Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

FLYTTET: DIEM Elektro

Koncert

Ved musikkonservatoriets koncerter møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Koncerterne er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel. Hold øje med kalenderen på konservatoriets hjemmeside: https://musikkons.dk

Atlas + Voxhall

Laibach

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 3. marts 2021 (og før det den 28. oktober 2020) til den 24. september 2021. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Slovenske Laibach sammenfletter industrial, avantgarde og synth. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.

 

Laibach blev dannet i Trbovlje i 1980 og blev fire år senere en del af det kontroversielle politiske kunstnerkollektiv Neue Slowenische Kunst. Allerede tidligt i karrieren blev gruppen impliceret i diverse kontroverser. Bandets pasticher og parodier på totalitarisme, nationalisme og militarisme førte lige frem til forbud i det daværende Jugoslavien. Af samme grund søgte gruppen mod udlandet, hvor omfattende turnéer inden længe førte til stor berømmelse på den internationale scene. Da Slovenien i 1991 blev selvstændigt, ændrede Laibachs status sig fra afviste systemkritikere til hyldede kultur-ikoner.

Laibach albumdebuterede med et selvbetitlet værk i 1985, der sammen med bandets øvrige, tidlige plader var spundet om rendyrket industrial. Siden udvidede gruppen lyd-universet til at indbefatte flere lag og ikke mindst samples med klassisk musik. Tekstmæssigt beskæftigede bandet sig indledningsvist med temaer som krig og militær. Siden er også lyrikken blevet udbygget, således at man nu om dage favner også stærkt politiske emner. Gruppen har over årene udgivet et par håndfulde album, hvoraf "The Sound Of Music" (2018) er det seneste.
Beslægtede navne
Ministry
Skinny Puppy
Einstürzende Neubauten
Front 242
Front Line Assembly
Anmeldercitater
"There's a couple of additions to the soundtrack in the shape of Korean folk standards "Arirang" and "The Sound of Gayageum" along with an address from the North Korean minister for Cultural Relations tagged onto the end." (Under The Radar, 2018 - læs hele anmeldelsen)

"Truly an artifact of an artistically authentic, cold war-era radical sensibility which predates today's insipid art movements, the album is one of those which will make you think more than it'll make you dance. In this day and age, that's certainly something we could all use more of." (PopMatters, 2018 - læs hele anmeldelsen)
Links
Laibachs hjemmeside
Facebook
Twitter
YouTube
Vimeo
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

AFLYST: Koncert med Søren Nørbo, klaver

Koncert

Søren Nørbos egne kompositioner danner udgangspunkt for en række uforudsigelige improvisationskoncerter med en eller flere af Det Jyske Musikkonservatoriums studerende.

Nørbo-koncerterne med studerende fra alle afdelinger på konservatoriet har kørt over en længere årrække, og publikum kan endnu engang se frem til et inspireret samspil mellem Nørbo og konservatoriets begavede studerende.

Søren Nørbo er lektor ved DJM og har på sine seneste 3 cd-udgivelser, I ydre Hjerte, The Invisible Guest og Note før ilden, spillet originalkompositioner med musikerne Kresten Osgood (trommer), Nils Bo Davidsen (kontrabas), Django Bates (horn, klokkespil, melodika (UK), Joakim Milder (Saxofon, blokfløjte, Sverige) og forfatter/recitator Lars Skinnebach.

Musikhuset

Burhan G - akustisk tour 2020

Koncert

Burhan G inviterer publikum helt tæt på i 2021.

Kun få måneder efter sin stort anlagte juleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2021 drager på en omfattende akustisk Danmarksturné og i den forbindelse giver koncert i Musikhusets Rytmisk sal. Med sig på scenen har han en guitarist, en pianist og en korsangerinde.

Imponerende bagkatalog

Den danske pop- og RnB stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og up-tempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der blandt andet tæller hitsinglerne, Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv, Mest Ondt, Tættere På Himlen, Jeg’ I Live og sidst men ikke mindst julehittet Tinka med Frida Brygmann. 

Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende og altid træfsikre top-entertainer. Og denne gang får publikum lov til at høre alle de kendte sange nyfortolket i et intimt og akustisk univers. I videoen herunder kan du høre Burhan G levere en smuk akustisk version af hittet Din For Evigt.

Unik koncertoplevelse

Med sine storslåede sceneproduktioner, stramt koreograferede optrædener og ultra-velspillende band, er Burhan kendt for at levere nogle koncerter, der står mål med selv de største internationale artister.

Det bliver således en helt særlig oplevelse, når Burhan bevæger sig væk fra de vante rammer på sin akustiske turne med kun to musikere og én korsanger. Det intime set-up tvinger samtidig hitmageren til at gentænke sit omfattende katalog af hits og finde ud af, hvordan sangene skal fortolkes i den akustiske besætning.

Det bliver uden tvivl en helt særlig oplevelse, som publikum sent vil glemme.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

GAFFA Show

Show

Thomas Skov er tilbage som vært, når GAFFA fejrer musikken i Musikhuset.

Oplev et stærkt lineup på scenen i Store sal, når GAFFA uddeler årets musikpriser:

Hugorm
Baest
Dopha
Greta
Arlo Parks

Aldrig før har en fejring af musikken været så kærkommen som nu. Forvent gedigent showmanship og skarp satire, når aftenens vært Thomas Skov byder velkommen inden for i Musikhusets Store Sal

”Jeg glæder mig helt vildt til at være vært på GAFFA-Prisen. 2020 har gjort to ting helt klare for mig: hvor meget jeg savner at komme til koncert sammen med hundredvis, ja sågar tusindvis af andre mennesker og lade mig forføre af musikken. Og så er det blevet helt tydeligt, hvor meget jeg elsker musik og har brugt det, når der er gået corona i humøret. Musikken skal hyldes mere end nogensinde – og det gør vi til GAFFA-Prisen!”

Skov flankeres af manden med Danmarks skønneste radiostemme, flotteste skæg og bredeste musikviden, nemlig Carsten Holm, der vanen tro stiller de skarpe spørgsmål til artisterne fra vores green room på bagscenen.

Oplev årets prisfest

Vi ved endnu ikke om årets gallafest bliver digital eller med et forrygende publikum i Store sal. Skriv dig på venteliste og vær den første til at høre nyt, når billetterne går i salg eller hvor du kan tilgå prisfesten digitalt.

Tilmeld dig venteliste her.

Stem på din favorit

Når publikum ikke bliver blæst bagover af livemusikken, skal der naturligvis uddeles en lang række priser til de artister, der har klaret sig godt i 2020 på trods af coronakuller og næsten umenneskelige arbejdsforhold. GAFFA-Prisen er den eneste musikpris i Danmark, der udelukkende afgøres af læserne. Dig, der læser GAFFA. Dig, der lytter til musik hver eneste dag. Dig, hvis mening reelt set er den eneste, der betyder noget.

Du kan afgive din stemme her

Afstemningen er gået i gang og løber indtil fredag den 12. februar klokken 18.

Atlas + Voxhall

Mike Andersen

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten afholdes desværre ikke denne aften (den 4. marts), da nedlukningen af landets indendørs kultursteder som bekendt er forlænget til den 5. april. Vi arbejder på højtryk på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.

3. december: Vi har fanget Mike Andersen til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Mike Andersen har en karakteristisk, stærk vokal, en intens guitarstil og ikke mindst et fantastisk band! Mike Andersen er derfor med god grund ét af Danmarks travleste livenavne.. Denne aften vender han tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

De mange turnéer, både i Danmark og i udlandet, har budt på både inspiration og refleksion, og det er trængt ned og ind i den kommende udgivelse!

“Jeg er nu 43 og dermed gammel nok til at se, hvor tåbelig og know-it-all-agtig jeg på mange måder var som helt ung. Samtidig er jeg blevet så gammel, at jeg vil vogte mig for… nej, jeg har bestemt mig for… ikke at blive den sure gamle mand, der insisterer på at gå baglæns. For den type kender jeg alt for godt, og det er sgu sjovere at gå fremad”.

Netop dét emne berører Mike Andersens nyeste single, “Slamming the Door”! Et humoristisk stik, der handler om at være opmærksom på, hvilken person man har lyst til at være i såvel musikken som i livet, inden man ender med at gå og smække med døren!

“And there’s an old man who keeps rolling his eyes
Apparently, he earned the right to no longer be nice
He’s in love with the past, and he hates kids today
Do me a favor old man, get out of their way
I’m gonna go crazy, I can’t take it anymore
Leaving this place slamming the door “

Singlen er fra Mike Andersens niende fuldlængde album, der udkommer i 2021.

Gennem tyve år har Mike Andersen udviklet sin egen lyd - sin personlige stil bygget på stærke elementer fra den afroamerikanske musik - blandet med alle de musikalske indtryk, han har lagt øre til siden ungdommen.
Interview med Mike Andersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Et band, der i dén grad har savnet hinanden og publikum."

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Vi har blandet kortene. Man kommer til at høre både sange fra bagkataloget og sange fra vores kommende 2021-album."

Hvad har du med af merch?
"Vi har det meste af bagkataloget med på CD og LP samt T-shirts."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
"Lige nu er det nok vores nyeste single, "Slamming The Door"."

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
"Det har været fedt. Publikum, bandet og arrangører er positive. Alle er glade for, at det trods alt kan lade sig gøre at afvikle koncerter."

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"De skal helt klart tjekke videoen ud til vores nye single, "Slamming The Door"."
Links
Mike Andersens hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Rumpistol Ensemble

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 4. marts til den 6. november. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej. Nu er han imidlertid tilbage, og denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

 

Med albummet "After the Flood" har Rumpistol taget et spring fra den elektroniske genre, hans fans kender ham fra, til noget helt roligt og neoklassisk, der indeholder en nyfunden minimalisme og skrøbelighed.

"After the Flood"-titlen maler et billede af kunstnerens post-apokalyptiske sindstilstand efter det hårde burnout, og de nye kompositioner er således alle sammen skabt ved et klaver, hvilket har været givende - både terapeutisk og kunstnerisk.

I løbet af koncerten vil Jens B. Christiansen fortælle anekdoter om forløbet med stress, og om hvordan han kæmpede sig tilbage til virkeligheden.

Udover Jens B. Christiansen (klaver, würlitzer & elektronik) består ensemblet af Line Felding (cello), Maria Jagd (violin) & Kristian Hoffmann (lap-steel & guitar).
Links
Rumpistols hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

AFLYST: Rytmisk Koncertcafé

Koncert

Program:

20.00: Freja Keitum Fisker, sang
20.35: Jeanette Anastasia Elbæk, sang
21.10: Magnus Ram Pedersen, bas
21.45: Esben Rossen Karlsen, bas
22.20: Halfdan Hesselager, trompet
Vært: Maline Heiberg

Atlas + Voxhall

Nana Jacobi

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten afholdes desværre ikke denne aften (den 5. marts), da nedlukningen af landets indendørs kultursteder som bekendt er forlænget til den 5. april. Vi arbejder på højtryk på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.

Efter en række succesfulde singler udgiver Nana Jacobi nu albummet "Magnet Sky". Samtidig tager hun rundt i landet med sine elektroniske, dynamiske og powerfulde popsange med originale danske tekster. Denne aften gælder det Atlas i Aarhus.

 

Efter fire års non-stop turné med koncertprojektet HUN SOLO kan man i foråret 2021 opleve en række headliner-koncerter med Nana Jacobi. Nana er en stærk og inderlig performer. Hun bevæger sig i et musikalsk landskab i nærheden af artister som Billie Eilish, Björk, Oh Land, Aurora og Lana Del Ray.

Nana Jacobi rider bølgen efter sine single-succeser, herunder "Ingenmandsland" (som i ugevis har ligget i top-10 hos DR P6Beat), "Et Skib" og "Sneblind". Alle har fået radiorotationer, store playlisteplaceringer og tusinder af intense interaktioner fra fans. 2020 har uden sammenligning været et heftigt år for alle. Et år, vi kommer til at huske. Med en pulserende, dramatisk og længselsfuld energi resonerer sangene på albummet "Magnet Sky" i tiden lige nu. Nanas fjerde fuldlængde-album udkommer 12. februar, og herefter er hun klar til at møde sit publikum live.
Markant stemme
Nana Jacobi fik for år tilbage sit gennembrud med sangen "Open Sky". En sang, der har opnået en form for evergreen-status og stadig i dag spilles i dansk radio. Nana er desuden én af grundlæggerne bag det innovative og prisbelønnede koncertprojekt HUN SOLO og pladeselskabet HUN SOLO RECORDS, som blandt andet vandt Tak Rock Prisen ved GAFFAs award-show 2020. Hun er en markant stemme i det danske debatlandskab - ikke mindst når det kommer til kønsubalancen i dansk musikliv. Som sangskriver er hun ofte involveret i sessions og samarbejder, senest i forbindelse med sangen "Ramadan i København", som hun har skrevet sammen med blandt andre Isam B (Outlandish) til Højskolesangbogen, og som mildest talt skabte stor debat i alle danske medier.

Albummet "Magnet Sky" er produceret af Kristoffer Søndergaard og mixet af Carsten Heller (The Minds of 99, Turboweekend, Lars H.U.G, Under Byen med flere) og udkommer pÅ HUN SOLO RECORDS 12. februar 2021.
Links
Nana Jacobis hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Chinah

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 6. marts til den 28. maj. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Københavns værdsatte alternative poptrio Chinah vender endelig tilbage, og det gør de med den nye single "Promise". Udover hermed at udgive deres første nye musik siden den skelsættende debut "Anyone" (2018) offentliggør Chinah nu deres danske februar-tour på udvalgte spillesteder. Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus.

 

Den første officielle single "Promise" følger op på teaseren og videoen "Eternal Blue", der for nylig blev afsløret på bandets sociale medier. Det er en potent og kommanderende erklæring. En single, der angiver trioens evige kemi såvel som deres mystificerende evne til at få en hård indvirkning fra den mest afslappede tilstand af tilbageholdenhed.
Stærke anmeldelser
Chinah fik deres første gennembrud både i Danmark og internationalt med debut-EP'en "Once The Lights Are On". Herefter udviklede de et formidabelt live-omdømme gennem shows på SXSW, The Great Escape, Iceland Airwaves og Roskilde Festival. Bandet lukkede efterfølgende deres seneste kapitel med toppende rave-anmeldelser og regelmæssige afspilninger på BBC Radio 1 ved at udføre 90'ernes R&B-banger "Give Me Life" på Colors. På den måde opnåede de en glødende tilslutning fra Munroe Bergdorf.

Herefter har bandets periode med rolig refleksion stille og roligt bygget sig op til en storm på vej. Bandet er nu klar til at lade deres fans fordybe sig i en dristig ny verden. Et univers, der udforsker konceptet om nostalgi og den befriende regenererings-proces.
Omfavner teenage-soundtrack
Bandet fortæller om "Promise", og hvorfor dette nummer blev valgt til deres comeback: "For nylig har vi omfavnet soundtracket i vores tidlige teenageår. At se MTV og VH1 efter skole, uanset hvad der var på og bare absorbere de amerikanske mainstream-musikvideoer, der var på det tidspunkt. "Eternal Blue" og "Promise" minder om disse 00’er-popnumre. "Promise" beskriver en tilstand af ro, hvor du føler dig både følelsesløs og desperat på samme tid.”

Den rettidige tilbagekomst af Danmarks foretrukne leverandører af mørk pop er mere end velkommen og med "Eternal Blue" og "Promise" viser det sig uden tvivl, at de er lige så dragende og spændende som nogensinde før.

Chinah blev dannet i 2014 af en speciel sammensætning af musikere og personligheder. Sanger Fine Glindvad er som datter af en banjospiller vokset op med bluegrassmusik. Guitarist Simon Kjær Lauridsen kommer fra en baggrund i eksperimentel elektronisk musik. Og manden bag synthtangenterne, Simon Andersson, er klassisk trænet pianist. I 2016 vandt de P3 Talentet og var nomineret til Danish Music Awards i kategorierne Årets danske gruppe og Årets nye danske navn. I 2019 var de nomineret til Carl Prisen i kategorien Årets komponist inden for pop.
Links
Chinah på Facebook
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

The Entrepreneurs *Udsolgt*

Koncert

The Entrepreneurs har uden tvivl slået sig fast et af de mest energiske livebands i Danmark. Lige siden deres første EP Tony Rominger fra 2016 har The Entrepreneurs turneret hjemlandet rundt i vid udstrækning og har bl.a. også besøgt England, Tyskland, Holland, Finland, Norge og Sverige med deres voldsomme og kraftige støjrock-koncerter.

Deres eksperimentelle og energiske lydunivers er grundessensen i bandets sangskrivning, der efter endnu et års udforskning har bragt nye sange med sig. The Entrepreneurs nyder et ry som et fremstormende og erfarent liveband, der ikke er bange for at udfordre deres koncertgængere.

Med udgivelsen af deres debut-EP, Tony Rominger, i 2016 manifesterede forsanger og guitarist Mathias Bertelsen, bassist Anders Hvass og trommeslager Jonas Wetterslev sig som et af Danmarks bedste live-bands. I februar 2019 udgav bandet deres debutalbum via det velansete independent-selskab Tambourhinoceros, der fik stor ros med på vejen fra danske såvel som engelske medier og anmeldere. Debutalbummet Noise&Romance er en udforskning og rejse i nogle af rockens mest toneangivende subgenre som punk, grunge og post-rock, der ikke kun fik god medvind hos de danske rockentusiaster, men også skubbede bandet afsted ud til udenlandske fans.

Fredag 11. december står de klar til at rykke Radar rundt med et intense live show!

Atlas + Voxhall

Høker

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten afholdes desværre ikke denne aften (den 6. marts), da nedlukningen af landets indendørs kultursteder som bekendt er forlænget til den 5. april. Vi arbejder på højtryk på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.

Høker er lyden af en generation, der vælter væggene mellem hiphop, punk og pop. Lyden af at gruble om natten. Lyden af et fællesskab, hvor fortvivlelsen slippes løs. Og den lyd vækker genklang. Denne aften gæster gruppen Atlas i Aarhus.

 

Den københavnske gruppe har vundet KarriereKanonen, varmet op for The Minds of 99 i Royal Arena og været Ugens Uundgåelige på P3.

Nu sætter de alle sejl ind på deres første Danmarkstour og den længe ventede udgivelse af debutalbummet "Plastikliv" i 2021.

Håbet er at skabe numre, der giver adrenalinkick, der giver følelsen af uovervindelighed, der giver samhørighed – for hos Høker må man gerne græde i moshpitten. Som Emil Jelbo siger: ”Hvad kan det blive til, hvis vi alle sammen giver lidt af os selv?”
Links
Høker på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Mayhem

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten afholdes desværre ikke denne aften (den 7. marts) grundet coronavirus. Vi arbejder på højtryk på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.
Mayhem udtaler:
"While it surely will come as no surprise to anyone, we are yet again forced to postpone the European tour. We would have hoped to release new dates at this time as well, but we are still working on it and will announce them as soon as we possibly can. Hails to our fans for your support through these weird times. We hope to see you all soon again!"

Norske Mayhem spiller hård og kompromisløs black metal. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.

 

Mayhem blev dannet i 1984 og var medskabere af den navnkundige norske black metal-scene. I det hele taget hører gruppen til de mest indflydelsesrige pionerer inden for black metal-genren. Bandet blev fra start betragtet som en yderst kontroversiel størrelse, hvilket ikke mindst skulle tilskrives deres notorisk voldsomme koncerter. Mayhem udgav i 1987 EP'en "Deathcrush", der sammen med et par singler sikrede dem massiv omtale. Det egentlige debutalbum, "De Mysteriis Dom Sathanas", der nu om dage regnes for at være en regulær klassiker, udkom imidlertid først i 1994. Siden er det blevet til yderligere fem plader, hvoraf den flot sælgende "Daemon" (2019) er den seneste. Mayhem har besætningsmæssigt levet en omskiftelig, tumultarisk tilværelse, og nu om dage er bassist Necrobutcher således eneste originale medlem. Sanger Attila Csihar og trommeslager Hellhammer har dog været med siden henholdsvis 1992 og 1988.
Beslægtede navne
Satyricon
Emperor
Immortal
Darkthrone
Anmeldercitater
"The band return with a record worthy of their already legendary canon of genre-defining works. Mayhem treat each song as an evil spectacle, pushing it to its most absurd and dissonant limits. There’s no respite here, and it’s one of Mayhem’s best albums because of it." (Consequence Of Sound, 2019 - læs hele anmeldelsen)

"The only real drawback is that the album lacks the intrigue surrounding something as adventurous as their previous album. Daemon still has a lot to sink your teeth into, and fans of black metal and Mayhem should not miss out on it." (Exclaim, 2019 - læs hele anmeldelsen)
Links
Mayhems hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Mortiis' hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

AFLYST: Rytmisk Koncertcafé

Koncert

Program:

20.00: Anna Bignami, komposition
20.35: Thomas Cortes, komposition
21.10: Tom Irvine, komposition
21.45: Nikolaj Borg, trombone
22.20: Beatriz Gijón, klaver
Vært: Freja Keitum

Musikhuset

AFLYST: Rytmisk Koncertcafé

Koncert

Program:

20.00: Katja Olsen, sang
20.35: Simone Ledet Olsen, sang
21.10: Sarah K. Wichmann Matthiessen, sang
21.45: Sally Errebo-Brandt, sang
22.20: Jacob Djursaa, guitar
Vært: Maline Heiberg

Musikhuset

AFLYST: Rytmisk Koncertcafé

Koncert

Program:

20.00: Victor Nyland, sangskrivning
20.35: Kristoffer Rahbek, sangskrivning
21.10: Anna Halkjær, sangskrivning
21.45: Martin Frederik Christensen, guitar
22.20: Alfred Lykke Nielsen, guitar
Vært: Alma Agergaard

Musikhuset

AFLYST: Koncert med Søren Nørbo, klaver

Koncert

Søren Nørbos egne kompositioner danner udgangspunkt for en række uforudsigelige improvisationskoncerter med en eller flere af Det Jyske Musikkonservatoriums studerende.

Nørbo-koncerterne med studerende fra alle afdelinger på konservatoriet har kørt over en længere årrække, og publikum kan endnu engang se frem til et inspireret samspil mellem Nørbo og konservatoriets begavede studerende.

Søren Nørbo er lektor ved DJM og har på sine seneste 3 cd-udgivelser, I ydre Hjerte, The Invisible Guest og Note før ilden, spillet originalkompositioner med musikerne Kresten Osgood (trommer), Nils Bo Davidsen (kontrabas), Django Bates (horn, klokkespil, melodika (UK), Joakim Milder (Saxofon, blokfløjte, Sverige) og forfatter/recitator Lars Skinnebach.

Atlas + Voxhall

CODY

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Kun få billetter tilbage..!

Koncerten afholdes desværre ikke denne aften (den 11. marts), da nedlukningen af landets indendørs kultursteder som bekendt er forlænget til den 5. april. Vi arbejder på højtryk på at finde en ny dato og melder ud, lige så snart der er nyt i sagen.

Koncerten er flyttet fra Atlas til VoxHall. Allerede købte billetter gælder naturligvis til denne nye lokalitet.

Den anmelderroste kvartet CODY er klar med syvende udspil "Win Some" - bandets til dato mest ambitiøse og samtidig smukkeste album. Værket er sat til at udkomme i januar 2020. Orkestret udsendte for nylig den flotte førstesingle "HTBO", og nu annonceres så en dansk forårs-turné. En turné, der blandt andet denne aften bringer dem til Atlas i Aarhus.

 

Titlen på CODYs nye album er "Win Some", og noget af det indtagende (winsome) ved det er dets kaleidoskopiske strøm af minder, indtryk og følelser. Kvartetten bevæger sig stilistisk friere end før. CODYs altid stærke melodier svæver, hakker og vendes på hovedet i et filmisk, både poetisk og råt lydunivers. Lytteren kommer langt omkring med hylende guitarer, opklippede klaverfigurer, improviserede strygereventyr og fuldfed bas. "Win Some" er som forgængeren "I’ll Ride With You" fra 2016 blevet til i samarbejde med producer Mads Brinch (Bisse, Niels Skousen, Blaue Blume, Folkeklubben m.fl.).

Siden debuten i 2009 er CODYs lyd blevet kaldt post-folk, post-rock, country, crooner, indie med mere. Kært barn har mange navne. Selv ser de fire faste medlemmer Line Felding, David Fjelstrup, Frederik Thybo og Kaspar Kaae sig som et rockband med en plan for livet. De vil blive ved med at udfordre sig selv og publikum med musik, man har lyst til at blive ved med at vende tilbage til.
En slags familie
CODY har været aktive i Danmark og udlandet siden 2008. Bandet udgav deres debut-EP "Cody" og debutalbum "Songs" i 2009. I alt er det blevet til fem albums og to EP’er. Alle er blevet rost til skyerne af både danske og udenlandske medier. Men selvom bandet er blevet taget godt imod af anmelderne og ikke mindst publikum, har det også været en udfordring at holde maskinen i gang. CODY er gået fra syv medlemmer, et stort kollektiv, til nu at have fire medlemmer, der har været med fra den spæde start. De har plejet et stærkt venskab gennem årene. Den slags venskab, man vel kan kalde familie.

Det nye album "Win Some" afspejler på flere planer et band, som har spillet sammen i over 10 år. Og som har udviklet sig til noget ganske særligt. Både den kompromisløse karakter af "Win Some", men også bandets liveoptrædener, er et eksempel på, at det i sidste ende betaler sig at gå gennem ild og vand sammen. ”In the end you win some”.
Links
CODY på Facebook
Jacob Faurholt på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

ONLINE: Rytmisk Koncertcafé

Koncert

Program:

Freja Keitum, sang
Lukas Loeb, bas