Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

Tue West Band

Koncert

Der er nyt musik med til publikum, når Tue West Band gæster Musikhuset til maj.

Med et nyt album i hånden, tager sangskriveren og musikeren Tue West på turné med en varieret kvartet. Koncerten byder på en musikalsk og poetisk rejse gennem nye sange og det velkendte bagkatalog.

Blandt hans nye singler er Livet Lige Ovenpå Os, der udkom medio november 2020.

Inspireret af 70'erne og 80'erne

Siden debuten i 2003, har Tue West været en fast bestanddel af en stor generation af dansksprogede sangskrivere.
Bag ham ligger syv albums med skiftende retninger og et åbenlyst behov for at afprøve muligheder og søge nye kreative horisonter.

Inspirationen til det nye album, som udkommer i 2020, kigger både bagud mod 70’ernes og 80’ernes autodidakte og guitarprægede rockkoryfæer, men også fremad mod nye musikpoetiske jagtmarker, med modersmålet og den personlige stemmeføring i fokus.

Med et hav af Danish Music Award nomineringer, Dansk Kunstfonds Kunstpris og P3 talentprisen er der dermed lagt op til en fantastisk koncertoplevelse. Glæd dig!

 

Teatret Gruppe 38

Evy Konigsberg

Koncert

Evys sange: Kom med til afslappet koncert med vandudsigt, vin, øl og vand og godt selskab Musikerne Phillip Ørnø, Sven Ørnø, Kenneth Plon og Søren Søndberg inviterer indenfor til forårseftermiddagskoncert. Her præsenterer de deres nykomponerede musik, skrevet til vers af den aktuelle forfatter Evy Konigsberg. Evy Konigsbergs egentlige identitet er ukendt for offentligheden, men hendes tekster er anderledes direkte, og beskrives som suveræn og bittersød poesi, der rammer hvor det mærkes. "Evy Konigsberg er vistnok 34 år, gift og har to børn. Hun er født i Viborg, men bor i København på Nørrebro. Hun har også boet i New York, hvor hun har arbejdet for et stort reklamebureau. Her mødte hun sin amerikanske mand. Og så påstår hun, at Stewart Allen Konigsberg (a.k.a Woody Allen) er hendes grandonkel." - Det Poetiske Bureaus Forlag https://vimeo.com/540806491 https://vimeo.com/542573711   Pop-op-event Eventet er en del af vores pop-op-program, som vi planlægger løbende for at kunne tilbyde et mere varieret udbud af nærværende, relevante og substansrige oplevelser til publikum.  

Musikhuset

Bigband-koncert

Koncert

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/plx6zxkywepww

Det Jyske Musikkonservatories Bigband spiller musik af Maria Schneider

Maria Schneider (født 27. november 1960 i Windom, Minnesota ) er amerikansk komponist, bandleder og arrangør. Hun betragtes som "en af ​​de mest originale komponister og arrangører af moderne bigband-jazz" og har hidtil modtaget syv Grammy Awards for sit arbejde.

Maria Schneider besøgte med stor succes DJM Bigband for snart 20 år siden, og siden har det været et stort ønske at spille hendes flotte musik igen.

Derfor fejrer Det Jyske Musikkonservatoriums Bigband forårets komme med en koncert, hvor repertoiret udelukkende består af kompositioner af Maria Schneider.
Koncerten vil bliver dirigeret af to orkestledelses-studerende: Margrethe Debel Christensen og Anna Bignami.

Medvirkende

Vokal: Maline Heiberg Sørensen
Saxofoner: Nikola Bankov‎, Albert Burchardt‎, Morten Elbek, JeppeCloos Petersen og Chappe
Klarinet: Francisco Jesús Rama Blanco
Fløjte: Viktoria Skokanová
Trompeter: Niels Munk Petersen‎, Peter J. Østergaard‎, Halfdan Hesselager, TBA
Tromboner: Jonathan Bruun Meyer, Gerdis.marquardt , Sintija Millere, Nikolaj Borg
Guitar: Ólavur Gaard
Klaver: Rasmus Dahl Nielsen
Bas: Samuel Kiel
Trommer: Tobias Meyer Granum
Perkussion: nn

 

Musikhuset

The Augmented Orchestra

Koncert

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/srjxwyhbs4tb2

Koncert i surroundsound med brug af elektronisk live manipulation af akustiske instrumenter. En ny koncertoplevelse?

Medvirkende:
Viktoria Holde Søndergaard; Nikolaj Borg; Peter J. Østergaard; Maria Vara De Alba; Selma Trammitzke Milling; Chappe, Thorbjørn Ingemann Lervig; Nikola Bankov; Albert Burchardt, Henrik Munch; Thomas Cortes; Tom Irvine; Jacob Djursaa

Train

ANDREAS ODBJERG

Koncert
Andreas Odbjerg er et af Danmarks allerstørste sangskrivertalenter lige nu. Det kan man ikke fornægte. Han er en mester udi poppens verden.

Talentet er eksempelvis mundet ud i at være medsangskriver til kæmpehittet ”Paris” med Lord Siva, og ”Rather Be” med Malte Ebert. Også Ankerstjerne, Nonsens, Elias Boussnina og Patrick Dorgan har det tilfælles at have nydt godt af Andreas’ lyriske formåen på deres udgivelser.

 

Med Singlen "Føler Mig selv 100" har Andreas Odbjerg selv oplevet succesen. Nummeret har de seneste par måneder ligget top 10 på den danske airplaychart og har været et kæmpe radiohit. Streamingmæssigt har nummeret også været Odbjergs største succes til dato – så stor at den faktisk har rundet de 4.500.000 og nu er gået guld.

Den seneste single den fremragende ”Penge Ind Penge ud” er en smeltedigel af et nummer, der leder tankerne hen på disco. Nummeret har netop været P3´s Uundgåelige.

 

Derudover nu er han aktuel med sin debut EP ”Lance Armstrong” – 6 tracks der i den grad slår fast med syvtommersøm, at Andreas Odbjerg er en af sin generations nye spændende sangskrivere.

 

Koncerten er med unr. siddepladser. Find de gældende retningslinjer her.

Atlas + Voxhall

L.A. Guns

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 13. maj 2021 (og før det den 14. maj 2020) til den 12. maj 2022. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Billetprisen er 300 kroner i døren på aftenen.

Det amerikanske rock-koryfæ Tracii Guns blev i 2018 dansk gift og bor nu deltids i Aarhus med sin gravide hustru! I forbindelse med at Guns’ eget band, L.A. Guns, er på europaturné i foråret spiller L.A. Guns to koncerter i Danmark sammen med vennerne i danske Guns N’ Roses-Jam. Historien om L.A. Guns hænger nemlig uløseligt sammen med et af historiens største rockorkestre; Guns N’ Roses.

 

Tilbage i starten af firserne kæmpede de to upcoming bands L.A. Guns og Hollywood Rose om de unges gunst på The Strip i Hollywood. L.A. Guns var startet af guitaristen Tracii Guns, en vis Axl Rose og havde en dansk bassist, Ole Beich fra Esbjerg. Axl sprang fra og startede bandet Hollywood Rose. Omkring 1985 slog de to bands sig sammen som Guns N’ Roses, og i den første tid bestod lineuppet både af Axl Rose, Tracii Guns og Ole Beich. I kølvandet på Guns N’ Roses eskapader og Axls tiltagende humørsvingninger forlod Tracii bandet og blev erstattet af krøltoppen Slash. Resten er ren rockhistorie.

Tilbage i L.A. Guns udgav Tracii Guns første album i 1988 og har gennem årene solgt millionvis af plader og turneret i hele verden. I en pause fra L.A. Guns i slutningen af 90’erne spillede han i supergrupperne Brides Of Destruction og Contraband samt i eget navn. 2016 markerede genforeningen mellem Tracii Guns og den oprindelige sanger i L.A. Guns, Phil Lewis, og i 2019 udgav de deres seneste album ”The Devil You Know”.

Selvom ny-danskeren med de heavy riffs og de hurtige fingre har udtalt, at hans sidste besked til Guns N’ Roses var, at de godt måtte udelade hans efternavn fra bandnavnet, anerkender han fuldt ud den kemi, som Axl, Slash, Izzy, Duff og Steven skabte, da legendariske "Appetite For Destruction" udkom i 1987 og for altid ændrede hardrocken, og han kan fint unde dem den succes, de opnåede.

Der er derfor lagt op til en once in a lifetime-oplevelse, hvor rockaficionados og heavyhoveder kan tage en tur gennem hardrockens historie, når L.A Guns og Guns N’ Roses-Jam slår dørene op på VoxHall!
Links
L.A. Guns' hjemmeside
Guns N' Roses Jam på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Train

TRAIN GENÅBNER D. 6. MAJ

Koncert
LIVEMUSIKKEN SPILLER IGEN FRA D. 6. MAJ

TRAIN holder igen åbent for livekoncerter fra torsdag d. 6. maj 2021.

Vi har glædet os længe til igen at kunne slå dørene op for livemusikken og danne rammen for en tryg oplevelse for koncertgæster, musikere og crew.

 

Koncerterne er med unr. siddepladser, og vi sørger for, at der er god plads til alle – både før, under og efter en koncert. Vi overholder alle retningslinjer for indendørs koncerter, som du kan læse nærmere om nedenfor.

 

Har du billet til en koncert, skal du holde godt øje med din mailindbakke – tjek også din spammappe – da alle billetkøbere modtager informationer på mail op til koncerterne.

Vi er glade for igen at kunne byde dig indenfor til unikke og trygge liveoplevelser. Vi glæder os til at se dig.

 

 
BEHOLD DIN BILLET

Hele musikbranchen er berørt af Covid-19-situationen. Vi vil opfordre alle til at beholde sin billet til flyttede koncerter. På den måde er du med til at give spillesteder, festivaler og artister et tiltrængt skulderklap i en svær tid.

Se listen over berørte koncerter af nedlukningen fra d. 9. dec. 2020 til d. 5. maj 2021 i vores FAQ.

TRYG OPLEVELSE FOR ALLE

Vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer, og vi har sørget for, at TRAIN er ramme for en tryg koncertoplevelse for koncertgæster, musikere og crew.

Her er en oversigt over de aktuelle retningslinjer, du skal være opmærksom på som koncertgæst på TRAIN:

 

✦ Der er krav om at bære mundbind, når man går rundt på TRAIN. Du behøver dog ikke at have mundbind på, når du sidder ned.

 

✦ Hold god afstand til andre og husk at nyse og hoste i ærmet.

 

✦ Alle koncertgæster skal kunne fremvise et gyldigt coronapas og ID ved indgangen til TRAIN. Husk derfor at blive testet indenfor 72 timer inden koncertstart. Læs mere om coronapas her.

 

✦ Undgå at huje, råbe og synge.

 

✦ Der vil være god og synlig adgang til håndsprit. Vær opmærksom på god håndhygiejne og på generelt at følge myndighedernes råd.

 

✦ Vær derudover opmærksom på, at baren lukker kl. 22.00. Koncerterne må gerne fortsætte til efter kl. 22.00, men udskænkning i baren stopper kl. 22.00.

 

✦ Koncerten er med unr. siddepladser. Kommer I flere sammen, kan I sidde sammen som gruppe. Der vil være et sæde fri mellem hver gruppe.

 

✦ Hvis du oplever symptomer på sygdom, skal du blive hjemme.

 

Derudover vil vi opfordre alle koncertgæster til at benytte sig af app’en SmitteStop ved deltagelse i en koncert på TRAIN. App’en er en hurtig måde at nå ud til de personer, der har været i kontakt med en Covid-19-smittet. App’en kan downloades på smittestop.dk.

 

Vores crew sørger for at holde TRAIN grundigt rengjort før, under og efter en koncert og står klar til at byde dig velkommen indenfor til en tryg koncertoplevelse.

 

Atlas + Voxhall

UHØRT Præsenterer:

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

Kom med til nyt og unikt koncert-koncept!

 

UHØRT Festival går sammen med fire fantastiske spillesteder - Studenterhuset i Aalborg, VoxHall i Aarhus, Posten i Odense og Amager Bio i København - om en helt unik koncertaften, hvor i alt 20 af landets nyeste navne præsenteres på de fire spillesteder - på SAMME aften!

Alle 20 navne spillede på sidste års UHØRT Festival, der blev afholdt i sommer som landets eneste udendørs musikfestival over flere dage i 2020. Efter et år med nedlukning er de nu igen klar til at give koncert for et musikinteresseret publikum.
Lineup
Føl som
HUNNID22
Natlyst
Pil
mp.oxford
/ føl som /
Når kærlighed føles iskold, og had euforiserende, som en boblende vulkan - ‘føl som' udforsker alle afkroge af det følelsesmæssige spektrum. Med melodiske, ærlig tekster og drømmeagtige, hårdslående beats, vender duoen om på ordet ‘følsom’s definition, og tager dig med på en rutchebanetur gennem ungdommens op- og nedture.

føl som er vindere af DR’s Karrierekanonen 2020.

Lyt med hér.
/ HUNNID22 /
HUNNID22 er et århusiansk hiphop-kollektiv der oprindeligt kommer fra Aarhus V. Kollektivet består af 5 talentfulde kunstnere, der hver især skaber diversitet i gruppen med genrer fra Boom bap, Soul/RnB Hiphop og Trap. Gruppens medlemmer tilføjer hver deres unikke lyd til sangene. Gruppen består af Gunshot Sammy, Teejay333, U.N.G, Dark Dave og HomeBoySoul, der sammen med Tommybounx, som producer, udforsker nye genrer og twister de gamle genrer med nyere og friske lyde.

Lyt med hér.
/ Natlyst /
Natlyst er forførende og hævngerrigt. Bandets syv medlemmer danner sammen rammerne for et menneskeligt mørke og natlige eksperimenter, som både kan udfolde sig i omfavnelse og slagsmål. Musikken fødes i forsanger/sangskriver Amanda Drews ærlighed og vokser i mødet mellem symfonisk storladenhed og elektronisk fremdrift. I ønsket om at sætte mørket frem i lyset tager det aarhusianske band det skrøbelige og gør det stærkt i fortællinger om seksualitet, depression og angst. Natlyst er en nysgerrig organisme og går ikke på kompromis.

Lyt med hér.
/ Pil /
Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers. Ensomhed og ulykkelig kærlighed beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke, at der er noget på spil og samtidigt kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier. Som når Pil står på et levende dansegulv, omringet af mennesker, og aldrig har følt sig mere ensom i hele sit liv.

Lyt med hér.
/ mp.oxford /
mp.oxford byder på atmosfærisk, detaljerig og eftertænksom R&B, der er helt hans eget. Sangene og musikken er både udforskende, personlige og hamrende ambitiøse. Han debuterede i 2020 med singlerne ’riptide’ og ’like nothing’s wrong’, og mp.oxford har meget mere musik på vej.

Lyt med hér.

Støttet af Tuborgfondet.
Links
UHØRTS hjemmeside
Facebook
Instagram

Train

AKSGLÆDE

Koncert
EN INVITATION TIL UNGDOMMENS RUS – AKSGLÆDE ANNONCERER FORÅRSKONCERTER

 

Aksglæde havde en udsolgt januarkoncert på Store Vega i vente, men verdenssituationen har rykket koncerten til den 28. maj. Efter stor efterspørgsel er formatet udvidet til en minitour i forsommeren 2021, hvor Aksglæde besøger både København, Odense og Aarhus.

 

Aksglæde er en højenergisk tekstmager, som er på spil i et drømmende og nostalgisk univers. Med raffinerede formuleringer akkompagneret af sødmefulde og dansable beats er han for alvor på vej frem. Her er energien opadgående. Her er natten spillevende. Her er en invitation til ungdommens rus. En mixture som er særlig mærkbar, når han står på scenen til maj.

Aksglædes seneste album ’Ting Ændrer Sig’ blev af Soundvenue udvalgt som et af tidens vigtigste albums. Ligeledes beskrev Gaffa udspillet som ’en smuk og fængende skildring af, hvordan opbruddene i livet som 29-årig ser ud’. Han debuterede i 2016 med sin selvbetitlede EP ‘Aksglæde’. Sidenhen har han demonstreret sine formidable sangskriverier i både radio, på tv og på festivaler landet over. Aksglæde skriver bittersød popmusik med reflekterende og relaterbare tekster. Som han selv formulerer det:

 

‘Jeg leverer små digtsamlinger, som man kan danse til. Det er poesi og historier som tager udgangspunkt i mine egne oplevelser. Musikken og poesien kan belyse vores liv på andre måder, end videnskaben og alle mulige andre kunstformer kan. ’

 

Det er ikke uden grund, at Aksglæde gang på gang møder ros fra anmelderland. Når han spiller live, er det altid med sit faste band bestående af nogle af landets dygtigste nye musikere. Du kan forvente knivskarp musikalitet og pop fra en farverig palette, når Aksglæde spiller op til dans med tre eksklusive koncerter i forsommeren 2021.  

 

Koncerten er med unummererede siddepladser.

Train

MYRKUR

Koncert
Myrkur tager på kirke-tour med sit nyeste album ’Folkesange’!

 

I marts måned da verden lukkede ned, udsendte Myrkur albummet ’Folkesange’. Nærmest ironisk at der skulle udkomme et så nært, smukt og folkeligt album på netop det tidspunkt. Myrkur har derfor endnu ikke turneret med albummet. Til maj besøger hun Ansgars i Odense og publikum kan se frem til et enkelt, smukt set-up med Myrkur i front, to korsangere og en cellist.

 

Myrkur med det borgerlige navn, Amalie Bruun, har altid gået sin egne veje og udfordret undergrundens forudindtagede opfattelse af heavy-metal lige siden udgivelsen af debutalbummet ’Myrkur’ EP i 2014. Med hendes to første fuldlængde studiealbum, 'M' fra 2015 og 'Mareridt' fra 2017, kombinerede hun rå second-wave black metal med sin forkærlighed for den nordiske folkemusik. Det var noget der med det samme satte hende på landkortet, og fik lytternes og mediernes opmærksomhed verden over.

 

Med udgivelsen af albummet, ’Folkesange’, har Amalie Bruun påbegyndt en rejse ind i hjertet af den skandinaviske kultur, der prægede hendes barndom.

 

”Den nordiske black metal har rødder i folkemusikken. Hele tematikken i nordisk black metal og nordisk folk har meget til fælles, ligesom begge stilarter besidder en kæmpe styrke”, siger Amalie.

 

Efter de mareridt-fremkaldende billeder, der formede sig gennem 'Mareridt', byder 'Folkesange' på et følelsesmæssigt fristed, der agter at genoprette forbindelse til noget permanent og naturligt. Det er en bevidsthed, der er dybt forbundet med albummets organiske, regenerative ånd fra åbningsnummeret 'Ella's hjerterytme, percussion med ramme-trommer og krystalklare vokaler, til den blide afsluttende 'Vinter' med sin nostalgi-gennemsyrede biklange af sæsonbetonet, snefaldsforhekset ærefrygt.

’Folkesange’, der udkom i marts 2020, fik herhjemme kritikerros fra både mainstream- og metalmedier.

 

Politiken skrev bl.a.: ”At lytte til ’Folkesange’ er som at få luftet ud i sit hoved. Sagt på en anden måde: Jeg gik gerne i selvvalgt karantæne med albummets førstesingle ’Ella’ på repeat, indtil den her forpulede pandemi er overstået. Når ’Folkesange’ er bedst, er det som en lise for en sjæl, der ikke orker mere snak om den virus.

 

’Folkesange’ er Myrkurs hyldest til musik af den endog meget gamle skole. Men det er også et kærestebrev til den natur, hun så inderligt elsker at befinde sig i. Man ved bare, at den kvinde ville udradere alle de vejrbidte Spejdersport-typer i ’ Alene i vildmarken’.” (4 hjerter)

 

Gaffa anmeldte med 5-stjerner og skrev blandt andet: ”Bjergtagende musikalsk skønhed med iboende vildskab (...) De fængslende fortællinger på Folkesange foldes ud på tværs af engelsk og de nordiske sprog og fremmaner effektivt en fornemmelse af en slumrende urkraft og tager lytteren med på en rejse ud ad sletter og dybt ind i skove, hvor fordums musikalske traditioner og hedenske overleveringer vokser vildt og smukt.”

 

Heavymetal.dk kvitterede med karakteren 7/10, og skrev: ”Amalie Bruuns fantastiske stemme er naturligvis omdrejningspunktet for det hele, og hun bakkes smagfuldt op af guitar uden el, violin, klaver, cello og selvfølgelig den uundgåelige nyckelharpa. Folkesange starter med den fuldstændigt magiske ”Ella”, der udkom som første single tilbage i januar. Jeg har hørt det nummer mindst 20 gange indtil videre, og jeg får stadigvæk gåsehud og en klump i halsen hver gang.”

 

Koncerten er med unr. siddepladser.

Atlas + Voxhall

Michael Williams

Koncert

Koncerten er desværre aflyst - købte billetter refunderes automatisk.

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 1. maj (og før det den 5. februar) til den 14. maj. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Michael Williams indleder 2021 med et brag og tager på sin første headliner tour! Denne aften gælder det Atlas i Aarhus.

 

Det hele startede med en YouTube-video, men i dag har Michael Williams slået sit navn fast på den danske hiphopscene. Se frem til en performer i særklasse, der altid får sit publikum med på en fest. Den ukronede mosh-pit konge glæder sig til at levere et energisk og fortryllende show.
Links
Michael Williams på Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

tv-2

Koncert

Oplev TV-2 akustisk, når Danmarks Lykkeligste Band atter giver koncert i Musikhuset.

TV-2 fans kan godt glæde sig, for Danmarks Lykkeligste Band har proklameret endnu en akustisk koncertturné i foråret 2021, nemlig 40-års jubilæumstour part II, og i maj giver de koncert i Musikhusets Store sal. 

TV-2 gav også koncert i Musikhuset i forbindelse med den første 40-års jubilæumstour i november, hvor GAFFAS begejstrede anmelder uddelte hele fem stjerner til koncerten og blandt andet skrev:

 TV-2's akustiske jubilæumstour har modtaget mange flotte anmeldelser.

Jubilæumskoncert part II

Den udsolgte og anmelderroste 2020-tour kalder på en part ll – og mens landet fortsat skruer op for teknikken med virtuelle rum og online færden, skruer TV-2 ned for selvsamme.

Bandet siger: "Mens vi venter på den russiske vaccine" turen har været overvældende og har vel nærmest fungeret som en mental hjælpepakke til os og vores publikum. I hvert fald er vi hver aften gået af scenen med en fornemmelse af at være kommet nærmere det fællesskab som Coronaens krav om isolation og afstand har sat en stopper for. Og det er måske musikkens ædleste opgave: At bringe os sammen." 

Klassikere som Bag duggede ruder, Alt hvad hun ville var at danse og De første kærester på månen er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret, siden bandets oprindelse i 1980.

Hele fire årtier er passeret, og med de samme fire bandmedlemmer, Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas), tilhører TV-2 en af de sjældenheder, som har holdt sammen og leveret musik i usædvanlige 40 år.

Glæd dig til en musikalsk oprejsning.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Train

WHEN SAINTS GO MACHINE – KONCERT 1

Koncert
When Saints Go Machine har udgivet deres helt nye single ’Reflection Of You (Bloodshot)’. En fænglsende og upbeat opfølger til det smukke og melankolske track 'So Deep', der blev udgivet tidligere i år. Begge singler bliver en del af WSGMs kommende album ’So Deep’, hvilket de nu kan annoncere udgives til efteråret. ’So Deep’ er trioens første album siden udgivelsen af ’Infinity Pool’ i 2013.

 

Sanger og producer Nikolaj Manuel Vonsild samt producerne Jonas Kenton og Silas Moldenhawers digitale popeksperimenter har gennem årene udviklet sig til en spændende sonisk niche, som har vundet anerkendelse fra kritikere såvel som publikum verden over og ført til samarbejde med notabiliteter som Killer Mike (Run The Jewels) med flere.

 

Trioens lyd er blevet til i en multifacetteret smeltedigel, hvor techno, electronica, post-punk, pop og klubmusik er blevet blandet. En lyd der nærmer sig en stilsikker blanding af moderne kunst, europæisk klubkultur og moderne hip-hop. Dualismen mellem det komponerede og producerede er ikke ulig kunstnere som Oneohtrix Point Never og Arthur Russell, skønt When Saints Go Machine har et helt unikt udtryk, og deres helt eget genkendelige lydunivers, der ikke lyder som noget som helst andet.

 

Med det nye materiale skubber bandet endnu engang originaliteten til et nyt niveau. Den engagerende, dybe, nærmest udenjordiske vibe på det kommende album ’So Deep’ er blevet til gennem et samarbejde med Copenhagen Phil.  Samarbejdet opstod i forbindelse med serien ’60 minutes of’, hvor WSGMs liveoptrædener var baseret på symfoniorkestrets omfortolking af trioens tidligere albums. Den givende proces samt dynamikken mellem WSGM og Copenhagen Phil inspirerede til et yderligere samarbejde, hvorfra den udvidede, frodige lyd på det kommende album kommer.  Albummet ’So Deep’ er deraf resultatet af den fortsatte samtale mellem to helt forskellige typer af musikere, der på papiret kunne virke som hinandens diametrale modsætninger, men som i virkeligheden indgår i en symbiose, der tager WSGMs elektroniske værker til nye højder.

Albummet indeholder elementer af klubkultur, både i lyd og arrangement, men udforsker processen og dialogen mellem traditionel musikskabelse og moderne digital produktion. Bandet har sammen med komponisten Christian Balvig vedholdent arbejdet med at skabe en kæmpe sample-bank med orkesteroptagelser, der er blevet født på ny i en digital verden, for at blive til noget dugfriskt, som på en og samme tid udvider samt understreger dén signaturlyd,  WSGM har været garant for det sidste årti.

 

Denne evindelige legende følelse af at skubbe til musikkens grænser, båret af det rastløse ønske om at udfordre og gøre noget andet end det konventionelle, gennemsyrer hele albummet. Et udenjordisk eksperiment i lyd; popmusik, der fejrer det universelle og tilgængelige, side om side med det intellektuelle.

 

Vokalist og medstifter i When Saints Go Machine, Nikolaj Vonsild, fortæller om den seneste release: 

 
”’So Deep’ er vores første album i seks år. Den eneste grund til, at vi har kunne lave det, er at det føltes som det helt rigtige projekt. Det føltes vigtigt. Vi blev inspireret igen til at skabe musik. At lave dette album har uden tvivl været det mest omfattende og givende projekt som vi har været en del af. Det er to års arbejde som startede som en lille ide der bare blev ved med at vokse og vokse.”

Koncerten er med unr. siddepladser. Find de gældende retningslinjer her.

Train

WHEN SAINTS GO MACHINE – KONCERT 2

Koncert
When Saints Go Machine har udgivet deres helt nye single ’Reflection Of You (Bloodshot)’. En fænglsende og upbeat opfølger til det smukke og melankolske track 'So Deep', der blev udgivet tidligere i år. Begge singler bliver en del af WSGMs kommende album ’So Deep’, hvilket de nu kan annoncere udgives til efteråret. ’So Deep’ er trioens første album siden udgivelsen af ’Infinity Pool’ i 2013.

 

Sanger og producer Nikolaj Manuel Vonsild samt producerne Jonas Kenton og Silas Moldenhawers digitale popeksperimenter har gennem årene udviklet sig til en spændende sonisk niche, som har vundet anerkendelse fra kritikere såvel som publikum verden over og ført til samarbejde med notabiliteter som Killer Mike (Run The Jewels) med flere.

 

Trioens lyd er blevet til i en multifacetteret smeltedigel, hvor techno, electronica, post-punk, pop og klubmusik er blevet blandet. En lyd der nærmer sig en stilsikker blanding af moderne kunst, europæisk klubkultur og moderne hip-hop. Dualismen mellem det komponerede og producerede er ikke ulig kunstnere som Oneohtrix Point Never og Arthur Russell, skønt When Saints Go Machine har et helt unikt udtryk, og deres helt eget genkendelige lydunivers, der ikke lyder som noget som helst andet.

Med det nye materiale skubber bandet endnu engang originaliteten til et nyt niveau. Den engagerende, dybe, nærmest udenjordiske vibe på det kommende album ’So Deep’ er blevet til gennem et samarbejde med Copenhagen Phil.  Samarbejdet opstod i forbindelse med serien ’60 minutes of’, hvor WSGMs liveoptrædener var baseret på symfoniorkestrets omfortolking af trioens tidligere albums. Den givende proces samt dynamikken mellem WSGM og Copenhagen Phil inspirerede til et yderligere samarbejde, hvorfra den udvidede, frodige lyd på det kommende album kommer.  Albummet ’So Deep’ er deraf resultatet af den fortsatte samtale mellem to helt forskellige typer af musikere, der på papiret kunne virke som hinandens diametrale modsætninger, men som i virkeligheden indgår i en symbiose, der tager WSGMs elektroniske værker til nye højder.

 

Albummet indeholder elementer af klubkultur, både i lyd og arrangement, men udforsker processen og dialogen mellem traditionel musikskabelse og moderne digital produktion. Bandet har sammen med komponisten Christian Balvig vedholdent arbejdet med at skabe en kæmpe sample-bank med orkesteroptagelser, der er blevet født på ny i en digital verden, for at blive til noget dugfriskt, som på en og samme tid udvider samt understreger dén signaturlyd,  WSGM har været garant for det sidste årti.

 

Denne evindelige legende følelse af at skubbe til musikkens grænser, båret af det rastløse ønske om at udfordre og gøre noget andet end det konventionelle, gennemsyrer hele albummet. Et udenjordisk eksperiment i lyd; popmusik, der fejrer det universelle og tilgængelige, side om side med det intellektuelle.

 

Vokalist og medstifter i When Saints Go Machine, Nikolaj Vonsild, fortæller om den seneste release:

 
”’So Deep’ er vores første album i seks år. Den eneste grund til, at vi har kunne lave det, er at det føltes som det helt rigtige projekt. Det føltes vigtigt. Vi blev inspireret igen til at skabe musik. At lave dette album har uden tvivl været det mest omfattende og givende projekt som vi har været en del af. Det er to års arbejde som startede som en lille ide der bare blev ved med at vokse og vokse.”

 

Koncerten er med unr. siddepladser. Find de gældende retningslinjer her.

Musikhuset

Jonas Petersen med Who Killed Bambi

Koncert

Glæd dig til en unik og intim aften med spændende nyfortolkninger, når Jonas Petersens sjælfulde popmusik møder strygerensemblet Who Killed Bambi.

Det aarhusianske strygeensemble Who Killed Bambi har igennem et årti bearbejdet og fortolket musik af en stribe danske og nordiske sangskrivere. 

Samarbejdet mellem Who Killed Bambi og den karismastiske Hymns From Nineveh-sanger Jonas H. Petersen begyndte tilbage i 2014 i forbindelse med indspilningen af Who Killed Bambis debutplade, hvor Jonas var gæstesolist. Siden har de to parter optrådt sammen ved flere lejligheder, og senest er Jonas også at finde på Who Killed Bambis tredje album. 

Jonas H. Petersen er manden bag Hymns From Nineveh. I 2019 udkom albummet Sindets Asyl.

“Sangene handler bl.a. om forholdet mellem dagslys tro og natmørkangst. Jeg har i perioder i mit liv lidt af angst - det er en følelse af ukontrollerbart frit fald - og man kan have brug for hjælp til at lande i sig selv og finde ro igen. I Pilgrimssang kommer denne hjælp helt konkret fra et minde om min søster og min familie, som en juleaften for nogle år siden, gik rundt om træet og sang Grundtvigs Blomstre som en rosengård. Jeg lod dem synge for mig. Og som de sang versene ”Rejse sig det faldne mod, rinde let uroligt blod, frygt og sorg forsvinde” blev det nærmest en fysisk oplevelse af ro, der indfandt sig i mig. Min families salmesang blev en modgift mod angsten.”

Du kan derfor godt glæde dig til en bevægende aften i Musikhuset, hvor blandt andet Pilgrimssang fortolkes af både storladne og intime strygere, når Who Killed Bambi og Jonas H. Petersen hver især viser deres styrker.

Stærke solister og drabelige strygere

Koncerten er en af tre koncerter i Musikhusets intime Lille sal, hvor  markante, danske sangere giver eksklusive koncerter i selskab med strygerensemblet Who Killed Bambi.

Foruden denne aften med Jonas Petersen byder koncertrækken på Katinka og Fallulah.

Atlas + Voxhall

Leonora Christina Skov

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Leonora Christina Skov har desværre set sig nødsaget til at aflyse arrangementet. Købte billetter refunderes automatisk.

Arrangementet er et sidde-arrangement.

Den 22. april 2021 udkommer "Hvis vi ikke taler om det", Leonora Christina Skovs længe ventede fortsættelse til den prisbelønnede erindringsbog "Den, der lever stille". Kort efter udkommer sangerinden og komponisten Kristina Holgersens nye album, der byder på et tekst- og musikunivers baseret på ord og stemninger i de to bøger, akkompagneret af Line Felding på cello og andre instrumenter.

 

De tre kvinder inviterer til en aften, hvor Leonora fortæller om skriveprocessen med "Hvis vi ikke taler om det" og blandt andet læser op fra de steder i de to bøger, der har inspireret Kristinas lydspor. Kristina giver et indblik i musikkens tilblivelse og fremfører numrene akkompagneret af Line på cello, guitar og autoharpe. Sammen åbner de op for, hvordan det er at arbejde som musiker og romanforfatter i et samlet udtryk og lukker publikum helt ind i hjertet af det kunstneriske samarbejde.

"Den, der lever stille" er indtil videre solgt i 145.000 eksemplarer, er blandt andet blevet belønnet med De Gyldne Laurbær og er købt til filmatisering af Regner Grasten Film. Den prisvindende sangerinde og komponist Kristina Holgersen har senest udsendt erindringsalbummet "Ny start" og har tidligere fortolket litteratur af blandt andre Helle Helle. Musiker og sangskriver Line Felding er blandt andet kendt for sine samarbejder med CODY, Dicte, Rumpistol, Monkey Cup Dress og en række teaterforestillinger.
Links
Leonora Christina Skov på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Athletic Progression X Aarhus Jazz Orchestra X Det Jyske Musikkonservatorium

Koncert

Unikt musikalsk møde mellem neo-soul, bigband, drum’n’bass og jazz.

Med rødder i hiphop, neo-soul og jazz er Aarhus-bandet Athletic Progression et af de nye, spændende navne på jazzscenen i Danmark. Med en improviserende og nysgerrig tilgang leger de sig frem til tunge, støvede grooves og stramme rytmiske forløb, der gang på gang begejstrer anmeldere og publikum.

Til denne koncert mødes de med Aarhus Jazz Orchestra, der er et af de mest vel-swingende, innovative og bredtfavnende bigbands i Danmark.

Komponiststuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium har arrangeret musikken, og orkestret er under ledelse af Jens Christian ”Chappe” Jensen.

Kom og oplev hvordan trompeter, saxofoner og tromboner blander sig med støvede synthesizer-flader, bas og stramme beats i et enestående musikalsk møde mellem to orkestre.

Atlas + Voxhall

Liss

Koncert

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 19. maj til den 25. august. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Selvom 2020 ikke bød på meget live-aktivitet, lå Liss absolut ikke på den lade side. Tiden er blevet brugt i det vestjyske, hvor Søren Holms barndomsgård er blevet ombygget til et studie af bandet - med det formål at indspille en plade under de åbne vidder. Denne flugt fra storbyen har resulteret i masser af ny musik, herunder interessante danske og internationale samarbejder. Denne aften gæster bandet VoxHall i Aarhus.

 

Efter at have udgivet deres EP-trilogi i sommeren 2020 med "Third", der blev kaldt “veldrejet, popmusikalsk håndværk” af Politiken, som kvitterede med fem stjerner, og Soundvenue, der på "Third" omtalte Liss som: “et af Danmarks mest stilsikre og leveringsdygtige bands”. I oktober kom så den enkeltstående hymne til de tomme dansegulve, "Leave Me on the Floor", der blev én af de mest spillede sange på P3 efterår/vinter 2020.

Liss skubber stadig til grænserne for, hvad pop er med deres eklektiske blanding af funk, disco, soul og sjælfulde ballader. Søren Holms unikke vokal er fortsat i centrum. Liss glæder sig til at præsentere al den nye musik samt det stærke katalog, når de i april og maj begiver sig ud på deres hidtil største danmarksturné.
Links
Liss' hjemmeside
Instagram
YouTube
Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Aarhus Jazz Orchestra X Athletic Progression

Koncert

Aarhus Jazz Orchestra X Athletic Progression, Musikhuset Aarhus

Aarhus Jazz Orchestra og Athletic Progression tørnede for første gang sammen ved en stopfyldt koncert under SPOT Festival 2019. Nu mødes de endnu engang og spiller Athletic Progression’s musik arrangeret til bigband af studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Med rødder i hiphop, neo-soul og jazz er bandet Athletic Progression et af de nye spændende navne på jazzscenen i Danmark. Med en improviserende og nysgerrig tilgang, leger de sig frem til tunge, støvede grooves og stramme rytmiske forløb, der gang på gang begejstrer anmeldere og publikum.

Til denne koncert mødes de med Aarhus Jazz Orchestra - et af de mest vel-swingende, innovative og bredtfavnende bigbands i Europa, som med alt fra rock-, jazz-, pop-, skole- og ældrekoncerter til tværæstetiske, kunstneriske udviklingsprojekter, er en af de vigtigste institutioner i dansk jazz.