Koncerter i Aarhus

Vi har samlet Aarhus’ store udvalg af koncertoplevelser her på Kulturportalen, så du nemt kan få et overblik over udbuddet af koncerter fra byens største kulturinstitutioner såsom Musikhuset, Train, HeadQuaters, Atlas og VoxHall. Herunder kan du se de kommende måneders koncerter, og flere kommer hele tiden til. Udvalget spænder vidt fra klassisk musik til rock, pop, jazz og meget mere. Der er noget for enhver smag, og det er bare at gå på opdagelse i Aarhus’ sprudlende koncertscener. Finder du en koncert, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

FREKVENS ’19 - afslutningskoncert

Koncert
Turné-koncert med rytmiske musiker- og sangskriverstuderende

FREKVENS ’19 er titlen på årets turné med rytmiske musikere og sangskrivere fra Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus.

Ved afslutningskoncerten kan du opleve syv bands og deres projekter. Aftenen byder både på eksperimenterende pop, alternativ rock, legende jazz, folk, country og balkan! Hver mini-koncert udgør sit eget lille univers, og der er garanti for hamrende god musik hele aftenen, helt frem til ca. 23.30.

Inden afslutningskoncerten har de studerende været på besøg på efterskoler, gymnasier, højskoler o.lign. med deres musik. De studerende har kun haft én uge inden turnéen til at forberede deres mini-koncerter.
Musikhuset

Aksglæde

Koncert

Aksglæde har i løbet af de seneste par år placeret sig i fronten af en bølge af nye danske sangskrivere, hvilket han viser på sin seneste EP ’Hvorfor Kom Du Overhovedet?’.

Soundvenue roste EP’en til skyerne med 5 stjerner og beskriver den som ”...vanvittig skarp og rørende på den allermest jordnære facon”.

Digtsamling du kan danse til

I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres.

Aksglædes sange er en digtsamling, du kan danse til. Publikum kan forvente en energisk dansabel koncert med kvalitetspop, hvor Danmarks nye sangskriversstjerne løfter på hatten og fører arven videre fra forbilleder som C.V. Jørgensen og Thomas Helmig.

Jacob Aksglæde debuterede med de populære sing-alongs ‘Fantomfølelser’ og ‘Lille Taarbæktøs’ og har siden udgivet store sange som 'Næste Sommer', 'Bare I Nogle Timer', ’PromilleRomantikken’ og 'Hvis Du Bare Havde Sagt Noget’.

Varighed: 1 time og 10 minutter uden pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset 

Radar

M. Rexen

Koncert

M. Rexen har i løbet af et år etableret sig som en af Danmarks mest interessante nye artister. Med to albumudgivelser har han imponeret og udfordret både anmeldere og lyttere.

M. Rexen og hans band – the human shields – kalder deres genre wild style. De leverer live et uforudsigeligt og medrivende show båret af stor musikalitet og kærlighed; kærlighed til musikken, til hinanden og til publikum.
M. Rexen er globetrotter, third culture child og har hjemme alle og ingen steder. Han bygger instrumenter selv og har rejst og levet med trommefolk i Indien og Pakistan. I København bor han i en mongolsk yurt placeret på Christiania.

Til efteråret udgiver han sit 3. fuldlængdes album '..and they danced' og koncerten her på Radar er en del af hans første Danmarkstour. En unik mulighed for at opleve M. Rexen og hans ‘fremragende anarkistiske hippie gospel seance’ (Undertoner) i intime rammer.

Train

The Minds of 99

Koncert

De spillede to udsolgte koncerter på TRAIN i december 2018. I november bliver der plads til flere fans, når solkongerne i The Minds of 99 tager på deres største tour nogensinde, der også rammer Ceres Arena.

Det populære band kommer til Aarhus oven på en helt udsolgt turne sidste år, hvor de - udover koncerterne på Train - også udsolgte Store Vega i København fire gange og kunne runde året af med fem GAFFA priser, to Steppeulve og så lige starte 2019 som vinder af P3 guld.

Koncerten i Ceres Arena er arrangeret af TRAIN og markerer et nyt samarbejde mellem spillestedet og Ceres Park & Arena.

- The Minds of 99 har gennem de seneste år bevist, at de er et af landets absolut stærkeste livebands og vi glæder os umådeligt meget til, at præsentere dem på deres hidtil største koncert-tour. Her er Ceres Arena en oplagt samarbejdspartner, der med et erfarent og professionelt set-up kan løfte de helt store koncerter. Et samarbejde, vi ser frem til - og som forhåbentlig kan bringe endnu flere koncerter til byen, siger Carsten V. Nielsen fra TRAIN.

Hos Ceres Park & Arena ser man frem til besøget af The Minds of 99, der kommer til Ceres Arena efter et forår, hvor navne som Nephew, DAD, Anne, Sanne og Lis og Toto har spillet i Ceres Arena og Phil Collins og Volbeat til sommer fylder Ceres Park.

- Vi har byens største indendørs koncertscene i Ceres Arena og derfor er det oplagt for os at indgå i et samarbejde med dygtige lokale koncertarrangører som TRAIN, der har mange års ekspertise og erfaring, og vi glæder os til at ligge arena til The Minds of 99, som jeg er sikker på bliver en populær koncert, siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard.

Atlas + Voxhall

Ty Dolla $ign

Koncert

8. november: Koncerten er desværre aflyst - vi har således modtaget følgende besked fra Ty Dolla $ign-lejren: "Unfortunately due to unforeseen scheduling conflicts, the upcoming tour will need to be rescheduled for a later time. Refunds will be available at the point of purchase." Købte billetter refunderes automatisk.

Et af de største navne inden for moderne West Coast-hiphop, Ty Dolla $ign, indtager VoxHall i Aarhus.

 

Ty Dolla $ign skiller sig ud fra andre R&B-sangere med sin karakteristiske hæse og soulede stemme. Mandens karriere tog for alvor fart med det DJ Mustard-producerede hit "Paranoid" fra 2013, der fik en dobbelt platincertificering. Siden har han cementeret sin plads som ét af de største R&B-navne ved selv at udgive en lang række hits - både i eget navn og som én af de mest efterspurgte feature-artister på den amerikanske musikscene. Hér han han blandt andet arbejdet sammen med Kanye West, Khalid, The Weeknd, J. Cole, Wiz Khalifa og selvfølgelig YG, som han har haft et tæt venskab med, siden de begge brød ind på scenen sammen. Senest har han været aktuel med "Beach House 3" (2017) og collab-albummet med Jeremih "MihTy" (2018).

Da størstedelen af den amerikanske hiphop-scene kiggede mod sydstaterne for at finde inspiration, var Ty Dolla $ign tro mod sine LA-rødder og genopfandt en sound, som mange havde dømt ude. Nu er denne West Coast-hiphop-pioner klar til at give en koncert i Aarhus, hvor publikum kan se frem til en hitkavalkade spækket med nogle af dette årtis sprødeste hiphop- og R&B-sange.
Beslægtede navne
Tyga
Jeremih
French Montana
Kid Ink
Anmeldercitater
"Beach House 3 is a strong, strong effort: universally pleasant in the same way as its antecedents, but given a thorough sonic update so as to keep pace with modernity." (Tiny Mix Tapes, 2017 - læs hele anmeldelsen)

"Even with nothing to truly prove, Ty Dolla $ign managed to once again assert dominance in an overcrowded lane of crooners who get likened to rappers." (HipHopDX, 2017 - læs hele anmeldelsen)
Links
Ty Dolla $igns hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Jon Spencer & The Hitmakers

Koncert

12. november: Vi har fanget Jon Spencer til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Amerikanske Jon Spencer, der gør sig i garagerock med betydelige doser punk og blues, gæster Atlas i Aarhus.

 

Jon Spencer voksede op i Hanover, New Hampshire, og læste siden på universitetet i Providence, Rhode Island. Hér blev han snart en del af støjrock/industrial-bandet Shithaus. Siden flyttede han til Washington, D.C., hvor han i 1985 dannede garagerock-bandet Pussy Galore. Gruppen rykkede snart til New York, men gik i opløsning i 1990. Kort forinden havde han været med til at danne punkblues-bandet Boss Hog, og i 1991 supplerede han op med The Jon Spencer Blues Explosion. Sidstnævnte har i høj grad været med til at definere mandens karriere, mens førstnævnte efter opløsningen i 2000 også er blevet genoplivet et par gange. Endelig dannede Jon Spencer i 2005 rockabilly-duoen Heavy Trash sammen med Matt Verta-Ray. I slutningen af 2018 udgav han i eget navn albummet "Spencer Sings The Hits!".
Interview med Jon Spencer
What can the audience expect from the show?
"Loud noises! Swagger! Attitude! Fierce looks! Sex!"

What can you tell us about the setlist?
"We will play most everything off the "Spencer Sings The Hits" album along with some Pussy Galore, Blues Explosion, Heavy Trash, and Sam Coomes songs. And maybe a coupla choice covers as well!"

What merch do you bring?
"LPs, 7" singles, CDs, posters, patches, shirts, even a book!"

Which song do you prefer performing live?
"Alien Humidity."

How have your most recent concerts been?
"Great!"

How should the audience be killing time until the show?
"Do something kind, do something for a neighbor. Help out!"
Beslægtede navne
Thee Oh Sees
Ty Segall
White Denim
Holly Golightly
Harlem
The Dirtbombs
Link
Info om handelsbetingelser m.m.

Atlas + Voxhall

Klumben & Raske Penge

Koncert

14. november: Vi har fanget Klumben til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Klumben & Raske Penge er snart ved at være færdige med deres debutalbum. Debutalbum siger du? Men har de ikke været i gang siden 2011 og været umulige at undgå i årene derefter? Haft det der dumme kæmpehit og en masse mindre? Spillet Orange Scene og turneret i Brasilien? Jo jo, det er dem. Men det er først nu, de laver et album sammen. Alt hidtil har været singler og så deres respektive soloalbum. Nu venter debutalbummet lige straks, og denne aften vender duoen tilbage til Atlas i Aarhus.

 

Indtil videre er der udkommet fem sange fra pladen. Først "Hus På Bakken", som var i rotation på P3 fra den udkom i marts og indtil august. Den udkom samtidig med sangen "Ghettio", der var en slags kommentar til den på det tidspunkt verserende ghettodebat. Musikvideoen blev filmet i en flygtningelejr i Libanon og fik en del medieomtale i forbindelse med debatten (blandt andet i Soundvenue, Vice og Go' Morgen Danmark, hvor makkerparret spillede den live sammen med deres band) og er siden blevet en slags undergrundshit.

Siden gjaldt det sangen "Homies & Familie", som også var i P3-rotation i nogle måneder fra august, hvor den i en periode var den næsthøjest roterende danske sang på P3. Senest er udkommet "Sig Det Som Det Er" og "Satan På Holdet".

I anledning af albummet har Klumben & Raske Penge samlet et nyt band til deres liveshows. Det består af de to velsagtens højest estimerede musikere i reggaegenren herhjemme: Kristoffer Sjelberg (EaggerStunn, Natasja med flere) og Morten McCoy (Bremer/McCoy med flere). Og så det nye stortalent Justo Gambula.
Tårnhøje forventninger
De glæder sig til at komme ud og spille det nye og det gamle materiale med det nye band. Selvom forventningerne med rette er tårnhøje, da de med det gamle band høstede mange gode anmeldelser og sågar fik Steppeulven som Årets Koncert.

Pladen forventes at udkomme i løbet af sommeren på vinyl og stream med en musikvideo eller flere. Det meste materiale er indspillet nu, men der kommer løbende nyt til, og der mangler mix, mastering og den i vore dage notorisk langsommelige proces med vinyltryk.

Pladen er overvejende produceret i samarbejde med TopGunn, som også gæster på pladen. Ligesom Eaggerman fra Bikstok/EaggerStunn og andre gør.

Det er i udgangspunktet en reggae/dancehall-plade, men den rummer også afstikkere til både bossanova, trap og en slags disco.
Interview med Klumben
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Publikum kan forvente et overflødighedshorn af Klumben & Raske Penge-numre - helt nye, gode gamle, og alt derimellem. Kort sagt det bliver for fedt, og så har vi ikke lovet for meget!"

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Helst ikke for meget, men hvis du kan lide Klumben & Raske Penge, så bliver du helt sikkert ikke skuffet!"

Hvad har I med af merch?
"Vi har fået specialprintet et kæmpe oplag Op Tour-plakater, man kan købe, og så har vi en masse fedt tøj-merch, som har vores helt nye logo på. Og hvis du er den første i merch-boden, er du den første i verden, der ejer det, du har købt."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
"Jeg tror vores favoritnummer at fremføre er dem alle sammen - nemt!"

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
"De er gået skidegodt - fulde huse, fulde mennesker, fuld knald på!"

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"De skal da helt sikkert tjekke vores nye anmelderroste plade “Livet” ud. Den ligger nummer et på den danske vinyl-hitliste lige nu..! Så hvis du ikke har hørt den, er det bare at komme igang! Ses i Aarhuuus!"
Links
Klumben på Facebook
Raske Penge på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

AddisAbabaBand

Koncert

I efteråret 2019 kommer AddisAbabaBands andet studiealbum - II - endelig på gaden!

Der er udvidet i genre-bredden, så bandet for alvor begynder at sætte en ny standard for hvad der er muligt at gøre med en stor besætning, kærlighed til afrikansk musik og en nordisk sensibilitet!

Musikken er energisk og både umiddelbar og detaljeret. Med mange nye teksturer, som væver et komplekst rytmisk og harmonisk tæppe. Der er lagt vægt på replay-ability, og mange små komplimentære detaljer for nysgerrige lyttere at gå på opdagelse i.

Alt sammen som sædvanlig utrolig velspillet og velproduceret. Med rødder i afrotraditionen, men med blikket rettet mod fremtidens musik.

AddisAbabaBand er 12 mands orkester udsprunget fra Aarhus. Det er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest en skarp og sammentømret hornsektion som støttes af en superswingende bass/gui/keys gruppe og en bund af besnærende beats.

HeadQuarters

Late Night Venture + The Shaking Sensations

Koncert

Det kbh’ske post-metal-orkester LATE NIGHT VENTURE har rejst en lang vej, både som individer og som band.

➤ HQ åbner: 19.00

➤ Koncertstart: 20.00

➤ DJs fra kl. 23.00 – 05.00. 

➤ Forsalg inkl. gebyr: 60 kr. 

➤ Entré i døren: 80 kr. 

Fra opvækst i provinsen og forstæder til voksenlivet i København, dannelsen af bandet i 2006 og til den nye plade ‘Subcosmos. Medlemmernes musikalske møde konkretiserede sig først i bandets selvbetitlede debutalbum, derefter i ‘Pioneers of Spaceflight’ (2012) og senere ‘Tychonians’ (2015). De to sidstnævnte, tog begge udgangspunkt i shoegaze og post-rock og fortællinger om universet og menneskets møde med samme.

Det nye album ‘Subcosmos’ er tredje del i trilogien og er et mere personligt værk, inspireret af af bandmedlemmernes eget tidlige liv under sen-70’ernes betonforstæders forfejlede utopi.

Musikken har ligeledes ændret fokus, i det bandet har bevæget sig imod en tungere lyd. LNV opererer nu i et felt defineret af legender som Neurosis og Isis, som orkestret videreudvikler i kraft af det melodiske, poetiske og lokale præg, som altid har kendetegnet deres lyd.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

Seks år efter den seneste udgivelse er post-rock-kvintetten THE SHAKING SENSATIONS endelig tilbage med ny musik, et fornyet formål og skærpet fokus. Bandet blev oprindeligt dannet i en provinsby i det vindblæste og mørke Vestjylland, og debuterede i 2010 efter at have flyttet basen til hovedstaden. Herefter gik det hurtigt, hvor bandet på tre år udgav en EP og to albums – det seneste ‘Start Stop Worrying’, der blev bandets foreløbige klimaks. Efter flere intense og omfattende tournéer trak THE SHAKING SENSATIONS dog stikket og rørte ikke på sig, før de blev genforenet til Vivid Festivalen i Norge 2017.

Atlas + Voxhall

Lamb

Koncert

Engelske Lamb kreerer elektronisk musik, der trækker på genrer som triphop, drum and bass og jazz.

 

Lamb udgøres af produceren Andy Barlow og sanger/sangskriveren Lou Rhodes. Sammen scorede de to i 1995 en pladekontrakt, og allerede året efter landede duoens selvbetitlede debutalbum. I perioden 1999-2003 udkom yderligere tre plader, og i 2004 gjorde man status med opsamlingsalbummet "Best Kept Secrets". Efterfølgende kastede både Barlow og Rhodes sig over solokarrierer.

Lamb kommer oprindeligt fra Manchester, men forbindes ofte med 90'ernes triphop-lyd fra Bristol. Duoens i særklasse bedst kendte nummer er "Górecki" fra debutalbummet - et nummer, der er blevet anvendt i både film og computerspil.

Efter at have holdt pause i fem år blev det i 2009 annonceret, at Lamb ville optræde til festivalen The Big Chill, og det stoppede ikke her. Flere festivaler og spillesteder rundt omkring i Europa havde snart duoen på plakaten. I 2010 slog man tilmed et smut omkring Australien, inden det sidst på året blev meddelt, at der blev arbejdet på et femte album. Værket, der slet og ret fik titlen "5", udkom i 2011, hvor også livealbummet "Live at Koko", duoens første, så dagens lys. Siden er udkommet "Backspace Unwind" (2014) og "The Secret of Letting Go" (2019).
Beslægtede navne
Portishead
Goldfrapp
Morcheeba
UNKLE
Moloko
Hooverphonic
Links
Lambs hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
SoundCloud
Vimeo
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

Debutkoncert - Lars Fløe, orgel

Koncert

Køb billet på nettet. Billetsalget er ikke åbnet søndag 17/11.

Lars Fløe afslutter sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium med et program, der udelukkende består af fransk orgelmusik af bl.a. Debussy, Vierne, Cochereau, Escaich, Lebrun og Bonnal. Et repertoire, som det store koncertorgel i Symfonisk Sal egner sig vældig godt til.

Fløe har været ansat som organist ved Egå Kirke siden 1998. Han er også komponist og skriver instrumentalværker og sange inspireret af forskellige kulturers folkemusik samt af renæssancen.

I 2015 vendte Lars Fløe tilbage til Det Jyske Musikkonservatorium for at studere i solistklassen hos professor Ulrik Spang-Hanssen. I 2018 studerede Lars Fløe 12 måneder i Paris, bl.a. hos professor Éric Lebrun. Fløe uddannede sig oprindeligt som pianist ved konservatoriet i Bogotá, Colombia, og derefter i musikledelse, hørelærepædagogik og orgel ved Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Vi gør opmærksom at billetsalget har lukket den dag. Bestilling af billetter skal ske igennem https://musikhusetaarhus.dk/arrangementer/debutkoncert-lars-floee-orgel/

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Atlas + Voxhall

dePresno

Koncert

27. august: Koncerten er desværre aflyst - vi har således modtaget følgende melding fra dePresno-lejren: "Due to unforeseen scheduling conflicts, dePresno has had to cancel his upcoming European tour. dePresno is deeply sorry for the disappointment he faces for this and hopes that you continue to enjoy his music." Købte billetter refunderes automatisk.

Norske dePresno er en på samme tid klassisk og moderne sanger/sangskriver, der er i besiddelse af en ekstraordinært varm og dyb crooner-stemme.

 

dePresno voksede op i Bergen og fik allerede som fire-årig en guitar af sine forældre. Hans opvækst var i det hele taget lidt ud over det sædvanlige. Han havde over tyve familiepleje-søskende og besøgte mere end 50 lande. Ikke mange kendte til hans musikalske evner i de tidlige teenage-år, hvor han grundet sin generte natur primært øvede for sig selv på sit værelse. Enkelte havde dog opfanget, at hans stemme fortjente at undslippe hjemmets fire vægge. Således brugte én af hans mange brødre sin opsparing på at give dePresno en dag i et professionelt lydstudie. Tøvende, men spændt, indspillede han en coverversion af Donovans "Catch The Wind", og dermed banede han en spændende vej for sig selv.

dePresno, hvis helte tæller Bob Dylan, Leonard Cohen og Bob Marley, udgav sin debut-single "Forever" i 2015 og scorede kort efter et job på by:Larm i Oslo. Senere samme år fulgte "Stranger in Disguise", der flittigt blev spillet på norsk radio. Da han siden optrådte på Brightons The Great Escape Festival, fik Sony Music Columbia Germany papir på den unge gut, og dermed var vejen banet for et større, internationalt gennembrud. I foråret 2019 udkom dePresnos debutalbum, "Technicolor".
Beslægtede navne
Emilie Nicolas
Jonas Alaska
Bendik
Links
dePresnos hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

Musikhuset

En aften med Alberte

Koncert

Alberte: "Da jeg som helt ung, ny sangerinde stod på scenen i Aarhus, skrålede publikum med på omkvædet, dansede med hinanden og tog imod mig og bandet med langt større åbenhed end jeg fortjente. Sådan startede min kærlighed til byen.

Jeg glæder mig altid til at spille i Aarhus, og allermest til at stå på Musikhusets scene med både solister og et band jeg beundrer.

Det bliver en aften hvor jeg er fan af det hele, og så håber jeg, at publikum har det på samme måde. Eller endnu bedre; lad os bare sige det, som det er…vi skal feste og tude som gamle venner."

Gæstesolister:

  • Søren Huss
  • Mads Bo (Phlake)
  • Mads Mouritz
  • Benjamin Koppel

Varighed: 1 time og 20 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Atlas + Voxhall

The William Blakes

Koncert

18. september: Koncerten er desværre aflyst - vi har således modtaget følgende melding fra The William Blakes-lejren:

"Kære venner af The William Blakes. Det er med stor ærgerelse at vi er nødt til at aflyse den planlagte novembertour. Det er desværre ikke de første koncerter vi må aflyse i år - men på grund af længerevarende sygdom kan det ikke være anderledes. Det er en virkelig træls situation i en tid hvor vi ellers i bandet har oplevet en kreativ opblomstring som vi havde glædet os til at dele med Jer alle rundt omkring i landet. Vi håber naturligvis på jeres forståelse og glæder os til at se Jer igen i en nær fremtid. For at få refunderet jeres billetter anbefales det at I tager fat i billetudbyderen bag den respektive koncert, hvis de da ikke allerede har taget fat i Jer. Mvh Kristian, Bo, Fridolin og Frederik. The William Blakes"

Købte billetter refunderes automatisk.

---

OBS! KONCERT UDSAT, se nedenfor.

--

KONCERT FLYTTET PGA. SYGDOM!

Det er med stor ærgrelse, at vi på grund af sygdom i dag må meddele at The William Blakes’ koncert på VoxHall torsdag den 9. maj 2019 bliver rykket til onsdag den 20. november 2019. Om flytningen af koncerten udtaler bandet:

"Efter flere års turnépause har vi set ekstremt meget frem til igen at skulle på landevejen. Derfor har vi også set denne situation lidt an før vi i dag må erkende, at det pga. sygdom bliver umuligt for os at gennemføre den forestående forårstour inklusiv koncerten på VoxHall som vi ellers havde set frem til i månedsvis.
 
Det er heldigvis lykkedes os at finde en ny dato til koncerten i efteråret. Vi håber naturligvis at se Jer her og glæder os helt vildt til at spille for Jer!
 
Med grådkvalte hilsner,
The William Blakes"

Billetter købt til koncerten torsdag den 9. maj gælder også til koncerten onsdag den 20. november 2019. Bemærk i den ombæring, at dørene på den nye dato åbnes kl. 19.00, og at koncerten starter kl. 20.00. Og ikke hhv. klokken 20.00 og 21.00 som på den oprindeligt planlagte dato.

Har du/I ikke mulighed for at deltage i koncerten onsdag den 20. november, er det muligt at refundere sin billet/sine billetter frem til og med den 30. april kl. 12.00. Ønsker man at få refunderet sine billetter, bedes man kontakte vores billetudbyder, Billetten, på telefonnummer 70 20 20 96 eller mail-adresse info@billetten.dk.

Med venlig hilsen,
Atlas & VoxHall

--

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen "Wayne Coyne" (Speed of Sound) og udgav i årene efter fem plader - én hvert år. De modtog i 2011 en DMA for Årets Orkester og Årets Album. De fik Kronprinsparrets Stjernedryspris og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade, men deres syvende album "1991" er sat til at udkomme i marts. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.

 

"1991" er indspillet i løbet af 2018 i København, Bösebo og New York. I 2019 vil bandet spille en række koncerter rundt omkring i Danmark med en blanding af nyt og velkendt materiale.
Udsolgte koncerter
Selv om de ikke har udgivet en plade siden 2014s "Purple Ball" (Warner) har bandet stadig spillet en række koncerter. De spillede blandt andet tre udsolgte koncerter på legendariske Huset i København i 2018, og publikums entusiasme har været noget af drivkraften til den nye indspilning.

"Der var en periode, hvor vi ikke var helt klar over, hvor vi var på vej hen," siger Bo Rande fra bandet. "En periode, hvor vi selv mistede troen på The William Blakes. Men folk blev ved med at dukke op til koncerterne. Og det blev en bekræftelse af, at bandet var større end vores tvivl. At det rent faktisk eksisterede."
Uendelige samtaler
Efter en række revurderinger og uendelige samtaler gik bandet i studiet i løbet af sommeren i STC i København med lydtekniker Mads Nørgaard. Her indspillede de grundsporene til den nye plade. Arbejdet fortsatte i Brooklyn, New York, hvor forsanger Kristian Leth bor og blev afsluttet over nytår i bandets hus i Bösebo i Småland i Sverige.

"Vi er gået efter at genskabe en musik, nogen af os lyttede til, da vi var børn," siger Kristian Leth. "De nye numre er klaversange ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes’ første plader. Målet har været at skrive store sange med store arrangementer og at indspille dem live i samme rum."
Afgørende live-situationer
Bandet debuterede fire af de nye sange i november på Huset i København, og de passede perfekt ind i et sæt med sange fra alle de seks andre plader. "Det er som om, det bliver til historien om vores udvikling som band, når vi spiller live," siger Fridolin Nordsø. "Lige så løssluppent og ekstatisk det kan være, lige så musikalsk nysgerrigt og opdagende skal det altså også være."

Live veksler koncerterne fra fælles-omkvæd, hvor alle synger med på radiosingler som "Science Is Religion" og "Secretly", til lange passager med musikalske udforskninger, der ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik, og alle tingene kommer frem i løbet af en enkelt koncert.

Bio
The William Blakes er et band, der består af fire bedstevenner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere. De begyndte deres musikalske karrierer sammen, da de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet: Ud fra ideen om at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling. Noget, både plader og koncerter bærer præg af.

De har alle sideløbende med bandet medvirket i andre konstellationer - Frederik og Fridolin Nordsø i The Mountains, Bo Rande i Blue Foundation og Kristian Leth som soloartist - men The William Blakes er bandet, de vender tilbage til, og som de ikke kan melde sig ud af. Det er her, de er frie til at lave den musik, de ikke selv vidste, de kunne.

Første single "Gone" blev lavet i samarbejde med producer Jon Schumann, og den er netop blevet udgivet.

Links
The William Blakes på Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Radar

LYT: The Boy That Got Away (Solo)

Koncert

The Boy That Got Away

Tim Alvin Boström er til daglig forsanger og guitarist i det Aarhusianske rockband The Boy That Got Away, som blevet dannet i 2011. Siden dengang har bandet udgivet 2 fuldlængde albums, 5 musikvideoer, turneret med bla. Dizzy Mizz Lizzy, spillet support for navne som Rival Sons og AC/DC, samt spillet mere end 200 koncerter i både ind- og udland.

The Boy That Got Away har støt og sikkert fået opbygget et navn på såvel den danske som den udenlandske rockscene. The Boy That Got Away udkommer i foråret 2020 med 3. Studiealbum. Tim Alvin har i 2018 tourneret internationalt med Jesper Binzer (D:A:D), som guitarist.

Musikhuset

Koncert med Søren Nørbo, klaver

Koncert

Søren Nørbos egne kompositioner danner udgangspunkt for en række uforudsigelige improvisationskoncerter med en eller flere talentfulde studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerterne fordeler sig over ti onsdage i efterårssemestret 2019. Se spilledatoer nedenfor. De studerende kommer fra alle konservatoriets afdelinger, rytmisk såvel som klassisk og elektronisk. Koncertserien med Søren Nørbo kører nu på 6. sæson.

Onsdag d. 20. november spiller Søren Nørbo sammen med Viktoria Søndergaard, vibrafon.

Lektor og jazzpianist Søren Nørbo (klaver) har på sine seneste 3 cd-udgivelser (I ydre Hjerte; The Invisible Guest; Note før ilden) spillet originalkompositioner med musikerne Kresten Osgood (trommer), Nils Bo Davidsen (kontrabas), Django Bates (horn, klokkespil, melodika (UK), Joakim Milder (Saxofon, blokfløjte, Sverige) og forfatter/recitator Lars Skinnebach.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Safri Duo

Koncert

En koncert med historien om Safri Duo, fra Bach til Rave-party

Nu kan man opleve Safri Duo på en måde som publikum aldrig har haft mulighed før. En koncert hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Safri Duo er et af de få bands (hvis ikke det eneste) i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene, det Safri Duo selv definerer som deres henholdsvis Episode I og Episode II.

Siden 1988 er det blevet til ca. 1.000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og ca. 1.000 koncerter og TV-live-optrædener på popscenen – også i hele verden. Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer de er kommet tæt på.

Hits og international succes

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet Played-A-Live, og andre hits fulgte med på albummet Episode II: Sambadagio, Baya-Baya og Sweet Freedom. Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer og albummet med den hårdtslående duo gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte cd’er.

Som de første danskere modtog de MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award, blandt mange andre priser. Den dag i dag får Safri Duo’s musik mange dansegulve verden over til at gå amok.

Den velkendte energifyldte Safri Duo musik, får sportsudøvere til at gennemføre deres maraton, skøjteløbere til at præstere deres yderste og forener både unge og gamle på dansegulvet til fødselsdage og bryllupper.

Koncert og fortælling med Safri Duo

Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at høre om deres unikke historier og bedrifter. Og har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man muligheden her – og selvfølgelig EPISODE II for fuld blæs.

SAFRI DUO består af de konservatorieuddannede Uffe Savery og Morten FrIis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for altid har Morten og Uffe fået at vide at de er som siamesiske tvillinger, og Safri har desuden både med musikalsk krydderi (safran) og en Safari at gøre.

I dag helliger Morten sig livet som komponist, producer og musiker – nogen gange griber han også taktstokken som dirigent; Uffe er musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden der lavede de kendte flash-mobs på hovedbanegården og i metroen.

Hør bandet selv fortælle om koncerten her:

Varighed: 1 time og 40 minutter inkl. pause. bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Radar

brenn. (NO) + Ral

Koncert

brenn.
Norske brenn. har udråbt sig selv som duoen, der skal redde rocken fra at falde udenfor popkulturens søgelys. Alt ved brenn. viser, at rocken fremdeles kan være frygtløs, fri, uhøjtidelig og farverig, og desuden påvirket af referencer i helt andre musikalske lejrer.

Dette er naturligvis ikke gået ubemærket hen, og i 2018 introducerede brenn. sig som et frisk pust med enestående anmeldelser uanset hvor i hjemlandet Norge de befandt sig, «Årets Urørt»-nomination – den norske pendant til KarriereKanonen - og fire singler, som alle fik en varm modtagelse af både fans og de norske musikmedier –faktisk var brenn. den mest spillede artist på Norsk P3 af de tre Urørt-nominerede.

brenn. har begivet sig ud på en spændende rejse, og 2019 ser ud til at være året som virkelig sætter duoen på kortet, både i hjemlandet Norge og internationalt – blandt andet på baggrund af en omfattende festivalsommer der også bød på Roskilde og Øya, med jublende begejstring fra publikum og anmelderne.

“Absolut underholdende, og brenn. er bestemt et band, man bør holde øje med”, skrev Gaffa blandt andet i sin anmeldelse fra Roskilde.

brenn. har tidligere turnéeret med Honningbarna og Pom Poko, samt varmet op for Oslo Ess og The Dogs. Live har duoen et fuldt band med sig, og lægger sig live i samme boldgade som Mac Demarco og Death By Unga Bunga, hvor humor og spontanitet står som et centralt element i deres koncertfilosofi.

De har udgivet seks singler i karrieren. I slutningen af 2018 og begyndelsen av 2019 har duoen været i studio, og rygterne siger, at man kan vente sig meget nyt musik fra brenn. i år. «Du og Jeg», årets første single, kom i februar og var blandt andet ’Ugens Uundgåelige’ på Norsk P3.

Ral
Trioen Ral blev dannet i Aarhus i 2018 og har på kort tid skrevet et effektivt hardrock sæt. Lydbilledet henleder tankerne mod 90’ernes grungescene, men er serveret med et forfriskende glimt i øjet, og showet bliver således en levende, uprætentiøs rock’n’roll oplevelse som trives anno 2018. Af bandets centrale inspirationskilder kan blandt andre nævnes BRMC, Uncle Acid and the Deadbeats, Band of Skulls, Soundgarden, Arctic Monkeys og Graveyard.

Rals vision er at skabe et band uden musikalske grænser, men med effektive hooks og sangbare melodier, da vi synes disse er uundværlige karaktertræk for god sangskrivning. Målet er at få publikum til at synge med på kompromisløs rock, som ikke slavisk følger klassiske rockkonventioner eller -former. Ral er klar til, med gammelt, gult vintage gear og grimt hår, at puste nyt liv i dansk rock og drive trioen mod tinderne.

I September 2018 udgav Ral debut EP’en, A Fool’s Errand. Musikken var optaget live i Output Studiet, Aarhus med producer Andreas Linnemann, og i Ral’s eget studie. EP’en blev mixet/masteret af Magnus Vad Rasmussen fra Feedback Studiet, Aarhus.

”Igennem nostalgitrippet og en viderefortolkning af fortidens formler, gør Ral alt andet end det, tiden lige nu forventer af dem. Igennem ætsende melankoli og omsluttende melodier, har Ral fundet noget, der længe har været forsvundet. Igennem A Fool’s Errand forener Ral to tidsaldre, der for længe siden mistede forbindelsen” - GAFFA

”Der er en snert af noget både 00’er alternativt rocket over det og så 90’ernes grunge scene, faktisk er der numre som ikke ville lyde helt fejlplaceret i en Alice In Chains sammenhæng. Hvor der også arbejdes med nogle harmonier og dobbelt vokal, hvilket nærmest aldrig er en dårlig ting i min bog”  - GFR

I september-oktober 2018, drog Ral på tour med BAEST og I’LL BE DAMNED som support på hele deres fælles Danmarkstourné, 'Geder & Forbandelser', som talte 10 koncerter rundt i landet.

Atlas + Voxhall

Dør Nr. 13

Koncert

Dør Nr. 13 spiller fængende guitarpop med skramlede punk- og postpunk-elementer på et hudløst og vedkommende nudansk. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

 

Deres vilde liveshows byder på fællessang det ene øjeblik og moshpits det næste med uforfalskede sange, der går lige i hjertet, hjernen og fødderne.
Postkort fra rejsen mod det ukendte
Udgivelsen af debutalbummet "Verden i Flammer" markerede et foreløbigt gennembrud for Dør Nr. 13 med udsolgte koncerter, radiohits på både P4 og P6 samt flotte anmeldelser. Til september udgiver de første del af et planlagt selvbetitlet album og fejrer udgivelsen med en mindre efterårstour.

“Hellere brænde op / end at brænde ud” sang Dør nr. 13 på P6-hittet "Assistens" fra debutalbummet "Verden i Flammer", der udkom i fjor. Det er en opsang til os allesammen om at leve livet maksimalt, mens vi har det, men også en rammende beskrivelse af den følelse, bandet står med lige nu her på den anden side af en veloverstået albumtour:

"Vi er et spændende sted. Det føles som om, alt, der sker, er et level op for tiden. Som om stigen, vi er på vej op af, forsvinder under os, hver gang vi tager det næste skridt. Der er ikke nogen vej tilbage - kun det næste trin op," siger forsanger Lasse Storm.
Et band, der vokser
Det er fornemmelsen af et band, der vokser på alle parametre for tiden. Derfor har bandet været i studiet on and off imellem koncerter det sidste stykke tid for at arbejde på opfølgeren til debuten.

"Vi bliver nødt til at tappe ind i det nu, mens det sker og få den vibe ind i de sange, vi skriver på for tiden. Der kommer flere og flere og mennesker til vores shows, publikum bliver vildere og vildere, jo højere vi spiller. Og hver ny sang, vi laver, føles bedre end den sidste. Hvis ikke vi gør det nu, er det måske væk imorgen."

Under arbejdet med debutpladen fandt gruppen for alvor ind til den åre, der er Dør Nr. 13. En genreopløsende hybrid af rock, pop, punk og postpunk, der er lige så nysgerrig, som den er stålsat. Men "Verden i Flammer" var kun toppen af isbjerget:

"Vi har det som om, vi satte ild til det hele med "Verden i Flammer". Den lyd, vi fandt der, er der ikke nogen, der har lavet før. Så den er fuld af uanede muligheder. Det føles som om, vi kan det hele, men ikke har gjort det endnu. Vi er først lige begyndt."
Selvbetitlet værk på vej
De første seks sange fra det nye projekt udkommer 13. september. Til dels fungerer de som en selvstændig EP. Men det er planen og ambitionen, at de til sidst vil ende op med at udgøre side A på et længere selvbetitlet værk, som forventes at udkomme i 2020. Første single derfra, sangen "Smagen" udkommer 10. maj forud for en tætpakket festivalsæson. Resten af værket vil blive udgivet løbende, mens bandet fortsat pendler mellem koncerter og studiet.

"Vi kan ikke vente med at udgive det hele, til vi står med det endelige værk i hænderne. Det føles godt at udgive tingene henad vejen, mens vi laver dem, og endnu ikke ved, hvor de ender. Lidt som at løbe over vejen med lukkede øjne. Der skal være noget på spil," slutter meldingen fra Lasse Storm.
Girlcrush
De er queerfeminister, og så spiller de skramlet og catchy pop-punk.

De kalder sig selv ​girlcrush​, og de har fundet sammen om en fælles vision: At ændre på folks opfattelse af køn, kropsidealer og seksualitet gennem charme, stærke holdninger og pissegode sange.

Nat​, ​Andrea​ og ​Marie ​fandt hinanden gennem et opslag i Facebook-gruppen ‘​Ugidelige Feminister​’ for blot halvandet år siden. Den oprindelige ambition var blot at hygge sig med at spille et cover af The Cures "Boys Don’t Cry". De havde nemlig aldrig for alvor spillet et instrument før.

I takt med at sammenspillet, venskabet og kærligheden til projektet voksede, fulgte ambitionerne med. I løbet af sommeren 2018 spillede bandet deres første koncerter. Det gjorde de med en sådan overbevisning, at ​Roskilde Festival​ hurtigt forelskede sig i bandet og bookede dem til årets ​Rising-program​.

Alt dette er sket på blot et år - endda uden officielt at have udgivet en eneste sang.

Hvad ​Girlcrush​ endnu ikke har med sig af musikalsk erfaring, kompenserer de for med deres evner til at skrive ukomplicerede og ærlige popsange - fyldt til bristepunktet med attitude, kækhed og kærlighed.

Links
Dør Nr. 13's hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
SoundCloud
Girlcrush på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.