Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

Søren Nørbo, klaver

Koncert

Søren Nørbos egne kompositioner danner udgangspunkt for en række uforudsigelige improvisationskoncerter med en eller flere talentfulde studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

De studerende kommer fra alle konservatoriets afdelinger, rytmisk såvel som klassisk og elektronisk. Koncertserien med Søren Nørbo kører nu på 6. sæson.

Koncerterne fordeler sig over ni onsdage i forårssemestret 2020. Se spilledatoer nedenfor.
Bemærk at ikke alle koncerter foregår i Kammermusiksalen. Tjek evt. koncertsted i Musikkonservatoriets koncertkalender (Events) på www.musikkons.dk

Lektor og jazzpianist Søren Nørbo (klaver) har på sine seneste 3 cd-udgivelser (I ydre Hjerte; The Invisible Guest; Note før ilden) spillet originalkompositioner med musikerne Kresten Osgood (trommer), Nils Bo Davidsen (kontrabas), Django Bates (horn, klokkespil, melodika (UK), Joakim Milder (Saxofon, blokfløjte, Sverige) og forfatter/recitator Lars Skinnebach.

Fri entré

Forbehold for ændringer. Hold øje med kalenderen (Events) på www.musikkons.dk

Musikhuset

Game of Thrones Concert

Koncert

Oplev en episk Game of Thrones-koncert, når London Festival Symphonics opfører mesterværkerne under ledelse af dirigent Stephen Ellery.

Hvad enten du har fulgt den epokegørende serie fra premieren i 2011, er midtvejs i 5. sæson eller endnu ikke er startet på HBOs førende fantasiserie, kan du se frem til en storslået aften, når London Festival Symphonics 100 mand store ensemble fylder Store sal i Musikhuset.

Under ledelse af dirigenten Stephen Ellery vil du blive ført igennem det eventyrlige lydunivers, der mesterligt indrammer Game of Thrones til en episk aften for alle sanser.

Det store orkester understøttes visuelt af stemningsfulde billeder fra serien og et lysshow, der giver den storslåede musik endnu mere tyngde i Koncertsalens smukke rammer. Sammen med bruset fra det store symfoniorkester og koret udvikler filmmusikken således hele den fængende kraft, som man oplever den i serien. Selvom filmmusikkens rolle er at understøtte en film, eller i dette tilfælde en serie, må Game of Thrones-soundtracket siges at være stærkt nok til at stå alene som et klassisk værk. Værket er skabt af musikeren og komponisten Ramin Djawadi og flere anmeldere betegner det kolossale soundtrack som Djawadis hovedværk.

I den to en halv times tid Game of Thrones-koncerten varer, vil du have mulighed for at dykke ned i de dramatiske toner fra mesterværket og mærke musikken svulme og rase op til et fortryllende eventyr i Musikhusets Store sal.

Vi skal understrege, at det ikke er klip fra serien som vises, men animationer og et lysshow på det store lærred for at forstærke det imponerende musikværk.

Program:

 1. Main Theme 4:15
 2. The Kings Arrival 3:34
 3. The Throne is Mine 3:17
 4. Goodbye Brother 3:08
 5. Valar Morgulis 3:08
 6. The Children 2:41
 7. Mother of Dragons 2:31
 8. Reek 2:42
 9. Lets Kill some Crows 3:37
 10. Winterfell 2:44
 11. Mhysa 3:55
 12. Dracarys 2:54
 13. You are no Son of Mine 4:26
 14. Winter is coming 2:52
 15. North of the Wall 3:49
 16. Finale 2:31

PAUSE

 1. Dance of the Dragons 3:08
 2. Blood of the Dragons 1:33
 3. Khaleesi 3:06
 4. Atonement 2:55
 5. Lights of the Seven 9:49
 6. Son of the Harpy 4:40
 7. Thenns 1:45
 8. The Rains of Castamere 7:03
 9. Throne for the game 1:20
 10. A painless Death 3:22
 11. Needle 2:53
 12. Shall we beginn 1:24
 13. Winter has come 3:15
 14. The winds of winter 3:30

EKSTRA NUMRE

 1. For the Realm 1:32
 2. 32. Main Theme Remix

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Arrangør: PS Production

Musikhuset

Michael Learns to Rock

Koncert

Alle de store hits i Musikhusets Store sal.

Michael Learns To Rock har turneret over det meste af verden og spillet på de største scener. De har givet koncert i store koncertsale, ved OL-arrangementer og til Formel-1 Grand Prix i Shanghai.

På hjemmebane i Aarhus

Til januar kan du opleve dem på hjemmebanen i Aarhus, når de indtager Musikhusets Store sal. Glæd jer til at høre de bedste sange fra det nyeste album STILL og til at rocke med på mange af de store hits fra bandets lange karriere.

Da Michael Learns to Rock udsendte deres debutalbum i 1991 med singlen The Actor, blev det århusianske popband på øjeblik superstjerner. Inden længe spillede de fire medlemmer udsolgte stadionkoncerter over hele verdenen – ikke mindst i Asien.

10 millioner solgte albums

Siden debuten har bandet, der i dag er en trio, udsendt yderlige otte album, senest i 2018, og solgt intet mindre en 10 millioner albums. Dermed er Aqua det eneste danske band, der har overgået Michael Leans to Rock i pladesalg på verdensplan.

MLTR lover ikke, at du bliver yngre, men de lover, at energien og spilleglæden er intakt, og at ingen vil gå skuffede hjem efter en aften i selskab med bandet og alle de mange hits fra MLTRs lange karriere.

Varighed: Ca. 2 timer inkl. Pause.  Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Train

Generator

Koncert
Zack Christ:

Med inspiration fra både samtidig klubmusik, LA beat scene og diverse avantgardebevægelser leverer Jakob “Zack” la Cour et liveshow der får publikum til at ryste i bukserne.

Zack Christ er en tyr fra det ydre rum, der, efter eget udsagn, er kommet til vores dimension for at besudle alle menneskers fædre og spille fede bangers til pøblens ører falder af. Igennem de sidste 10 år har projektet etableret sig som en sand mastodont i den danske undergrund. Zacks 9 originale udgivelser favner bredt og rummer alt fra en split-12” med den russiske “‘experimental deconstructed club music’-aficionado” Pixelord, til det ultra-limited-edition, lokalt udgivne, håndlavede kassettebåndsprojekt “tom ramme”. Glæd dig til en udforskning af det naive, det umiddelbare og det opbrudte i en koncertoplevelse hvor det eneste der er sikkert, er, at intet er det.

Büul:

Büul er en trommeduo, der består af Frederik Bülow og Jonathan Ludvigsen. I 2016 spillede de en dobbeltkoncert på HeadQuarters med Frederiks band 'Abekejser' og Jonathans band 'Athletic Progression'. De har siden hentet inspiration fra hinanden og efter utallige opfordringer har de slået sig sammen og lavet denne nye trommeduo. Musikken de skaber sammen er baseret på advancerede grooves, i variable taktarter. Samples bliver loopet, mens det rytmiske fundament ændres og skaber en ny sensation. Kompositionerne ender ud i et overflødighedshorn af underdelinger.

 

 

Showstart: 20:00

Entré: 30 kr.

Koncerten afholdes på Knuds Kiosk på Jægergårdsgade 156Ssgade 156S

Atlas + Voxhall

Konvent

Koncert

Konvent er et København-baseret death-doom band, som fandt en fælles interesse i metal i 2015. Efter timer i øvelokalet blev det til udgivelse af en demo, der slet og ret fik navnet "Demo". Siden udgivelsen af “Demo” i 2017 har Konvent tiltrukket sig en del opmærksomhed på den danske metalscene og spillet koncerter på både Aalborg Metal Festival, Metal Magic Festival og den velkendte branchekoncert Copenhell Freezes Over i 2018. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Disse events lagde grundlaget for en pladekontrakt med Napalm Records og en bookingaftale med Napalm Events for hele verden.

I 2019 tog Konvent deres mix af death metal og tung doom til de store scener, da de spillede både Copenhell og Roskilde Festival. Begge shows, der blev vel modtaget af både anmeldere og publikum. Herudover spillede de en række mindre shows.

Igennem alt dette har Konvent arbejdet hårdt på at skrive og indspille deres debutalbum “Puritan Masochism”, og de er svært begejstrede for at dele deres blanding af tunge baslinjer, dødelige growls og uhyggelige guitar-riffs på det nye album, som de tager med sig på tour, når pladen er udgivet i januar 2020.
Olm
Olm er tungt. Olm er sludge. Olm er doom. Olm er melodisk. Olm er malende. Olm er growl. Olm er på dansk. Blev der sagt, at Olm er tungt?

Den aarhusianske trio Olm rumsterer i den tunge og doomede ende af sludge metal. Med sine hårde nedstemte riffs, growlende vokal og malende musikalske passager leverer Olm et mastodontisk lydudtryk. Så mens andre lever i overhalingsbanen, befinder Olms musik sig trygt og tålmodigt i slæbesporet på metallens majestætiske motorvej.
Morild
1. februar i år udsendte det københavnske atmosfæriske black metal-orkester Morild deres debutalbum, som bærer titlen "Så kom mørket og tog mig på ordet En sort sky af minder I afgørende stunder Frosset fast til mit indre Jeg håber det forsvinder med lyset At dø eller blive fri". Lige så lang som titlen på albummet er, lige så lang er listen over de rosende ord, som anmelderne kaster efter pladen. Devilution kalder blandt andet udgivelsen for "et forbandet ambitiøst pladeprojekt".

Kvintetten blev dannet tilbage i 2016, og bag bandet gemmer sig medlemmer fra blandt andet Fearus og Scortum. Med Morild får bandet kreeret et maritimt auditivt tema og en oceansk mystik, som de meget gennemført tog med sig til deres teatralske releasekoncert på Den Blå Planet i København, hvor bandet optrådte foran akvariets store tank med hajer, rokker og deslige som baggrund.

Morild er et atmosfærisk band, der mikser shoegaze og black metal i en sublim blanding
Katla
Katla er en trio bestående af de tre medlemmer David, Marc og Rasmus. Bandet startede i 2017 på Copenhell, hvor kontakten blandt de tre først blev etableret. Motivationen var klar fra start. Det skal være langsomt og lytte-bart musik, som de selv ville lytte til. Katla har fokus på de knusende riffs, som hovedkomponisten Marc kompromisløst leverer, vokalharmonierne, der er delt blandt bassisten David og trommeslager Rasmus, som formår at manifestere nedslåning af 7-tømmer søm igennem sit insisterende trommespil. Tung doom-metal og højt energiniveau med inspirationskilder i den skandinaviske black- og doomscene er kendetegnene ved Katla. Læder, denim og langt hår forenes i sange om helte, skurke og store drager på den lede klinge!

På scenen opleves tunge riffs, høj energi, store smil og få bekymringer, der giver et helhedsbillede af, at Katla består af mere end bare tre sammenspillende individer. Med både asynkron og synkron headbanging over hele paletten samt en verbal symbiose mellem sangerene Rasmus og David fornemmer man som publikum den energi, bandet selv oplever på scenen. Du bliver som trukket direkte ned i et øvelokale i en bunker i Nordvest, hvor man næsten kan smage musikken blive skabt.
Links
Konvent på Facebook
Olm På Facebook
Morild på Facebook
Katla på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

0% + Coach + Brunsten

Koncert

Velkommen til ABSOLUTE MUSIC 2020 - den aboslut mest rockede aften du kommer til at opleve i 2020. Jep - intet mindre!

0%
0% er vel noget af det tætteste man kommer på rendyrket ROCK i sin bedste form herhjemme. Bag 0% står de rutinerede kræfter Peter Bonneman, der med Gorilla Angreb, Amdi Petersen Armé, No Hope for the Kids og Sun Bather har skabt et navn som en af de vigtigste personer fra danske hardcore/punk-undergrund, Peter Larsen fra bl.a. The Monoliths og Per Gerhard – kendt fra OD Dødsprinsen og Yahowa.

Coach
Fra asken af Cola Freaks har der rejst sig endnu et projekt. Hvor andre projekter som f.eks. Smertegrænsens Toldere og Emenkaya har trukket mest i en hardcore punk retning, er vi denne gang mere på vej i noget som Cola Freaks rodede med. Der er sax og mere garagede passager.

TBA

Musikhuset

Marie Key Solo

Koncert

For første gang er det nu muligt at opleve Marie Key alene på scenen. Det sker ved et par intime koncerter med siddende publikum, hvor Marie vil fremføre både nye og gamle sange.

Marie Keys seneste album Giganter udkom i marts 2018 og fik fem hjerter og følgende ord med fra Politikens anmelder Kim Skotte:

"Marie Key har givet sig god tid, men resultatet er blevet både originalt og ørekælent. Musikken er en slags syntetisk r' n' b, hvor Marie Key viser, at årene som paradoksalt popidol har gjort hende til en sanger med meget større selvtillid".

Weekend Avisens anmelder Anna Ullmann roste også albummet og skrev:

"Kontrasten mellem højglanspolerede produktioner og Marie Keys særligt sensitive sange har skabt et originalt og medrivende album".

Marie Key siger selv om de kommende solo koncerter:

"Jeg glæder mig til at barbere sangene ned. Til at lade teksterne træde endnu længere frem og fortælle historien bag nogle af sangene. Og sidst men ikke mindst ser jeg frem til at få publikum tættere på - i en mere intim ramme end tidligere."

Varighed: 1 time og 15 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Train

JADA

Koncert
Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Efter totalt udsolgte shows på Radar og Store Vega, er den succesfulde sangerinde nu klar med nye shows flere steder i landet.

 

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber sidste sommer. Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019. Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

 

I dette forår spillede Jada så endelig sine første egne shows. Både Radar og Store Vega havde været udsolgt i månedsvis og de dugfriske anmeldelser taler sit tydlige sprog. Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: “en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Musikhuset

Koncert med ensemblet Tirilil

Koncert

MOD LYSERE TIDER 

Koncert med ensemblet Tirilil i Musikhuset Aarhus lørdag d. 25. januar kl. 13:00 2020.

Tirilil skaber intime koncerter i spændingsfeltet mellem nordisk folketone, danske salmer og sange i egne arrangementer samt perler fra barokken. Musik, hvor den rene og lyse klang får plads og blander sig med den nordiske tyngde og varme.  Tirilil vil ved denne koncert kaste lys over den mørkeste tid med et program, som rummer både lys og mørke og minder os om liv og forgængelighed. Koncerten vil variere mellem solosatser, ensemblesatser a cappella og satser akkompagneret af orgel. De tre lyriske sopraner er uddannede fra Det Jyske Musikkonservatorium og organist Louise Boll debuterede i 2019 i solistklassen samme sted.

Medvirkende:
Nadja Marie Schmedes Enevoldsen, sopran
Susanne Cecilie Nielsen, sopran
Katrine Broch Møller, sopran
Louise Boll, orgel

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Radar

Orhan Özgür Turan

Koncert

Orhan Özgür Turan fra den prisbelønnede trio Hudna, den multinationale konstellation Gadjos og nystiftede men frembrusende Ipek Yolu, udgiver hans solo debutalbum ÖZGÜR!

ÖZGÜR, som på tyrkisk betyder FRI, indkapsler Orhan’s habitat, der hvorhan føler sig mest hjemme og henviser til den inspiration han har hentet fra den karakteristiske anatolske og nordlige lyd, som han selv hører den.

ÖZGÜR er sammensat af flere elementer af mere eller mindre elementær art. Folkemusik fra Anatolien, til dels den tyrkiske klassisk musik er tydelige afsætog denne gang med den traditionelle akustiske bağlama/saz-sound, men lyduniverset i hans musik er af en helt anden karakter og bliver til et spektrum af vibrationer fra nær og fjern når den møder Blues, til tider Psych-Rock, triphop beats, indisk klingende lyde og funderer på Nordafrikanske rytmer.

I Orhan’s album, som bærer hans mellemnavn ÖZGÜR, inviterer han musikere, som han gennem længere tid har ønsket at arbejde med og har arbejdet med i forskellige konstellationer. Til hans release går han på scenen med en trio-opsætning.

Musikhuset

The Bootleg Beatles & Pepperland Sinfonia

Show

Festlig nytårskoncert med The Bootleg Beatles og The Pepperland Sinfonia.

Uanset hvor i verden The Bootleg Beatles optræder, er både publikummer og anmeldere ved at falde ned af stolene over, hvor fantastisk de fire bandmedlemmer inkarnerer John, Paul, George og Ringo. Ikke bare lyder de som og ligner The Fab Four til forveksling - de har også i årenes løb formået fuldstændig at tillægge sig den måde, The Beatles talte og omgik hinanden og publikum på.

Og ikke nok med det! Vi skal opleve en lang række af de største Beatles-klassikere i 1:1 versioner – og med frikort til at synge med på alle de kendte omkvæd. Pepperland Sinfonia bakker bandet op, og rejsen gennem The Beatles’ sangkatalog bliver enestående. Nytårskoncerterne markerer desuden 50-årsdagen for albummet Abbey Road. Dette fejres med et specielt hyldest sæt til det legendariske album.

Hyldestkoncert i særklasse i Musikhuset

"Showkoncert i jubelklassen" skrev Jyllands-Posten. For når først The Bootleg Beatles går ombord i de udødelige klassikere, bliver stil og tone slået an i både musik og humor. De kan deres Beatles til mindste detalje og deres musikalske dygtighed, deres kropssprog og intelligente jokes er i en klasse for sig. Samtidig mestrer de kunsten at hoppe ud af rollen og i et splitsekund minde os om, at vi befinder os i nutiden og blot er samlet for at more os.

“Det kan ikke gøres bedre – så enkelt er det!” (Poul Blak, Jyllands-Posten)

“Tættere på Proms-koncerterne i Royal Albert Hall kommer man ganske enkelt ikke” (Ove Nørhave, Nordjyske)

Get Back, Penny Lane, All You Need Is Love, Yellow Submarine, When I’m Sixty-four, Strawberry Fields Forever, Hey Jude og mange flere. Mere end 25 Beatles klassikere på stribe. Vi skal feste og synge med på dem alle, og til at styre løjerne findes ingen bedre end Hans Otto Bisgaard.

Medbring godt humør – og du vil få en uforglemmelig aften.

Konferencier: Hans Otto Bisgaard

Varighed: 2 timer og 40 minutter ink. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Halfdan, Morten og mig

Koncert

Koncert på en måde du aldrig har oplevet før. To af landets bedste performere tager dig i hånden og fører dig ind i lyrikkens spændende verden

Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen Danmarks Jernhårde ladies fra EM-håndbold 1994. Desuden skrev han i 2016 værket Åndeligt Benspænd som indeholder 370 digte - et digt om dagen, hele året.

Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra Peter Sommer til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde.

De to musikere har dyrket netop denne genre, og har fundet plads til både tårer og grin.

En koncerthyldest til tre danske digtere

Halfdan, Morten og mig er bygget op omkring 3 danske digtere. En meget kendt, en knap så kendt, og en nærmest ukendt. Deres fælles mission er, at fortælle om menneskelivets mange facetter. Et andet fællestræk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth.

Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er netop udkommet; cd’en Halfdans 123, Noget om voksenliv.

Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krigstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen. Gorm og Palle har arbejdet på højtryk for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og det er nu lykkedes. 4. maj 2017 udkom bogen og albummet Mit liv er alles - Morten Nielsen med tidens stemmer!

Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i Gorms eget ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album Huskekager.

Alt i alt en poetisk rejse fremført af to musikanter med noget på hjerte.

Arrangør: Musikhuset

Radar

Ocean Of Sound#4: FALD + Upopulær Mekanik

Koncert

FALD
Jeg falder.
Jeg er faldet.
Jeg er faldende.

Hvis Adam har fire æbler,
hvor mange har Eva så?

'FALD' er en kammeropera udviklet kollaborativt mellem komponisten Magnus Plejdrup, slagtøjsspilleren Alexander Long Krogh og guitaristen Niels Bach Storgaard. 'Pseudo' tilføjes dog denne genrebetegnelse, da afsættet for værket har været at eksperimentere med, hvor lidt der skal tilsættes et rent instrumentalværk, før vi opfatter det som værende noget andet.

Heftige beats sættes overfor avant-garde improvisation. Grunge-rock fragmenteres mens der smadres køkkeninventar. Og så varetages solist-partiet af Google Translate.

UPOPULÆR MEKANIK
Upopulær Mekanik er en aarhusiansk “supergruppe”, der består af musikere, som tidligere har spillet i mange prominente sammenhænge: i Larsen And Furious Jane, Kellermensch, The Defectors, Dad Rocks, Olesen-Olesen, Jacob Faurholt & Sweetie Pie Wilbur, Giant Sand og med Peter Sommer.  

Henover de sidste to års tid har Upopulær Mekanik udviklet sin egen lyd i øvelokalet, og sammen har kvintetten klargjort de femten sange og en lydmontage, der skal udgøre en udgivelsesserie på i alt fire digitale EP’er. Serien udgives planmæssigt i løbet af 2020 og dokumenterer kvintettens første periode. 

EP-tetralogien følger dermed op på debuten ”Palaver”, som sangskriver Kasper Marius Nørmark udgav som solist i 2017. Med hjælp fra de drevne musikere har Nørmark fundet ind til kernen af sin sangskrivning, og musikken fremstår i dag helstøbt og modig med slidstærke idéer i et upoleret og stilsikkert udtryk.  

EP-serien er bundet sammen af Nørmarks poetiske tekster, der tilhører det samme tekstkorpus under titlen ”Reptilhjerte”. Ordene er historisk forankret i surrealismen og giver underbevidstheden en lyrisk stemme, hvor primitive følelser og instinkter støder sammen med intellektet i et sanseligt sprog på kanten af betydning.  

OCEAN OF SOUND er en koncertrække arrangeret af spillestedet Radar og koncertforeningen Aarhus Unge Tonekunstnere - AUT, hvor der præsenteres musik, man kan svømme i, flyde ovenpå og dykke ned i. De to arrangører ønsker at give lytteren mulighed for at give sig hen og lade sig forføre til en tilstand, hvor lyd bliver et grundelement, som vandet i oceanerne. Uden genrebegrænsninger og æstetiske fordomme inviteres der indenfor til en oplevelse af musikalsk magisk realisme, hvor den normale virkelighedsopfattelse udfordres.

Musikhuset

Husker du, vi synger sammen

Koncert

Velkommen til en hyggelig eftermiddag med fællessang i vores cafè.

Den sidste onsdag i måneden er der fællessang fra den danske sangskat under ledelse af bassist og komponist Kristoffer Bliksted med akkompagnement af kontrabas og flygel.

Der udleveres sangbøger.

De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Varighed: cirka 1 time.

Fri entré og alle er velkomne

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 

Atlas + Voxhall

Nelson Can

Koncert

Siden dannelsen i 2011 har Nelson Can udgivet fire plader, hvoraf den seneste, "EP3" fra 2017, markerede et større gennembrud for bandet. Albummet kastede en hel håndfuld singler i radioen og en stribe udsolgte koncerter af sig. Det hele kulminerede med en fuldstændig pakket koncert på Roskilde Festival 2018. Hér mødte over 6000 fans op til deres koncert på Avalon-scenen. Denne aften gæster bandet VoxHall i Aarhus.

 

Gennem tiden har Nelson Can turneret det meste af Europa tyndt. Bandet har varmet op for internationalt anerkendte bands som eksempelvis Royal Blood og The Black Keys. De har lagt musik til alt fra Zentropa-film til store internationale reklamekampagner. De er blevet bandlyst i Kina, remixet af Kasper Bjørke, har været omkring alt fra BBC 1, BBC6, P6, P3 og Go' Morgen Danmark. De har fået rosende ord med på vejen i Rolling Stone Magazine i både USA, Spanien og Tyskland, været nomineret til flere priser, herunder Zulu Awards og Carl prisen, og har endda fået Statens Kunstfonds præmiering for deres seneste plade, som blev kaldt et lille “mesterværk”.

Fredag den 22. november udsendte Nelson Can tredje single fra deres kommende album. "Madness" præsenterer ny og tung elektronisk lyd i en rhapsody af genrer og kontraster.

Det er en kontrastfyldt lydforestilling i tre akter, der bevæger sig mellem sindsroens lyse melodiske klange og sindssygens kvælende mørke af bas og trommer, indtil stemmerne i hovedet fuldstændigt tager over. Signe SigneSigne, bassist i Nelson Can, fortæller:

“"Madness" er det første nummer fra den kommende plade, som blev færdigt. Vi indspillede det om flere gange, indtil vi overgav os til vanviddet og bare lod nummeret blive præcis lige så kontrastfyldt og messed up som den usunde forelskelse, som vi prøvede at beskrive.”

Albummet, der får titlen "So Long Desire", udkommer 31. januar 2020. Det bliver første album fra Nelson Can i seks år, og den mellemliggende modning kan høres på udviklingen i musikken:

”Dogmerne for vores lydunivers udvider sig hele tiden, og vi har arbejdet med flere instrumenter og en mere elektronisk lyd i tilblivelsen af den kommende plade. Det har været fedt at udforske vores lyd på den måde,” forklarer Selina, forsanger i Nelson Can.

"LP2: So Long Desire" er opfølgeren til "EP3", som udkom i 2017 og gav bandet stor opmærksomhed i både ind- og udland, og singler som "Break Down Your Walls", "Miracle" og "Move Forward" blev flittigt spillet på BBC 1, BBC6 og hjemlige P6 og P3, hvoraf "Break Down Your Walls" også blev Ugens Uundgåelige på sidstnævnte.
Links
Nelson Cans hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

HATARI

Koncert
Politiske tekster og Gotisk S&M Cyperpunk rammer TRAIN

 

Det islandske band Hatari kickstartede den gotiske S&M-fest, da det internationale Melodi Grand Prix løb af stablen i Israel i 2019.

 

Med sangen "Hatrið mun sigra," der oversat betyder ”Had vil vinde”, skabte bandet gennem aggressivt pulserende synths, tunge beats og dansere i lak og læder en solid hype verden over.

 

Bandet er en unik sammensætning af æstetik, grafik og musik, som kommer til udtryk i deres komplette optrædener bestående af koreografi, visuals og en energisk tilstedeværelse.

 

Hatari er et politisk multimedieprojekt, der ønsker at vise skyggesiderne af det neoliberale samfund. Teksterne synges med lige dele længselsfuldhed og punket aggressivt. Der er en kobling mellem deres cyperpunkede BDSM-påklædning og deres apokalyptiske budskaber om forbrugersamfundets etik og moral.

 

Hatari fortæller:

"We cannot change things, but we can unveil the anomie of neoliberal society, the pointlessness of every minute spent in the futile race, and the low price for which man now sells himself ever more blatantly. We can scream at our own impotence, scream at our collective sleepwalk through routine, and implore our audience to unite, shoulder to shoulder, and dance.”

 

Bandet blev dannet I Reykjavík i 2015 af Klemens Hannigan og Matthías Tryggvi Haraldsson, hvor den maskerede trommeslager Einar Hrafn Stefánsson kort tid efter tilsluttede sig projektet.

Atlas + Voxhall

Bremer / McCoy

Koncert

Væbnet med klaver og kontrabas har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet. Duoens fjerde album, "Utopia", udkom i oktober 2019, og hér fortsatte rejsen videre ind i et forunderligt lydunivers skabt af to perfektionistiske barndomsvenner. Denne aften vender duoen tilbage til Atlas i Aarhus.

 

De har været pris-nomineret til Steppeulven i både 2017 og 2018 for Årets Musiker og Årets Komponist. De har fået opmærksomhed i udlandet og præsteret udsolgte koncerter på Jazzhouse og Bremen Teatret i København. Bremer/McCoy er et varmt navn.

Jonathan Bremer, kontrabas, og Morten McCoy, klaver, har kendt hinanden det meste af livet og har spillet sammen siden 2012 – og tidligere i 2019 kunne de fejre deres fjerde albumudgivelse sammen.

Fra gamle konstellationer har duoen været vant til at spille koncerter, hvor publikum gav igen. Som Bremer/McCoy har de skullet lære, at det ikke er et dårligt tegn, når folk lukker øjnene og forsvinder.

”På den nye plade havde vi besluttet, at der skulle være mere frihed til nyskabelse – og alligevel ender vi med at lave en plade primært med klaver og kontrabas. Den overordnede ambition er at bidrage til noget, der binder folk sammen. Vi har fået nogle overvældende oplevelser igennem musikken, og det håber vi også, at vores lyttere kan,” forklarer Morten McCoy.

Bremer/McCoy er et stærkt fællesskab med en særlig, gensidig forståelse – en anmelderrost konstellation, der skal opleves.
Jonathan Bremer (født 1991)
Vandt som 17-årig JazzDanmarks Ung Jazz konkurrence med bandet Surf In Stereo. Et år efter blev han hyret af Jazzhus Montmartre som husbassist, og i perioden 2011-2014 var han fast medlem af Niels Lan Dokys trio, og han medvirker desuden på flere af Dokys plader. Bremer har herudover eksperimenteret meget med at bruge kontrabassen i dub, reggae og elektronisk musik, han kuraterer Montmartres serie af upcoming-koncerter og har pladeselskabet Unity Rec. Bremer har optrådt sammen med David Sanborn, Gino Vannelli, Palle Mikkelborg, Raske Penge, Mike Sheridan, Mikkel Metal, Purbayan Chatterjee, Rick Margitza og mange andre rundtomkring i hele verden.
Morten McCoy (født 1992)
Startede sin musiske rejse med at grave dybt ned i den jamaicanske musik-kultur både som musiker, komponist, koncertarrangør og DJ. Siden har han beskæftiget sig med både øst- og vestafrikansk musik såvel som moderne vestlige lyde. Som producer har han blandt andet arbejdet intensivt med at mestre kunsten at optage lyd analogt. I 2017 var han medkomponist på det prisvindende soundtrack til filmen "Underverden" og blev nomineret til en Steppeulv som Årets Musiker og som Årets Komponist sammen med Jonathan Bremer. Han kuraterer Livity Music - et sublabel på Raske Plader.
Links
Bremer/McCoys hjemmeside
Facebook
Instagram
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

L.O.C.

Koncert

L.O.C. spiller sin landsdækkende turné i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år. Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus.

 

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister. Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert - koncerten er ikke for sarte sjæle.
Links
L.O.C.'s hjemmeside
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Iceage

Koncert

Iceage runder årtiet af med en håndfuld danske koncerter - herunder én på VoxHall i Aarhus.

 

Iceage vender endelig tilbage til dansk jord, når de i januar 2020 spiller en lille håndfuld, hvoraf den ene finder sted denne aften på VoxHall. Koncerterne markerer afslutningen af årtiet, hvor de har etableret sig som et af de stærkeste livenavne på kloden. Det bliver den allersidste mulighed for at se bandet live, inden de går i studiet for at arbejde på et nyt album.

Koncerterne bliver også kulminationen på en intens turné, hvor bandet med deres seneste album “Beyondless" i bagagen har spillet flere end 200 koncerter over de sidste to år. Bandet har været på en omfattende rejse, der har sendt dem over flere kontinenter - eksempelvis bragte rejsen dem i sommeren 2019 til så forskellige steder som den legendariske festival Coachella i Californien og en koncert ved den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea.

Albummet “Beyondless” høstede roser over hele verden i anerkendte publikationer som Rolling Stone, The Guardian og Pitchfork. Sidstnævne havde “Beyondless” med på deres prestigefyldte liste over de 200 bedste album i 2010’erne.
Tears
Tears startede som et soloprojekt i 2015 med debutudgivelsen ”33” som afsæt derpå. Båndet, der blev udgivet af københavnske Posh Isolation, bar præg af et nyligt stiftet bekendtskab med Casiokeyboards og trommemaskiner og afsøgte en mere poppet og melodipræget tilgang til Jeppe Grønbæk Andersens musikalske virke og praksis, der ellers tidligere i højere grad lod sig definere af de mange hardcore/punk-bands, han frekventerede i og omkring den aarhusianske undergrund. Tears har sidenhen omend af flere omgange udviklet sig til et regulært band med flere roste udgivelser og koncerter i baggagen og fokuserer i dag i højere grad end tidligere på den videre udvikling og udbredelse af dén ærlige, kraftfulde og fængende melodibårne klaver- og guitarbaserede rockmusik, der karakteriserer bandet, sammenspillet og lyden af Tears anno 2020.
Leizure
Leizure er lyden af hårdtslående vinterdepressioner, der rives midt over af pumpende basgange, insisterende trommeslag, distortionindsmurte guitarfigurer og en skrigende saxofon, der folder sig som et jerntæppe om frontmand Zakarias Sandersons atonale drengevokal. Den nye plade ”Primal Hymns” afslører en større sårbarhed i gruppens rockkompositioner og åbner for et bredere vingefang, hvor det aggressive udtryk til tider byttes ud med en mere skrøbelig nerve som for eksempel kan høres på nummeret ”Romance And A Hustle”. Københavnske Leizure tog sine spæde skridt i begyndelsen af 2016, hvor frontmand Zakarias Sanderson havde skrevet en stak sange, han ønskede skulle udmønte sig i et fuldblods rockband. Med en fælles forkærlighed for Nick Caves The Birthday Party skabte den nydannede gruppe en lille håndfuld sange, som første gang så dagens lys på et næsten udsolgt Spillestedet Stengade den 8. april 2017. Kort tid efter tog de en tur i studiet med Patrick Kociszewski (Less Win, Visitor Kane, Tears) for at indspille debut-EP'en ”Leizure”, som udkom digitalt og fysisk i form af 100 kassettebånd. Udgivelsen af EP'en ”Leizure” gav blandt andet førstesinglen ”Still In It” spilletid på radiokanalen P6 Beat samt en kåring som ”Ugens Kanon” på talentprogrammet Karierrekanonen. De fem drenge har siden vist sig som et yderst intenst live-bekendtskab, når de velkomponerede rocksange får sin livlige nerve. I takt med tilblivelsen af de nye sange har gruppen sideløbende spillet en lang række koncerter med prominente navne såsom Duds (UK), Housewives (UK), Moaning (US), Bodega (US), Institute (US) og Culture CT (UK).
Links
Iceages hjemmeside
Facebook
Instagram
Tears på Facebook
Leizure på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.