgivet seks soloalbum, senest This Path Tonight fra 2016.

Glæd jer til en intim aften med et stort rockikon.

Koncerten er en del af Aarhus Jazz Festival, som byder på store danske og internationale stjerner. Du kan se hele programmet for Aarhus Jazz Festival i Musikhuset lige her. 

Varighed: ca. 2 timer Inkl. pause. Bemærk sluttidspunktet kan variere. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Suzanne Vega

Koncert

OBS: Arrangementet er desværre aflyst.

Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte. Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

__

Amerikansk stjerne gæster Musikhuset under sommerens jazzfestival.

Den amerikanske singer-songwriter Suzanne Vega brød igennem 80’ernes musikalske lydmur af synth-bass og puddel-rock med det overraskende stille album Soltitude Standing fra 1985. Til koncerten bliver hun akkompagneret af den ekstremt dygitige guitarist Gerry Leonard. Den irske guitarist har tidligere spillet sammen med stjerner som David Bowie og Jonatha Brooke. Suzanne Vega og Gerry Leonard har tidligere spillet sammen ved flere lejligheder, og til koncerten i Aarhus sker det igen. 

Med sin afdæmpede sange og sine poetiske tekster om New York løftede hun elegant den tunge arv fra forgængere som Carol King, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones og Carly Simon. Det blev til en verdensomspændende succes med sange som Tom’s Diner og Luka fra debutalbummet.

Siden debuten har hun holdt fast i sin musikalske baggrund, udgivet ni albums og givet koncerter verden over. Hendes seneste to albums har været en hyldest til den amerikanske litteratur og sangskrivningstradition.

Til juli kan du opleve hende i Aarhus.

Aarhus Jazz Festival 2020 i Musikhuset

Koncerten er en del af Aarhus Jazz Festival, som byder på store danske og internationale stjerner. Du kan se hele programmet for Aarhus Jazz Festival i Musikhuset lige her.

Train

Askjær / Tranberg / Madsen / Berg

Koncert
Kasper Tranberg (trp), Gorm Askjær (g), Jens Mikkel Madsen (b), Johannes Berg (drm)

 

Til denne koncert kan du forvente gode melodier og fængende improvisationer fra fire fremragende musikere, der her optræder i et nyt og spændende samarbejde. Kasper Tranberg har igennem mange år har markeret sig som en af de fremmeste jazztrompetister og improvisatorer i landet. 

Han har har spillet med gud og hver mand i ind og udland, blandt andre Hugo Rasmussen, Yousef Lateef, Savage Rose og Zirkus Nemos husorkester, og i 2019 modtog han Ben Webster-prisen. I rytmegruppen finder vi guitarist Gorm Askjær, der er højaktuel med sin roste trio-udgivelse Blodmånen Og Dig, som bl.a. har været Ugens Album på P8 Jazz. Den gode bund lægges af bassist Jens Mikkel Madsen, der kendes fra grupper som I Think You’re Awesome og Kasper Staub Trio – og med stikkerne I hånden finder vi den alsidige trommeslager Johannes Berg.

Musikhuset

Postmodern Jukebox

Koncert

OBS: Arrangementet er desværre aflyst. Vi arbejder på højtryk for at finde en ny dato for koncerten.

Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte. Læs mere: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

Musikalsk festfyrværkeri af swing, dans og ny popmusik i gamle klæder.

De glade tyvere vender tilbage i form af Scott-Bradlees Postmodern Jukebox. Bandet byder velkommen til det nye årti, med Tyverne i version 2.0!

Atmosfæren fra Jazzens første guldalder, storslåede fester i Den Store Gatsby stil og løssluppne tyver-vibes, smelter sammen med moderne sange i The Postmodern jukebox’ overraskende musikalske forklædning.

Postmoden Jukebox giver fantastiske koncerter, hvor de giver moderne hits som All About the Bass, Seven Nation Army, Creep, Bad Romance og Oops!… I Did it Again et helt nyt liv, forklædt som vel swingende guldalderjazz, hvor både lyd, håndværk og optræden går op i en højere enhed.

“Last time around the 'Twenties gave us Jazz, America's one true art form. Who knows what is possible in the 2020s?", udtaler Bradlee. "One thing that is for sure is that there are a lot of folks that are tired of the clickbait headlines, mindless reality TV, and smartphone addiction that has only served to divide people in the last decade. We're using our small corner of the pop culture space to tell people to forget their troubles, and come join us for a night of celebrating true musical talent and timeless style - live and in real life."

Viralt kulfænomen

Postmodern Jukebox blev stiftet af Bradlee i 2009 og har opnået mere end en millard YouTube visninger, 3,5 millioner YouTube-abonnenter og mere end 1,7 millioner fans på Facebook. I løbet af de sidste fem år har de turneret verden rundt og spillede udsolgte shows på seks kontinenter. De har også optrådt i shows som ’Good Morning America’ og toppet iTunes og Billboard charts.

Vi glæder os til igen at byde de populære musikere og sangere i Postmodern Jukebox velkommen til Danmark!

Aarhus Jazz Festival 2020 i Musikhuset

Koncerten er en del af Aarhus Jazz Festival, som byder på store danske og internationale stjerner. Du kan se hele programmet for Aarhus Jazz Festival i Musikhuset lige her.

Varighed: Ca. 2 timer inkl. Pause. Bemærk sluttidspunktet kan variere. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Radar

DANCER

Koncert

DANCER er en ny dansk trio med de tre erfarne musikere Jakob Buchanan, Nikolaj Heyman og Thomas Eiler. Tidligere i år udkom de med debutalbummet "1"  på Mastermind Rec. Et album, som er resultatet af et møde mellem tre musikalske verdener.

Buchanan, trompetist og prisvindende komponist med bagrund i den lyriske ECM jazz. (Jakob Bro, Marilyn Mazur mfl.)

Heyman, guitarist/multiinstrumentalist og producer med stor erfaring fra den internationale rockscene. (Giant Sand, Mark Lanegan mfl.)

Eiler, trommeslager fra den mere hårdslående og vidtfavnende impro og avantgardescene. (Svin, Bad Astma mfl.)

Drevet af en nyfunden nysgerrighed og trang til at udfordre egne udtryksformer, mødtes de tre for at indspille i to dage i Heymans sommerhus i Nordjylland.

Resultatet er blevet en forunderlig blanding af nordisk tone, støvet krautrock og eksplosiv freejazz. Eklektisk og samtidig ekstremt fokuseret, strømmer trioens referencer ufortrødent på tværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, intet salg i døren før koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Radar

Mira Siegel

Koncert

Dansk/Amerikanske Mira Siegel er komponist, sanger og sangskriver, hvis musik udforsker græn-selandet mellem den klassiske og rytmiske verden i en fantastisk og tidløs crossover - til denne koncert i en lille, men nærværende konstellation af musikere, der skærer sangene ned til benet. Her vil musikken og teksterne få lov til at stå selv, på skrøbelige, men faste ben.  

Med sin smukke, levende musik og tekst, lukker hun lytteren ind i et rum, hvor der er plads til at tænke og mærke efter i krop og sind. Et rum, hvor nye og gamle musiktraditioner mødes og udfor-skes med elementer fra folk, jazz og klassisk musik. I sine tekster tager hun fat i både store og små emner, stemninger og følelser, der rammer lytteren både hvor det gør ondt, og hvor det lindrer.

Miras fængslende sceneoptræden og sangenes dramatisk udtryk skaber tilsammen en stærk kon-certoplevelse som får publikum til at glemme verden udenfor – i en tid hvor det måske er meget godt.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, der er intet dørsalg til koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud til billetkøbere sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Radar

Abekejser

Koncert

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en ny femkløver fra toppen af det pulserende, århusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers.

Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.

I oktober 2019 udgav Abekejser deres debutalbum Floating Through The Universe. Det er udgivet på der norske pladeselskab AMP Music & Records. Albummet har modtaget gode anmeldelser i ind- og udland, samt vundet Jazznytprisen 2019 for årets udgivelse.

Fredag 17. juli giver Abekejser to koncerter på Radar hhv. kl. 16.00 og kl. 20.00 som del af Aarhus Jazz Festivals SOMMERJAZZ 2020.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, der er intet dørsalg til koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud til billetkøbere sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Radar

Abekejser

Koncert

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en ny femkløver fra toppen af det pulserende, århusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers.

Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.

I oktober 2019 udgav Abekejser deres debutalbum Floating Through The Universe. Det er udgivet på der norske pladeselskab AMP Music & Records. Albummet har modtaget gode anmeldelser i ind- og udland, samt vundet Jazznytprisen 2019 for årets udgivelse.

Fredag 17. juli giver Abekejser to koncerter på Radar hhv. kl. 16.00 og kl. 20.00 som del af Aarhus Jazz Festivals SOMMERJAZZ 2020.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, der er intet dørsalg til koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud til billetkøbere sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Train

Zeuthen / Anderskov / Vestergaard

Koncert
Jesper Zeuthen (sax), Jacob Anderskov (p), Anders Vestergaard (drm)

 

Direkte og fysisk musik – på én gang udfordrende og forsonende

Når denne trio spiller op på Erlings Jazz- og Ølbar, er det med deres anmelderroste og prisvindende album Out of the Spectacle i ryggen.

Gruppens musik er en udkrystalisering af et flerårigt samarbejde mellem tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul.

Det er direkte og fysisk musik, der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som i følelsesmæssig forstand er rummelig og flerdimensionel.

Trioen har udviklet et personligt sammenspil hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. Siden 60’erne har han været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken har inspireret nye årgange.

Jacob Anderskov er en af de mest originale pianister i landet og har siden debuten i 2001 modtaget adskillige priser for sin musik. Han har spillet med Michael Formanek, Chris Speed og Airto Moreira m.fl.. Desuden er han professor ved RMC i København.

Den yngste af de de tre, trommeslager Anders Vestergaard, er overalt på den danske undergrundsscene og kendt for sit personlige touch på trommerne. Han er en del af grupperne Boujeloud, Girls in Airports, Yes Deer og har spillet med Evan Parker, Lotte Anker og Thomas Morgan m.fl.

Radar

Svaneborg Kardyb

Koncert

Sidst de to jazzmusikere gæstede Radar tilbage i februar, var det med efterfølgende med denne opfordring fra Politikens anmelder Thomas Michaelsen: "... tag en dukkert i Svaneborg Kardyb. Men vær klar over, at du svømmer ud på besættende dybt vand, selv om melodierne og akkorderne set fra overfladen virker så forførende simple."

Nu vender succesduoen tilbage og giver koncert under årets jazz festival.

Siden de to århusianske musikeres debutalbum, 'Knob', udkom i marts 2019, er det gået stærkt for de to. 'Knob' blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to priser til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn. I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.

Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Svaneborg Kardyb er:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Radar

Svaneborg Kardyb

Koncert

Sidst de to jazzmusikere gæstede Radar tilbage i februar, var det med efterfølgende med denne opfordring fra Politikens anmelder Thomas Michaelsen: "... tag en dukkert i Svaneborg Kardyb. Men vær klar over, at du svømmer ud på besættende dybt vand, selv om melodierne og akkorderne set fra overfladen virker så forførende simple."

Nu vender succesduoen tilbage og giver to koncerter på Radar lørdag 18. juli hhv. kl. 16.00 og kl. 20.00 som del af Aarhus Jazz Festivals SOMMERJAZZ 2020.

Siden de to århusianske musikeres debutalbum, 'Knob', udkom i marts 2019, er det gået stærkt for de to. 'Knob' blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to priser til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn. I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.

Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Svaneborg Kardyb er:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, der er intet dørsalg til koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud til billetkøbere sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Musikhuset

Kira Skov med Peter Vuust Trio

Koncert

Oplev Kira Skov i selskab med dansk stjernetrio under Sommerjazz 2020.

Kira Skov giver koncert i Musikhusets intime Lille sal sammen med nogle af Danmarks mest prominente jazzmusikere. Du kan opleve den danske sagnerinde under sommerens jazzfestival i en unik konstellation med Nikolaj Hess på klaver, Peter Vuust på bas og Jakob Høyer på trommer.

Stærk vokal og stjerneregn

Kira Skovs stærke, sjælfulde og intense vokal har høstet mange roser og en sand stjerneregn fra et stort set samlet anmelderkorps. Hun modtog 5 og 6-stjernede anmeldelser for udgivelsen og koncerter i forbindelse med albummet In the Beginning fra 2017. Samme år modtog hun to DMA jazz-priser som Årets komponist og Årets vokaludgivelse samt en Steppeulv for årets komponist.

I 2018 kom hendes meget roste album The Echo of You dedikeret til hendes afdøde mand Nicolai Munch-Hansen, som ligeledes høstede 5 og 6-stjernede anmeldelser i samtlige medier både i og uden for Danmark. 

Første album på dansk

Med titlen I nat blir vi gamle udgav Kira Skov sidste år sit første album på dansk. Se og hør den første single I en verden så urolig fra albummet her:

Kira Skov har siden hun debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2002 etableret sig som en anerkendt artist med mange facetter i evig bevægelse med skiftende stemninger og lydlandskaber. 

Koncerten er en del af Sommerjazz 2020 i Musikhuset. Her kan du se hele programmet.

 

Atlas + Voxhall

Swans

Koncert

Koncerten kan grundet coronavirus desværre ikke gennemføres denne aften. Vi arbejder hårdt på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.

Amerikanske Swans spiller eksperimenterende rock, der baserer sig på støjrock, postpunk og neofolk. Bandet anføres af den karismatiske Young God Records-stifter Michael Gira. Denne aften vender gruppen tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

Swans blev dannet i New York i 1982 og opererede i første ombæring indtil 1997. Hér gik gruppen i midlertidig opløsning – mest af alt fordi Michael Gira fik for travlt med alskens andre gøremål. Ikke mindst arbejdet med Young God Records. Swans dukkede op som en del af start-80’ernes no wave-nybrud. Fra første færd blev de kendt og berygtede for deres innovative instrumentering og repetitive sangstrukturer.

Bandet albumdebuterede i 1983 med “Filth” og har siden udgivet yderligere 13 album, hvoraf “To Be Kind” (2014) er det kommercielt set mest succesfulde. Først med bandets fjerde-seneste album, “The Seer” (2012), opnåede gruppen for alvor nævneværdige hitliste-placeringer. Med de to seneste plader, "The Glowing Man" (2016) og "Leaving Meaning" (2019), er det lykkedes at fastholde denne relativt nyslåede succes.

Swans oplevede i sin oprindelige levetid masser af udskiftninger i bandbesætningen, men da gruppen efter 13 års pause blev gendannet i 2010, var hele tre medlemmer fra tidligere inkarnationer (foruden Gira selv) atter ombord. Den besætning, der tegnede Swans i årene 2010-2017, er nu opløst og erstattet af et foranderligt ensemble, der byder Gira at arbejde sammen med alskens spændende musikere. På "Leaving Meaning" medvirker blandt mange andre eksempelvis navne som The Necks, Anna von Hausswolff, Baby Dee, A Hawk And A Hacksaw og Thor Harris.
Beslægtede navne
Godspeed You! Black Emperor
Xiu Xiu
Slint
Anmeldercitater
"In its bone-chilling, earnest spirit, we witness Swans maintaining a power they never lost – we see them exceeding expectations, branding themselves as a seismic force in experimental rock, and here, they continue to touch on that greatness." (The Line Of Best Fit, 2019 - læs hele anmeldelsen)

"Gira, with the help of many talents, has concocted Swans’ most beautiful yet most bleak sounding record of its 30-plus years existence." (The 405, 2019 - læs hele anmeldelsen)
Links
Young God Records' hjemmeside
Swans på Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Deadnate + Death To Seattle + Arsenic Addict

Koncert

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 14. maj til den 8. august. Herudover har Arsenic Addict erstattet Dead Witch.

Bemærk: Koncerten bliver naturligvis afviklet under de forhold, som myndighederne har fremsat på det givne tidspunkt, og det kan derfor være med begrænset kapacitet. Der er gratis entré til koncerten, og derfor er det kun tilmeldte i Facebook-eventen, der bliver lukket ind i første omgang. Vi opdaterer, hvis dette skulle ændre sig.

Den står på progressiv metal, grunge, punk og dødsmetal, når Deadnate, Death To Seattle og Arsenic Addict denne aften gæster Atlas i Aarhus.

Deadnate
Deadnates lyd er bombastisk, progressiv og indeholder mange skæve og uforventelige elementer, der hele tiden overrasker og fastholder lytteren. Specielt Simon Juul og Kenneth Kejlstrups karakteristiske og alsidige vokaler er med til at personliggøre sangene med både rene harmonier, scream og growl. Live er der ingen tvivl om den musikalske legesyge, hvor de fire unge mænd med teknisk overskud sparker musikken langt ud over scenekanten.
Death To Seattle
Death to Seattle er tre barndomsvenner fra det mørke (og gule) Vestjylland. Musikken er et genskær af deres teenageår i provinsen, hvor den konstante kedsomhed og evige udlængsel kun blev holdt i skak af punk-rock, cigaretter og drengestreger. Selvom drengene for længst er flyttet fra den ”rådne banan”, forfølger kedsomhedens forbandelse dem stadig gennem middelklasselivets trivialiteter.

Death to Seattle beskriver netop livet i denne visionsløse del af middelklassen – os, der har alt og ingenting vil! Tilværelsen her er ikke præget af store politiske budskaber eller eksistentiel indsigt; det er sange om kedsomhed og banal livsførelse.

Denne lettere ”apatiske” livsanskuelse står dog i skærende kontrast til musikken, som er hidsig og energisk! Sangene er korte energiudbrud, hvor melodi møder kaos og aggressivitet. Til trods for bandets korte levetid (2016), har bandet allerede fået skabt sig et ry som en live-eksplosion af vildskab, vrede og smadrede instrumenter – alt sammen leveret med et glimt i øjet.

Death to Seattle er for fans af Gnarwolves, Title Fight samt gamle travere som NOFX, The Distillers og selvfølgelig Nirvana, Nirvana og Nirvana.
Arsenic Addict
Arsenic Addict spiller morderisk dødsmetal med inspiration fra det mørkeste vanvid, der lurer i menneskers sind. Kødfulde riffs inviterer til amok i blodrus og bragende blastbeats eksploderer sarte hjerneskaller, mens ildevarslende melodiske stykker fastholder grebet om halsen og ikke giver slip, før det er for sent. De grufulde fortællinger om lemlæstelse og lig i forrådnelse leveret i aggressiv growl fuldender soundtracket til dit næste drab.

Arsenic Addict er et solidt live-band, der har gjort nætterne utrygge rundt om i landet, bl.a. til Wacken Metal Battle 2019, Understrøm, Skrækfest og CC Hegn. Sidste år udkom debutalbummet ’Deviant Perception of Death’ med Lasse Ballades klamme hænder på knapperne, og flere uhyrligheder er på vej.
Plekter Tour
Plekter er ORAs (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet.
Links
Deadnate på Facebook
Death To Seattle på Facebook
Arsenic Addict på Facebook
ORAs hjemmeside

Radar

Ravi Kuma

Koncert

Ravi Kuma er klar til de fire største byer, når de i foråret rammer Aalborg, Odense, Aarhus og København. Glæd dig til en energifyldt oplevelse på hjemmebanen Radar i Aarhus, hvor Ravi Kuma garanterer en overbevisende liveoplevelse med Sharon Kumaraswamy i front og Aske Knudsen på produktion. Rapduoen kombinerer de rowdy og helt tunge beats med en utrolig charme og nærvær med deres publikum. Det er anmelderne enige om.

Soundvenue kvitterede med 5 stjerner for deres koncert på Roskilde Festival 2019 og skrev følgende:

”…søndag eftermiddag viste producer Aske Knudsen og rapper Sharon Kumaraswamy, at man sagtens kan blæse taget af en åben himmel… da Sharon under ’Staring at My Dick’ gik ned blandet det siddende publikum, hvor hun sprang sit konfettirør og fremviste Ravi Kumas fabelagtige evne til både at opbygge og udløse energi på den helt rigtige måde” Soundvenue.

Til SPOT Festival 2019 leverede de en intens og energifyldt koncert, som Gaffa beskriver således i deres 6-stjernet anmeldelse af koncerten:

”Ravi Kuma er ganske enkelt kommet for at blive. De tilbyder en fest, som ikke fås andre steder end hos dem, og de fremfører deres musik som et kærligt knytnæveslag lige i ansigtet.” Gaffa.

Senest kvitterede Bands of Tomorrow med 4,5 ud af 5 stjerner for deres udsolgte koncert på Ideal Bar i København:

”…jeg blev virkelig ramt af, hvor de skiller sig ud fra resten af den danske musikscene... De har ydmyghed, charme, og en genkendelig lyd. Og med de vigtige tekster bliver attituden alvorlig... Deres liveoptræden er af en anden kaliber, og de udfylder et tomrum på den danske scene – det kan simpelthen ikke blive for rowdy.” Bands of Tomorrow.

Ravi Kuma har også opnået airplay på P3, hvor publikum stemte dem direkte ind på en andenplads i Pelle Peters radioprogram P3 Listen, med sangen ’Take Off My Scarf’, fra debutalbummet ’Sub’. Netop ’Sub’ er en blanding af producer Aske Knudsens hårdpumpende elektroniske beats og rapperen Sharon Kumaraswamys energiske og protesterende tekster, hvor gruppen tager aktuelle og tabuiserede emner op ud fra et menneskeligt, personligt og samfundsmæssigt perspektiv.

Med fest og protest skaber de endnu engang et show, du sent vil glemme.

Radar

Skrallebang

Koncert

Oplev fire anderledes børnekoncerter, hvor sanserne skærpes, og hvor børnene kan opleve et rigtigt spillesteds muligheder i form af lyd, lys og meget mere.

”SKRALLEBANG AlTid til børn” spiller aktive koncerter, hvor børnene inddrages gennem leg, bevægelse, historiefortælling og udklædning. Koncerter, hvor fantasien sættes i gang, hvor der grines, læres og opleves. Fælles for sangene, legene og rekvisitterne er, at pædagoger, lærere, forældre og børn bliver inspireret til at synge, spille, fortælle og lege på nye måde. SKRALLEBANGs koncerter er motorik, leg, læring, inspiration, skøre påfund, grin og finurlige indslag.

Der vil blive udleveret sangtekster og noder til pædagogerne efter koncerterne, så I kan gå hjem i institutionen og lege videre. Koncerterne henvender sig hovedsageligt til børn mellem 3 og 8 år samt eventuelle specialklasser og -institutioner.

Alle fire koncerter afholdes på Radars, der ligger på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Her er garderobe og toiletfaciliteter, der kan frit benyttes. Koncerterne vare 50 minutter, og salen vil efter hver forevisning være åben, hvor institutionerne er velkomne til at blive hængende og f.eks. spise medbragte madpakker.

PRIS OG TILMELDING

Institutioner: 300,- kr. for op til 15 børn og et ubegrænset antal voksne. Tilmelding sker ved kontakt til

spillestedsleder Mia Holm på tlf. 5070 1671 eller på mailen mia@radarlive.dk. Ved tilmelding sendes faktura.

Private: 40,- kr. per billet. Kan kun købes i døren på koncertdagen.

DATO OG TID

Koncerterne finder sted kl. 10 på følgende datoer:

Onsdag 19. august / tirsdag 29. september / tirsdag 27. oktober / tirsdag 24. november

MERE INFORMATION

Alle er velkomne til at kontakte spillestedsleder Mia Holm for yderligere information (Tlf. 5070 1671 eller på mailen mia @ radarlive.dk).

SKRALLEBANG spiller omkring 120 koncerter om året, fungerer som gæstelærere i forbindelse med musicalopsætning på flere skoler, og de afholder inspirationskurser for pædagoger, indskolingslærere, DGI og dagplejere. De har desuden stor erfaring i arbejdet med specialinstitutioner.

Læs mere på www.skrallebang.dk.

RADAR er et regionalt spillested i Aarhus Kommune. Radar afholder årligt 105 koncerter med særligt fokus på det eksperimenterende, det alternative og på nichegenrer.

Læs mere på www.radarlive.dk.

Aarhus Teater

Teaterkoncert C.V. Jørgensen

Teater

I mere end fire årtier har C.V. Jørgensen beriget os med syrede snapshots af et Danmark i forvandling. Han har besunget melankolien i den danske folkekarakter, som den folder sig ud mellem sommersøndage på BellevuePligterne kalder og Spildte bedrifter. Og Det Si’r Sig Selv, at en teaterkoncert baseret på C.V. Jørgensens fornemme sangkatalog i enhver henseende byder på Lidt til og meget mer’.

C.V. Jørgensens tekster bliver sat i spil i nye fortolkninger, og du kan blandt andet opleve Entertainerens facetslebne juveler som Indian Summer og Det Regner i mit hjerte. Ørehængere som Mig & Charly og Hotel Halleluja og ømme kærlighedshymner som Elisabeth og Amor & den sidste pil. Alle de sange, der har ramt os dybt, og som formår at samle os på tværs af generationer, køn og klasse.

Teaterkoncert C.V. Jørgensen er skabt af det erfarne makkerpar instruktør Nikolaj Cederholm og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø, der i 1994 opfandt teaterkoncerten som genre med Teaterkoncert Gasolin. Denne gang med et nyt og anderledes greb, der giver en intim teaterkoncert fremført af ni performere, som alle både synger og spiller instrumenter. Et originalt kollektiv med blandt andre Tue West, Mark Linn, Nive Nielsen, Simone Tang og Emil Prenter, der er ny skuespiller i Aarhus Teaters ensemble.

Musikhuset

Magtens Korridorer akustisk

Koncert

Magtens Korridorer gæster Musikhuset med forrygende akustisk koncert.

Magtens Korridorer har været på den danske musikscene siden midten af 90'erne. De har fået publikum til at synge med på Hestevisen, Lorteparforhold og mange flere hits. Nu kan du opleve de fede rocksange til fremragende akustisk koncert i Musikhusets Store SaI.

2005 udsendte Magtens Korridorer albummet Friværdi, og da startede det, der skulle blive et rockeventyr. Med enorm succes indtog de fem herrer folkets hjerter med en række sange der ramte hverdagen og gjorde den til en fest. Anmelderne anvendte ord som ‘Magtdemonstration’ og ‘Dansk Rocks Nye Magthavere’. Siden har fulgt fire yderligere original-albums samt en opsamlingsudgivelse med de største hits.

Bandet har turneret intensivt gennem alle årene, og er nu etableret massivt på den danske livescene. De har besøgt danske klubber og festivaler mange gange og med et til stadighed større og større publikum. Måske fordi koncerterne altid ender som én stor fest med et band, der tager sit publikum i hånden, og giver det et pusterum fra hverdagen.

Glæd jer til at opleve en af landets stærkeste stærkeste rockstemmer og alle de gode hits i nye, akustiske versioner.

Musikhuset

Caroline Henderson

Koncert

Caroline Henderson på dansk for første gang.

25 år efter at Caroline Henderson debuterede som solist med albummet Cinemataztic, udsender hun sin første soloplade på dansk. Albummet Den danske sang udkommer d. 28. februar 2020. Du kan høre alle sangene live, når hun besøger Aarhus, hvor hun giver en nærværende koncert i Musikhusets intime Lille sal.

Den danske sang er en auditiv historie om livet som rejse, om at blive adopteret af et nyt land, om at lære et nyt sprog og forstå sig selv på ny gennem det fremmede. For Caroline Henderson har musikken spillet en kæmpe rolle i den proces, og på den nye plade har Caroline valgt at dykke ned i den danske sangskat og fortolke nogle betydningsfulde sange, som for hende har været en kærlig vejviser i det ukendte.

Personlig tidsrejse i danskhed

Den danske sang er Caroline Hendersons tolvte soloalbum og altså det første på dansk. På albummet blandes et akustisk udtryk med et elektronisk. Nogle af fortolkningerne er helt barberet ned og har et lyrisk nordisk jazzpræg. Andre har beats eller kor og symfoniorkester med i arrangementerne, som tilsammen danner en mosaik af et album.

”Jeg havde en inderlig lyst til at lave en personlig tidsrejse med musik, som indrammer mit syn på danskheden. Hvornår er man dansk? Og hvad betyder det? Man kan godt se dette album som en søgen efter identitet. Gennem musik får man efter min mening en smutvej til et lands værdigrundlag, historie og folkesjæl. På ’Den danske sang’ forfølger jeg den rute og bevægelse, som har optaget mig i hele mit voksenliv. Da jeg i sin tid kom til Danmark som brun indvandrer fra Sverige og desuden havde både Frankrig og USA med i bagagen, gav flytningen mig en nysgerrighed og sendte mig på ikke bare en fysisk, men også en mental rejse. Jeg slog ganske langsomt rødder. Og i dag er Danmark også mit land, mit sprog og min kultur, og mit dengang ensomme træ er nu blevet et stamtræ,” siger Caroline Henderson.

Prisvindende afroamerikansk svensk-dansker

Caroline Henderson er født i Sverige af en svensk mor og en amerikansk far. Hun voksede op i Sverige, New York, Philadelphia og Paris, inden hun bogstavelig talt kom ind med firetoget, da hun i 1983 bosatte sig i Danmark med intentionen om et kortere ophold. Men så blev hun hængende og blev hurtigt en del af den danske musikscene. Som korsanger for Gnags i midten af firserne mødte hun Maria Bramsen. De to fik enorm succes med bandet Ray Dee Ohh, der fra 1989 hittede på dansk. Efter tre pladeudgivelser var Caroline Henderson imidlertid hooked på at stå på egne ben. I 1995 udgav hun soloalbummet Cinemataztic, som tog landet med storm og indbragte hende hele syv Danish Music Awards-priser.

Solokarrieren tog en drejning, da Caroline Henderson i 2003 begyndte at synge og udgive jazz, stadig på engelsk. Gennem jazzen udforskede hun sine egne afroamerikanske rødder og fik et stort, trofast publikum, mens hun bredte sig endnu mere: De seneste år har hun både skrevet og været initiativtager til andre typer af større projekter, senest med musikforestillingen Divaer i glas. Den anmelderroste kabaret spillede i Tivoli Glassalen i efteråret 2019 og hyldede nogle af de store ikoniske divaer, der har optrådt i Danmark gennem tiderne.

I foråret 2020 tager Caroline Henderson på turné med sangene fra albummet som omdrejningspunkt. En turné, der bringer hende forbi Musikhusets intime Lille sal.

Arrangør: Musikhuset